pátek 15. listopadu 2013

Back attack

Ahoj lidi!

Moc děkuju každém, kdo mi do minulého článku napsal svůj nápad na dobroty, co bych si měla dát po soutěži! Výběr bude těžký, ale už se mi to v hlavě začíná celkem rýsovat.. :D Bože, zítra to bude přesně týden do prvních závodů! A příští týden od pondělí to začne - manipulace s vodou a sacharidy. To bude teprve sranda! Zatím nevím, jak to bude den po dni probíhat, ale můžete si být jistí, že se pak dozvíte všechno do nejmenšího detailu! :D


V úterý jsem byla v Praze na vyhlášení soutěže Blogerka roku. Mooooc děkuju všem, kdo pro mě hlasoval. Z každé kategorie (bylo jich 5) postoupilo 10 blogů. Dohromady tedy 50, a ten můj byl jedním z nich! Na to, že jen českých blogů existuje....hodně :D.... je to podle mě skvělý úspěch. V mé kategorii (life) jsem nakonec skončila 9. (ale ne úplně poslední! :D) a i tak jsem dostala opravdu spooooustu dárečků (bohužel je každej den po příchodů domů už tma jak...někde... tak jsem to zatím nestihla vyfotit :D)


Celá akce byla super, ikdyž pár nedostatků měla. Byl to přecejen první ročník této soutěže, tak neočekávám, že všechno půjde přesně podle plánu (byly nějaké problémy se zvukem a videem), ale moderátor byl vtipnej a vždycky situaci zachránil :D Naživo jsem viděla i zpěváka Raega, který tam zazpíval jednu z mých oblíbených (necvičících :D) písniček - Ty a já.  Jen si pro příště musím zapamatovat, že na takovou akci si mám vzít vyšší podpatky, nějaké extravagantní šaty a brutálně přitlačit na make-upu :D Na pozvánce bylo napsáno Oblečení ''Tres-chic'', ale já si toho všimla až po cestě do Prahy :D Díky bohu, že jsem si nakonec nevzala conversky a legíny, jak jsem původně plánovala, jinak by mě do toho hotelu asi ani nepustili... :D


Ale zpátky ke cvičení, to je oč tu běží! :D Zítra mě čeká poslední trénink nohou před soutěží. Nacházející týden až do soutěže (která je v sobotu), je už cvičit nebudu, jelikož by víc držely vodu (nebo něco takového, prostě to tak je a tečka :D) Takže se už hrozně těším a dám jim naposledy co proto! Bude to hrůza je týden necvičit, snad to přežiju bez nějaké psychické újmy :/

Jelikož jsem ale slíbila, že čas od času přidám zase nějaký svůj trénink, tak přidávám ten dnešní. Záda + ruce. Dřív jsem necvičila záda moc ráda. Přecejen mám ráda, když můžu ten sval, který procvičuju VIDĚT :D Ale nejsem jedna z těch, co cvičí jen ty ''zrcadlové svaly'', to se nebojte! :D Potom, co se záda začala celkově zlepšovat, jsem si i jejich trénink hodně oblíbila. Když procvičovaný sval nevidíte, je ještě důležitější ''mind-muscle connection''...prostě spojení svalu a mysli. Klidně přitom můžete zavřít oči a vnímat a soustředit se jen na tu danou partii. Bože, jen o tom cvičení píšu, už zase chci do posilovny!!

Normálně mám předepsaný trochu jiný trénink, dneska jsem se ale rozhodla trochu zaimprovizovat, jelikož jsem měla energie na rozdávání :D Shyby cvičím doma, jelikož hrazda u nás ve fitku je debilní a kloužou na ní ruce (no comment) :D U některých cviků ale nevím přesné váhy, jelikož na všech cihličkách nejsou napsaná čísla. Prostě jedu do selhání s váhou, kterou zvládnu 10-15 (většinou)

Stahování kladky s V držákem k hrudi (na rozehřátí :D)
40 kg x 15 opakování
50 kg x 12 opakování
55 kg x 10 opakování
55 kg x 11 opakování
55 kg x 8 opakování

Mrtvý tah (jo váha jak pro lemru, ale jsem na dietě! :D)
52 kg x 15 opakování
64 kg x 10 opakování
74 kg x 4, 4 opakování
+  po každé sérii jsem si dala v supersérii cca 10-15 opakování ''inverted pull ups'' na smithově stroji s tyčí hodně nízko (ukázka cviku zde)

