pondělí 3. září 2012

Novinky v kuchyni II

Tak jsme všechny (snad) ve zdraví přežily první den v ústavu :D Doufám, že jste všechny nepřišly pozdě jako já :/ :D Naštěstí to třídnímu nevadilo a taky nás za 2 hodiny pustil na svobodu, tvrdý režim začíná zítra. Je to nepopsatelně hrozné, že si nemůžu každé ráno na snídani uklohnit svou kaši a vychutnat si ji u netu :( :D Taky to tak máte?

To jsem sem prostě musela dát :D

Poslední dobou jsem si taky pořídila a vyzkoušela pár nových dobrůtek do kuchyně, tak se můžete inspirovat :)

Eggcheese je výrobek s vysokým množstvím bílkovin vyrobený z vaječných bílků. Můžete ho jíst jen takhle, třeba s pečivem, nebo ho všemožně upravovat. Já si ho třeba zamíchávám do míchaných vajíček :D Někde jsem četla, že chutí připomíná kuřecí maso, podle mě je to spíš podobné mozzarele :D

Karob je vlastně zdravá náhrada kakaa, nazývá se taky svatojánský chléb, což je dost zvláštní :D Právě z něj dělám jednu dobrotu a jestli se povede, přihodím recept :)
 

Tyhle ječné lívance jsem si koupila v drogerii DM, jakožto pravý lívanečkomilovník :D Sice umím vyrobit i vlastní, když je potřeba nějaká rychlovka, tak se hodí :)
SLOŽENÍ - celozrnná ječná mouka BIO, sušená syrovátka BIO, ovesné vločky BIO, kypřicí prášek do pečiva BIO, mořská sůl (nojéééje, vše BIO :D)


Sýr president Rondelé s vlašskými ořechy byla láska na první pohled :D Je tam také kozí sýr, a je to vážně dobrota :) Dneska jsem si jej dávala na večeři -
Vepřové nudličky se sýrovou omáčkou
Osmahla jsem vepřové nudličky (mohou být i kuřecí) na olivovém oleji, osolila, přidala bazalku a česnek. Pak jsem přidala balení Rondelé a 1 kousek lučiny. Nakonec jsem vmíchala trochu baby špenátu. Dala jsem si to s tvarohovými noky, na které jsem už přidávala recept. To bylo žrádlo! :D

Taky jsem si v albertu koupila čerstvou bazalku. Jsem zvědavá, jak dlouho mi vydrží, protože u nás doma kytky usychají jak na běžícím pásu, a klidně to můžou být rostliny, které přežijí ty nejkrutější podmínky. U nás prostě nemají šanci, ať se o ně staráme sebelíp :D Ale zpátky k bazalce :) Je to obrovský rozdíl proti sušené, dodá krásnou vůni i chuť třeba těstovinám nebo pizze :) Plánuji z ní udělat i bazalkové pesto :)

Rýžové pukance jsem sháněla dlouho, plánuju z nich udělat musli tyčinky :) Pustím se do nich asi o víkendu, až bude víc času :)

Ocet balzamiko mi donesla mamka, byl dohromady v balení s olivovým olejem :) Zatím nevím, jak ho použít, nějaké tipy? Mě napadá tím pokapat zeleninový salát. Škoda že se víc nedívám na Itala v kuchyni, ten to pořád používá :D

 

25 komentářů:

  1. Tak čerstvá bazalka, kterou sem koupila asi před týdnem nebo dvěma už hnije :/ Šmakounovi sem nikdy na chuť nepřišla :/ Ty lívanečky sem taky okukovala, ale udělám si svoje :) Korob sem chtěla všude sehnat, nikde ho neměli, ale měli svatojánský chléb.. :D Bože meloune! :D Tak teď už vím, že je to totéž.. :D Ten sýr určitě zkusíím :)
    Ale víš co? Zapomněla sem na challenge! :O Ale stihnu to asi až o víkendu :/ Tak pak dám vědět jak na tom sem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s challenge pohni! ;))) Já dala už 8 minut ;D A tak konečně víš co je ten svatojansky chleb ;D

      Vymazat
  2. Taky mám bazalku, minulý týden mi ji táta přivezl. Zatím žije a pije jako blázen! :D

    OdpovědětVymazat
  3. ty nudličky s omáčkou bych si dala hned!:D a s kytkama je to u nás stejně, nic nevydrží ( možná proto, že naši jezdí každý víkend pryč, a já mám za úkol zalívat :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D vidím že je na tebe s kytkama taky spoleh :D

      Vymazat
  4. To snídání... máme to stejně! Je to děs a já trpíím! :'(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, byla sem zvyklá udělat si snídani, zasednout za notebook a jíst klidně hodinu! :D Ale beru si to s sebou do školy :)

