sobota 2. března 2013

Paleo anglický muffin z mikrovnky

Krásný ráno lidi! :) Prozatím to bude jen rychlovka článek, a to recept! Odpoledne ještě plánuju nějaké nové fotečky, tak pak uvidíte :)

Opět se jedná o vynález z mikrovlnky, tentokrát ale bude mít širší využití! :) Recept na můj oblíbený paleo chléb sice miluju, ale tento by mu mohl směle konkurovat! :) A navíc je to rychlý, zkrátka pecka! :) Chutí mi ještě víc připomíná toustový chleba, je krásně měkký, tak akorát sladký a má super strukturu. A navíc se hodí jak ke 'slanému' (já si jej dala s 90% šunkou a máslem), nebo na sladko (třeba pomazaný arašídovým máslem a s opečeným banánem, áá!)

Rozřízlý muffin, spodní část není vidět :D

INGREDIENCE
- 60 ml mandlové mouky (nebo mouky z mletých kešu, para,..)
- 1 lžíce obyčejného másla
- 1 vejce
- 1/4 lžiky jedlé sody
- Špetka soli
- 1 lžička xilovitu (nebo třeba kokosového cukru, medu...)

Tentokrát jen spodní část muffinu :D

POSTUP
1) Lžíci másla necháme trochu rozpustit v mikrovlnce, pak ji smícháme se všemi ostatními ingrediencemi do hustého tekutého těstíčka
2) Těstíčko 'přelijeme' do menší mističky nebo hrníčku
3) Vložíme do mikrovlnky a na plný výkon ohříváme 90 sekund (ne víc, jinak bude suchý!)
4) Pak necháme minutku vychladnout, rozkrojíme napříč a můžeme podávat :)

22 komentářů:

  1. Jůů, ty jsi skvělá!! Takové receptíky se mi fakt hodí. Alespoň rozšířím svůj repertoár bezsacharidových příloh :) A zrovna se taky chystám jít péct v mikrovlnce - nějaký dezert, asi můj banánový koláček :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlásím že paleo anglický muffin je skvělý! Zrovna ho večeřím, s krkovičkou a uzeným tvarohem :D Už jsem byla i v Lidlu pro arašídové másla, tak pak upeču ještě ten chleba, podle receptu na ten arašídový chleba, co tu máš :D

      Vymazat
  2. super, už dlouho se chystám na ten tvůj paleo chléb, ale asi začnu muffinkem :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, to vypadá skvěle. Musím si už vyrobit tu mouku :)
    Chtěla jsem se tě zeptat na něco, o čem tu možná už někde píšeš, ale nenašla jsem to :/ ...tak se kdyžtak omlouvám, že otravuju :) Jak často cvičíš a jestli jedeš i něco jiného než svoje workouty. Četla jsem, mám pocit, už všechny tvoje články, kde píšeš, co cvičíš, ale už je to i půl roku, tak mě zajímalo, jak to máš teď :) co všechno pro svou postavu děláš, co se cvičení týče :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cvičím vždycky hodinu takový ten intervalový trénink (ZWOW, moje workouty), poskládám si jich několik za sebou aby to vydalo za tu hodinu, a pak se ještě věnuju takových 20 minut posilování s činkami (20 kg, 2x 7 kg), zdvihům na hrazdě.. Jinak taky se snažím do dne zařazovat i přirozený pohyb, chodím většinou pěšky, na procházky, po schodech a tak :)

      Vymazat
    2. Ty jo :O takže cvičíš každej den?

