pátek 21. února 2014

Velké zadky a silné ''core''

Nazdárek lidičky!

Jsem ráda, že minulý článek ohledně domácího tréninku některým z vás pomohl. Ještě do konce tohoto týdne tu bude pokračování, ve kterém se zaměříme zase na jiné partie, kterým doma můžete dát zabrat!

Pokud jako já jste na instagramu nebo facebooku a sledujete různé motivační stránky ohledně fitness, určitě vám neunikla jedna věc - všichni najednou milují velké zadky. Fotky s komentáři jako ''Dat ass!'' nebo ''Yeah, she definitely squats!'' jsou na denním pořádku. A to je skvělé! Doba jde dál a i holky, které dříve chtěly ''thigh gap'' (=mezeru mezi stehny), mění svůj názor, začínají dřepovat a budovat svoje křivky! A myslím, že pánové to taky spíš ocení, nemám pravdu? :D


S tímto ale přichází další trend - silikonové zadky. Ano - to, že tak 98 % fitnessek má silikonová prsa, je celkem známý fakt (nemůžete mít velká prsa a zároveň mít nízké procento tělesného tuku, pokud tedy nejste hodně, hodně ale fakt hodně obdařené již od přírody ;D), doba jde ale ještě dál a silikonová prsa už nestačí. Chce to i tu prdel, že?




Například slečna na fotkách výše je známá tím, že má ten silikon v zadku největší. Jinak se k takovým chirurgickým zákrokům určitě žádná žena nepřizná :D Dřepy dokážou sice s postavou udělat zázraky, navíc pokud máte dobré geny (a to třeba takové Brazilky mají), ten zadek máte větší od přírody. Ale tělo má svoje hranice a když má holka obrovskou prdel a prsa, zato vosí pas, určitě to nemá jen díky dřepům a zdravé stravě :D Jo, vypadá to hezky a žensky, chlapům se to líbí, ženský tak chtěji vypadat, ale je to fake, tak si to přiznejme.


Jednou ze známých ''prdelářek'' je například i Gracyanne Barbosa. Na svém instagramu (zde) přidává svoje fotky a videa ze cvičení. Téměř u každého videa s dřepy se strhne obrovská diskuze, jelikož má na tyči naloženo hrozně moc kotoučů a dává to dojem, že zvedá tak 200 kg :D Lidi už ale odhalili, že jsou to akorát velké kotouče o malé hmotnosti (tuším že jeden má 5 kg psali, ikdyž vypadá na 20) I tak je to skvělý výkon, který ovšem, aspoň podle mého názoru, takovou ass tak úplně nevybuduje :D



Co tím chci říct? Holky, dělejte svoje dřepy (pánové, vy taky, samozřejmě ;D), ale nepropadejte panice, když nebudete mít takovej zadek, jako holky na některých fotkách. Vypadá to sice dobře, al nevím...já bych teda nechtěla mít v zadku silikon. A vy? :D

Mimochodem - článek s typy na cvičení zadečku jsem už psala - ZDE. V článku můžete vidět i mé starší fotky, kde mám tak 4 % tuku, jahaha :D

Aby tento článek nepůsobil jako jedna velká prdel, mám tu pro vás nápady (tipy/typy? :D to mi dělá problém, takže napíšu ''nápady'') na cviky posilující core, tedy střed těla. Síla této částí těla je moc důležitá u všech hlavních cviků (i v normálním životě ;D) - pomůže vám to jak v mrtvém tahu, dřepu, nebo třeba military pressu. Zapomeňte na nudné stroje a obyčejné sklapovačky!

ONE HAND TOES TO BAR
- Cvik ''toes to bar'' (ukázka) je sám o sobě dost náročný. Pokud už pár těch opakování dokážete, co takto vyšší level - držet se jen za jednu ruku? Nezapomeňte, že při cviku nemáte tu ruku, za kterou se držíte tyče, úplně vyvěšenou, ale lopatky a ramena tlačíte dolů. Zkuste to a pak se pochlubte, jestli se vám aspoň jedno opakování podařilo, nebo to byl jeden velký FAIL :D Ikdyž se vám ty nohy nepodaří dát až nahoru, ale třeba jen do roviny hlavy, je to dobrý! Zkoušejte to častěji, a určitě se budete zlepšovat! :) Cvikem skvěle budujete jak sílu core, tak úchopu i celé horní části těla. Pokud máte větší zadek, bude to náročnější (a ještě víc, pokud v něm máte silikon ;D)


