čtvrtek 14. ledna 2016

Facepalm aneb boříme fitness mýty, 1. část - Skryté hrozby ve ''zdravých'' potravinách

A ten den skutečně přišel.
Už měla dost těch bludů okolo sebe. Zanechala všeho, uchopila pero a inkoust a rozhodla se zanechat poselství budoucím generacím.

No dobře, ne tak docela :-D Místo pera a inkoustu píšu na klávesnici (která je mimochodem tak zas*aná, že téměř nejdou rozeznat jednotlivá písmenka) a toto poselství není jen pro budoucí generace, ale (hlavně) pro všechny lidi, co na této planetě pobývají v současné době, a už se ztrácí v tom ohromném množství informací ohledně výživy a cvičení, které se na ně valí ze všech stran. A já pevně věřím, že tyto informace se budou šířit dál a dál do budoucích generací. A třeba jednou (za pár stovek nebo tisíc let) některé z těchto bludů/mýtů/pseudoinformací úplně vymřou a vy už nepotkáte ani jednoho jediného člověka trpějícího fóbií z lepku a konzumace sacharidů večer , který by zrovna procházel svým pravidelným ''detoxem'' za účelem zbavení svého těla nahromaděných ''toxinů'', a při každé příležitosti vás poučoval o nadpozemské síle kokosového oleje, jehož konzumace pomáhá léčit rakovinu a zbavit člověka veškerého tělesného tuku.

Od posledního článku už uplynulo pár týdnů (no dobře, měsíců :D ) a za tu dobu už se toho dost změnilo! Pokud občas čekujete moje příspěvky na instagram.com/thebeautygloss nebo na FB stránce, tak už možná máte jakžtakž přehled, co se se mnou za tu dobu vlastně dělo. Kdybych to měla shrnout v pár bodech -
1) už nejsem fat bitch (teda to první už nejsem, to druhé musí posoudit jiní), podařilo se mi shodit většinu tukové izolace, kterou jsem nabrala kvůli své (stupidní) objemovce za poslední cca 2 roky.
2) rýsování ( = období, kdy jsem se soustředila na shazování přebytečného tuku) jsem ukončila před cca 12 týdny a světe div se, nenabrala jsem všechno zpátky, jako tomu je u naprosté většiny ''dietářů'' Jak je to možné? Nevěřila jsem fitness mýtům, které rozebereme v této sérii článků
3) našla jsem si chlapa! Kecám, se mnou by nikdo nevydržel, ale tu větu jsem už strašně dlouho chtěla napsat a je to fakt super pocit. Asi ji budu psát častěji :-) :-D


Ok ok, dost informací o mě, to stejně většinu lidí nezajímá, téma článku zní jasně (o sobě budu psát v dalších příspěvcích, takže se moc neradujte - mě se člověk jen tak nezbaví ) Původně se mělo jednat jen o jeden článek, nakonec jsem se (jako obvykle) trošku rozepsala, a tak jsem se rozhodla, že ho rozdělím do více částí (nebo z něj udělám nakonec sérii knih jako Harry Potter a tak.. to by bylo cool, co myslíte? )

Nejdříve bych vás chtěla všechny upozornit na něco velmi důležitého. Začal nový rok, a tak se většina z vás nejspíš rozhodla vydat na cestu za zdravějším životním stylem a lepší postavou. Začali jste se soustředit na svůj jídelníček, vyřadili těch každodenních 6 flašek piva večer u televize, chodíte pravidelně na procházky, už nesníte 3 celé pizzy na posezení.... Řada z vás také nejspíš navýšila příjem zeleniny, protože vám rodiče a všichni okolo tvrdí, že zelenina je zdravá.

Bohužel to je lež.

Jasně, zelenina může na první pohled působit ''zdravě'' a nevinně - obsahuje vitamíny, vlákninu atd... ale když ji prozkoumáme do hloubky, tak zjistíme, jaké nebezpečí se skrývá v její konzumaci.