      Vymazat
    2. Ještě že se mnou soucítíte :( :D

      Vymazat
  5. A balzamico mi vždycky zkazilo chuť toho salátu :/ nechutná mi :D

    OdpovědětVymazat
  6. všechno používám..akorát carob mi nechutná..kakao mi přijde lepší a není nezdravé..akorát trošku tučnejsí....ale i carob muže byt fajn,pokud ho máš ráda..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasny, že kakao neni nezdravy ;) jen jsem to chtela zkusit ;) a zachutnal mi ;)

      Vymazat
  7. Všechno je to mnamka, jen ta cena... s mym rozpočtem 40/den těžko. Jak chutná ten karob?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karob chutna podobne jako třeba kakao na pečení, je trochu hořčejší, ale mě chutna a dávám to tam, kde jindy dávám kakao ;D

      Vymazat
  8. Ječné lívance si musím koupit co nejdříve :). Eggcheese neboli šmakoun znám už dlouho. Hodně jsem totiž četla, že má spoustu bílkovin. Což je fakt. Žádné tuky ani sacharidy. Jsou tam jenom bílkoviny. Jednu domu jsem ho jedla vážně pořád. Díky tomu se teď u mě už vůbec nevyskytuje :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si vždycky najdu něco, co kupuju a jim pořád a pak mě to omrzí :D

      Vymazat
  9. Ach jo..mít tolik peněz jako ty, tak nakupuju celé dny! :D..tolík věcí se mi hromadí, které prostě musím vyzkoušet..asi si udělám seznam-protože už zapomíním! :..nojo, šmakoun :D...toho jsem si vždycky kupovala .D..škoda, že mi přijde úplně bez chuti a "divný" :D..ale do vajíček ,může být dobrý :D...já ho zkoušela v těstíčku-ehm-těstíčko se na pánvi vypařilo a zbyl opět ten neochucený, nemastný, neslaný šmakoun, sakra :D...jo a ústav jsem jakš takš přežila-ale zítra už začínáme..omg..taky trpím, hlavně kvůli snídani-navíc si ji nemůžu brát do školy-není tam moc času a ještě nejsem natolik psychicky zdravá (prý,.. podle rodičů :D), abych si snídani jedla ve škole ..no, tak třeba časem-a nebo je přemluvím na jeden den na zkoušku-už kolikrát jsem jim musela točit video,, jak jím, kdžy nebyli doma-aby mi věřili :D...jéé..carob-ten bych moc ráda zkuila-kolik stojí?..a ječné lívance-no mmm..akorát mě "děsí", že nebudou asi sladké :D...hej ten Rondolé...ten chci! :D..bazalka nám přkvapivě vydržela asi měsíc :D...a já se nedávno (už asi rok po tom co zdechla) ptala mamky, kde je, že si chci dělat špagety s bazalkou a že ji nemůžu najít :D...a rýžové pukance?!..yeah! :D..ty chci! :D...jé, já dělala teďka musli tyčinky :D...no, každopádně, až bude trochu víc času, přidám recept .D..a balzamico? co to je? :D...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten karob stojí okolo 25 kč, ten co mám na tom obrazku ;) A honem přidavej recept na musli tyčinky, mám jich sice uz hroznou zásobu, ale nevím podle kterého je udělat :D A to balzamiko je vlastně takovej ochucenej ocet ;) Jak že mám spoustu peněz? :D Toto je jen pár vychytavek, ktery jsem chtela vyzkoušet ;) A jinak miluju tvoje komentáře ;)))) :DDD

      Vymazat
  10. eggcheese mám rada aj na sladko s domácou nutelou a špaldové pukance sú tak isto super :) Kupujem pravidelne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na sladko by mě ho nenapadlo zkusit, dobrý nápad :)

      Vymazat
  11. Balsamico používám běžně s mozzarellou. Nakrájím rajčata a sýr, zakapu balsamicem, oliv.olejem a na to natrhám bazalku. Je to vážně dobré. Ale třeba taťka to nemůže ani cítit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rajčata a mozzarelu miluju, tak bych to mohla zkusit ;) Vypada to na takovy ten italsky styl (nebo francouzský? :D)a to já můžu ;)

      Vymazat
  12. Mohu se zeptat, kde si karob koupila? Sháněla jsem ho a nic, i když je možné, že jsem ho jen přehlídla, tak abych věděla, kde se kouknout pečlivěji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky :) Karob jsem koupila au nás ve městě ve zdravé výživě, jinak v normálních obchodech jsem ho zatím neobjevila. Můžeš ho ještě najít pod jménem svatojánský chléb :) fakt :D

      Vymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D