L- SIT PULL UPS
- Pokud shyby už zládáte (můžete jak podhmatem, tak nadhmatem) začnete tím, že se rukama chytnete hrazdy. Stáhnete ramena a lopatky dolů a nohy natáhnete před sebe (= tělo tvoří tvar L) a uděláte shyb. V horní části pohybu (kdy jste přitažení nahoře k hrazdě) takový pohyb držíte, dokud... dokud to prostě nejde :D. Opět skvělý cvik na core a sílu celé horní části těla.


WEIGHTED L-SIT POSE
- Pokud shyby dělat nechcete (z jakéhokoli důvodu ;D), mám tu podobnou variantu. Opět - nevyvěšujeme paže, ale máme celé tělo zpevněné. Nohy natáhneme před sebe, aby tělo zase tvořilo L (nebo je pokrčíme, jako na obrázku - jednodušší) a někoho požádáme, aby nám položil kotouč na kolena tak, jak vidíte na obrázku níže. Já jsem si ho tam dokázala dát i sama, ale bylo to dost...zábavné na pohled :D A zase - držíme, jak dlouho můžeme. Až nemůžeme, nohy spustíme a necháme kotouč spadnout, hned se vrátíme do původní pozice, a ještě pokračujeme jen s váhou vlastního těla (bez závaží)
Vyšší level? Držet se jen za jednu ruku! :)


BALL PLANK
- Plank pozice (ala ''prkno'' :D) určitě všichni znáte. Tělo v poloze kliku, zpevněný střed těla a držíme, a držíme. Už je to celkem nuda, že? Mám tu lepší nápad. Stačí vám k tomu menší tvrdý míč (nejlépe medicimbal). Uvidíte, že cvik se hned stane o něco těžším. Já ještě přidávám to, že například jednu nohu nechám na míči a druhou dávám do strany, nebo přitahuju k tělu, a pak nohy vystřídám. Blbý je, že mám míč trochu vyfouklej, takže je to o to horší :D Cvik můžete zkusit i s velkým nafukovacím míčem, pokud chcete jednodušší variantu.


BALL PUSHUPS
- A u cviku s medicimbalem/míčem ještě zůstaneme. Kliky na míči - super cvik na sílu horní části těla (hodně při tom cítíte prsa ;D) i core. Pokud nezvládnete pánské, klekněte si na kolena a postupně se k těm pánským dopracujte. Bacha, mě se při tom párkrát úplně podlomily ruce, míč mi ujel a málem jsem si rozbila tlamu :D


Jednodušší varianta - jedna ruka na míči, druhá na zemi. Jako u normálních kliků se nebojte jít hrudí co nejníž, klidně se frňákem fláknout o zem :D (ne jen kmitat zadkem nahoru a dolů a hrudí se skoro nepohnout) Můžete začít tak že uděláte třeba 10 opakování na levou, pak 10 napravou. Nebo ruce střídat po jednom opakování a vždy ''přeskočit'' na druhou ruku (to vypadá mimochodem fakt drsně ;D)


V neposlední řadě silný střed těla budují i čelní dřepy,které patří v poslední době mezi moje velkééé oblíbence  :D Samozřejmě pokud je děláte bez pásku.



Myslím, že slova ''zadek'' a ''prdel'' v dnešním článku zazněly víc, než jsem měla původně v plánu :D 
Co si myslíte vy - schvalujete silikonová prsa a zadky? :D

73 komentářů:

  1. Pobavila jsi mě! :D
    Já mám ráda vypracované zadky, ale co je moc, to je moc! ;) Silikony neplánuji ať už bych měla zadek placatý či ne! :D
    cviky vypadají drsně! :oo

    OdpovědětVymazat
  2. Schvaluju oboje, pokud to přirozeně prostě nejde. Sama bych po dětech ráda větší psa. Zadek asi nebude třeba, ten je velký dost :D V první řadě samozřejmě cvičení a strava, poté až řešit plastiku, když není zbytí a člověk chce vypadat dokonale :D Ovšem co je moc, to je moc.

