Čus bus :D Opět vám píšu že školy, co taky jinýho tady dělat, že? :D Včera jsem zase experimentovala v kuchyni a mám 2 super receptíky. První, na sirup, vám napíšu teď, a druhý, na nepečený koláč z arašídového másla, přidám později ;)
Sirupem si můžete třeba (jako já ;D) polít kaši, ovoce, jogurt, dortík, zmrzlinu nebo třeba lžičku zamíchat do hrnku mléka a máte čokoládové mléko :D
INGREDIENCE
- 200 ml kakaa
- 2 velké lžíce medu (kdo chce sladší, může dát i víc)
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 200 ml vody
- Špetka skořice
- Špetička soli
POSTUP
1) Všechny ingredience kromě extraktu dáme do pánve a zahříváme za stálého míchání na středně vysoké teplotě
2) Sirup začne tak po 3 minutách houstnout
3) Pak odděláme z plotny, vmícháme extrakt a nalijeme do nádoby (já jsem měla lahvičku od javorového sirupu,ale můžete něco jiného vymyslet ;))
sirupek vypadá dobře :P
OdpovědětVymazatk snídani s jogurtem musí být úža
oooooo-jdu na to hned!!!!
OdpovědětVymazatto zní skvěle! Za pár dní vyzkouším (až mi dojde javorový sirup:))
OdpovědětVymazatDík za tip
Zítra to hned vyzkouším, mňamka! :)
OdpovědětVymazata kakaem myslíš např. sladké granko nebo holandské kakao?
OdpovědětVymazatJá použila kakao na vaření od Orion :)
VymazatTak to by s mělo být s holandským stejné, to na vaření neni nijak slazené, že? Protože sirup vypadá opravdu skvěle, tak budu muset vyzkoušet :-)
VymazatSkvělý nápad, i ingredience bych na to měla. Hmmm...asi budu o víkendu kuchtit :D
OdpovědětVymazatděkuju za rady i za držení palečků :)
OdpovědětVymazathmmmm tak tomu neodolam :-)
OdpovědětVymazatSirup je super, právě jsem ho měla v jogurtu a chutnal i příteli :) Díky za recept! :P
OdpovědětVymazatSuper moc díky za receptík jeto mnamka
OdpovědětVymazatTo zní skvěle..a jak dlouho zhruba vydrží takový sirup? :) děkuji..
OdpovědětVymazatRecept už jsem měla přepsaný v kuchařce delší dobu, ale nikdy jsem se k němu nedostala, protože jsem si při přepisování jaksi zaměnila 200 ml kakaa za mléko, což mi potom nedávalo smysl, jak můžu z mléka, medu a skořice vytvořit sirup, obzvlášť druhý krok, kdy má sirup začít houstnout :D ...Teď jsem však opravila a ráno si pošmákla! Je úúúúžasný! Fakt moc děkuju! Objev roku! :D
OdpovědětVymazat