sobota 13. října 2012

Bazalkové pesto

Čusky lidičky ;-) Doufám že všichni buď někde paříte a nebo fandíte Harrymu v telce ;-D Já to druhé + si užívám toho, že nemám nic na zítra do školy a zaptlala jsem celou kuchyň při svých kulinářských orgiích :D ve kterých hrála hlavní roli opět dýně! Tak se zítra můžete těšit na 'dýněcepty' (ach, jak vtipné :D)
Pro dnešek jsem si na vás nachystala recept v podobě bazalkového pesta, které vydrží opravdu dlouho a můžete ho použít třeba tak, že jej zamícháte do těstovin nebo třeba při přípravě masa na pánvi, kterému dodá super chuť ;)

INGREDIENCE
- 2 hrsti čerstvých bazalkových listů
- 1 až 2 stroužky česneku (oloupaného :D)
- 3 sušená rajčata v oleji (bez oleje)
- 1 až 2 lžíce slunečnicových nebo piniových semínek
- Asi 20 g parmazánu (malý čtvereček)
- 2 lžíce olivového oleje (nebo oleje z naložených rajčat)

POSTUP
1) Hroooozně složitý! Vše dáme do mixéru a rozmixujeme
2) Uchováváme v lednici

3 komentáře:

  1. dýněcepty,haha!:D
    a co dýňové lívanečky? budou?
    já nepatřím ani mezi pařiče,ani mezi fanoušky telky,ikdyž Harryho miluju:-)
    pesto jsem ještě NIKDY nejedla.. musím se polepšit

    OdpovědětVymazat
  2. neřekla bych že vydrží dlouho...teda alespoň u nás ne, protože jsem pestožrout :D
    pesto miluju, a jím ho na všechny způsoby- na pečivo, do kusksu, do těstovin...všude!:D
    a nechápu, jak to někdo může v obchodě kupovat třeba za 70 korun, když samotná příprava je tak lehoučká, a za pár korun:)

    OdpovědětVymazat
  3. vsetky ingrediencie milujem aj osobitne, takze urcite skusim rozmixovat :) !! uz sa tesim :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D