pátek 7. listopadu 2014

How bad do you want it?

Ok, je pátek večer a já jsem se zase po nějaké době rozhodla (s momentálně až moc plným žaludkem) napsat nový článek. Jako ideální páteční večer to fakt nevypadá, to je fakt xD ...


V úvodu jsem nadhodila ''s momentálně až moc plným žaludkem'' a nebyl to jen nějakej kec na zaplnění úvodu jak obvykle :D Asi po roce jsem se rozhodla, že si dnes užiju volný den, nebo taky tzv ''cheat day'' Normálně si dopřávám každý týden jednou nějaké ''nezdravé'' jídlo, třeba donut nebo čokoládu, ale jen jedno jídlo (však jsem o tom taky psala článek ZDE) Vždycky je to jen jedno jídlo a pak zpátky do mého oblíbeného striktního režimu. Jelikož jsem si ale teď na 8 týdnů nastavila trochu tvrdší dietku, rozhodla jsem se, že pro jednou za uherský rok si dopřeju celý den, kdy budu moct jíst cokoli, co budu chtít....


Momentálně mám každý týden tzv. ''refeed day'' - tedy den, kdy oproti ostatním dnům výrazně navýším příjem sacharidů (z batátů, rýže), ale naopak snížím bílkoviny a tuky v ten den držím na co nejnižší hranici (jen z rybího tuku v kapslích + lžičky PB na večer bez které bych nepřežila :D ♥) A právě v tento den si dopřávám nějaké to jedno cheat jídlo. Dnešní refeed day jsem ale přeměnila na cheat day, a takto to dopadlo :D -

Po probuzení - 25 g hydro proteinu SMARTLABS (nesmí chybět za žádných okolností!)
Snídaně - proteinové palačinky (80 g ovesných vloček, 1 vejce, 2 bílky, 1/2 odměrky vanilkového proteinu, špetka skořice, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 150 ml mléka - rozmixovat a osmažit na pánvi s kokosovým olejem) s rozmačkanými malinami (normálně ovoce nejím, kromě avokáda)
Během tréninku - 15 g TRIADE od Smartlabs
Po tréninku (teď to přichází xD) - 3 koblížky
Oběd - 150 g kuřecího masa (překvápko xD), cca 150 g batátů (v syrovém stavu), cherry rajčata
Svačinka I - Ta obrovská Orion čokoláda s karamelizovanými mandlemi (asi 250 g LOL!!!! xD)
Večeře -150 g kuřecího masa, cherry rajčata, zelené fazolky
Svačinka II - malé balení Oreo sušenek (všichni je hrozně vychvalují a já je nikdy neměla, tak jsem chtěla ochutnat - žádný zázrak to ale nebyl -_- :D)
II. Večeře - 200 g cottage, lžička PB
... ještě budou nějaké bílkoviny před spaním :)



Poslední takový den jsem si dala myslím po své poslední soutěži (cca rok zpátky), a musím říct že na to, jak jsem se na tento den těšila už od minulého pátku, kdy jsem si ho dopředu naplánovala, jsem docela zklamaná :D Je mi blbě jak jsem přejezená (ikdyž toho jídla zase tak moc nebyloooo :D), ale už teď jsem hrozně nabuzená na zítřejší trénink a prdel dostane co pro to!


Je to opravdu naposledy zase na hodně dlouhou dobu, co jsem si takový den dopřála. Ale splnil jednu věc - ze všech těch sladkostí je mi tak blbě, že mě to od nich na hezky dlouhou dobu zase odradí a už se těším, jak se zítra vrátím ke své striktní klasice alá maso-fazolky-vejce-zeleninka a nebudu mít bříško jak v 9. měsíci :) :D

V souvislosti s tím mě napadla jedna věc, a to je ta, že bych nikdy nemohla jíst podle pravidel IIFYM (if it fits your macros - zjednodušeně řečeno, že můžete jíst za den cokoli, pokud dosáhnete přesného celkového množství sacharidů, tuků, bílkovin a vklákniny v tom dni) Vím, že někteří, co to dodržují, si každý den dopřejí do jídelníčku třeba kousek čokolády nebo pár sušenek a jsou OK. Jak ale víte, já jsem extrémista a nedala bych to. Buďto jím úplně striktně, nebo - jako dnes - si dopřeju takový celý den a dokonale se sladkým naláduju. Jeden muffin by nedokázal uspokojit moje chuťové buňky, ani kdyby byl každý den. To si raději počkám celý týden a pak si jich dám najednou tolik, kolik prostě chci a jdu (kutálím se) dál :D

Že jsem extrémista, to už jsem několikrát psala a většina z vás, kdo tento blog čte už nějakou dobu, to tak nějak sama zaregistrovala. Ok, je to tak - vždy si vyberu jednu věc, totálně se do ní ''zažeru'' a jdu si za tím.