Začneme hrozbami, kterým se vystavujeme konzumací košťálové zeleniny, kam patří například zelí, kapusta, květák, brokolice, kedluben a čínské/pekingské zelí. Možná jste četli, že jejich konzumace je spojená se sníženým rizikem vzniku rakoviny (1) Tento fakt je ovšem zanedbatelný a studie byla pravděpodobně financována pěstovateli košťálové zeleniny, kteří chtěli populaci vnutit svoje vypěstované květáky a brokolici, a tak zvýšit svoje zisky. Košťálová zelenina v sobě totiž skrývá velkou hrozbu - obsahuje totiž goitrogeny (2), což jsou látky potlačující funkci štítné žlázy. Jak se snížená funkce štítné žlázy projevuje?

- vyčerpání, nárust tělesné hmotnosti, problémy se soustředěnost, padání vlasů, suchá pleť...

Trápí vás některý z těchto symptomů? Pak to dávejte za vinu právě té porci brokolice, kterou si pravidelně dáváte na oběd za záměrem, že děláte něco dobrého pro svoje tělo. Ve skutečnosti její konzumací akorát nabíráte další a další kila tuku navíc a je to taky ten důvod, proč po celém dni v práci/ve škole přijdete domů a jste co? - No přece vyčerpaní!


Ale nejásejte předčasně. Tím, že se budete vyhýbat košťálové zelenině, ještě rozhodně v bezpečí nejste. Jsou tu další hrozby. Například velmi oblíbené rajče je vražednější, než se vědci kdy domnívali.

Nevinně vypadající rajče totiž obsahuje alkaloidy (například atropin), které mají halucinogenní účinky, můžou způsobovat kóma a dokonce i smrt (1 případ úmrtí!) Atropin navíc zvyšuje nitrooční tlak, takže se nesmí používat u osob trpících glaukomem (3, 4) Nejspíš mají supermarkety dobrý důvod, proč rajčata bývají často ve slevě. Balení cherry rajčátek se někdy prodává i za 10,- kč. Lidem, kteří trpí hlady, a nemohou si dovolit dražší druhy zeleniny, pak nezbývá nic jiného, než koupit rajčata a pak počítat s rizikem, že se možná další den už neprobudí....


Do skupiny lilkovitých, kam řadíme nebezpečné rajče, patří i brambory, které jsou v česku velmi populární a tvoří základ řady tradičních jídel (bramborové knedlíky, bramborová kaše - viz. obrázky) Nejspíš vás teď velmi vyděsím, ale brambory obsahují TOXICKÝ (!!) GLYKOALKALOID (!!!) solanin, který se ve formě soli s kyselinou HCl (společně vytvoří tzv. solaninhydrochlorid) používá v zemědělství k postřikům jako insekticid (5) 
Myslíte si, že látka, která se používá jako insekticid, je vhodná ke konzumaci?
Pokud ano, mám pro vás další důvod, proč byste měli konzumaci brambor zvážit. Při orálním podání solaninu u krys (dávka 590 mg/kg tělesné hmotnosti) došlo ke zrychlení tepové a dechové frekvence, ztrátě vědomí přecházející v kóma a následné smrti! Pokud vás ani tento důkaz nepřesvědčí, tak je to jasný důkaz, že si nevážíte svého zdraví - k tomu nemám co dodat.

Možná si po zítřejším obědě dáte jako sladkou tečku pár čtverečků kvalitní čokolády. Na internetu tvrdili, že čokoláda (v rozumném množství) přece neškodí, ba dokonce může být i zdraví prospěšná! To je ovšem opět lež propagovaná výrobci čokolády Lindt, Orion a dalších značek, kteří chtějí akorát zvýšit svoje zisky a pořádně se na vás napakovat. Čokoláda totiž obsahuje chemickou (!) sloučeninu theobromin. Studie zveřejněná roku 1993 našla spojitost mezi theobrominem a zvýšeným rizikem vzniku rakoviny u postarších mužů (6) Pokud dostáváte od svých příbuzných k svátku či narozeninám pravidelně tabulku kvalitní čokolády nebo dokonce celou velkou bonboniéru, teď vám je už nejspíš jasné, že se vás pomocí čokolády akorát snaží odstranit (nový nápad pro zápletku do seriálu Ulice, co říkáte?)