    OdpovědětVymazat
  3. Joo, ten tvůj trénink na nohy, ten mě rozsekal teda! Určitě si ho střihnu ještě několikrát..., osobně by mě zajímalo, jak dlouho bude trvat, než se zlepším a rozseká mě třeba se stejnou vahou míň. :D No, nemůžu se dočkat článku o další partii! :D
    P.S: Silikony teda osobně sice neodsuzuju, ale příčí se mi to.
    P.P.S: To byly Tvoje tipy. Tvůj typ pak může být (a nejspíš je) kluk, se kterým se procházíš na Valentýna při svitu luny (samozřejmě v legínách :D). (Hm, vůbec Tě nestalkuju a nehltám každý slovo..! :D) (Sakra, někdy bych si s tou čj měla taky dát rest day. Pak tady svým výkladem úplně srážím pochvalný komentář. -.- :D)
    P.P.P.S: Pořád nachcípaná? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za objasnění! :D Napíšu si to s těmi typy/tipy na lísteček k počítači, a příště budu chytřejší ;D
      Už jsem zdravá jak řípa :D Ta moje nemoc trvala jen 5 dnů, většinou se vyléčím takto rychle :)

      Vymazat
  4. já myslím, že tím, jak se nás hodně uzdravilo, jsme dali sílu a vůli i těm ostatním, ale myslím taky, že je to zase jinde... vidím to i ve škole na svých spolužačkách pořád, ale dík bohu, že už jsem "za vodou" :D jinak, mě se zas až tak velký zadek nelíbí, ale core bych teda zvětšit potřebovala :D

    OdpovědětVymazat
  5. Niki nechceš zase zkusit plank pozici? :D aktualizace... :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D když jsem ji dělala, měla jsem z toho hrozně odřené lokty, takže raději ne. Už tak mám od ostatních cviků na těle spoustu modřin :D :D

      Vymazat
    2. :D jde vidět, že jedeš fakt do posledních sil :D

      Vymazat
  6. ty jsi měla jen 4 % tuku? :O coo? :D to jde? o.O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bylo obrazně řečeno ;-D

      Vymazat
    2. Tak podle trenéra jsem měla tak 6-8 % :D :D Ale to už byl extrém, pak jsem začala víc nabírat

      Vymazat
    3. :D no to nevadí......i 6-8 % je málo :D :D

      Vymazat
  7. Yeah, dat ass! No ale ta pruhovaná pani, to už je trochu moc, ne?! :D
    Jsem hrozně ráda, že už přestává být tím ideálem mezera mezi stehny.. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jako vždycky výbornej článek! Silikon v zadku bych teda nechtěla, bych si pak bála sednout :D A ty cviky na core... :-O !! Kolik dáš one hand toes to bar? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Mě vždycky dostanou ty její (prdelářky) oblečky :DD jinak silikon bych nechtěla mít nikde, ale je to každýho věc :))

    OdpovědětVymazat
  10. na čelních dřepech ted taky makám, já mám dost slabý core a obyč plank mě nabaví, takže modifikace určitě vyzkouším. Ty silikony jsou hrozný hlavně když ty holky cvičí tak jim ty svaly mohou ty silikony zdeformovat, proto si myslím, že silikony pro aktivní sportovce nejsou bezpečné.

    OdpovědětVymazat
  11. Nikol? Jak je to s bílkovinama? Počítají se do celkového příjmu bílkovin i ty z obilovin,vloček,rýže,těstovin a tak? Nebo jenom z mléčných výrobků,masa,ořechů?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já počítám bílkoviny jen ze zdrojů jako maso, vejce, mléčné výrobky, protein... Z vloček a taky bych je nepočítala, ty prostě nejsou tolik kvalitní a není jich v tom zase takové množství ;)

      Vymazat
    2. Každopádně je při součtu denního příjmu nutné sečíst jak bílkoviny ta masa, vajec, mléka, tvarohu atd. tak z obilovin, luštěnin, soji, atd.! Odpadní látky z nich jsou tak jako tak a případný nadměrný příjem tělo zatěžuje.

      Vymazat
  12. Neschvaluju ani jedno :D ale hold je to každýho věc :)

    OdpovědětVymazat
  13. na prsa jsem si nějak zvykla, sice vypadají nepřirozeně(tvarem) ale už je to celkem běžná věc..ty silikonové zadky vypadají dost hrozně.. alespoň podle fotek výše.. chlapy mají sice rádi větší pevné zadky ale tohle kdyby viděli.. myslím, že by je to spíš odradilo..