Po několika omylech (= kdy jsem byla malý buřtík nebo naopak 40ti kilová vyhublina) jsem se dostala k bodybuildingu/kulturistice. Jo, ikdyž to někomu z vás může připadat vtipný, tak se za ''badybildera'' fakt označuju! :D Buduju svoje tělo a přetvářím ho k obrazu svému (nebo se o to alespoň snažím), a každej, kdo dělá to samé, je ''badybildr'' taky! :D A podle mého názoru, bodybuilding často extrémní kroky vyžaduje. Potřebujete mít ten ''drive''...., tu touhu, nadšení, vervu, elán často dělat to, co ostatní označují jako ''extrém'', a dělat to trvale. Průměrná práce přináší průměrné výsledky.

Většina lidí chce co nejvíce výsledků v co nejkratší době a s co nejmenším úsilím. Pokud jste ale skutečně odhodlaní si vybudovat to svoje ''best body'' tak nehledejte způsoby, jak cvičit co nejméně a jíst co nejhůře. Jak shodit 20 kilo tuku za 20 dní nebo přibrat 10 kilo svalů za 3 měsíce. Neodkládejte dietu na příští týden, na příští měsíc, na začátek dalšího roku.


Abych byla upřímná, já svými ''praktikami'', kterými pracuju na svém těle, nejspíš nikdy nebudu žádným vzorem zdravého člověka. Sice jsem teď ''trochu'' ulítla a taky kvůli operaci, kdy jsem nemohla cvičit, moje tělo nevypadá podle mých představ, ale jedno je jisté - miluju jak vypadají vyrýsované svaly. Nemyslím úplně tak, jako odvodnění závodníci na soutěži, ale nechci prostě tukovou vrstvu, která kryje moje tvrdě vybudované svaly. Proto můj jídelníček není příkladným vzorem - nejím pro potěšení a ''zdraví'', ale beru jídlo jako ''palivo'' pro tréninky a jím tak, abych dosáhla postavy, po které toužím. Sice to nějakou dobu trvalo, jelikož jsem od malička byla zvyklá na úplně jiný druh stravy, ale naučila jsem se milovat jídlo, které mi dává takové výsledky.


Pro ženy je ve většině případů těžší se dostat na nižší procento tělesného tuku, než pro muže, pokud tedy nejsou obdařeny extra rychlým metabolismem (nebo neužívají některé podpůrné látky....) Ženy jsou prostě určeny k tomu, aby měly procento tělesného tuku vyšší. Hádejte co - příroda opravdu nechce, aby po světě běhaly holky s 10 % tuku a sexy svalíky. Pokud tedy vidíte vyrýsovanou ženu, její tělo vám toho na ní hodně prozradí - je jasné, že má disciplínu, odhodlání, důstojnost, tpělivost a především vášeň pro to, co dělá. To tělo přesně odráží všechnu práci, kterou do něho vložila. Takový tělo si nemůžete koupit, ukrást, zdědit, půjčit. Neudržíte si ho bez trvalé snahy.


Většina lidí pak vidí akorát tu novou fotku na FB či instagramu, vidí fitnessku vyrýsovanou na soutěži či na focení. Lesk, úsměv na tváři, krásně upravený vlasy a všechno. Ale to, co nevidí, jsou ty roky tvrdé práce, litry potu, spousty odříkání, nadřepovaný tuny a snězený miliony bílkovin. A to všechno jen pro jednu fotku nebo jeden den na soutěži?