Ale vraťme se ještě na chvíli zpět k tomu zítřejšímu obědu. Pečlivě si od obsluhy ověřte (nebo ještě lépe - tajně vlezte do kuchyně, abyste se přesvědčili na vlastní oči), že vám jídlo neochucují muškátovým oříškem. Má sice ve svém názvu slovo ''oříšek'', což zní velmi roztomile (a taky nevinně, stejně jako ostatní druhy zeleniny, které vás klidně mohou zabít), ale opak je pravdou. Muškátový oříšek totiž obsahuje myristicin, který má neurotoxické efekty na dopaminergní receptory (7) Co na tom, že nerozumíte nejspíš ani jednomu z těch 4 slov. Zní to složitě, zní to chemicky, zní to ''toxicky'', zní to až moc moderně. Co z toho plyne? Je to nebezpečné, a tak bychom se muškátovému oříšku měli vyhnout velkým, ale opravdu velkým obloukem. Pokud vás nezajímá, jaký má myristicin efekt na vaše dopaminergní receptory, možná vás přesvědčí to, že ve větších dávkách může myristicin způsobovat zvracení, bolesti hlavy a halucinaci. Což určitě nechcete, aby vás po zítřejším obědě potkalo (jedině pokud by to bylo ve školní jídelně, a vy byste se pak mohli vymluvit na bolesti hlavy a halucinace, a tak jít domů a ulít se ze zbytku vyučování)

Dobře, možná jste si už vzali k srdci moje doporučení ohledně brambor. Co ale vybrat místo toho za přílohu? V jídelním menu v odstavci ''PŘÍLOHY'' je daleko více ''toxických'' možností, kterým byste se měli vyhnout. Já vás upozorním zejména na fazole, které jsou plné fytohemaglutininů, které vám nejen mohou způsobit velmi nepříjemné trávící potíže, ale je dokonce zaznamenáno i pár případů úmrtí! Ikdyž fazole vypadají bezpečně, dávejte si na ně pozor. Vím, že řada z vás jsou vegetariáni, kteří do sebe hrnou fazole horem spodem, a já nechci přijít o svoje věrné fanoušky!

Pokud vás žádné z mých varování nepřesvědčilo, dál už do vás rýt nebudu (ikdyž tu mám vypsaný ještě seznam potravin, před kterými bych vás ráda varovala - nechám si to kdyžtak napříště) Pokračujte v konzumaci brambor, zeleniny, fazolí, rajčat... pro mě za mě, klidně si celý oběd zalijte i octem, který se často používá jako čistící prostředek v domácnosti a v zemědělství jako herbicid (opravdu byste si nalili čistící prostředek na svůj oběd??) Ale pamatujte, že vaše zdraví vám už nikdo nevrátí....

1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2737735/
2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23061901
3) http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=321442
4) https://cs.wikipedia.org/wiki/Lilkovit%C3%A9#Obsahov.C3.A9_l.C3.A1tky
5) https://cs.wikipedia.org/wiki/Solanin
6) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8280834
7) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15795093

Dobře dobře.... Snad každému došlo, že žádnou z těch věcí nemyslím vážně :D Tímto textem, ve kterém jsem naprosto nevinné potraviny ''rozcupovala'' tím, že jsem si vyhledala studie, které se mi zrovna hodily (+ informace vytrhla z kontextu), a které potrvdily moje tvrzení, že ta a ta potravina je nezdravá/špatná/vražedná, vám chci ukázat, jakým stylem v dnešní době vzniká většina článků (případně knih/filmů = Wheat belly, Grain brain, Fed up, Good calories bad calories od Gary Taubes....), které se snaží (někdy s dobrým záměrem) v obyvatelstvu vyvolat paniku tím, že démonizují určité potraviny/složky potravin/cukr/lepek/styly cvičení atd... Všechny ty informace, které jsem uvedla v odstavcích nahoře, jsou pravdivé - nicméně i tak je člověk nemůže brát vážně.
A to z mnoha důvodů.
Neuvedla jsem například to, že aby některé ty látky byly skutečně životu nebezpečné, museli byste do sebe ve velmi krátké době dostat obrovské dávky daných potravin. Nebo to, že X látka měla ten a ten negativní dopad na krysu, ještě neznamená, že to podobně bude fungovat v reálném světě u lidí. Ale takto přesně vznikají články/knihy, které démonizují určitou potravinu - špatně interpretované studie, informace vytržené z kontextu, vyberu si ze 40ti studií jen jednu, která potvrzuje moje tvrzení, ale ostatních 39 důvěryhodnějších studijí ignoruju....



