pátek 5. října 2012

Oříšková másla

Mandlové, arašídové, kešu, lískooříškové, makadamiové.... a co? Máslo :D Už pár měsíců je to můj favorit číslo jedna, a rozhodně nejsem sama :D Pletu se?



Oříškové máslo si můžete vyrobit samozřejmě sami doma, potřebujete jen výkonný mixér a trpělivost :D A taky si dávat na mixér bacha, a mixovat jen tak 20 sekund vkuse, aby jste mixér nezavařili :D (tudududum :D)



LEPŠÍ CHUŤ
1) Ořechy dejte před rozmixováním na pár minut opéct do trouby na pečící papít, získají tak lepší chuť provoní celý byt
2) Krátce před dopečením v troubě přisypte trošku strouhaného kokosu, tak budete mít třeba mandlovo-kokosové máslo, ale kokos se hodně rychle opeče, tak hažte očko :D
3) Přidejte třeba špetku soli, skořici, vanilkový extrakt, karob, jablečné pyré ...



VYUŽITÍ ... na tohle určitě každý přijde sám :D ale přece jen...
1) Rovnou pojídat lžící (velmi návykové)
2) Zamíchat do jogurtu, kaše, cottage...
3) Namazat na lívanečky, wafle, celozrnný toust a poklást banánem nakrájeným na kolečka (extrémně návykové)
4) Použít jako náplň do různých koláčků
5) Přimíchat do smoothie

INSPIRACE NA RECEPTY .... odkaz na názvu receptu

 
 
 
 
 
 
 
 
Jaké je to 'vaše' oblíbené? :) A vyrábíte si ho sami doma?
 
 



10 komentářů:

  1. aaaaa poslintala jsem si klávesnici:D

    burákové máslo miluju, jsem schopná spořádat sklenici za týden :D
    ale doma jsem ho ještě nezkoušela, mám náš ubohý mixer ráda:(:D

    OdpovědětVymazat
  2. Ten od Chocolate Covered Katie sem dělala pro strýce :) Jen sem nevyfotila postup :/ Ale všichni ho chválili! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo byl! :) Škoda, že nemáme čerstvé jahody :( A jo, už je to lepší :) Jen asi budu muset být na bříško trošku víc opatrná...
    Taková trošku slabší po nemoci, ale tak nestěžuju si na začátek :d
    Nenormální! :d Jak to můžeš vydržet? :D

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju je! A ty fotky receptů..bože to vypadá všechno tak dobře :)

    OdpovědětVymazat
  5. já teda zatím pojídám jen burákový a slunečnicový, ale určitě bych chtěla zkusit i jiné druhy.

    OdpovědětVymazat
  6. Můj oblíbenec je toust s arašídovým málsem a banánem. Jiné oříškové máslo jsem nezkoušela, nikde jsem na něj nenarazila a už se mi jednou při sekání madlí málem podařilo zničit mixér, takže z toho mám teď trochu strach, aby mi neexplodoval nebo tak něco :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já ještě nikdy žádný takový máslo nezkusila, ale asi to brzy změním! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, bezva blog:) jenom jeden orientační dotaz, kolik tak gramů tuku za den spapáš? Myslím tím jenom z oříšků, olejů...Začínám s paleo dietou a jelikož hodně sportuju, potřebuju energii. Snědla bych klidně 250g oříšků denně, protože kromě haldy zeleniny sním za den jenom tak 2-3 vajíčka, maso moc nemusím. Jenom nechci, abych mi ty tuky nešly do úložiště:)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj potrebujem poradiť. Neviem sa rozhodnúť medzi http://www.bioobchod.cz/pasta-100-z-neloupanych-mandli-250g-bio-rapunzel/d-75241/ alebo http://www.bioobchod.cz/pasta-z-neprazenych-loupanych-mandli-bio-rapunzel/d-76579/. Máš s nimi neaké skúsenosti ?
    Ktoré by bolo chuťovo lepšie ?

    OdpovědětVymazat
  10. Bezva! dneska určitě vyzkouším udělat oříškové máslo :)))

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D