Přitahování jednoručky v předklonu (jedno koleno opřené o lavičku)
- ruku dole ''propneme'' a cvičíme v plném rozsahu pohybu. Vždycky odcvičím jednu ruku, pak hned druhou, chvilička pauza a pak zase znovu

20 kg jednoručka - 15 opakování každá ruka
22 kg jednoručka - 10, 12, 10 opakování každá ruka

Stahování kladky širokým nadhmatem k hrudi

x kg (fakt netuším :D) x 12, 12, 10 opakování
+ v supersérii s bicepsovými zdvihy s velkou činkou 25 kg po každé sérii

Střídavé bicepsové zdvihy s jednoručkami
- tady jsem si dala 3x dropsérii. 3 různé váhy činek = vezmeme nejtěžší, provedeme tolik opakování, kolik zvládneme s danou vahou, hned vezmeme lehčí a zase provedeme tolik, kolik zvládneme. Pak ještě jednou s ještě nižší vahou. Chvilka odpočinek a začneme celé kolo znovu, a pak ještě jednou. To jsou 3 série :D

12 kg jednoručky x 9 opakování každá ruka + 10 kg jednoručky x 12 opakování každá ruka + 6 kg jednoručky x 15 opakování každá ruka

Bench press úzkým úchopem (váha ještě pro větší lemry :D)
- Při benchpressu nahoře nepropínám ruce v loktech a když jdu s činkou dolů, dotknu se vždy až hrudi. Jo a nezvedejte při tom nohy nikam do vzduchu, jinak si to ulehčujete :D

20 kg x 20 opakování
35 kg x 10, 10 opakování
+ v supersérii po každé sérii tricepsové stahování lana 20 kg

Pak jen nějaké drobné cviky s lehkými váhami na rotátory a zadní delty (nechtělo se mi odejít z posilovny :D)

A zítra teda nohy, držte mi palce, ať to přežiju ve zdraví!

53 komentářů:

  1. Já si říkala, že si nějak vybočovala s oblečením, tak už vím :D muselo to byt fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky :-D Dokonce se to řešilo i někde na blogu :-D

      Vymazat
    2. :D bože, to mě zase někdo řešil někde? :D Sem s odkazem, ať se poučím pro příště :DD

      Vymazat
    3. Zkoušela jsem to najít, ale nepamatuju se u koho to bylo :-( Byla tam zmínka v diskuzi, řešilo se, jak byl kdo oblečený atd. No a nějaká čtenářka se ptala, kdo byla ta holka, co si dovolila přijít v roztrhaných džínách a vestě s třásněmi :-D

      Vymazat
    4. Nauč se číst. Děláš z komára velblouda.

      Nikdo tam "neřešil Nikolu na blogu".

      Blogerka postla fotky a odkazy na ofiko fotky a jedna slečna se, o můj bože, dovolila zeptat, kdo je ta holka v džínách (zřejmě narážka na to, že na pozvánce byl dresscode "Trés chic" a ne "sportová elegenca po česku").

      Vymazat
    5. Blog netuším, ale řešily to i ženský na Módním pekle...
      http://www.modnipeklo.cz/diskuse/pekelne-celebrity-3/strankovani/204/
      Jinak máš děsně sympatickou maminku - pokud je to maminka, teda, vypadá hrozně mladě a klidně bych i řekla, že to je starší sestra :)

      Vymazat
    6. Elegantky na Módním pekle jsou banda drůbeže, ty netřeba řešit.

      Já bych na tu Bloggerku roku šla rovnou v teplákách, ať se třeba pominou.

      Vymazat
    7. Zajisté.
      A do Národního v legínach s tygrem!
      A na pohřeb babičky v klaunském převleku!
      Ať se třeba všichni pominou!

      Já chápu, že máte věk na vymezování se proti autoritám, silným řečem, originalitě za každou cenu...
      A pak přijde věk, kdy pochopíte, že můžete být sebeoriginální a svá, ale jsou v životě jisté události, kdy je elementární slušnost být _konformní_.

      Když byl stanoven dresscode (a nebyly to rifle a tepláky), tak je, v případě přijetí pozvání na událost, jej dodržet.
      Nebylo povinné tam jít. A vymezovat se tím, že si vezmu "a just!" legíny, nebo džíny...