Lepek způsobuje demenci a obezitu! 
Chcete rychleji zhubnout? Užívejte kokosový olej! 
GMO/umělá sladidla způsobují rakovinu!
Po kardiu budete nabírat tuk!

Pokud to zní moc dobře na to, aby to byla pravda, pravděpodobně to nebude pravda. Pokud to zní až moc šíleně na to, aby to byla pravda, pravděpodobně to taky nebude pravda.



Co z toho plyne?
Pečlivě si vybírejte, od koho získáváte svoje informace.

V příštích článcích rozebereme věci jako konzumace sacharidů před spaním, ''špatné'' vs ''dobré'' potraviny, kardio vs HIIT, ''poškozený/zpomalený'' metabolismus, rozložení makroživin během dne, sebediagnózu intolerance na lepek, detoxy .... Budu se snažit články vypustit do světa co nejdříve, ale vypracování plánů pro moje klientky je přednější ♥ Takže aspoň se máte na co těšit, když Vánoce jsou až za tak dlouhou dobu (a nebojte, články určitě budou dřív, než přijdou Vánoce :D )


 PS - Klidně mě ukamenujte za to, že dřív jsem dělala to podobné (pokud čtete moje články už delší dobu, tak víte.. :D ) ... nicméně .. i mistr tesař se někdy utne. Člověk se učí, mění svoje názory, získává nové vědomosti. Stejně jako řada z vás jsem dřív nevěděla, čemu věřit (měla jsem na to věk, byla jsem ještě puberťák! :D ), vždyť jsem tady dokonce kritizovala sacharidy, mléčné výrobky, vyzdvihovala paleo atd.. Takže pokud jste na mě teď naštvaní, celkem to chápu. Ale doufám, že i tak budete moje články číst dál :-)

Pro další příspěvky ohledně cvičení a výživy pravidelně čekujte instagram.com/thebeautygloss :)

40 komentářů:

  1. :D :D ten posledný obrazok ma neviem prečo úplne rozosmial :D ale vyyborny článok ako vždy :3

    OdpovědětVymazat
  2. Priznám sa, že som si po prvých odstavcoch musela zoscrollovať rýchlo dole, aby som našla info, že si len robíš srandu :D Na 100% súhlas a teším sa na ďalšie články. Mohla by si spísať aj niečo (zas a znova, ja viem) ohľadom "životného štýlu" a lá bikina - max.1500kcal, silový trénink a hodina kardia na lačno denne, a to nie len v diete. Si pre mňa osobne naj inšpirácia v ČR/SR a tvoje posty majú hlavu a pätu.

    OdpovědětVymazat
  3. Super Niki, tleskám! (teda za tu spodní část, kam jsem musela rychle sjet myší, abych se přesvědčila, jestli jsi stále ještě normální :DD)

    To mě vždycky střídavě baví a rozčiluje, jak si někdo najde nějakou studii, knížku nebo nejčastěji prostě jen článek na internetu, a hned to bere jako něco svatého, jednu jedinou pravdu a recept na šťastný život s krásnou štíhlou postavou..

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Nikčo :)
    Opravdu zajímavý článek, je vidět, že se v tom vyloženě rochníš - tělem i duší. SUPR!
    Ale :) ...vždycky je nějaké ale...

    Vždy je to o poměru nutrientů a antinutrientů - např. brokolice, ano goitrogeny fůůj, špatné...ALE... např. má mnoho vápníku, vitamůnu C, kyselina listová,draslík, zinek... aneb, nic není jen černé a bílé :)
    Lilkovité záležitosti, nebrat. U brambor je také fakt to co píšeš, ale obsah solaninu je různý v různých částech. Např v klíčcích MEGA ale v samotné hlíze 20x méně.
    Ale neplést si s batáty, které, Nikčo miluješ že? :)

    Čokoška - "Theobromine může dilatovat cévy a snižuje krevní tlak , a může také relaxovat svaly průdušek v plicích , se používá jako lék proti kašli." Takže opět, nic není jen bílá a tmavá čokoláda :)

    Takže kráásný článek a až na občasné generalizování, které bohužel snižuje autenticitu článku, jsem se jako vždy bavil(Zelenina je zdravá - Bohužel je to lež! ale no tak :))

    Obrázky supr a vždy dokreslují to o čem píšeš! :D

    Je supr, že nejsi jen konzument trendů,ale opravdu si o všem přečteš ze všech stran a potom si děláš závěry.

