středa 24. října 2012

Čokoládový sirup

Čus bus :D Opět vám píšu že školy, co taky jinýho tady dělat, že? :D Včera jsem zase experimentovala v kuchyni a mám 2 super receptíky. První, na sirup, vám napíšu teď, a druhý, na nepečený koláč z arašídového másla, přidám později ;)
Sirupem si můžete třeba (jako já ;D) polít kaši, ovoce, jogurt, dortík, zmrzlinu nebo třeba lžičku zamíchat do hrnku mléka a máte čokoládové mléko :D

INGREDIENCE
- 200 ml kakaa
- 2 velké lžíce medu (kdo chce sladší, může dát i víc)
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 200 ml vody
- Špetka skořice
- Špetička soli

POSTUP
1) Všechny ingredience kromě extraktu dáme do pánve a zahříváme za stálého míchání na středně vysoké teplotě
2) Sirup začne tak po 3 minutách houstnout
3) Pak odděláme z plotny, vmícháme extrakt a nalijeme do nádoby (já jsem měla lahvičku od javorového sirupu,ale můžete něco jiného vymyslet ;))

14 komentářů:

  1. sirupek vypadá dobře :P
    k snídani s jogurtem musí být úža

    OdpovědětVymazat
  2. oooooo-jdu na to hned!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. to zní skvěle! Za pár dní vyzkouším (až mi dojde javorový sirup:))
    Dík za tip

    OdpovědětVymazat
  4. Zítra to hned vyzkouším, mňamka! :)

    OdpovědětVymazat
  5. a kakaem myslíš např. sladké granko nebo holandské kakao?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já použila kakao na vaření od Orion :)

      Vymazat
    2. Tak to by s mělo být s holandským stejné, to na vaření neni nijak slazené, že? Protože sirup vypadá opravdu skvěle, tak budu muset vyzkoušet :-)

      Vymazat
  6. Skvělý nápad, i ingredience bych na to měla. Hmmm...asi budu o víkendu kuchtit :D

    OdpovědětVymazat
  7. děkuju za rady i za držení palečků :)

    OdpovědětVymazat
  8. Sirup je super, právě jsem ho měla v jogurtu a chutnal i příteli :) Díky za recept! :P

    OdpovědětVymazat
  9. Super moc díky za receptík jeto mnamka

    OdpovědětVymazat
  10. To zní skvěle..a jak dlouho zhruba vydrží takový sirup? :) děkuji..

    OdpovědětVymazat
  11. Recept už jsem měla přepsaný v kuchařce delší dobu, ale nikdy jsem se k němu nedostala, protože jsem si při přepisování jaksi zaměnila 200 ml kakaa za mléko, což mi potom nedávalo smysl, jak můžu z mléka, medu a skořice vytvořit sirup, obzvlášť druhý krok, kdy má sirup začít houstnout :D ...Teď jsem však opravila a ráno si pošmákla! Je úúúúžasný! Fakt moc děkuju! Objev roku! :D

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D