Ne. Pokud tento sport milujete, neděláte to pro uznání nebo obdiv ostatních. Pro nové lajky nebo obdivné komentáře. A to pochopí jen moji kolegové fitnessáci. Ten pocit před tím, než jdete na trénink. Ta směs natěšení, nabuzení, ale i strachu a nervozity, protože víte, že to bude sakra bolet a že budete trpět. Že zase budete dělat víc než ostatní, sáhnete si na své dno. A po poslední sérii z vás všechno to napětí spadne - pro dnešek jste splnili svůj úkol a zase jste se posunuli o něco dál. Nohy se vám ještě klepou, pomalu se koupete ve svém vlastním potu.... Někteří z vás možná při čtení posledních řádků dělají znechucené obličeje, ale mě například úplně stoupá tepovka a klepou se mi vzrušením ruce - kdyby neměli v posilce za 10 minut zavírat, šla bych zase na trénink!


Neskrývám svou minulost co se týče anorexie, jako to některé holky třeba dělají. Je to za mnou, nevadí mi o tom mluvit a ráda pomáhám holkám, které momentálně trpí stejným problémem, jako já kdysi. Ale hlavně - proměnila jsem svou minulost ve svou sílu. Byla to životní zkušenost, která mi dala disciplínu a odhodlanost a udělala ze mě toho, kým jsem teď (ať se to někomu líbí, nebo ne :D)

Tak doufám, že budete postupně sledovat mou ''proměnu'' z toho tučného prasátka, co jsem teď, až do.... no přece navždycky, protože já nemám určené žádné hranice! ♥ Dobrou noc a snad jsem nepsala moc nesrozumitelně, ty všechny rychlé sacharidy mě trochu doblby :D

48 komentářů:

  1. Ahoj, mužů se zeptat na aktuální hmotnost, poměr tuků a svalů v těle? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Dnes ráno jsem měla necelých 62 kg na 165 cm, ale ten poměr tuků a svalů bohužel nevím, na žádném měření jsem nebyla takže nevím :/

      Vymazat
  2. Četla jsem tvůj blog úplně od začátku, abych poznala tvůj příběh, protože mě opravdu zaujal a řekla bych, že (bude to znít blbě ale) ti celkem závidím s tím jak jsi byla hubená a měla jsi možnost takřka začít odznovu s budováním svého těla... a to tak, že jsi chtěla prostě mít jen svaly a ne vypadat jak nějaké vxhubliny a to se mi líbí... ten jakoby start od nuly... připadá mi to tak, protože jak jsem trochu při těle (25% tuku) a nedaří se mi zhubnout už více než rok... přitom svalu mám celkem dost (to je i jeden z důvodu proč se neženu zrovna do posilovny za činkama :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neřekla bych, že máš dost svalů, jen si to myslíš...samo o sobě žena nabírá svaly hodně těžko i při posilování (tvrdém) a právě v posilce dostane tělo nejvíc zabrat a postava se vytvaruje, zhubne;)

      Vymazat
    2. 25 % tuku není zase tak moc, ale záleží jak ho máš rozložený po těle, to pak u každýho může vypadat jinak no :) Jinak pokud se ti nedaří hubnout a posilce se vyhýbáš, rozhodně bych změnila názor. Můžeš si myslet, že máš hodně svalů, ale pravděpodobné je to, že se to akorát zdá, protože jsou na povrchu kryté tukem. Nejlepší rýsování je kombinace posilovacího tréninku (hlavně základních cviků), každodenní chůze (relax tempo, třeba u toho poslouchat audio knihy, chodit pěšky na nákupy/do práce), max 2-3x HIIT do 15 minut a upravené stravy. Je důležitý si uvědomit, že při základních cvicích (dřepy, mrtvý tah, tlaky, výpady..) spálíš daleko víc energie PO tom výkonu, že čím víc svalové hmoty máš, tím více energie tělo spaluje a při rýsování (= sníženém příjmu energie) ti silový trénink pomůže zabránit ztrátám svalové hmoty, což vede ke snížení metabolismu ;) Jestli chceš, můžeš mi napsat na FB soukromou zprávu, budu začínat dělat jídelníčky + trénink na míru, tak bych mohla pomoct, pokud si nejseš jistá co a jak a tápeš v tom...