    Už se těším na článek o škodlivosti masa :)

    Peace a zase někdy v posilce ;)

    Peťa"Vegan" Sedláček

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si nejsem úplně jistá, jestli jste článek pochopil.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Kurňa furt se mi to odesílá bez textu...

      Ale samozřejmě, že pochopil :) Nikča chce poukázat na to, že nemáme bezhlavě brát každou teorii(Jako třeba všechna zelenina je zdravá) a za to jí velké díky... nebo jak jste to pochopila Vy?

      Vymazat
    5. Néé, tak to vůbec myšleno nebylo :D Já jsem ten poslední člověk, který by chtěl zeleninu nějak kritizovat (sama ji jím denně v obrovské množství :D ) Šlo mi o to čtenářům ukázat, jak snadné je z nějaké nevinné potraviny/složky potravin atd... - ať už ze zeleniny, nebo z lepku/masa/MSG/GMO potravin/sacharidů/tuků...- udělat něco ''špatného'' právě tím, že budu zveličovat určité informace, poukazovat pouze na negativa dané potraviny (ikdyž má daleko více pozitiv), špatně interpretovat výsledky studií atd.. Často mi holky posílají odkazy na články, kde autor dělá přesně to stejné, aby prokázal svůj názor (naposledy to byl článek ''Ovesná kaše - největší fitness omyl'' na stránce supertelo.cz ), a ptají se mě, čemu mají teda vlastně věřit, když jeden článek jim doporučuje, že ovesná kaše je super, v dalším článku si přečtou, že ovesná kaše je nejhorší volbou na snídani. Stejná mánie probíhá nyní s lepkem, kterému se vyhýbá obrovské množství lidí jen proto, že si někde přečetli, že lepek způsobuje obezitu (nebo dokonce alzheimera atd :D nekecám) To stejné s ovocem/fruktozou. To stejné s cukrem... To stejné nedávno s masem - titulky článků, že maso způsobuje rakovinu, protože studie našla SOUVISLOST mezi konzumací červeného masa a vznikem rakoviny (titulek článku na novinky.cz - Červené maso, nebo cigarety? Riziko rakoviny je téměř stejné) a lidi si neuvědomují, že SOUVISLOST ještě neznamená PŘÍČINA. Jasně, většina lidí, co jí hodně červeného masa (nejčastěji ve formě uzenin atd..), taky kouří, žije nezdravým životním stylem, nejí dostatek zeleniny atd... Naopak lidi, co jí třeba červeného masa méně, na druhou stranu většinou dbají na dostatek pohybu, zeleniny, spánku atd... Takže maso není to, co by tu rakovinu mělo u té první skupiny lidí způsobovat. Ale to samozřejmě autory těchto článků nezajímá, oni chtějí vyvolat u lidí hysterii a strach. To stejné jsem já udělala v tomto článku se zeleninou. Mohla jsem klidně zkritizovat maso - takových článků ale člověk najde stovky, o zelenině nikdo nic takového netvrdí. Pokud se člověk snaží a vypíchne si jen ty informace, které se mu hodí, prokáže jakýkoli názor a z jakékoli potraviny dokáže udělat zabijáka/něco špatného/něco, po čem se tloustne. To byl záměr mého článku :D

      Vymazat
    6. Zkus se podívat na dokument Forks over kives - pokud Ti opravdu záleží na objektivitě. Jde o největší dietetickou studii co byla kdy provedena a výsledek je, že maso a vůbec všechny živočišné produkty bohužel startují bujení rakovinotvorných buněk.
      I světová zdravotnická organizace (WHO) uvedla, že zpracované maso má na člověka vliv jako kouření...atd. atd...
      Ty řešíš hlavně ten subjektivní pohled, tedy to jak to ovlivňuje hlavně Tebe a Tvůj výkon...což je na jednu stranu naprosto v pořádku a každý by měl dbát hlavně o své zdraví.
      Na druhou stranu u živočišných produktů už do toho vstupuje někdo jiný - to zvíře - to zvíře, které trpí, je ve stísněném prostoru, dopováno anti-biotiky,-depresivy a ve finále je zabito.
      Člověk by si měl uvědomovat i tuto rovinu a další je vliv na životní prostředí. Živočišný průmysl je totiž NEJVĚTŠÍM ZNEČIŠŤOVATELEM na planetě a produkuje více skleníkových plynů než VŠECHNY DRUHY DOPRAVY DOHOROMADY!

