Úá, tak jsem se do něho konečně pustila ;D Taťka donesl spoustu jablíček tak už vymýšlím, co s nimi ;) Pyré si můžete přimíchat do jogurtu nebo kaše, použít do koláče jako náplň, nebo nahradí v receptech máslo! ;)
PS - v plank challenge už mám 17 minut!! ;) Co vy?
INGREDIENCE
- 7 jablek
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu (nemusí být)
- 2 lžičky javorového sirupu nebo medu (podle sladkosti jablek)
- 50 ml vody
POSTUP
1) Jablka oloupeme a nakrajíme na malé kostky
2) Jablka dáme do kastrólku (? :D to je slovo!) a přilijeme vodu
3) Necháme přivést k varu, pak teplotu ztlumíme, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme asi 20 minut, dokud nejsou jablka rozpadlá
4) Poté přidáme skořici, sirup a extrakt,
5) Rozmixujeme tyčovým mixérem a plníme do zavařovačky, dobrou chuť a neslintejte nad tou skvělou vůní jako já! :D
17 minut???:O
OdpovědětVymazatWÁU! To ti sakra moc nejvíc gratuluju!! :) Jsi skvělá!!
Já to na zvyšování času nedělám, bolí mě záda. :(
Z jablíček bych si pyré určitě neudělala, mám je nejradši čerstvá, ikdyž do jogurtu by to nemuselo být zlé
No páni. Tak to vypadá velmi lahodně :o). Nevím jaké jiné slovo použít :D.
OdpovědětVymazatNenormální, já na to zapomněla! :X Ale omlouvá mě nedostatek času a pohybu až nad hlavu! :D
OdpovědětVymazatJejda, domáca výživa, skvelý nápad....kde kupuješ ten vanilkový extrakt? Ja sa to snažím už dlho zohnať. Ďakujem! (:
OdpovědětVymazatTo už jsem chtěla zkusit dávno! Díky za recept.
OdpovědětVymazatZ jablek jsou výborná jablečná povidla. Je to sice trochu náročné na čas, vaří se cca 2 hodiny, ale třeba na dvojctihodné koláčky..... mňam je to lahoda.
OdpovědětVymazatahoj,fajn receptík - s tou vanilkou to musí být mňamka.Chci se zeptat, zda to fakt v receptu nahradí máslo,třeba při pečení?Zkoušela si to?Já už o tom slyšela,ale zatím nezkoušela tak nevím zda tomu věřit.Díky.Markéta :-)
OdpovědětVymazatAhoj chcela so sa opytat to pyre nahradi maslo vo vsetkych receptoch alebo iba v niektorych vdaka inak super blog
OdpovědětVymazatJá proti máslu nic nemám, v poslední době je konzumuju hodně, Ale toto jablečné pyré by máslo nahradilo v různých sušenkách, buchtách a sladkých věcech :)
Vymazatjak dlouho takové pyré vydrží (samo při skladování v lednici), kdyby si člověk chtěl udělat zásobu:))) (ano jsem takový malý křeček:)
OdpovědětVymazatTak když ho zavařítě tak určitě dlouho :-)
OdpovědětVymazat