      Vymazat
  4. jee tak to musím zkusit :))

    OdpovědětVymazat
  5. Sice žádný z Tvých receptíků nemůžu nikdy využít (vegan), moc se mi líbí jejich jednoduchost a hlavně originálnost, jsi fakt nápaditá x)
    Teď mi promiň, že můj komentář je mimo téma, ale mám na Tebe otázku. Když jsi trpěla anorexií a kila tak šla velmi rychle dolů, nestalo se ti, že bys měla někde na těle povolenou kůži? Pro mou smůlu jsem do této nemoci taky sklouzla a snažím se léčit (i když mi to často přijde zbytečné a jako boj, který nemůžu nikdy vyhrát), ale problém je, že mi na bříšku zůstala ta povolená kůže a nevím, jak se jí zbavit. Na netu jsou pouze řeči o plastikách a operacích, které stejně podstoupit nemůžu a nemám na ně, proto se obracím na někoho, kdo má s touto nemocí své zkušenosti a možná by mi mohl pomoci. (Ještě jednou se omlouvám za hloupý komentář mimo téma)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě o jednoduché recepty mi jde, nemíňím strávit v kuchyni hodiny :D :) A to je taky výhoda většiny paleo receptů, že jsou rychle hotový :)
      Jinak na tu otázku - já jsem zhubla z nějakých 54 kilo nejdřív na 49 zhruba za rok, a pak dalších 10 kilo ten následující, teda dohromady 15 kilo a to jsem byla zrovna ve vývoji :/ Ale naštěstí mi žádná povolená kůže nezůstala, nejspíše by to chtělo nabrat svaly! :)) Ale třeba v obličeji jsem jednu dobu byla taková strhaná, lezly lícní kosti.. ale jak jsem přibrala, tak se to hezky vyplnilo :D Takže moje doporučení je určitě cvičení a spousta jídla, abys nehubla a měly svaly z čeho růst! :)) Držím palce :)

      Vymazat
  6. :D Ty jsou roztomilé, tvoje nápaditost nezná mezí
    Mám na tebe možná trochu delší a možná taky trochu zmatený dotaz, ale i přesto se zeptám, protože jsem si jistá, že taková odbornice jako ty mi určitě poradí.
    Chtěla bych se zeptat, jak je to s těmi sacharidy vs. cvičení. Jde mi o to, jak a kdy je jíst vzhledem ke cvičení, aby to tělo něco přineslo a děly se změny.
    Nechci se dávat na tvou stravu (doma by asi zešíleli :D), ale chtěla bych si jí aspoň maličko, maličko, přiblížit - to znamená upravit sacharidy tak, aby rýsování šlo ještě lépe a výsledky byly zřetelné trochu jako u tebe. Řekněme, že teď mám pro sebe zhruba napočítáno tohle jako denní dávky:

    Bílkoviny: 100 g
    Sacharidy: 180 g
    Tuky:40 g
    Vláknina:30 g

    Přidat tedy na tucích (po větším množství tuků se nepřibírá, jen když je špatná kombinace tuků a sacharidů viz. smažené hranolky, že? :D) a na bílkovinách taky? Nechci mít bílkovin zase nadbytek...
    Je to docela zapeklitá věc a koluje o ní dost spekulací a já jaksi nevím, kde je tedy ta pravda. Budu moc vděčná, když vyjádříš svůj názor a já si budu moc stravu nějak poupravit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš co, já ti napíšu na mail, bude to lepší a rozebereme to ;))

      Vymazat
  7. Ježiš. Mám hlad:D. A tohle si určitě někdy udělám:). Vypadá to super, hlavně s tou šunkou, protože já šunky miluju:)!

    OdpovědětVymazat
  8. Juu, to vypadá skvěle! Určitě vyzkouším, až budu doma!:)

    OdpovědětVymazat
  9. není to přímo k tomuto příspěvku, ale snad odpustíš :)

    Jedním slovem WOW, sleduji tě už déle, ale až teď jsem si prošla i pár tvých starších příspěvků a vidím, co si vše dokázala (pokořila), klobouk dolů, si úžasná a doufám, že sloužíš jako inspirace dalším dívám, protože si dokázala, že jsi hrozně silná a že to jde! Takže děkuju, že jsem tenhle svět zahlédla i z té druhé strany ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za krásný komentář, takové podpory si moc cením :))

      Vymazat
  10. práve ho jem, len namiesto mandľovej múky som použil ľanovú ;p

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D