      Podívej se tedy prosím i na Earthlings.. nebo Cowspiracy.

      A abys věděla, že na živočišné stravě to opravdu jde, tak si vygoogli : Jehina Malik
      Jde o bodybuilderku, která je už od narození Veganka a myslím, že je na tom hodně dobře. :)
      Ostatně jako i Mr.Universe 2014 - Barny Du Plessis.

      Rád bych potom měl Tvou zpětnou vazbu. :)

      Jo a z těch trapných anonymních hloupých postů si doufám nic neděláš :) Jsi supr a závist, stejně tak i lidská hloupost, je věčná.

      Tvůj fanda

      Peťa

      Vymazat
  5. Jak jsem začla číst o těch rajčatech, sjela jsem dolů a hledala odstavec, kde naíšeš, že si děláš srandu :D. Těšim se na další články :). Jsi jedna z nejmladších holke, které sleduju (ohledně fitness) a stejně tomu podle mě rozumíš líp jak kdejaká starší. To soudim podle toho, jak vypadáš. Co jsi udělala se svý zadkem (a nejen s ním) je něco neuvěřitelnýho. Jídlu prostě asi rozumíš :D. Taková Adenike, která furt jen píše jak má šílenou svalovku a jak to roste (ne, neroste, zadek nemá furt žádnej) by si od tebe měla nechat napsat jídelníček :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Už jsem měla 100 chutí ti vynadat, co to píšeš za kraviny- respektive pravdy vytrhnuté z kontextu čímž se z toho stali kraviny :D Je to suprově udělané, že jsi ukázala jak funguje dnešní průmysl.

    OdpovědětVymazat
  7. Bezva, že jseš zpátky !Od začátku bylo jasné, že jsi se nezbláznila, ale pár "hlaviček" se chytilo a srolovalo... :)))Těším se na nové články a určitě
    zploď i nějaký vyloženě o sobě..jak teď jíš, cvičíš, jaké máš plány.Pa

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek Nikčo, chvíli tě sleduju a jde vidět, že máš mnoho načteno a máš svůj názor na věc. Internet nás zahlcuje denně novýma informacema a popravdě řečeno, sama už nevím čemu věřit.. Nicméně se do hloubky nepídím po "pravdě", proto sama už nevím čemu věřit.. Například v poslední době o ovesné kaši, jakožto nejhorší volbou snídaně.. Pak si říkám, čím to, že to léta snídá nejeden "fitness" člověk (řeba závódník a léta to na něj "funguje" a najednou je to nejhorší varianta snídaně.. Nechtěla bys napsat článek na toto téma? Nevím, proč je to najednou ted takový boom a píše se o tom snad úplně všude..

    Jsi super, tvá proměna je neuvěřitelná a přeju mnoho úspěchů v tom, čemu se věnuješ;)

