neděle 24. srpna 2014

Donutová dietka ♥

Je neděle, mám rest day a tak jsem se rozhodla napsat další článek. A není to jen tak ledajaká neděle - je mi to líto to připomínat, ale zbývá nám poslední týden prázdnin. Já vím, já vím, nejradši byste mě za to flákli, že to tahám sem do článku, protože se tato informace teď vznáší ve vzduchu úplně všude. Letáky jsou plný debilních keců jako ''Vracíme se do školy'' či ''Hurá do školních lavic'' a vy jen jak to vidíte, máte sto chutí to roztrhat, spálit a pak ještě polít kyselinou. A co pak ty řeči dospělých!! ''Tak co, už se těšíš do školy? :-)'' ááááárghhhhhhhhhhhhhh!!!!


Ale uklidníme se a jdeme dál. Bylo mi párkrát řečeno, že bych místo motivačních článků nebo článků o cvičení měla napsat zase něco o sobě - o mé přípravě a ták. No a co bych pro svoje čtenáře neudělala! Budu se tedy opět hrabat v mém soukromí :P :D Musím teď ale dávat větší bacha - můj blog čte už hodně mých známých, tak nemůžu psát nějaké koniny a musím si to trochu promyslet (což je u mě celkem problém, většinou píšu rychleji než myslím, plus taky mluvím rychleji než myslím - to zrovna není ta nejlepší kombinace)


FORMA
- Úspěšně pokračuji ve svém Velkovýkrmu. Ach ano, a je to dost vidět. Moje váha se už vyšplhala na 63 kg. Né, že by se mi to nelíbilo. Ikdyž.... Řeknu to takto - snad každá fitness osůbka to tak má - když jsem v dietě, cítím se malá a slabá a nemůžu se dočkat, až budu v objemu / a naopak v objemu se už těším na dietu, až se zbavím toho fluffu na povrchu a uvidím svalíky, které jsem za tu dobu vybudovala! Je to taková permanentní nespokojenost :D což se ještě znásobuje tím, že jsem a) ženská (ty se sebou nejsou NIKDY na 100 % spokojené) a za b) češka (češi jsou taky neustále nespokojení, hlavně co se týče počasí -

V létě  ''To je hnus to vedro''. Pak se zatáhne a ochladí ''To je fakt léto na hovno toto'' Odjedem do Chorvatska na dovolenou  ''Bože to je vedro, jdu na pokoj'' Jsme na pláži s kamínkama ale ty moc pálí do noh, voda je moc studená, vadí nám že všude okolo jsou jiní češi ikdyž jsme na dovolené v zahraničí a jídlo nám taky nevyhovuje (ještěže jsou nabalené řízky s chlebem!) V zimě je buď moc sněhu, že se nedá ani jezdit autem, nebo si stěžujem že tento rok nenapadl žádnej sníh a Vánoce bez sněhu přece nejsou Vánoce!


Ale to byla jen taková krátká odbočka, zpátky ke mě :D

Soutěž bude v květnu - a to jakože FAKT. Chybí mi to a už se nemůžu dočkat. Jsem ale ráda, že jsem si nechala celej rok na to, abych se mohla zlepšit. Daleko lepší je si počkat a skutečně zamakat, aby to pak fakt nějak vypadalo, než se unáhlit a pak na podiu vypadat, jakože s ''fitness'' nemáte nic společného. Samozřejmě je jasný, že nenarostlo všechno tak, jak jsem chtěla. Růst svalíků je totiž otázka mnoha let. Hlavně ty zas*aný LÝTKA - vypadají sice lépe, než loni, ale pořád pokaždé, když se na ně podívám, si říkám ''Do I even lift???'' Jako... morduju je opravdu často, ale asi si budu muset ještě počkat. Zatím se pořád řadím do #teamnocalves (tým ''žádný lejtka'')


Trénink jsem změnila tak před měsícem, a to následovně -

Pondělí - nohy, lýtka

Úterý - tlakové cviky (ramena, tricepsy, prsa)
Středa - tahové cviky (záda, bicepsy, hamstringy), lýtka
Čtvrtek - volno
Pátek - nohy, lýtka
Sobota - ''pumpovací'' trénink na horní část těla (hlavně ramena, záda, tricepsy - partie na kterých potřebuju zamakat)
Neděle - volno 

+ 3x týdně ráno si dávám dohromady cca 20-30 minutový trénink na explozivní sílu/výbušnost - sprinty, sprinty do kopce, skoky do dálky z místa, skoky do výšky a podobně. Chystám o tom nový článek, jestli tedy budete chtít :) 

Tréninky jsem upravila tak, abych v posilovně byla max 70 minut celkově. Síla roste na většině cviků, kromě na těch s vlastní váhou - to je celkem jasný. Loni jsem měla o nějakých 13 kg méně, to ty shyby a kliky šly daleko lépe než teď :D Zato dřepy, mrtvoly, rumuny a tlaky, ty se ve většině o dost zlepšily. 






