Je to nedávno, co se tu objevil recept na cheesecake. Tento je mu dost podobný, ale je s příchutí dýně, takže zase o něco lepší ;-D Ale zas je hrozně nizoučký! :-D na chuti mu to ale neubralo ;-)
INGREDIENCE
RAW KRUSTA
- 200 ml ořechů (nejlépe mandle, nebo lískové oříšky, vlašské, nebo směs všech)
- 200 ml sušených datlí (fungují i sušené švestky)
- 50 ml sušeného kokosu
- 1 lžička oleje (lněný, kokosový...) - nemusí být
NÁPLŇ
- 250 g mascarpone
- 200 ml dýňového másla (viz. Předchozí recept)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100 ml třtinového cukru
- 2 vejce
POSTUP
1) Ingredience na krustu dáme do mixéru a rozmixujeme. Olej přidávat nemusíte, pokud jste dali dostatek datlí
2) Směs nasypte do formy na koláč a prsty dobře roztlačte prsty po dnu
3) Troubu předehřejeme na 160 stupňů
4) Ingredience na náplň dáme do mísy a vyšleháme
5) Náplň naneseme na krustu a rozetřeme
6) Cheesecake vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut
Tak jo...zítra si jedu koupit dýni a něco z ní udělat :D, dost si mě těmito recepty nakopla :D
OdpovědětVymazatTo je zvláštní, že je tak nízký :D. Ale stejně je určitě výborný :).
OdpovědětVymazatTenhle recept se mi vyloženě hodí, protože máme doma dvě velké dýně, které budeme vyžezávat a nevěděli jsme, jak naložit s tím vnitřkem :D
OdpovědětVymazatJe fakt výbornej, před chvilkou jsem pulku snědla :-D určitě zkus ;-)
VymazatJe nizoučký, protože náplně je hrozně málo. Cheesecake se většinou dělá ze 750g krémového sýra Philadelphia, 4 vajec a 250g zakysané smetany, popřípadě stejného množství dýňového pyré... Příště to zkus dodržet a bude mít správnou výšku a určitě bude vypadat mnohem lépe...
VymazatJe nizoučký, protože náplně je hrozně málo. Cheesecake se většinou dělá ze 750g krémového sýra Philadelphia, 4 vajec a 250g zakysané smetany, popřípadě stejného množství dýňového pyré... Příště to zkus dodržet a bude mít správnou výšku a určitě bude vypadat mnohem lépe...
VymazatJe nizoučký, protože náplně je hrozně málo. Cheesecake se většinou dělá ze 750g krémového sýra Philadelphia, 4 vajec a 250g zakysané smetany, popřípadě stejného množství dýňového pyré... Příště to zkus dodržet a bude mít správnou výšku a určitě bude vypadat mnohem lépe...
VymazatAnonymní: jsi velký/á frajer/ka, když kritizuješ a ani se pod to nepodepíšeš no!
VymazatJe to snad její věc, jak to udělá ne? :) A jestli blog sleduješ delší dobu tak víš, že jí víceméně zdravě, možná proto byl dort udělán méně tučný. :)
Mascarpone rozhodně není méně tučné. Navíc jsem to myslela jako radu, ne jako kritiku. A podepsat se není možné, pokud člověk nemá svůj blog...
VymazatJsi šikulka. :)
OdpovědětVymazatA netušíš či je MarksSpencer v Brne....ja som ho tu hľadala zatial márne..ach jo....ten vanilkový extrakt by som strašne chcela :D
OdpovědětVymazatmají ho v Olympii v Brně :-)
VymazatJůů, dala bych si! Já dnes budu dělat banánový chlebík, mňam!
OdpovědětVymazatHezký víkend!
WorldByBella
Tuhle krustu sem taky chtěla zkoušet, ale ještě si počká :D
OdpovědětVymazatDalší dýňový recept... :D Babička mi jednu sehnala, ale nevím jestli je to hokkaido...