Ahoj lidičky :) Omlouvám se za kratší nepřítomnost, ale byla jsem v Praze na menším (celodenním :D) focení. Až budu mít vsechny fotky, tak vám je sem dám a napíšu bližší info ;) Jen se ale musím hned pochlubit, že jsem fotila i s hrozně pěkným svalnatým chlapem/klukem :D Aaach...
Takže už jsem doma a hned jsem se vrhla na pečení, tentokrát jsem zapojila i quinou, která cookies dodá spoustu bílkovin :) Jsou fakt výborné ;)
INGREDIENCE
- 200 ml kokosového mléka
- 300 ml špaldové celozrnné mouky
- 100 ml quinoi rozemleté na mouku
- 100 ml třtinového cukru
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 lžíce javorového/datlového sirupu
- Asi 20 mandlí rozemletých na mouku
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
POSTUP
1) Smícháme špaldovou, quinoovou a mandlovou mouku, kypřící prášek do pečiva, cukr, sůl a sodu
2) Troubu předehřejeme na 180 stupňů
3) V jiné míse smícháme sirup, cukr, extrakt a kokosové mléko
4) Tekutou směs přimícháváme do suché až se všechno dobře spojí
5) Lžící klademe na plech a pečícím papírem cookies jakéhokoli tvaru, ale měly by být dál od sebe, nebo se spojí (hodně se při pečení nafouknou) a tak 0,5 až 1 cm vysoké
6) Pečeme asi 15 minutek :)
Lepší je je nechat vychladnout a až pak dlabat, budou pak křupavější, ale jestli to vydržíte... :D
Máte zkušenosti s quinoou? :)
Ty vypadají skvěle! Určitě vyzkouším, díky za tip! :))
OdpovědětVymazatjů, to zkusím :)
OdpovědětVymazatParádní ;) Jak přesně chutná quinoa? já kolem toho pořád chodím v dmku a ještě sem se neodhodlala :D focení? :O takže ne jenom běžkyně, ale i modelka jo? :D taky sem měla pár nabídek, ale radši né.. já se stydím.. :/ :X :D
OdpovědětVymazatVypadá to úžasně, ale z toho mletí všeho na mouku by mě asi kleplo. :D Ale až se budu někdy hodně nudit, tak zkusím, akorát u nás ve městě je problém sehnat kokosové mléjo :/
OdpovědětVymazatZkusím. Jaké focení? Ty jo, jsem zvědavá :)
OdpovědětVymazatBeautygloss podívej se prosím na můj blog, čeká Tě tam překvápko :-)
OdpovědětVymazatTak to se těším na fotky! :) Sušenky vypadají skvěle. Quinou jsem jednou doma měla. Používala jsem ji na kaše nebo jako přílohu, ale moc mě chuťově nezaujala. Nenapadlo mě ji použít i do sušenek :)
OdpovědětVymazat