sobota 30. listopadu 2013

One day out

Čus lidi!

Tak, a je to zase tady. Zítra mě čeká další soutěž, už 3. - jsem skoro v polovině! :D Pro ty z vás co neví, tak během těchto 3 týdnů se bude konat celkem 5 kondičních závodů, a já (ikdyž nedobrovolně :D) půjdu na všechny. A pokud jste z Brna a zítra nemáte nic důležitého na práci, můžete se přijít podívat na Smartlabs cup. Je tam přihlášeno přes 70 závodníků, tak bude určitě na co koukat! A já si zase v rozcvičovně užiju pohled na vypracovaná mužská těla v plavkách, oujé!! :D (a ne, tam vy nemůžete pokud nejste soutěžící nebo trenér, takže smůla :D)


Do kategorie bodyfitness je přihlášno celkem 7 holek, takže budu muset pořádně zabojovat. Pózy jsem cvičila každý den, takže doufám, že je opět nepokazím. Už se nemůžu dočkat a těším se, kolik nových lidí zase poznám, protože i minule byli všichni moc fajn. Pokud bych zase vyhrála, byla bych moc a moc ráda samozřejmě :DD ale ráda budu za každé místo. Vím moc dobře, že jsem do přípravy dala všechno, nevynechala jediné jídlo, jediný trénink. Takže pro mě je vítězstvím už to, že se můžu postavit na pódium společně s ostatníma holkama, co na sobě tvrdě makají :)


Ani tentokrá jsme nedělali totální odvodnění. Jak určitě víte, taková manipulace s vodou je pro tělo velký stres. A kdybych to udělala hned před první soutěží a hned další týden nato bych se o odvodnění pokoušela znovu, už by se to nemuselo podařit. Takže i tento týden jsme to udělali tak nějak ''nedrasticky'' a s vodou nemanipulovali (stále cca 3 litry) Příští týden před posledními 2 soutěžemi co budou o víkendu bych to ale chtěla zkusit, abych věděla jak to zvládnu (nepít jeden den a tak - o tom bych vám zase napsala, jak to přesně probíhá)

Takže tento týden to vypadalo zase takto :
Pondělí - nohy, 300 g sacharidů
Úterý - záda, 150 g sacharidů
Středa - prsa, ramena, 100 g sacharidů
Čtvrtek - ruce, břicho, 50 g sacharidů -_-
Ale ve čtvrtek večer půl hodiny před spaním jsme to začali cukrovat, takže jsem do sebe před spaním kopla 80 g ovesných vloček a další den to probíhalo takto :
Pátek - žádné cvičení (absťák), 450 g sacharidů
Sobota - žádné cvičení (ale byla jsem fotit, viz níže v článku! :)), 450 g sacharidů

Tak ještě příští týden tak nějak zvládnu a už se nemůžu dočkat, až se zase pustím do objemu! Nejde mi ani tak o to jídlo, prostě jím to, co je potřeba (rýže, rýže, rýže :D) a problém mi to nedělá. Problém mi dělá to, že nemůžu ''normálně'' cvičit a navíc si před dnem soutěže musím dát 2 dny pauzu, to je prostě hrůza. Už se těším na pořádně tvrdý tréninky!!!!!!!


Jídelníček v objemu upravím podle své krevní skupiny. Trenér, Luboš Koumal, mi i nadále (snad :D) bude radit a pomáhat, jako to dělal doteď. A právě on mi poradil i tu stravu podle krevních skupin. Jde prostě o to, že jednotlivé krevní skupiny mají potraviny, které jsou pro ně velmi vhodné, nebo naopak nevhodné :D Kvůli tomu jsem si i zjistila, jaká jsem krevní skupina (0rh+) a zkoukla, co pro mě tedy vhodné je a není. Není to samozřejmě nějaká bible, podle které se jíst MUSÍ  nebo že ''nemůžete'' jíst žádné jiné potraviny, než ty, co jsou pro vaši krevní skupinu vhodné. Spíš je takové popostrčení k tomu, jakým směrem by se měl jídelníček ubírat, aby to pro naše tělo bylo nejlepší.

Základní charakteristika mé skupiny je taková (a podle mě to sedí :D)

- konzument masa
- odolný trávicí systém
- nadměrně aktivní imunitní systém
- nesnáší adaptaci na novou stravu a změny prostředí
- nejlépe reaguje na stres intenzivní fyzickou námahou
- potřebuje účinný metabolismus k udržení štíhlosti a energie

''Lidem s krevní skupinou 0 výživově prospívá vysokoproteinová výživa lovců-sběračů.. Jako jediná krevní skupina mohou lidé s 0 jíst velké množství masa. Naopak mléčné výrobky a obilí není u jejich krevní skupiny tolik v oblibě, protože trávicí systém se na něj dostatečně ještě neadaptoval.''