    OdpovědětVymazat
  14. Fanoušek AŽ TAK velkých zadků nejsem, ale většíma prsama bych rozhodně nepohrdla :D
    Ty kliky s jednou rukou na balonu jsem občas dělala, ale pověsit se za jedu ruku a přitáhnout nohy k hlavě už je pro mě vyšší level (a to bych ani nemusela tahat ten silikonovej zadek:D)

    OdpovědětVymazat
  15. no, nevim, kde to zijes ty, ale tam kde je by takhle nikdo FAKT VYPADAT NECHTEL:)

    OdpovědětVymazat
  16. Mně se prostě velký zadky nelíbí, ať jsou přirozený, vycvičený nebo silikonový... ani jako je ten všemi milovaný zadek Jen Selter http://elquiosco.mx/wp-content/uploads/2014/01/Jen-Selter-3.jpg... prostě ne-e :D

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj, mohla bych se prosím na něco zeptat? Já totiž hubnu a zpevňuji si tělo, ale mám pocit, že se mi zmenšují prsa. Už tak skoro žádný nemám, nechci dopadnout tak, že budu bez nich :D Nevíš jak tomu zabránit? Byla bych strašně moc ráda za odpověď. Kdyžtak předem moc děkuji ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Bohužel ti přinesu špatnou zprávu - prsa jsou hlavně z tuku, a když hubneš, ztrácíš tuk z celého těla, nejde jen z jednoho místa. A u holek to ještě naneštěstí většinou bývá tak, že se prsa zmenšují nejrychleji. Musíš se pak rozhodnout, jestli chceš hezky vyrýsovanou postavu, nebo velká prsa :) Pokud si tedy nedáš udělat silikony :D Jinak je dobrý i posilovat na prsní svaly a vybudovat si je, opticky ti je to trochu zvětší ;D Takže kliky, bench, kliky na bradlech...

      Vymazat
  18. :D tak to ti Nikča asi neporadí :D :D

    OdpovědětVymazat
  19. Když se zamýšlím nad velikostí svého zadku... mám pocit, že mi tam musel někdo v noci tajně nacpat silikon. :D

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj , chcem schudnúť, som vyliečená anorektička , prežrala som sa na dosť vysokú váhu.
    Prosím radu.:// jem zdravo a tak , aby mi to stačilo , neviem si predstaviť jesť menšie kvantum jedla. Dám príklad jedálničku: Raňajky: banán, biely jogurt, dobrá vláknina
    Desiata v škole: pečivo so šunkou , syrom a zeleninou , ovocie
    Obed: mäso s prílohou ( jem to čo je doma navarené)
    Olovrant: ovocie , kúsok celozrnného koláča
    Večera: pečivo s niečím
    je toho veľa, no ako som spomínala , neviem si predstaviť jesť menej.. myslíte si , že ak budem športovať , tak schudnem? Ďakujem za pomoc..<33

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží na tom, kolik je to kalorií....aby jsi zhubla musíš přijímat méně kalorií, než spálíš....když se budeš DOSTATEČNĚ hýbat, zhubneš :)

      Vymazat
    2. Ahoj :) No popravdě bych i k tomu, jak budeš sportovat, trochu změnila jídelníček. Na snídani bych přidala nějaké kvalitnější bílkoviny, třeba vejce nebo tvaroh. Dobrou vlákninu nahradila obyčejnými ovesnými vločkami. A ten olovrant (teda asi svačina :D) bych přidala bílkoviny, tak třeba cottage nebo tvaroh :) Na večeři nevím co myslíš tím ''s něčím'' :D ale chtělo by to zase kvalitní bílkoviny. Jo a přidat trochu na zelenině, nemáš tam žádnou napsanou :)
      Nemusíš jíst méně, tvůj jídelníček není žádnej obrovskej, jen trochu pouprav to, jak jsem ti napsala výš, a přidej nějaký pohyb, co tě bude bavit :) Držím palce, ať se daří :) Jestli se budeš chtít ještě na něco zeptat, klidně napiš

