INGREDIENCE
- 4 bílky
- 200 g krupicového cukru
POSTUP
1) Troubu předehřejte na 130 stupňů
2) Bílky dejte do čisté mísy a šlehejte na nízkou rychlost, dokud vypadají lehce jako sníh
3) Zvyšte rychlost na střední a šlehejte, dokud se sníh po vytáhnutí metliček netáhne nahoru :D
4) Za stálého šlehání na vysokou rychlost přidávejte po lžíci cukr. Šlehejte, dokud nemáte krásně lesklou, hodně pevnou hmotu, trvá to asi 10 minut
5) Směs buď klaďte lžící na plech s pečícím papírem, nebo jí naplňte cukrářskou pistoli ať máte hezčí tvar, jako já, heč :D
6) Plech dejte do trouby a teplotu snižte na 120 stupňů
7) Pečte 1 hodinu, pak troubu vypněte, a pusinky nechte uvnitř vychladnout a vysušit se, čím dýl, tím líp :)
Pak můžete jíst jen tak, nebo je rozkrojit podélně a naplnit nějakým krémem :)
Určitě využiji na vánoce :)
OdpovědětVymazatmňám :D....ach jo, asi koupím 21654684684764694646468468464600000000000000000000000000000000000 vajíček (naše kury to bohužel nesnesou nikdy :D) vytáhnu z nich bílky a budu šlehat a šlehat-a udělám si snííííííh :D...taky koupím cukr a bude z toho sladký sníííh! :D už se těším až bude koulovačka a já dostanou velkou kouli přímo do huby! :D uíí :D
OdpovědětVymazat