      Vymazat
    3. Mám 26% tuků a nepřipadám si při těle, a kohokoli z mého okolí by ses zeptala jakou mám postavu tak by ti řekl že jsem hubená, takže při těle asi zrvna nebudeš :)

      Vymazat
  3. Super motivačka! Já jsem teda větší čuně, když mám "cheat", ale momentálně se spíš snažǐm je odbourat a když už tak se orientovat na "refeeds", když je potřeba. Jsi skvělá a líbí se mi, jak píšeš. Já jsem taky v objemovce nabrala víc tuku, než bych si pŕedstavovala a bylo hodně těžké servat to dolů. Ale věděla jsem, źe to tak nemůžu nechat a že to nemůžu udělat svým milovaným svalům, které jsem tak tvrdě vydřela a oni se nemůžou těšit slávě. Ale zvládla jsem to a ten pocit je nepřekonatelný! Držím ti palce, ty to dáš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, děkuju moc! :)) Jo no, objemovku jsem bohužel přepískla, teď to bude chtít zabrat dát ty tuky dolů. Pak ale takovou chybu už neudělám a budu se snažit udržovat na nějaké rozumné hranici a jen nabírat svalíky! :D ♥

      Vymazat
  4. S tvými názory souhlasím a hlásím se do klubu extremistů ! :)

    OdpovědětVymazat
  5. komentare pisu zridkakdy,ale ted jsem se rozhodla,ze musim,protoze tohle je jednak super motivace pro nas-ostatni ,,cvicence‘‘:D ale hlavne,jak rikas,ze uz v tom nekdo vidi extrem,je to pro tebe signal,ze jsi na spravne ceste. kdo chce v necem vynikat-ne byt dobry,ale zarit vysoko nad ostatnimi-musi delat ty ,,extremy‘‘. ale treba az pojedes na pro kartu,zjistis,ze tyto byly jeste male a je potreba to prihrotit. a to je na tvrde praci to krasny-ne jen ten vysledek,ale i ta bolava cesta,ne? a ty na to proste,holka mas,jsi mega zakousnuta a ja ti fandim! ;) takze tak;) kill your w.o. tomorrow!:D johana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D To jsem ráda, že vás článek trochu namotivoval! A pro karta? Jednou být musí, ale to je ještě hodně hodně hodně dlouhá cesta předemnou, kterou si ale patřičně užiju! ♥ Děkuju moc! Před chvílí jsem došla z tréninku a musím říct, že jsem to fakt zabila ♥ :D :3

      Vymazat
  6. Ahoj zkusila jsi už ty ,,Zázračné semínka Chio??´´ pokud ano jaký máš na to názor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Jo, zkoušela jsem je kdysi a doteď mám malou zásobu doma, ale pravidelně je nejím. Možná je v budoucnu do jídelníčku zařadím, jelikož obsahují omega 3 a tak... Takže za mě určitě vhodná volba ;)

      Vymazat
  7. Ako človek ktorý cvičí roky ťa chápem a prežívam podobné pocity pred/pri/po cvičení ako ty :) Podobne to mám aj so stravou aj keď som zároveň foodie a mám rada dobré jedlo.
    Len čo sa mi nepáči je to nastavovanie dnešného statusu podľa postavy a súdenie na základe toho ako veľmi na sebe drieš, či si vyrysvaní, ako ješ. U teba je to inak, robíš to profesionálne ale mám pocit, že bežní ľudia si z toho poslednú dobu beru aj to nesprávne, že budeš lepší človek, ak budeš mať skvelú svalnatú postavu, dokážeš že si niečo viac. Prijde mi to ako rovnaký tlak ako bola niekedy anorexia, že pekní/chudí/svalnatí ľudia sú lepší ako tí ostatní.. Nemyslím to teraz na teba, tebe rozumiem, ale keď si prehliadam FB, Instagram a nejaké komentáre ostatných ľudí, mám častokrát pocit, že tá myšlienka fitnessu sa niekam stráca a robí sa z toho len módna vlna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, motta typu strong is the new sexy, nebo hubené holky vypadají dobře oblecene, kdežto holky co cvici vypadají dobře vyslecene atd, zaplňuji sociální sítě v duchu ve kterém jsi popsala a je to škoda, taky mi prijde, ze lidi z toho udělali neco jako kdo necvici tak je neco min. Na druhou stranu je dobře, ze si lidi uvědomuji problematiku prejidani se, obezity a zdravotní rizika s tím spojené a chteji s tím něco udělat, ale za jakou cenu...