    Martina

    OdpovědětVymazat
  9. Jsi odporna silikonka, je hnus jak vsude vystavujes ty nechutny obrovsky silikony, jsi fakt ubozacka a jeste vetsi hnus je to ze sis to nechala zaplatit id rodicu to ja bych se stydela o neco takovyho rict rodicum, jsi rozmazlenej fracek ktery si musi vsechno vydupat. Jsi ubozacka. Ty nechutny silikony sis zrejme nechala udelat proto, abys mela pocit ze ti vsixhni zavidi ale neznam zadnou inteligentni holku ktera by takovou odpornost zavidela. Jo kdyz si necha holka s normalni postavou z nulek udelat dvojky nebo mensi trojky ok, ale ty vypadas jak pornoherecka kdyz mas vychrtly bricho a nad nim petky, vypada to dost neprirozene, neprijdes mi jako fitness ale jako porno modelka ci porno herecka. Vypada to fakt vulgarne mas dost debilni rodice ze ti dovolili vypadat jako kurva. Kdyby sus to nechala udelat pouze pro sebe tak je se vsude neukazujes jako lacina kurva.. furt se fotis temer naha, ale vazne ti nikdo nezavidi. Jsi namyslena krava, ktera si mysli ze kozy jsou vsechno. Ty jsi fakt nenormalni. Kdybys byla nornalni tak za 1. nevydiras o to rodice a za 2. si to nenechas udelat tak aby to pusobilo vulgarne. Ale fakt vypadas jak lacina kurva. Ty proste chces aby kazdy videl ze mas tak ubozacky rodice a ze mas plastiku. Kdo si to necha delat pro sebe, udela to tak aby to nebylo poznat ze je to umely hnus. Ty mas na 100000% tezkou poruchu osobnosti. Chces byt "zajimava" chces aby ti vsichni zavideli a aby vsichni videli jaka ses pica ktera ma debilni rodice ktery zaplati dceri takhle hnusny neprirozeny kozy jak v pornoprumyslu. Prijdes mi dost uboha jak se vsude vystavujes jak lacina stetka. Do porna by ses hodila perfektne. Jsi trapna ubozacka co si o sobe mysli buhvi co..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon já reagovat musím xD
      Jediný kdo tady má poruchu osobnosti jsi ty a totálně. To jsem už dlouho neviděla takovou piču :D
      A proč říkáš, že jí nikdo nezávidí? Závidí jí spoustu holek, například já a kdo jí závidí ještě víc, jo přesně, ty. Protože, kdyby ne, nebudeš se snižovat k tak stupidnímu komentáři a vůbec ji neřešíš, prostě když se ti nelíbí, tak ji nesleduješ, ale jde vidět, že ji máš přečtenou od hlavy k patě :D ty musíš být but nějaké hnusné tlusté prase, nebo nějaká plochá vychrtlina co si musí honit ego, jsi k smíchu za tohle :D okolí tě musí milovat! To spíš tvoji rodiče jsou chudáci! A co, že jí to rodiče zaplatili? Jsou to její rodiče, právě proto, že jí mají rádi, tak ji podpoří, když můžou..
      A už jí nezáviď a udělej něco se svým zkurveným životem ty chudáčku :(

      Vymazat
    2. HA HA HA, můžeš mi ukázat nějakou pornoherečku s podobnou postavou? Já jsem ještě mezi nima takovou vypracovanou dívku neviděla:DD

      Vymazat
  10. Reagovat na hnusnej komentář asi nemá cenu.
    Jako Tvoji rodiče Ti držíme palce, aby tě to neodradilo od toho, co děláš. Určitě jsi pro mnoho lidí vzor a motivace.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak nechutně znetvořené ženské tělo se jen tak nevidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. psala jedna a ta samá osoba co předchozí komentář, trapaaaas

      Vymazat
  12. Prestan závidět a urážet,radeji zvedni tu svoji prdel plnou celulitidy a bez se sebou neco delat hlupačko,urcite ti bude lip:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má prdel plná celulitidy je zcela v pořádku a sbalila jsem na ni nemálo chlapů, narozdíl od ve všech směrech dokonalé majitelky blogu.

      Vymazat
    2. Ale ty nase zamindrákovaná chudinko,co se rozčilujes?:)))ja vim,mas ji i na stehnech,vzdyt ti rikam,začni taky makat a prestan uz závidět,je mi te lito...

      Vymazat
    3. Líto? Tak to fakt nemusí. Podívej se kdybych záviděla, tak bych to napsala na rovinu, nemám s tím žádný problém. Ale zhuntované tělo připomínající chlapa fakt závidět nejde, a ne, ta umělá prsa to vážně nezachrání. Ještě potřebuješ něco vysvětlit?

      Vymazat
    4. Takže tlusté prase, já to věděla! :D každá tlustá holka je nespokojená a ty nejsi vyjímkou, jinak by jsi ji neokukovala a neřešila jak lesba, nebo?

      Vymazat
    5. Ty jsi nějaká její tisková mluvčí? Děkuji za odpověď.

      Vymazat
    6. Nekrmte trolla! :) ... místo aby dávala energii do něčeho positivního, tak tu raději pouští zbytečné jedy! Negativní lidi čekají jen negativní věci! To co tu píšeš nic nevypovídá o Nikole, jen o Tobě! VZPAMATUJ SE HOLKA!