Mám i text, ve kterém jsou jednotlivé potraviny vypsány a rozděleny podle té vhodnosti. Něco mi udělalo velkou radost (například to, že batáty jsou VELMI VHODNÉ!!! :D), ale něco mi prozměnu srazilo úsměv na tváři (arašídy, para, kešu jsou NEVHODNÉ - s tím nesouhlasím, takže tuto informaci přepíšu do složky VHODNÉ a nebudu na ni brát zřetel :D)

Celkově mi ten popis mé krevní skupiny velmi připomíná paleo stravu. Nehodlám se k ní vracet, a to z jednoho důvodu. Já prostě potřebuju hodně sacharidů k tomu, abych nabírala svalovou hmotu. Ne, že by paleo znamenalo low-carb (i při něm můžete jíst dostatek sacharidů), ale nedostanu do sebe při jejím dodržování třeba 400 g sacharidů, pokud bych teda nejedla 6x denně batáty (to bych se pak nedoplatila, jinak bych s tím problém samozřejmě neměla, mňam :D)

Zpátky ke mně - po poslední soutěži (neděle 8.12) najíždím na pořádnej objem, chci pořádně růst, abych se příští rok mohla zúčastnit dalších soutěží! Moje váha se teď pohybuje okolo 51 kg jak jsem víc odvodněná, jinak na konci mého minulého ''objemu'' jsem měla na konci října něco přes 53 kg :D (jo prcek hubenej) Chtěla bych se dostat aspoň na 60 kg a aby maximum z toho byla svalová hmota. A nejvíc se samozřejmě těším na to, jak bude zase hodně jídla a díky němu víc energie a váhy v posilovně zase půjdou nahoru! Dřep, mrtvý tah, bench, tlaky... všechno chci zlepšit! Bože, ať už je to tady!!! 


No a výše v článku jsem se zmínila o tom, že jsem dnes byla na focení pro firmu Smartlabs! Bože, to bylo super! :D Opět se fotilo s Markem Mičánkem a tentokrát v ateliéru. Za úkol jsem měla napakovat si všechny oblečky, ve kterých se normálně fotím (krátká trika, legíny, legíny, legíny, krátká trika, kraťase a zase legíny :D) Takže jsem do ateliéru táhla obrovskou tašku, ve které jsem měla pomalu všechno oblečení co mám doma (a stejně jsme použili jen pár kousků :D)



Přijela jsem a chopila se mě vizážistka, která mě nalíčila a udělala i vlasy. Nikdy jsem na sobě tolik makeupu neměla, ale vypadalo to fakt dobře! :D A pak přišlo na řadu focení, ha. A se mnou to měl Marek poměrně těžké. ''Dej si levou ruku v bok'' - dám si pravou ruku vbok. ''Ty nohy trochu blíž k sobě'' - já je ještě víc rozkročím... :D Se mnou byla prostě jedna radost pracovat! :D Ale opravdu jsem si to užila, focení mě baví (to si asi můžete i v tomto článku všimnou podle toho milionu fotek, kterými jsem vás zase zahltila :D)


No nic lidi, to by bylo pro dnes vše. Musím do sebe nacpat další porci rýžičky, mmm.... Tak mi zítra zase držte palce, budu to potřebovat!

30 komentářů:

  1. Palce držím :) a nemusím se opakovat že máš parádní postavu..

    OdpovědětVymazat
  2. Kdy se dočkáme těch fotek? :P :))
    Jinak ti moc držím pěsti, kočeno. Jsi úžasná!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotky zatím netuším, kdy budou :) Ale tak do 14 dnů snad!
      A moc děkuju :))

      Vymazat
  3. Přeju ti hodně štěstí při zítřejší soutěži:-) budu ti držet palce! Ráda bych se přišla podívat, ale Brno mám daleko:-/....
    Mám kamaráda kulturistu který taky závodně soutěží, a popisuje mi jaký je jeho jídelníček a tréningový plán před soutěží, nebo odvodnění... je to masakr, někdy si říkám jestli to není zdraví škodlivé :O....
    Máš parádní postavu!