      Vymazat
  21. Tak tohle už je moc... úplně vidím, jak takové slečně zadek praskne a vyteče :DD Ne, dobře, upřímně se mi líbí hezky tvarované, vypracované, kulaté pozadí, ale nikdy bych si nenechala do těla zasáhnout něčím takovým, jako je silikon. Prsa nemám a nikdy mít nebudu, stejně tak "brazilský" zadek, tak mi nezbývá, než se s tím smířit:D

    OdpovědětVymazat
  22. no ale mne sa to vôbec nepáči :D proste nechápem ľudí, ktorí si dajú spraviť plastiku zadku :D pri tomto sa dá len zasmiať fakt :D
    najlepšie sú pekne vypracované zadky a nie tieto umelé :D :)

    OdpovědětVymazat
  23. ahoj :) kolik je prosímtě tak akorát procent tuku na tele? mám 20 %...a přijde mi, že je to moc :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na každém vypadá určité procento tuku jinak :) Záleží na tom, kde se ti víc ukládá a tak. Tak ''akorát'' je myslím 15 - 20 %, ale podle toho se neřiď, záleží jak se cítíš a jak se ti líbí tvoje tělo :) já nevím kolik mám, ale asi méně ;D

      Vymazat
    2. :D děkuju :)

      Vymazat
    3. cca 20-25% ženy
      cca 10-15% muži

      ale na každém to vypadá trochu jinak, podle ,,úložiště", viz komentář Nikol

      Vymazat
  24. Ale třeba Jen Selter je kočka:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se fakt nelíbí... takový zadek bych vážně nechtěla, už mi to přijde moc... prostě svaly na ženských se mi líbí, ale velký zadky nee :D

      Vymazat
  25. Ahoj prosímtě jaká je nejlepší variance ovesné kaše ráno před cvičením?(nehubnu ani nepřibírám, no možná bych, ale ráda ještě spálila trochu tuku a nabrala svaly:)
    1.kaše+jabko+mandle
    2.kaše+jahody+pomazánka ze šmakouna čokolískooříšková (100g-20g bílkovin, 14g tuků a 17g sacharidů)- jen nevím kolik..
    3.kaše+hořká čoko+sušené ovoce

    A po cvičení bych si dala protein a banán, ale nevím jaké kvalitní sacharidy si dát vločky už nechci když je mám na snídani?třeba palačinky (protein,banán,bílek,ŽITNÁ mouka?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kaše + jahody + mandle + mléko/jogurt/vejce ...před cvíčem
      dva banány + protein + rýže/kuskus ...po cvíču

      Množství musíš sama na sebe, dle váhy, potřeb...

      Vymazat
  26. ty silikonové zadky jsou fakt hrůza :(((

    OdpovědětVymazat
  27. co si prosimte myslis o kasich varenych v mlece? k snidani? treba takovych 150 - 200 ml? nekdo rika ze to neni dobre protoze ma mleko dost sacharidu ale co kdyz me kase varena pouze v mlece k tomu pridane orisky proste nezasyti? nechci si delat kasi s vajickem ale zase po vodove kasi mam hned hlad...navic sem slysel ze mleko pry podporuje rust svalu tak proc je tak spatna kase s mlekem? co bys poradila? muzu si ji normalne udelat s tim mlekem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to špatné :) nic není špatné, když se to nepřehání!

      Vymazat
    2. jasne ale mleko prece neni nezdrava potravina tak proc se kolem nej hrajou takove afery?

      Vymazat
    3. Je trochu hůř stravitelné, ale cokoli jíš ve velkém, tak je špatné. V malém množství, jak píše 150-200ml je zdravé!přeci obsahuje i vápník a ostatní látky..

      Vymazat
    4. a jak je to s tim podporenym rustem svalu?

      Vymazat
    5. Tak obsahuje bílkoviny a vápník a sacharidy, proto. Určitě je to dobré i pro růst svalů. Je to i v mé knize o posilování

      Vymazat
    6. takže za den by se mělo sníst max. 200 ml mléka?

      Vymazat
    7. Mléko by jsme dle mého názoru z jídelníčku vyřazovat neměli, pokud nám nedělá problém jej strávit. Je to přirozená potravina, pijeme jej už odmalička. A co si myslíte, že si kdysi dávali kulturisti po cvičení? Když ještě nebyly různé proteinové přípravky? Mléko přece. Uvádí se okolo 3 mléčných výrobků denně - 250 ml mléka, 200g jogurtu a okolo 50g sýra. Každopádně bych se ti neřídil tak striktně...