      Vymazat
    2. Děkuju za komentář, musím taky souhlasit. Poslední dobou se z toho stává fakt takový módní hit, stejně jako dřív holky chtěly být co nejhubenější a mít mezeru mezi stehny, teď naopak chtějí všechny six pack. Je jasné, že tohle zase za chvíli přejde a bude ''in'' něco jiného, protože někdo přijde s něčím novým a originálním a to lidi žerou :D Podle mě je to ale dobře, že lidi začínají cvičit, hlídat si víc jídlo a zajímat se o svoje zdraví a tělo, pokud to tedy bezdůvodně neženou do extrémů a nepovažují ostatní ''necvičence'' za něco míň, než jsou oni sami. To pro mě vůbec neplatí, hledím si svého a nemluvím do věcí ostatním. Píšu tento blog, a ten, koho to zajímá, si to přečte. Poradím, pokud někdo chce, a to moc ráda, ale že bych do někoho ryla a tak, to určitě ne :)

      Vymazat
    3. Přesně tak .. jde to teď zase nějak do extrému ..

      Vymazat
  8. A prisla si niekedy na to preco si spadla do anorexie? Predsa len kazda PPP ma svoj dovod v psychike a niecom hlbsom. Alebo myslis ze je to u teba len silna honba za "dokonalym" telom?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tiez by ma zaujimalo, kolko konzumujes bielkovin v bezne dni, ked tento si znizovala B aj T? Predsa len ten jedalnicek ma min 150-160g uz v sebe.

      Vymazat
    2. No, asi to byla ta honba za dokonalým tělem. Hubené modelky byly v té době v kurzu a z toho jsem si nějak vzala, že abych vypadala dobře, tak taková taky musím být. Nikde jsem nevidívala fitnessky, nevěděla jsem že posilováním si postavu můžeš tak přetvořit a že to vypadá daleko lépe než být jako chrastítko. Pod pojmem fitnesska jsem si vybavila vrcholové kulturistky ala Iris Kyle. Jako toto byl jen jeden z důvodů, z části to bylo i něco úplně jiného. Bylo to v době kdy jsem prožívala takové těžší období (pro mladou holku těžší období), byl v tom kluk, kamarádka... Ztratila jsem oba a najednou jsem si připadala hrozně....sama? Začala jsem se jakoby ''trestat'' hladověním a extrémním cvičením (až 8 hodin denně..) Ono je těžký to teď zpětně popsat, určitě za tím nebyl jeden jedinej důvod, ale všechno se tak nějak smíchalo a vznikla z toho tato nemoc. Snad jsem to nepopsala moc zmateně, jak se mi to většinou podaří :D
      Jinak bílkovin konzumuju teď poměrně hodně při rýsování, a nebudu přesně psát kolik, protože vím, že by se tu zase strhla hrozná diskuze, že si zničím ledviny a podobně :D

      Vymazat
    3. Dakujem za uprimnu odpoved. Mne po vylieceni trvalo asi rok nez som si narovinu sama priznala co a preco, prestala som si klamat, vyhovarat sa a bola k sebe i k ostatnym uprimna. Podla mna je to najdolezitejsie co musi clovek s PPP spravit. Tato problematika ma velmi zaujima, preto som stale zvedava ako to beru ine slecny a ako to mali oni. To co sa odohrava vtedy dievcatu v hlave je maximalne popleteny labyrint plny myslienok, pocitov a emocii.
      A s bielkovinami chapem, si rebel proste :-D

      Vymazat
  9. Znechucené obličeje při čtení posledních řádků??? Normálně jsem se přistihla, že se při čtení o sahání na dno, litrech potu a bolest usmívám :D. Nevím, zda je to normální, ale tenhle životní styl miluju :D...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo to tak taky měl :D

      Vymazat
  10. Ahoj, jak budeš shazovat? Cvičím jen doma. Myslíš, že se dá také cvičením doma dosáhnout krásné postavy a svalíků? Jaké náčiní případně pořídit a jak často a dlouhou kardio? děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se dá i doma dosáhnout krásné postavy. Posilovací trénink bych zařadila 4x týdně - 2x spodní část těla (dřepy, výpady, dřepy na jedné noze, bulharské dřepy, rumuny, výstupy na židli/nějakou bedýnku, glute bridge, hip thrusty, zanožování) a 2x vršek (kliky - postupně těžší variace, shyby pokud máš hrazdu ve dveřích, která se dá koupit za pár stovek, upažování na ramena + upažování na zadní stranu ramen...) V podstatě doma můžeš dělat většinu cviků, které i v posilovně, stačí použít trochu fantazie. Dobrý je taky si koupit gumy na cvičení a hrazdu do dveří na shyby, s tím vytvoříš zázraky :) Dále bych přidala 2x týdně nějaký HIIT - sprinty venku nejlépe do kopce nebo třeba nějaký hiit podle Zuzky Light na youtube. A každý den chodit - normálně relaxační chůze cca 1 hodinu, žádné závodní tempo, třeba u toho poslouchat audio knihy nebo jít na nákup :) Chůze je pro člověka nejzdravější pohyb a je často podceňovaná. Pak to záleží jestli chceš spíš nabírat svaly nebo shazovat tuk a podle toho musíš orientovat jídelníček.

