čtvrtek 29. listopadu 2012

Fazolové brownies s arašídovým máslem - bez cukru, bez mouky

Recept na brownies z fazolí je poměrně profláklý recept. Když jsem jej dělala poprvé, pořád jsem tam cítila trochu chuť těch fazolí, a to jsem tam dávala i cukr a mouku. Tentokrát jsem ale opět experimentovala. Nepoužila jsem žádnou mouku ani cukr, ale spoustu zdravých ingrediencí :) A po fazolové chuti není ani stopy, ale dostanete tdo sebe všechny zdravé látky, které obsahují. Navíc jsou brownies krásně měkoučké, dokonale si je umím představit třeba polité rozpuštěnou proteinovou zmrzlinou, na kterou jsem přidávala recept nedávno :-))

INGREDIENCE
- 2 vejce
- 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa (já měla se sníženým obsahem tuku, co jsem doma našla)
- 2 lžíce kokosového tuku, ztuhlého
- 2 velké lžíce arašídového másla
- Asi 80 ml kokosového krému (neni mléka)
- Asi 8 kapek extraktu ze stévie (mám z drogerie rossman)
- Špetička soli
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžíce vanilkového proteinového prášku
- 1 konzerva fazolí v nálevu bez příchutě

POSTUP
1) Troubu předehřejeme na 160 stupňů
2) Fazole dobře propláchneme
3) Do stolního mixéru dáme všechny ingredience a rozmixujeme dohladka (hmotu můžete ochutnat a přidat třeba více stévie, arašídového másla nebo kokosového mléka, aby se chuť zjemnila)
4) Hmotu nalijeme do menší formy (já měla kulatou na koláč) a rozetřeme do stran
5) Vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů a pečeme zhruba 25 minut, dokud se "koláč" nenafoukne, trochu nepopraská a okraje se neodlepují od stěn (jestli je hotový taky poznáte, když do něj zabodnete nůž a ten po vytažení zůstane čistý)

Co vy a fazole? :)

4 komentáře:

  1. Ty brďo!To vypadá skvěle...zase další inspirace,super!Sabina

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, právě jsem si založila nový blog. Narazila jsem na tvůj a jak to vypadá, budu sem často chodit pro recepty a tipy :) ráda bych si tě dala do oblíbených odkazů :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak na tohto krásavca sa dnes chystám :) Potom napíšem, ako sa mi podaril.
    kukucova.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mľask, chrum, mňam! Priznám sa, že už z neho veľa nezostalo, chutí úžasne (však čo som aj čakala, keď sa skladá z tak chutných ingrediencií). :)

      Vymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D