      Vymazat
    8. Bože, nedivím se, že se o ženských říká, že jsou slepice.....Jasně napsala, proč šla v džínách, tak proč to řešit. To jsou ty nechtěné trapasy:) To se měla otočit o odjet domů? Vlaďka

      Vymazat
    9. Napsala snad,že si to vzala na just?:D bože, bych se z vás anonymů po...:D

      Vymazat
    10. Denisko, než se "posereš", holčičko, dokážeš pochopit, že můžu reagovat i na příspěvky v diskuzi? A že třeba anonym z 5:31 (BG má blbě nastavené časové zóny v komentářích) mluví právě o "truc podniku"?

      Já jen nechápu, když jsem pozvaná někde večer na slavnostní akci, jak vůbec někoho může napadnout vzít si džíny. Orvané, rozervané.
      To je prostě nevhodné v každém případě, i bez výslovného dresscodu na pozvánce.

      Vymazat
    11. "Já chápu, že máte věk na vymezování se proti autoritám, silným řečem, originalitě za každou cenu...
      A pak přijde věk, kdy pochopíte, že můžete být sebeoriginální a svá, ale jsou v životě jisté události, kdy je elementární slušnost být _konformní_."

      Je mi 26, takže to už není ten vymezující věk, ale konkrétně na téhle události to byla klasika v nafrněném stylu TRÉS CHIC - a co to jako je? Český ani anglický Google mi na to neodpověděl. Takže sorry, to po mě nikdo nemůže chtít, abych tomu vyhověla, když je to jakési pofidérní cosi, v čem se vyzná asi jen módněpekelná komunita.
      To je totéž, jako když v restauracích nejsou schopni pojmenovat jídla a nápoje česky, a pak se posmívají lidem, kteří to vyslovují špatně. Tak napište "pizza se čtyřmi druhy sýru" a všichni to vysloví dobře.
      Tímhle taky pohrdám - takže asi očividně vidíš, že nejde o autority - a když už takový podnik navštívím, tak si hlasitě říkám o "sýrový koláč" nebo "kafe se zmrzlinou".

      Pokud bude na pozvánce napsáno "dress code: malé černé", vezmu si malé černé. Pokud bude na pozvánce napsáno "dress code: trés chic", vezmu si teplákovou soupravu. Jasný?
      Protože kdybych se pokoušela o "trés chic" tak to stejně zvořu a stejně se mi budou gebit, ale místo rebelky budu "blběnka která se snažila a stejně to zkazila". To je totéž, jako když říkám "ŘEKLA JSEM KOLÁČ SE SEJREM, HERNAJS!" a nesnažím se říct "quiche".

      Tohle jsou ti fanatici (módní, kávoví, gastronomičtí...) kteří odmítají pochopit, že ne každý holduje tomu jejich specifickému hobby. To je stejně prdlé, jako kdyby nějaký kačer udal místo konání např. svatby v GPS souřadnicích, a pak byl uražený že to babička nenašla.

      Vymazat
    12. Ahoj všem,

      myslíte si, že je nutné na podobné události udávat dresscode, nejednalo se myslím o audienci u britské královny, kde je jistý protokol?
      Letmo jsem se podívala i na další foto a jen jsem si kladla otázku, ostatní nebyli ani dobře oblečneni, což by ani nevadilo, ale bohužel jim to moc neslušelo a cítili se dobře? Myslím, že moc ne.

      N.

      Vymazat
  2. Já mám nohy po břiše nejradši, takže tě úplně chápu. :)
    Těším se na popis budoucích událostí! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Super práce! Už se těším na přímej přenos závodů, budu ti moc držet palce. :) Všem jim ukážeš! :)
    Já teď také přemýšlím, že bych se účastnil nějakých závodů (kategorie Men's Physique, která se v ČR nově rozjela), ale to si ještě budu muset máknout. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mazec! Ty váhy jsou pořád..Prostě pro mě nepředstaitelné :) Nechceš sem hodit nějakej odkaz na událost té soutěže? :P Ráda bych se přišla podívat pokud by to bylo možné ;) Je skvělej pcoit číst tvé tréninky a konečně vědět jak který cvik vypadá :D aneb začla jsem chodit konečně do posilky.. ♥ Už tě chápu proč to tam miluješ :) ;) Dneska jsem poprvé vyzkošela legpress a při představě tvého zaváží jsem byla trochu v rozpacích :D Třeba časem?:D jsem asi naivní :DDDDDDDDDDDD To byl jen vtip :P Drž se! :P Ten poseldní týden nepojedeš vubec nic nebo jen ne nohy? :)