Od příštího týdne zařadím víc unilateral cviky, hlavně na nohy - levá mi roste rychleji než pravá a je silnější :D To je samozřejmě celkem normální, ale já to musím vyladit protože mi to vadí. Takže bude víc těžkých bulharských dřepů a rumunů na jedné noze. U vršku jsem to tak dřív měla taky - pravá ruka byla o dost větší a silnější než levá (ale fakt to nebylo kvůli tomu, co vás možná napadlo :D), to se ale už celkem zlepšilo.

JÍDLO
Následující obrázek vykresluje souhrn mého jídelníčku za posledních pár týdnů ...




...  né, dělám si srandu, občas tam dám i nějaké to jídlo co obsahuje maso a komplexní sacharidy :P :D :D

To, co jsem si v poslední době zamilovala, je dýně hokkaido. A to ve formě dýňových hranolek.

1) Dýni hokkaido (čím mladší, tím lepší) oloupete, rozkrojíte na půl, vydlabete ten hnus uvnitř, nakrájíte na tenké proužky a hodíte na plech s pečícím papírem
2) Posolíte, opepříte a zlehka sem tam pim pam pokapete olivovým olejem
3) Strčíte do trouby vyhřáte na 180 stupňů a pečete cca 30 minut, dokud nejsou prostě hotový, to poznáte :D

Skvělá příloha k masu, obsahuje celkem málo sacharidů a přitom je fakt výborná. Připomíná mi trochu sladké brambory, na kterých jsem měla jednou dobu takovou závislost, a přitom mě tak nerozhážou rozpočet (ty hokkaido dýně totiž beru babičce, která je pěstuje na zahradě ♥ O:) :D :D)



Často se mě taky ptáte, jaké to vlastně jím sterojdy a ták, že mě narostly takový pracky... :D :D Tákže, ty sterojdy pořád dostávám od firmy Smartlabs. Momentálně si vystačím s Hydro proteinem (hořká čokoláda - teď mají i příchuť oříšková čokoláda, kterou jsem už taky ochutnávala a bere!) a BCAA Triade. Ty bécéáčka jsou úplně výborný, piju je v průběhu tréninku. Navíc obsahují ještě citrulin a beta-alanin, které jsou součástí většiny nakopávačů před tréninkem, takže vás to při tréninku udržuje v chodu, nepřichází únava a svaly jsou napumpovaný úúúúáááá :D Navíc je to moc dobrý :3





+ užívám vitamín C, vápník v kapslích, rybí tuk a to je myslím všechno. Né vlastně, ještě 500 mg testosteronu, růstovej hormon a ták... néé, dělám si prdel xDDDDD



OSTATNÍ
No a teď samozřejmě to nejdůležitější - ani jsem se vám nepochlubila, ale už před dvěma týdny jsem úspěšně složila zkoušky z autoškoly! Opravdu jsem to zvládla! Fuck yeah!



A jezdím, jezdím jak drak! Je to naprosto úžasný a hrozně mě to baví :3 Jen je tu ten malej detail - benzín, kterej se musí platit. Jako... kdo to sakra vymyslel? Teď mám další důvod navíc, proč musím vyhrát ve sportce (+ legíny, arašídový máslo a vlastní posilovna :D) Jezdím v černé malé fabii, takže jestli ji někde uvidíte jak jede, raději se kliďte z cesty a dobře poslouchejte - nejspíš mi tam na plný pecky z rádia řve Rob Bailey a já smékám boudou o stošest.



Nooo, to je pro dnešek všechno. Já se jdu užírat myšlenkama na posilovnu a nejspíš dělat fitness selfíčka, páč se dneska forma nějak vydařila (což se moc často nestává xD)

37 komentářů:

  1. Návrat do školy mi ani nepřipomínej :)... jdu do maturitního ročníku a bobky z toho z čeho mam jako maturovat mám už teď :D + nácviky na maturák, ples atd. atd. :( to tě docela obdivuju, že sis naplánovala soutěž v období maturit :) P.S. kde si vzala ty prsa? :D Pamatuju si, že jsi neměla skoro nic, push-up? :D P.S.S. kam chceš na vejšku? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky čeká maturita a máš pravdu, zrovna v tu dobu se budu připravovat i na soutěž, bude to vlastně zrovna to nejhorší období diety a tak :D noo ale musím to zvládnout!! :)
      To že jsem přibrala tolik kilo má i jiný důvody a ''nahoře'' aspoň něco vyrostlo :D Podprdy mám normální co jsem nosila i dřív, rozdíl je v tom že teď tam mám co dát :D