      Vymazat
  13. Super článek! Jen tak dál! + jsem ráda, že jsi zpět ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Asi jsem mimo, ale už ti natolik věřím, že jak jsem četla tu první část o té zelenině už jsem plánovala jak svou cca původní porci 800g denně zmenším na 400g abych nebyla unavená, tlustá nebo nechcípla :DDD já tě fakt žeru, je to boží kolik toho víš, a za nějakou dobu budeš mít novou klientku- mě :D jen ještě musím dokončit silovou přípravu a pak už se na tebe těším, snad v tom budeš pokračovat! :D

    OdpovědětVymazat
  15. Mám taky silikony, ale nemám zapotřebí se takhle vystavovat a psát " to je super že všichni ví že màm silikony" ona akorát to dělá proto aby měla pocit že jí plochý chudinky závidí, ale ona jim může taky závidět a to mozek že nemaj zapotřebí se vystavovat. Nikola vypadá a působí jako pornoherečka. Souhlas s většinou toho co píše anonymka. Navíc jestli jí to platili rodiče tak je to ubožačka já ve svých 20-ti letech jsem si to platila sama šetřila jsem na ně rok z brigád a jsem pyšná že jsem si na to ušetřila sama a nemusela o to dřít pápíčky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opět další, co se nedokáže ani podepsat a stát si tak za svým názorem.
      Píšeš to jako,že na sebe nemůže být hrdá? Je to úplně stejné, jako když má holka nový účes a dá to na FB, protože se jí to prostě líbí a cítí se dobře.
      Tobě se taky líbí obdivné pohledy a ten lepší pocit sebedůvěry,ne? A to že to má od rodičů je čistě její věc.
      Tak prosím přestaň s těmi nenávistnými komentáři, jenom se shazuješ!

      Vymazat
    2. Drahá anonymní se silikonama.
      Když někdo na to má, ať se vystavuje. Navíc, u Nikči nejde ani tak o to, co má v nacpaného v prsou, jako v hlavě. Ty tam asi nemáš nic a tak se zmůžeš jen na úrzážení. Je mi tě líto.
      Niky, tobě děkuji :-)

      Vymazat
  16. Ahojky, můžu tě poprosit o vyplnění. Děkuju. https://52630.vyplnto.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Utlumit funkci štítné žlázy si můžeš třeba popíjením velkého množství zeleného čaje, odšťavenou červenou řepou, šťávou ze zelí. Brokolice je úplně v pohodě, protože ji stačí naložit jako vodní pickles a goitrogeny si tím zničí. U zelí a řepy je to úplně stejné.

    Ona má každá potravina něco, takhle to můžeš rozepisovat do nekonečna.

    OdpovědětVymazat
  18. thank you for this information is very helpful article I My
    warmest greetings :D

    kangen water indonesia

    OdpovědětVymazat
  19. Before going to ebook the escort ladies over the authentic website, you want to check out the terms and situations, which assist to pick out excellent women on the same day itself. Call girls in dubai
    whatsapp call at /+971-564-314-254

    OdpovědětVymazat
  20. Great information you have providing me i am really impressive to see your post.keep it up.Pakistani Girls Dubai
    whatsapp call at /+971-564-314-254

    OdpovědětVymazat
  21. There are lots of Tamil beauties available for Dubai visitors or locals in Dubai. If you want them to wear sexy dresses to increase the erotic in your fun time.
    For more details click here
    whatsapp call at /+971-564-314-254

    OdpovědětVymazat
  22. Do you need free Google+ Circles?
    Did you know that you can get these ON AUTOPILOT AND ABSOLUTELY FREE by getting an account on Like 4 Like?

    OdpovědětVymazat
  23. Musím říct, že máš vážně parádní blog. Pročetla jsem si tu teď pár příspěvků a dost jsi mě inspirovala. Já se už asi rok pořád dokopávám k tomu, abych konečně začala cvičit, ale pořád jsem na to neměla čas. Teď už se do toho ale fakt vrhnu, už je to potřeba. Možná už je na čase si přiznat, že ty moje oblíbené dámské legíny mi prostě začínají být trochu těsné.

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D