sobota 24. listopadu 2012

Arašídový muffin z mikrovlnky - proteinový, bez mouky, bez cukru

Dneska ráno jsem si na snídani připravila mňamky plné proteinů - cottage s ořechy, proteinový puding a úžasný muffin z mikrovlnky :) Je bez mouky, bez přidaného cukru a navíc s vysokým množstvím bílkovin a zdravých tuků. Jak už jsem psala, snažím se zvýšit množství bílkovin a tuků a naopak sacharidy snížit.
Možná se to na první pohled nezdá, ale muffin byl parádně šťavnatý a plný chuti, tak se ho nebojte :)

INGREDIENCE
- 1 vejce
- 3/4 lžičky jedlé sody
- 1 velká lžíce arašídového másla
- 1 velká lžíce vanilkového proteinového prášku
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce mléka

POSTUP
1) Všechno smíchejte ve vyšší misce nebo hrnku (muffin hodně naběhne)
2) Dejte do mikrovlnky a na maximální výkon ohřívejte 2 až 3 minutky

13 komentářů:

  1. S těma bílkovinama to zase nepřeháněj.. Max je 2g/1kg tělesný váhy.. Tělo pak zbytečně přetěžuješ a nespracovává to..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Súhlasím, 2g je maximum a to na tvoju telesnú váhu (teda váha-tuk). Dlhodobým vysokým príjmom bielkovín si môžeš odrovnať obličky i pečeň.

      Vymazat
    2. To je fakt-víš co,aby sis neodrovnala ledviny...a zase s ubíráním sacharidů to taky nepřežen!..snídaně vypadá parádně..ale já bych měla asi hlad :D...

      Vymazat
    3. Navíc by jsi se svojí váhou (kolem 50kg ne?) neměla jíst víc jak 25g bílkovin/proteinu (z čehokoliv) 4-5hodin před jakoukoliv těžkou fyzickou aktivitou (myslím, že hodinovej a víc trénink je těžký až až).. Akorát si sama sobě škodíš..

      Vymazat
    4. souhlasím s tím, že maximum je 2g/kg váhy a to pro těžce pracujícího (kulturista, vytrvalostní sportovec) nebo pro člověka v těžkém stresu či nemoci. Studuju nutricii a pohybuju se v oblasti sportu a posilování, takže už mám něco odzkoušeno. Nicméně s Anonymním, který říká že 4-5 hodin před zátěží se nemají konzumovat bílkoviny absolutně nesouhlasím, měly by to být tak ty 2 hodiny, pokud se jedná o větší jídlo. Pokud je to kratší doba, bude ti velice zle a pokud tak dlouhá jako 4 hodiny, nebude mít tvoje tělo energii na potřebný výkon, obzvlášť když posiluješ. Nicméně nic by se nemělo přehánět (např.5 steaků před cvičením:D nebo jít cvičit s prázdným žaludkem. to je blbost)

      Vymazat
  2. Doufám že budeš na blog přispívat co nejčastěji, miluju tvé články, nejen ty o jídle, VŠECHNY! :D
    P. S.: taky si čtu Maxim, na všechny dámské časopisy jsem zanevřela... :D

    OdpovědětVymazat
  3. soutěž o nejkrásnější muffin by asi nevyhrál ( to ale ani z žádných, co jsem kdy upekla já haha:D ), ale věřím že chutná moc dobře - musím si konečně pořídit ten protein! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj. Sledujem ťa už nejaký ten piatok a po dlhšom čase som sa odhodlala napísať ti komentár. Chcem, aby si vedela, že tvoj blog je pre mňa obrovskou inšpiráciou a motiváciou. Tvoje články čítam stále dookola a chodím sem niekoľko krát za deň. Akoby som v tebe videla samú seba, som na tom totižto rovnako. Preto ti chcem povedať aby si pridávala takéto skvelé články aj naďalej a zároveň by som ťa chcela požiadať o ďalší článok typu priberací jedálniček. Tie tvoje jedálničky mi proste vždy dodajú toľko sily, aby som jedla podobne a nesnažila sa na jedle uberať. Naozaj mi pomáhaš, za čo ti nesmierne ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  5. eh, myslim, že rodinu zruinuju na vejcích, už jsem jich v těch dortících musela sežrat aspoň padesát :D. Jinak muffin je parádní, protein rozmíchaný v mlíce u mě už nemá šanci :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je tam nutný ten kokosový olej :) děkuji

    OdpovědětVymazat
  7. Také bych se připojila k dotazu výše. Bude to "fungovat" i bez kokosáku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No zkus a uvidíš, já mám dojem, že ten kokosák tam právě taky dodává dost chuti a je to takový ''š´tavnatější'' :D Nahradila bych to třeba jogurtem/jablečným pyré

      Vymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D