      Vymazat
    2. jooo a na vejšku asi na medicínu, pokud se tam dostanu :D

      Vymazat
  2. Takové věci o návratu do školy nenávidím.. naštěstí mám ještě měsíc než mi začne semestr ale čeká mě to taky a tak mi to leze na nervy!!!! :D

    Nechceš přidat nějaký celkový jídelníček i s propočítaním na B,T,S a celkovými kJ.. vím že jíš skoro stejně tak abychom měli přehled.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to jsem chtěla napsat, nějaký přesný jídelníček s gramážema a tak :)

      Vymazat
    2. uz sa nevieme dockat :)))

      Vymazat
  3. díky tomu názvu jsem si tenhle článek musela přečíst, i kdybych nechtěla! :D (chtěla jsem, neboj :D) ale já jsem taky milovník donutů! Zbožňuju všechny, ale máš pravdu, že ten bílej z Lidlu je vítěz mezi všemi :) i když on i ten tmavej stojí za hřích ^^ ... debilní dieta. :D

    OdpovědětVymazat
  4. http://darksidefalcon.blogspot.cz/2014/08/objemovka-zdravy-rozum.html

    OdpovědětVymazat
  5. Omggggggggggggggggggggg ty vypádáš skvěle!!To není ani možné jak ses od poslední soutěže změnila, jako jo máš víc tuku, ale pořád v porovnání s ostatníma holkama jsi na nízkém procentu, takže ho moc nemáš ;) teď si uplně akorát a aspoň si sexy a né jak kostička pokrytá svalovou hmotou :D jen tak dálej

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj.:) Mohla bys proím udělat článek o hubnutí jako takovém?Jestli chápeš:D Jsem úplný začátečník,chtěla bych zhubnout/vyrýsovat se.:) Miluji Tvůj blog a obdivuji tě,jak tohle všechno můžeš zvládat.Školu,fitness,...:) Velmi by mi pomohl článek o tom,co při hubnutí jíst,kdy,jaká potravina obsahuje bílkoviny,sacharidy.. a jak je zařadit do jídelníčku,kolik toho cvičit,co cvičit,co jíst po tréninku,jak si sestavit jídelníček,jak si spočítat denní příjem kalorií.Byla bych moc vděčná. :) Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hubnutí je popravdě hodně individuální, nejde napsat souhrnně, kolik kdo čeho kdy má jíst a cvičit :) Záleží na věku, výšce, váze, na tom jak jsi jedla doposud a podobně. Jestli chceš poradit spešl, můžeš mi napsat na FB stránce ''Beautygloss'' do zpráv ;) Ale nějaký takový článek určo taky napíšu, děkuju za nápad :) (úmyslně nepíšu slovo ''typ/tip'' protože si vždycky musím hledat v jakém kontextu napsat jaké i/y xDD)

      Vymazat
  7. Zdravím, promiň, že s tímto otravuju v komentáři, ale mě nefunguje tvá e-mailová adresa :(. Potřebuji s něčím poradit a doufala jsem, že mi pomůžeš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Pokud potřebuješ s něčím poradit, napiš mi zprávu na FB stránce ''Beautygloss'', na maily už nechodím moc (nepamatuju si hesla a na zbytek mi chodí i hrozně moc spamů xD) Jen musíš mít trpělivost, zpráv tam mám spoustu tak trvá než odpovím někdy :)

      Vymazat
  8. s tou levou nohou to mám taky :D benzín je holt drahej, to mě taky štve!

    OdpovědětVymazat
  9. Tak strašně mi chybí tvoje články, vždycky se mi úplně klepe ruka když klikám na nějaký nový :'DDD ne, to si dělám (trochu) legraci, ale zkrátka mám vždycky strašnou radost když vidím že zase píšeš! Musím říct že v objemu ti to ohromně sluší, dokonce víc než běžně - a to je co říct - u té fotky v bílém crop topu jsem zírala jako blázen! Je vidět že dřeš a oplácí se to, lýtka rostou a né že ne ;) Nedávno jsem pročítala nějaké tvé starší články z doby, kdy jsi s posilováním začínala a objevily se ti první svaly a při prohlédnutí komentářů jsem se fakt musela smát: "Budeš vypadat jako mužatka", "Copak tohle se někomu líbí?", "Vykašli se na to dokud můžeš" a dneska? Dneska se holky (a nejen holky, přiznejte to pánové) můžou udřít, aby vypadaly jen trochu jako ty, je to zábavný :D
    Taky jsem se musela strašně smát při tvém dnešním popisu české nespokojenosti - to je totiž TAK PŘESNÝ, že jsem to musela přečíst spolubydlícím (Španěl, Švéd a Britka) a zasmáli jsme se kolektivně :D

    Doufám že se máš krásně a se školou se netrap (to se mi to kecá když jdu až od října!), zkrátka - NENECH SE NASRAT :)