    OdpovědětVymazat
  4. Držím palce, určitě to vyhraješ jako posledně!:)
    Z toho šikmého břišáku umírám <3 :D

    OdpovědětVymazat
  5. Máš naprosto dokonalý tělo :) Jinak držím palce! ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Budu držet palce a sledovat už od rána, jako minule..:)
    už minule jsem předem věděla, že nejsi troškař a nesmíříš se s ničím jiným, než prvním místem :)
    p.s. nechtěla bys pak něco z nepotřebných výher věnovat čtenářům? (né vtip ;D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přemýšlím nad tím, nejspíš bude nová soutěž :D

      Vymazat
  7. Tobě to tak sluší!! čím dál víc, nemůžu si pomoct.
    Jinak držím palce ať už je to vše za tebou s co nejlepšími výsledky a můžeš si najet do dalšího nabírání. Paráda :)

    OdpovědětVymazat
  8. Držím palce! Si skvělá a obdivuji tě. Kolik meris, ze mas tak nízkou váhu?

    OdpovědětVymazat
  9. ty to vyhraješ, tím si jsem jistá! Vypadáš pořád líp a líp. ty tuce, ramena, břicho... :3
    o tom stravování podle krevních skupin jsem už něco četla, a mohlo by na tom něco být, každopádně, v první řadě by se člověk měl naučit pořád něco neuždibovat, k čemuž jsem s eještě nedopracovala :D
    No každopádně hodně štěstí i na další soutěže, nebude náhodou nějaká z nich v Praze? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Praze ne, v Kutné Hoře a v Březnici...
      Luboš
      www.koumal.cz

      Vymazat
    2. škoda, škoda. snad alespoň fotky :) a děkuju za odpověď

      Vymazat
  10. Tak gratulace zase! :) jinak konkurence byla dneska zatím nejlepší... Minimálně forma Adenike stála celkem za to... tak ještě příští tejden, a... :D

    OdpovědětVymazat
  11. Moc gratuluji k dnešnímu vítězství!

    OdpovědětVymazat
  12. Na té fotce s těma šedýma legínama ti to uplně strašně sluší!!! Máš tam takovej větší zadek a vypadá to líp k tomu pasu :) Jsi kočka Beauty :P a nepiš ty anglický nadpisy :P :D a piš víc článků :D nechci tě tady buzerovat, ale ráda je čtu :3 a každej den tu vyhlížím novej a ono třeba až za týden :D :/ :D a moc gratuluju :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D budu se snažit přispívat víc hlavně až skončí období těch soutěží, pořád jsem tak nějak ve stresu a k tomu škola prostě :D Pak to napravím slibuju :))

      Vymazat
    2. Jeee :D to bude parada :3 ja to chapu...musi to byt slozity a do toho ta skola...:/ to ja mam jen tu skolu a i tak to nestiham :D proto te obdivuju :3 tak teda kasli na blog a jed na maximum :)) :D at jsi jednou takova nase Dana Linn Banley :D

      Vymazat
  13. Já jenom přeju, ať se ti ve všech soutěžích zadaří! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Nazdar krasavice! Přeji ti hodně úspěchů při soutěžích, aby se ti hodně dařilo, protože máš za sebou kus cesty (a další kus tě může ještě čekat, když budeš chtít, zvládneš to levou zadní). Jsi mi velkou inspirací! Hlavně zůstaň taková milá, prima holka, jako jsi. P.S. Nepřemýšlela jsi o ofině? Jasně, nepraktická - ale dá se sepnout, myslím, že by ti MOC slušela. Kačka

    OdpovědětVymazat
  15. Tak jsem se mrkla na Ronnie a smartlabs soutěž jsi taky vyhrála.Neskutečné!gratuluju,Martina

    OdpovědětVymazat
  16. Ahojky. Prosím, můžu se zeptat, z jakého zdroje jsi čerpala s těma krevníma skupinama? :) děkuji. Týna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Poslal mi to trenér, ale myslím že někde na internetu to najdeš, když popátráš a vybereš nějaký ověřený zdroj :)

      Vymazat
  17. Si úžasná a máš perfektní postavu :)) jsem ráda že jsem stejná krevní skupina co ty, můžu se inspirovat :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj :-) předem ti chci moc pogratulovat. SLeduji tvůj blog už nějaký čas a jsi pro mě opravdu inspirací!Jen tak dál!!! :-) moje otázka je,kdekupuješ stále ty legíny? :-D jsou skvelé,já vždy narazím na legíny do pasu.A co právě tyhle šedé?

    Ještě jednou díky za tvůj blog! :-) Nikol

    OdpovědětVymazat
  19. Krevní skupiny jsou perfektni vec, ridim se jimi uz skoro dva roky :)) vy "nulky" jste nejlip stavene na sport a hlavne posilovani, zato ja chudak ab.. no je to variabilni :D
    :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D