Jak už jsem psala včera, pekla jsem chlebík, a to z arašídového másla. Nepatří teda do palea, ale jak už víte, nijak extra striktně se toho nedržím, a arašídového másla se tedy vzdát nehodlám :DD
Dneska ještě přidám ten workout, který jsem slíbila :) Jsem ráda, když se ozýváte, že jste některé z workoutů už zkusili a líbily se vám :)
Nedávno jsem přidala recept na paleo chléb, který byl tomuto chuťově dost podobný :) Oba mi moc chutnaly, nevím který je the best :D Dávám si je jak nasladko, tak naslano :)
INGREDIENCE
- 200 ml arašídového másla (přibližně 260 gramů)
- 3 vejce
- 1 lžíce jablečného octa
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 2 lžíce xilovitu nebo medu (nemusí být)
- Semínka na posypání
POSTUP
1) Arašídové máslo dejte na chvilku ohřát do mikrovlnky, aby bylo jemnější
2) Pak k arašídovému máslu přidejte vejce a rozmixujte tuto směs dohladka
3) Přidejte zbytek ingrediencí a promíchejte
4) Směs přendejte do menšího pekáčku na chleba a vršek uhlaďte, vrch můžete posypat semínky
5) Vložte do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečte zhruba 30 minut
Vypadá dobře! :)
OdpovědětVymazatDěkuju! :)
VymazatNení moc hutný?
OdpovědětVymazatNení :) Ale jen tak samotný chutná podobně jako obyčejný chleba, takže si z něj ráda dělám různé tousty, nebo třeba žemlovku :)
VymazatKrásně jsi ho upekla.. :)
OdpovědětVymazatAle upřímně, nedokáži si představit jeho chuť, chutná hodně po arašídech? :)
Moc ne, má takovou příjemně nasládlejší chuť :))
VymazatMell má dobrou poznámku.. :)
OdpovědětVymazatale vypadá moc pěkně!
Už jsem jí odpověděla :) A děkuju :D
VymazatVypadá božsky :) Akorát si nedovedu představit, jaká hmota by mi z toho vznikla...asi něco hodně lepivého :D
OdpovědětVymazatMě se to taky nejřív nezdálo, ale konzistencí je to fakt úplnej chleba! :D
Vymazattyjooo!
OdpovědětVymazathustý že? :DD
Vymazatvypadá fakt božsky,nevěděla jsem co jiného napsat:D
OdpovědětVymazatTa žemlovka z tohoto krasavce musí být geniální ♥ oh bože, Ty mi dáváš :D
OdpovědětVymazaturčitě vyzkouším :) .. akorát mi přijde škoda tam valit tolik burákového másla :D
OdpovědětVymazat;D toho zase tolik není, zhruba půlka té nádoby arašídového másla ;D A hlavně - nedávno byl americký týden v lidlu, tak předpokládám, že máme všichni zásoby ;D
VymazatTak jako fakt není žádná mouka nic? :))
OdpovědětVymazatŽádná mouka ;)
VymazatTak to je něco :) to musím zkusit! V životě by mě takový recept nenapadl, ač zvládnu zkombinovat i zdánlivě nezkombinovatelné :-) A burákový máslo mám ráda v jakémkoli množství :-) Táňa
OdpovědětVymazat