    OdpovědětVymazat
  10. Teda můžu říct, že ta tvoje postavička je čim dál lepší ;) jen tak dál ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Gratuluju k řidičáku! Takže černý pohřební vůz Fabia? :D

    OdpovědětVymazat
  12. ty silikony jsou do očí bijící hnus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D tak počkej až tam nějaký silikony fakt budou, to jsem zvědavá co budeš říkat :D :D

      Vymazat
  13. předchozí komentář mě pobavil :D :D a moc ti to na fotkách sluší :) jde poznat, že jsi přibrala i v obličeji (myslím to dobře :D), ale vypadáš tak nějak víc roztomileji :) a s lýtkami si nelam hlavu, do května je vymakáš!

    OdpovědětVymazat
  14. Jak já ti závidím ten řidičáák! :( Jinak boží forma :3
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  15. Mě roste víc pravé stehno než levé:/ Nevím, jestli mám na každou nohu dělat jiné počty opakování...jak to budeš řešit ty?
    Děkuju
    Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělat víc cviků jako výpady, bulharské dřepy, legpress jednou nohou, zakopávání/předkopávání jednou nohou. Vždycky sérii začít tou nohou, která je menší/roste pomaleji, udělat daný počet opakování, a hned pak tu druhou nohu (tu silnější) a udělat stejný počet opakování, který jsi zvládla s tou slabší nohou ;)

      Vymazat
  16. Tak se v kvetnu na zavodech asi potkame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) čupr, pak mi musíš říct jestli mě potkáš, že mě znáš z blogu! pokecáme!

      Vymazat
  17. Mně to taky roste všude možně,ale je pravda, že za 2 měsíce mi krásně narostly tlapky-jo prostě tréninky s trenérem mají něco do sebe a naučit se poslouchat,nejančit,že méně je více,je pravda a ne že ne :-) k těm doplňkům-já mám od extrifitu,ale už se těším až ho dojedu a mrsknu tam ty reflexy,od kterých mám bcaa a perfektně sedí! Za tip na hranolky z hokaido díky,budou se mi brzy do dietky hodit :-D určitě to tu někde máš,ale jak vypadal tvůj příjem s 50g sacharidů? :-D teď se směju,ale chci vědět,jaké psycho mně čeká :-D díky ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D no myslíš před soutěží? V tom odvodňovacím týdnu to bylo jen maso, vejce a okurky a trocha té rýže abych dosáhla danýho množství sacharidů. Jinak množství bílkovin bylo stejný pořád.
      V době ''paleo éry'' to bylo 50 g sacharidů což se nastřádalo jen ze zeleniny a ořechů, protože jsem zeleniny jedla kila, pak jen k tomu maso a ořechy a vejce :D

      Vymazat
  18. 50 je jeste ok, ale pak ty nulky pred soutezi :D

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, můžu se zeptat kolik v objemovém jídelníčku dáváš sacharidů, bílkovin a tuků na 1kg tělesné váhy ? :) Posiluji už rok a teď nově začínám dělat objemový trénink a na internetu pro ženské není, jak by měl správně vypadat objemový jídelníček. Nebo je to stejné jako u chlapů? :D Jinak předem děkuji za odpověd :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ty už nejsi s přítelem? :(
    Snad nevadí, že se ptám..ale brala jsi antikoncepci? že ta kolikrát tak zavodňuje.. to by odpovídalo tomu, jak se ti nelíbí, že jsi nateklá:) mně to dělá taky, ale vzdát se jí nechci..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nn rozešli jsme se minulý týden ;) Ne antikoncepci jsem nebrala, možná v budoucnu o tom uvažuju kdyby náhodou někdo byl zase :D Nateklá jsem byla z moc moc donutů a taky jsem to trochu přeháněla s bílkovinama xD

      Vymazat
  21. Wow, náhodou parádní postava!

    OdpovědětVymazat
  22. ahoj, ja by som sa chcela spytat ako ucinkuju tie BCAAcka co spominas - troska ma to nakopne pred/pocas tréningu? cvicim 5x tyzdenne a niekedy by sa mi nejaky zivotabudic zisiel :) tie predtreningove pumpy typu C4, Napalm a podobne odmietam, skusila som raz a tie pocity okolo boli priserneee :( dakujem. Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj :) to triade mi teď perfektně vyhovuje. Mimo to, že jsou to bcaa tak je tam ještě beta alanin a citrulin, ale není to primárně nakopávač před tréninkem. Mám při tom energii během celýho tréninku a nepřichází na tebe tak rychle únava. Některý stimulanty můžou způsobovat různý mravenčení, nervozitu nebo nesoustředěnost během tréninku, to jsem u triade nezaznamenala :) fakt doporučuju (nejlíp příchuť malina nebo cherry♥ :D)

      Vymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D