No, tak si můžeme všichni oddychnout, že jsme přežili ten 'konec světa', teda doufám že všichni? :D Ale bacha!! Zase nějací 'vědci' toto datum posunuli, asi se OPĚT spletli (konec světa předpovídali už asi 10x :D) a přeložili jej na květen 2013! Takže si užívejte chvíle s rodinou, dokud ještě můžete (IRONIE ... :D)
A co takhle si k tomu, že jsme tak super a 'přežili' jsme, si něco dobrého upéct? :D Já jsem si napekla včera, kdyby náhodou, a to paleo muffinky! Pokud máte rádi dýni a chcete úžasně měkoučké muffinky bez mouky a cukru, toto je recept pro vás! :)
INGREDIENCE
- 2 vejce, o pokojové teplotě
- 100 ml pyré z dýně hokaido (nejlépe domácího, recept jsem přidávala)
- 10 kapek stévie
- 50 ml xilovitu (nebo medu)
- 50 ml kokosového oleje, rozpuštěného
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 500 ml mandlové mouky, prosáté (recept jsem přidávala)
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička skořice
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky soli
* Dýňová semínka na posypání
POSTUP
1) Troubu předehřejte na 160 stupňů
2) V jedné míse smíchejte dýni, vejce, olej, vanilkový extrakt, stévii (a med, pokud používáte)
3) V druhé míse smíchejte mouku, koření, sůl, sodu a xilovit
4) Tekutou směs přidejte do suché a promíchejte
5) Tuto směs naplňte do forem na muffinky zhruba do 2/3 výšky, trochu nabudou :)
6) Poté muffinkům zarovnejte vršek, posypte dýňovými semínky (není nutné) a pečte 25 až 30 minut, dokud když do nich strčíte špejli a vytáhnete ji, není čistá :)
Mám ráda dýni, ale ne moc, to mi je pak špatně:D Nemohla by si mi prosím odepsat na email? :)
OdpovědětVymazatUž jsem odepsala :) Jestli jsi ta, kterou myslím :DD
Vymazatyummy :) to vypadá parádně :) Dýni mám moc ráda, tohle vyzkouším. Ale až zmizí cukroví, sama bych je neujedla :D
OdpovědětVymazatHokkaido muffiny už jsem někdy pekla, ale tvůj recept vypadá o dost líp, tak ho určitě vyzkouším a moc se na ně těším :)
OdpovědětVymazat