úterý 16. října 2012

Dýňový čokoládový koláč s banánovo-kokosovým krémem

Ach, sepsání toho nadpisu mě opravdu zmohlo :D Ale snad jsem tím názvem vystihla to, co jsem chtěla :D
Jak už jsem vám psala, o víkendu bylo velké dýňování :D Dýňové ovesné sušenky, dýňové lívanečky, dýňové pyré a právě tento dýňový blablabla koláč (název se mi znovu nechtěl vypisovat :D) Byl to takový experiment, jelikož nejdřív nahoře nebyl ten krém, tak byl zase hrozně nízký a nechtěla jsem se před vámi opět ztrapnit s placatým koláčem (ikdyž na chuti to nikdy ničemu neubralo! :D) Tak jsem se rozhodla pro ten krém, a je vynikající! :)


INGREDIENCE
RAW KRUSTA
- 200 ml mandlí (můžete část nahradit lískovými oříšky, pekanovými ořechy, vlašáky atd)
- 150 ml sušených datlí (nebo sušených fíků nebo švestek)
- Špetka soli
- 50 ml sušeného strouhaného kokosu
- 2 lžičky vody
- 1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být)

DÝŇOVO-ČOKOLÁDOVÁ NÁPLŇ
- 400 g dýňového pyré (asi z 1/2 čerstvé dýně)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 vrchovatá lžíce karobu nebo kakaa
- 1/4 lžičky soli
- 200 ml vysokoprocentní čokolády
- 1 velká lžíce jablečného pyré
- 2 lžíce javorového sirupu (nebo 1, podle chuti)

BANÁNOVO-KOKOSOVÝ KRÉM
- 4 banány, dané i se slupkou do mrazáku aspoň na 1 hodinu
- 1 velká plechovka kokosového mléka (nechte je nějakou dobu venku z lednice, až je otevřete, nahoře by měla zůstat pevná vrstva a dole pouze bezbarvá voda, tak použijte pouze tu pevnou vrstvu)
- 2 velké lžíce bílého řeckého jogurtu
- 1 lžička vanilkového extraktu

 

POSTUP
1) Ingredience na krustu dáme do mixéru a rozmixujeme
2) Směs na krustu vsypeme do formy na koláč a pečlivě vtlačíme prsty na dno (můžeme si je i trochu navlhčit vodou)
3) Čokoládu si necháme rozpustit v mikrovlnce
4) Všechny suroviny na náplň a čokoládu dáme do vysokého mixéru a rozmixujeme
5) Náplň naneseme na krustu
6) Z mrazáku vytáhneme banány i se splukou, opláchneme je pod tekoucí vlažnou až teplou vodou, oloupeme a pak nakrájíme na kousky do mísy
7) K banánům přidáme pevnou vrstvu kokosového mléka, jogurt a extrakt a rozmixujeme
8) Krém naneseme na nápň a rovnoměrně rozetřeme
9) Necháme ztuhnout v lednici aspoň ty 3 hodiny, však sami uvidíte :)

POZN - recept na banánovo-kokosový krém můžete použít i jako zmrzlinu, postup je stejný, po rozmixování jej dejte do mrazáku ztuhnout a pak můžete dlabat :)

11 komentářů:

  1. oooooooooo to vypadá moc dobře! dostala jsem kvůli tobě chuň na nějakou dobrotu takhle večer...asi se mi o tom bude i zdát:D

    OdpovědětVymazat
  2. jejda mňam..kdy já budu mít čas vyzkoušet všechny tvé recepty..?..:D

    OdpovědětVymazat
  3. Já jenom vidím v názvu kokos a hned vím, že to jako kokosový závislák musím zkusit :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Achjo, takový mňamky přidávat večer. :( :D
    ideserveanewbag.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá naprosto fantasticky! Hned bych si dala - a u 1 kouslu bych určitě přestat nezvládla :D

    OdpovědětVymazat
  6. vyzera to vyborne :) uz som dlho nemala ziaden kolac, takze nad tym slintam asi tak dvakrat viac ako obvykle :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to skvěle ! Miluju všechno banánový a kokosový, takže sem na něj dostala hroznou chut ! :D Bohužel já jsem takovej anti talent na vaření, že bych to určitě nák podělala ;D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tu náplň bych rozhodně chtěla někdy zkusit! :O ♥ Mňááám!

    OdpovědětVymazat
  9. AHOJ TENTO RECEPT JE VELMI DOBRY. MAM OTAZKU AK BY SOM SI VYROBILA DOMACE KOKOSOVE MLIEKO BOLO BY TAKE AKO Z OBCHODU A VYTVORIL BY SA MI PO VYBRATI Z CHLADNICKY TEN KREM DAKUJEM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel to domácí by ti ten krém nevytvořilo :( Ale koukni po tom kokosovém mléce třeba v albertu, kauflandu... tam právě navrchu plechovky je usazenej ten kokosový krém ;)

      Vymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D