      Vymazat
  28. Ahoj prosímtě co říkáš na tvarůžky?jakože né chuťově,ale tak jakože o nich samostných, vím, že neobsahují skoro žádný tuk, ale co ta sůl?snažím se (né hubnout na váze) ale o nějaké ty svaly a, aby byli i vidět ze soli se tuk nepřibírá, že?ale není třeba možné že přiberu na váze(jako vodu, protože sul zadržuje vodu) a břišáky půjdou míň vidět?já jakože jídlo nesolím, ale třeba za den sní m 100 g tvarůžků pak tuňáka ve vl. šťávě a ještě třeba šunku :D

    OdpovědětVymazat
  29. Ahojky, už dlouho chodím na tvůj blog a hrozně se mi tady líbí. Píšeš skvělý články, máš perfektní recepty a tebe úplně strašně moc obdivuju a fandím ti!! :) Něco o mě.. no nebudu plácat blbosti, je mi 18 a léčím se z anorexie, ale jde to pomalu.. no ale o tom jsem psát nechtěla :D Chtěla jsem se tě zeptat, jak ty jsi začínala... Jaký cviky jsi cvičila? Co patřilo mezi tvé první posilovací cviky? :)

    Díky moc předem za odpověď, Iva :)

    OdpovědětVymazat
  30. Můžu se zeptat? :) Strašně by mě zajímalo, jak sis tak hezky vyrýsovala bříško :3 Já mám celkem tělo zpevněný, ale prostě to břicho jde strašně pomalu. Cvičím různé cviky, ale nevím jestli neexistují třeba nějaký lepší, který dají zabrat, ale zase je to účinné :) nebo jakože jakými cviky na břicho jsi začínala? Strašně toužím po štíhlém a vypracovaném bříšku. :D A kdyžtak promiň, jestli jsi tu o tomto už psala, já jsem to nenašla, máš tu toho moc :D Kdyžtak předem děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. třeba tadyhle psala Nikča o cvikách/cvicích :D na břicho :) http://the-beauty-gloss.blogspot.cz/2013/06/utok-na-bricho.html

      Vymazat
    2. Jé, děkuji moc :)

      Vymazat
  31. no zrovna jsem chtěla napsat a dlouho mi vrtá hlavou, co se všem na těch zadkách tak líbí... vždyť to vypadá naprosto nepřirozeně... je toho plnej instagram a každej píše "wow" "wow" a já furt "fuuuj, to je hegeš" :D prostě krásný zadeček rozhodně, ale tohle je fakt příšerné.

    OdpovědětVymazat
  32. Já si myslím že fitnesska může být nejlepší i když nemá silikony !! .... Po zadku fakt toužím a už ho buduju :D

    OdpovědětVymazat
  33. teda ty na nás pěkně sereš :D :D už týden ses ani neozvala s novým článkem :P :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  34. Odpovědi
    1. však až sem přijde, tak jí dáme pěkně za uši :D :D

      Vymazat
    2. ale už to jsou dva týdny :D

      Vymazat
    3. to je fakt :D

      Vymazat
  35. Vydržte, příprava na závody, škola, osobní život... Nejen internetem člověk je živ...
    A jaro se kvapem blíží :D Sportu zdar a fitness zvlášť!
    Krásný den Luboš
    www.koumal.cz

    OdpovědětVymazat
  36. vycpaná prdel silikonem, to je fakt cool :D :D zase jsi zabila, Tvoje články fakt nemaj chybu :) a o core mi ani nemluv, byla jsem v nedeli na treningu a cítím to pořád!!! a je pátek :D

    OdpovědětVymazat
  37. Kdy bude další díl domácího tréninku?? prosííím!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díl :D :D ale taky už čekám...a nejsem jediná, jak vidím podle dalších komentářů :D :/

      Vymazat
  38. Ahoj, máš moc hezký blog! Právě u mě probíhá giveaway, budu moc ráda, když se také zapojíš:)

    http://evelinkablog.blogspot.cz/2014/04/giveaway-nivea-body-shop.html

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D