    OdpovědětVymazat
  5. budeš odpovídat na emaily? .)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky, píšeš že doma cvičíš na hrazdě.. také přemýšlím, že bych si koupila hrazdu, ale nevím kde, jakou.. máš to takovou tyč namontovanou ve dveřích anebo nějakou větší konstrukci? Kde jsi ji koupila a kolik to stálo? Montuje se to těžko? Díky :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, mám tyč namontovanou ve dveřích :) Koupíš ji ve většině sportovních obchodů. Mám tu obyčejnou a stála myslím 300 kč. Na to montování jsem levá, ale třeba to zvládneš sama :D

      Vymazat
  7. Ahoj :) tvůj blog mě neupoutal hned na první pohled, ale po přečtení pár článků jsem byla naprosto uchvácená! ;) Dozvěděla jsem se vážně dost věcí, navíc články píšeš upřímně a nesnažíš být taková ta "hlavně-ať-se-všem-zavděčím", což se mně líbí, tak to má prostě být :D Umíš moc skvěle motivovat, doufám, že se někdy vymakám jako ty :) A jsi opravdu krásná! Kdybych byla kluk, tak bych tě chtěla za ženu :D (i když..možná i teď jako holka :D) Moc držím palce a věřím, že všem na soutěži vytřeš zrak :) Markétka

    OdpovědětVymazat
  8. Tvoje záda jsou perfecto:) Budeme ti všichni držet palce!
    A těším se na report z posledního týden, vždycky mě zajímalo, jak se to vlastně "dělá"..:)

    OdpovědětVymazat
  9. Gratuluji k 9. místu :) ale trochu mě to překvapilo, čekala jsem, že budeš výš, tvůj blog čtu ráda a líbí se mi... Jinak s tím oblečením jsi mě málem zabila, moc dobře ten pocit znám :D ale furt lepší tvoje kalhoty, než některý hrůzy, co si na sebe navlíkli ostatní (y) :D jinak dobře odvedená práce, držím palce, ať ti to vyjde :)

    OdpovědětVymazat
  10. Je to super, máš velkou gratulaci! Držím Ti palce na soutěž, sice nemůžu moc objektivně hodnotit, ale vypadá hodně dobře. :) Můj bratr z toho má trauma, nesnáší mě od té doby, co jsem mu ukázala Tvůj blog, nemůže skousnout, že zvedáš o dost víc kilo než on. :D

    Jestli se můžu zeptat na takovou osobnější otázku (klidně neodpovídej), kolik jsi už zhubla, když máš teď dietu před soutěží? Vím, že jídáváš celkem bohatá jídla a co jsi ukazovala jídelníček z diety, tak mi to přijde jako dost velké snížení, není to moc?

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělá forma! ty záda ti závidím!:)
    taky jsem čekala, že se s blogem umístíš výš, je to škoda....
    Dropsérie se chystám zařadit, zatím jsem zkoušela jen supersérie a shazovací série, chce to zmenu

    OdpovědětVymazat
  12. Teda holka ty vypadáš úžasně!!! V soutěži ti budu držet palečky :)
    Nevím zda si na mě vzpomínáš dříve jsme si i psaly, ale kvůli mé nemoci jsem asi na půl roku byla totálně od všeho odstřižená, takže si určitě zapomněla.
    Ale píšu to proto, že nevím jak jsi se k soutěži dostala a opravdu hodně by mě to zajímalo! Poslední co si pamatuji, že si tvrdě cvičila a přecházela na paleo stravu. Strava ti asi podle všeho zůstala, ale jinak změna jako blázen! Samozřejmě v dobrém ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Niki,
    máš super tréninky, jen se mi nezdají ty tvoje váhy. To fakt stáhneš 55 kg, když ani tolik nevážíš a taháš 20kg jednoručku? Si tě nedokážu představit. A na tom videu co jsi nedávno měla ty váhy nejsou vidět, což je škoda. Dost by mě to zajímalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to záleží na cviku :D Těch 55 kg bylo na stahování oběma rukama, pak těch 22 kg jednoručka bylo veslování jednou rukou v předklonu :) Nevím jak ty, ale já když použiju obě ruce, tak v nich mám víc síly než jen v jedné :D
      Cvičím s jinými váhami než jsou na videu ;D

      Vymazat
  14. Ahoj :) Další moc pěkný článek a čtu, že večer se pěkně vydařil :D Co jsi měla na sobě teda? :) Hele a sem to zrovna nepatří, ale teď mě tak napadlo, ty chodíš cvičit v leginách a tom topu a pod tím už nic není? Já nějak nevím, protože někde píšou podprsenka na cvičení a někde top a všude vidím, jak ty ženský jen v té podprsence :D Tak to se prostě nahodí podprsenka a jde se na věc nebo jak to nazýváš ty? :D Podprsenka na cvičení bez trička nebo top? Já potřebuji objasnění :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Moc nevím jak to myslíš :D Ale normálně mám top na cvičení (třeba od nike nebo co seženu v obchodě) a pod tím podprdu :D Na to už si triko neberu