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď a za rady. Chtěla bych spíš zatím zhubnout max 8 kg. Poradíš prosím nějaký zásady, co třeba vyřadit, co zařadit jako svačiny a tak?:)

      Vymazat
  11. Výborný a motivačný článok! Tvoj blog sledujem už vyše roka a bola si pre mňa fakt skvelou motiváciou. Nejakú dobu som robila len bodyweight cvičenia, potom som začala domov dokupovať kettlebelly a set činiek, nakoniec mi to už akosi nestačilo a začala som chodiť do posilky. Mám za sebou prvý mesiac a som neskutočne uchvátená. Strašne sa mi to páči, každý deň mám pred sebou jeden svetlý bod - poobedie/večer, keď pôjdem cvičiť :D asi som sa aj ja zaradila medzi tých extrémistov :D a tie posledné riadky mi spravili úsmev na tvári a zimomriavky k tomu, čo som sa začala tešiť na nový tréning! Takže o chvíľu smer posilka, kde ma dnes čaká HIIT + kettlebelly.
    A jedna trochu mimo otázka...používaš na cvičenie rukavice? Ja cvičím zatiaľ bez nich, ale mozole na rukách začínajú protestovať :D ale nemôžem si pomôcť, ten pocit železa priamo na koži je skvelý ♥ :)

    OdpovědětVymazat
  12. To není nic pro mě, ta honba za co nejdokonalejším já, p=ro mě je důležité být spokojená. Pokud jseš ty spokojená, tak proč ne. Jinak ten cheat mi nepříjde zase až tak hroznej, dit jsi jedla normální jídlo a nějaký sladkosti k tomu. Já si pod pojmem cheat představim pizzu teda :D Jiank by mě zajímalo, až se úplně vrátíš k tomu cvičení, tak jest-li by jsi mohla tu cestu po tý operaci (ohledně cvičení a tvých pocitů z toho) nějak popsat a tak. Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Určitě o tom pak napíšu, jak se ke cvičení vracím a tak. Jedno ti však řeknu hned teď - hrudník fakt nebudu cvičit hodně dlouho a možná vůbec, nechci aby se mi ty implantáty ''rozešly'' do stran, což se při zatínání a procvičování prsních svalů může stát :D Jinak cheat to nebyl tak hroznej, když se na to teď zpětně dívám, ale cítila jsem se fakt hrozně přežraná :D

      Vymazat
  13. Myslela jsem že do svého tréninku, i co se týče jídla dávám vše co můžu.. myslela jsem že jsem ten typ člověka, který prostě nedokáže zhubnout tuk, který pod sebou ukrývá vydřené svaly a tak jsem se snažila s tím smířit.. ale jak vidím a čtu tak asi opravdu nedělám ještě to potřebné maximum, nedělám to na těch 110% ale cca na 70%.. marně jsem doufala že s IIFYM se můžu krásně vyrýsovat, zbavit tuku a nechat vyniknout svaly.. ale teď jsi mi asi otevřela oči, že to krásné tělo asi chce víc.. mnohem víc úsilí a trpělivosti s dřiny..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neexistuje člověk, který by ''nedokázal'' zhubnout tuk, vždycky to jde! Tak držím palce, opři se do toho a ono to určitě postupně půjde dolů a svalíky budou vidět! :)

      Vymazat
  14. Nepíšeš články denně, ale o to kvalitnější jsou! Vždycky, když je dočtu do konce, donutí mě k zamyšlení s tím, že si řeknu "Kurňa, ta holka to má v hlavě fakt pohromadě. Je to neuvěřitelný v takovém věku a měla by jít příkladem nám všem!" Vážně... Nejsem typ člověka, co píše ke každému článku od blogerky komentář, ale když už, je to fakt důkaz, že mi spadla brada a do posledního slova s ní (tebou) souhlasím. Jen tak dál! Držím ti palce a doufám, že nás svou cestou prostřednictvím blogu provedeš. Fandím ti :-D:-)
    P.S O extrémech bych mohla vyprávět dlouhé hodiny :-D Jsem do puntíku stejná. Dokonce tě obdivuju i za ten cheat meal...já nikdy nezůstanu u jednoho. Takže pro mě je taky lepší se co nejdéle striktně držet a pak se nechutně "napapat" :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zajdi na vyšetření hlavy, zjevně ses do ní hodně praštila

