sobota 11. února 2012

Zázračné dobroty

Péče o naše tělo nekončí tím, jaké kosmetické přípravky používáme. Je taky důležité to, co mu dodáváme za živiny. Některé potraviny nám dokonce můžou pomoct vyřešit vady na kráse, se kterými zápasíme :)
Tak se na to pojďte juknout :)

DÝŇOVÁ SEMÍNKA - konec pupínků



- Semínka jsou super zbraň proti zaníceným pupínkům, jelikož jsou plná zinku. Právě jeho nedostatek má většinou na svědomí problémy s akné. Dejte si proto lžíci těchto semínek denně třeba do jogurtu a s pupínky se můžete rozloučit :-)

ŠPENÁT - jasně čisté oči


- Špenát obsahuje hodně luteinu, která podle vědců funguje jako elixír mládí a dokáže udržet bělmo čisté, takže oči vypadají jasnější.

JABLKA - stále zářivý úsměv


- Kyseliny obsažené v jablku omezují žloutnutí zubů, které mají na svědomí  káva, čaj a červené víno. Dejte si proto jablko každý den a nemusíte si odpírat oblíbené pití :-)

FAZOLOVÉ LUSKY - Silnější vlasy



- Fazolové lusky obsahují křemík a studie dokazují, že lidé užívající výživové doplňky s tímto prvkem mají mnohem silnější vlasy.

LNĚNÉ SEMÍNKO - Jemnější pleť


- Obsahuje omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které pomáhají pokožce s hydratací a udržují ji jemnou a vláčnou. Zkus si ji tedy přidávat do jogurtů nebo třeba při přípravě domácího chleba či sušenek :-P

KIWI - pěvnější pleť


- Je zdrojem vitamínu C, který podle vědců zpomaluje stárnutí, jelikož zvyšuje schopnost pokožky vyrábět kolagen. Čím více má pokožka kolagenu, tím je pružnější a pevnější.

VAJÍČKA - Silné nehty


- Jsou bohatá na biotin a výzkumy ukazují, že tato výživná látka dodává nehtům nečekanou sílu :-))

1 komentář:

  1. super článek,včera jsem měla dýňovej chleba a je vynikající :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D