      Vymazat
  15. 9. je taky krásná! Ale s tím oblečením si trdlo :DDD

    OdpovědětVymazat
  16. Ježiš, jak tu zase řeší to oblečení.. :D Stane se, no. Teď jsem se dívala na fotky a pod pojmem "otrhané kalhoty" si představuju něco jinýho. :D
    Gratuluju k umístění. :)

    OdpovědětVymazat
  17. odpovídej prosím na maily:(

    OdpovědětVymazat
  18. Vypadáš krásně, na soutěž moc držím palce, určitě to zvládneš. A děkuji za super články, moc ráda je čtu:-)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, držím ti palce moc a moc, som zvedavá ako dopadneš. A taká otázočka, čo tvoja mamka? Tuším si písala, že chcela zmeniť životný štýl, ako sa jej darí? Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) No, abych řekla pravdu, tak je to zase při starém :D Teď mám dost starostí sama se sebou, takže po soutěžích se zase budu moct víc věnovat tomu, abych jí s tím jídlem a cvičením víc pomohla :)

      Vymazat
    2. aj u nás..... :-)

      Vymazat
  20. Všechno nejlepší k svátečku Ti přeji :)) A ať se Ti daří na soutěži!

    OdpovědětVymazat
  21. Je to tam!!! Seš nejlepší! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a je to tam i na závodě číslo dva! SUPER!!! Obrovská gratulace!!! :)

      Vymazat
  22. GRATULUJI K VÍTĚZSTVÍ!!! já to věděla..jsi boží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky gratuluju! Měla si nejlepší formu! :) Sledovala jsem :)

      Vymazat
  23. Gratuluju, držela jsem pěsti! Jen ty fotky mají teda příšerné.. :DDD

    OdpovědětVymazat
  24. Nikol gratulujem, videla som fotky a bola si úžasná! Prvá súťaž a hneď si ich tam všetky preválcovala, si jednička!! Fakt gratulujem, bola si skvelá :) Dúfam že si 1. miesto poriadne oslávila! :)

    OdpovědětVymazat
  25. Nikolko, přidávám se k gratulacím. Forma perfektní, jsi úžasnáááá! :))
    A nezapomeň se pochlubit, co za ceny jsi vyhrála. :P :D

    OdpovědětVymazat
  26. Obrovská gratulace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moc ti to sluší, jsi prostě úžasná :) Jednoznačmě si měla nejhezčí figuru a všimla jsem si, že si se celou dobu usmívala :) A dle mého - tvoje nohy a zadeček byly jednoznačněně nejhezčí - vyvážené, souměrné, k tvé postavě akorát :) :) :)
    Koukala jsem i na soutěž Bikiny fitness a sebevědomí některých děvčat mě dost překvapilo. Myslím, že tahle soutěž nemá s fitness nic společného :(

    OdpovědětVymazat
  27. Ta soutěž už proběhla? :O a můžete sem prosím dát někdo stránku, na které se to odehrávalo? :D

    OdpovědětVymazat
  28. http://www.svetkulturistiky.cz/5-kulturistika-a-fitness/29-souteze/clanky/1252--gp-ostrava-2013-vysledky-fotogalerie.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuju :))

      Vymazat
    2. A nemůže sem prosím někdo vložit odkaz, na kterém je konkrétně Niki? :D třeba fotky, videa...jestli na té stránce jsou, děkuji :)))

      Vymazat
  29. gratuluju beautygloss, sice tohle uz neni muj salek kavy ale ocenuju jak dres a kam ses za tak kratkou dobu dostala:)
    preju ti hodne uspechu:)

    OdpovědětVymazat
  30. GRATULACE k oboum vítězstvím :-)
    viděl sem sice jen to první, ale nevadí:-)
    ať se takhle daří dál

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj, včera jsem objevila tvůj bog (díky receptíkům) no, a nedalo mi si to tu prohlídnout. Každopádně za mě máš můj obdiv, držím ti pěsti. PS: vadí mi jen ti sprostáci, kteří tu občas "přispívají"..., kažopádně i nesouhlasí názor se dá vyjádřit kulturněji no, ne?
    Petra

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D