      Vymazat
  15. Áááá to nebyl žádný cheat day! :-D ale je super, že se dokáže takhle "krotit" :-) to já bych své cheat dny asi ani nezveřejňovala... :-D

    OdpovědětVymazat
  16. Já to mám tak, že na jednu stranu bych tohle chtěla ... ale na druhou stranu si říkám jestli tu vyrýsovanější a tím pádem i hubenější postavu nechce ta část mě co prodělala stejnou nemoc a jestli to není opět nějaká snaha něco kontrolovat .. a že vlastně vzhled by neměl být tak důležitý .. zda teda nestačí že několikrát týdně cvičím pro radost a jím relativně zdravě .. (fitness zrovna ne, snažím se o veganství:D) Je to takový boj .. protože vím, že tělo je na to zvyklé po těch letech, takže k lepším výsledkům by chtěl opravdu striktní režim a ještě po nějaký delší čas že .. jen bych se bála, že do toho spadnu zase.

    OdpovědětVymazat
  17. Skvělej článek, Nikčo :-) A vůbec znachuceně jsem se netvářila, naopak jsi mě zas pořádně namotivovala, to umíš skvěle!

    OdpovědětVymazat
  18. No jsi dobrá, já kdybych měla jet tak šíleně striktně, tak si to za pár týdnů bohužel vynahradím i s úroky, takže pro mě tedy ne.
    Kdy se chystáš na soutěže? Na jaro?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidím, jak to bude vypadat :D Ráda bych šla na jaře, ale jestli to teď vyrýsuju a nakonec mi nezbydou žádný svaly, tak na podium nevlezu (což se snad nestane :D) Taky to bude asi trochu oříšek to skloubit s maturitou a zkouškami fce, na který bych chtěla,... No neboj, postupně o tom určitě budu psát články podle toho jak se to bude vyvíjet :)

      Vymazat
  19. Kolik máš vlastně obvod přes stehno? :o)

    OdpovědětVymazat
  20. Chystáš sa teraz na nejakú súťaž? Ja mám teraz objem a pomaly naberám ale už sa teším jar na dietu :) V refeed day si dávaš čokoládu celú alebo kúsok ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla bych jít v květnu na soutěž, ale uvidíme jak to dopadne :)

      Vymazat
  21. Ty jo, jak tak koukám na ty všechny svačinky, tak nevím kdy bych to během dne stíhala jíst :D Ale jsi dobrá a máš teda disciplínu :)

    OdpovědětVymazat
  22. můžu se jen zeptat proč nepapkáš ovoce?:D jakože normálně nebo ti jen nesedí do tréninkového jidelníčku kvuli cukrum?

    OdpovědětVymazat
  23. Mohla bych se prosím zeptat jestli si do příjmu počítáš i sacharidy ze zeleniny? A jaké máš nejčastější večeře? Děkuju E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze zeleniny sacharidy počítám pokud jde o ty druhy, kde je sacharidů víc. Ale obecně se snažím jíst spíš zelenou zeleninu (fazolové lusky, brokolice, špenát, chřest) nebo rajčata, a v těch sacharidů je minimum takže je nepočítám :) Večeře - jídlo číslo 5 xD - většinou maso + zelené fazolky ve dny s nižším příjmem sacharidů, ve dny s vyšším příjmem maso s rýží nebo jinou přílohou. Po večeři mám pak před spaním ještě jedno jídlo - bílkoviny + tuky :)

      Vymazat
  24. Stále nedočkavě čekám na další článek, snad už se brzy dočkám! :)

    OdpovědětVymazat
  25. Prosím prosííím, já vím že máš slabost pro světlé písmo na tmavém pozadí, ale nešlo by to naopak? Už nejsem nejmladší a z čtení tvých článků mě neskutečně bolí oči, už jsem dospěla do stádia že si články musím kopírovat do wordu, abych měla tmavé písmo na bílém podkladu :-(

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D