úterý 31. prosince 2013

Stay strong

Ahoj lidi!

Tak, a je to zase tady. Už jen pár hodin nás dělí od roku 2014. Och bože, to mě zase bude trvat, než si na to zvyknu, všude budu stejně psát 2013 a pak se tu trojku budu snažit ''nenápadně'' předělat na čtyřku. Tento rok to ještě celkem šlo, z 2012 jde udělat 2013 celkem snadno. Teď to asi bude vypadat hůř...


V posledních pár dnech si uvědomuju, jak pro mě byl tento rok zlomový a jak daleko jsem se zase posunula. Získala spoustu přátel, kteří mě podporují a sdílejí se mnou jak úspěchy, tak špatné chvilky.



Za mých 17 let jsem ''bojovala'' s oběma váhovými extrémy - jak s podváhou, která mě dostala do nemocnice, tak s kily nahoře. Nezávisle na čísle na váze však mým největším problémem byl nedostatek sebevědomí. Ale dokázala jsem v sobě najít sílu a zjistila, že když sama v sebe věřím, nic mě nemůže zastavit. Nebojím se ukázat, jaká opravdu jsem a pokud to někdo nechce přijmout, nechám ho být a posunu se dál.

Tu sílu v sobě má každý. Získáme ji díky překonávání vlastních obav, nejistot, slabých stránek. Tím, že čelíme našim problémům a hledáme jejich řešení. Tím, že se nám podaří udělat něco, co jsme si kdysi mysleli že nikdy nedokážeme. Skrývat se před svými problémy je snadné - musíme se jim postavit a řešit je, v tom je pravá síla.

Lol duck face
Nebojte se žit, dělat chyby, občas upadnout, mít zlomené srdce... Vždycky je lepší mít spoustu zkušeností, ze kterých se v dalších dnech můžete poučit, než být plní pochybností a nemít žádné sny. Občas musíte riskovat proto, abyste si svoje sny splnili.


A když to nevyjde...? Každý si tu a tam projde svým trápením. Ale ta bolest nás jen dělá silnějšími a naše chyby nás učiní moudřejšími. Kdybychom je nedělali, jak bychom se naučili to dělat správně?

Dnes tedy chci, abyste svoje případné trápení nechali za sebou. Přijměte co se děje, nechte za sebou co se stalo a věřte v to, co může být. Pamatujte - to, že ještě nejste tam, kde byste chtěli být neznamená, že se tam nikdy nedostanete! Každý den sami volíme jak se vypořádáme s různými situacemi a do čeho budeme vkládat svoji energii. A musíme volit hlavně tak, abychom byli šťastní a den co den se přibližovali k svému cíli!


Je čas začít žít dneškem, touto chvílí. Nechat svoji minulost, svoje chyby, problémy a špatné zkušenosti za sebou. Je čas si uvědomit co opravdu chcete a potřebujete ve svém životě a nikdy se nesmířit s něčím menším. Život je bohužel krátký ale nikdy není pozdě! Nechte za sebou všechno co vás tíží, co vás táhne dolů. Poučte se ze své minulosti a od zítřka se snažte vše dělat tak, abyste nikdy nemuseli říct ''Kéž bych to tehdy udělal jinak...''


Všem přeji všechno nejlepší do Nového roku! :)

92 komentářů:

  1. Fakt som si nevedela predstaviť ako budú tieto legíny na tebe vyzerať, ale sú fakt super! :) Šťastný nový rok a prajem veľa úspechov aj v roku 2014 :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherný článek! Až mě dojímá :') I tobě přeji úspěšný nový rok, ať se ti daří ve škole, oblasti fitness i osobním životě ;)
    a ještě musím dodat k fotkám - OBJEM DĚLÁ DOJEM *_* více nemám slov...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Tobě taky, jsem ráda že jsi taková věrná čtenářka a sleduješ mě tak dlouhou dobu a pořád podporuješ :) A objem, to je prostě radost, to máš pravdu :D

      Vymazat
    2. Jej..ty se mě pamatuješ, to je milé :-* (ale tipuji, že je to jen kvůli tomu, že jsem též v objemovce a takových čtenářek je minimum:()

      Vymazat
  3. Pěkný článek :) ťukneš si dneska? nebo se příliš bojíš ztráty testosteronu? :D Obvykle nepiji (pouze svátky), ale dneska si tedy aspoň připiji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Děkuju. Jooo trochu si dám, testosteron doženu zítra :D :D

      Vymazat
  4. Tobě také vše nej do nového roku.. btw, nepřidáš nějakou fotku před a po, ať je vidět ten progress? Tvůj úplný začátek vs. to jak vypadáš teď :-)
    Já bych byla tááák HRDÁ kdybych dokázala to co ty.. ale nikdy není pozdě, takže třeba i já jednou budu vypadat tak jako ty (nebo alespoň podobně :-D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Moc děkuju! A určitě zase fotky přidám, vidíš to je dobrej nápad na příští článek! :D A drž se, není pozdě! :)

      Vymazat
  5. Hezky jsi to napsala, souhlasím a sakra, musím si to hodně vzít k srdci, protože koukání se na to, co bylo, to nejde furt..
    Přeju hodně úspěchův roce 2014! Avšak my tu všichni víme, že budou snad až nadpřirozené!:))
    výraz na fotkách máš vážně dobrý :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Děkuju moc a tobě přeju taky hodně štěstí do nového roku :) ty výrazy...no co chceš je to po příchodu z posilovny :D tam ten výraz ani jiný nejde :D

      Vymazat
    2. Aha :D:D a já si říkala proč máš takový výraz jako by sis něco fetla :D

      Vymazat
    3. :D jojo takový výraz mám pokaždé když jdu z posilky, vypadám jako bych si píchla špatnou dávku O_o :D :D

      Vymazat
  6. Pokrok na noháááách! ;) Velký a bude ještě větší, o to se nebojím :D Btw, já už si dnes splnila jedno přání a to je, že zvládnu udělat stoj na hlavně bez opory, takže paráda :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo suprrr :D Ale bacha ať se ti nezploští hlava :D Jsem ráda že ty nohy jdou vidět, opravdu :) Mohly by růst rychleji ale nemůžu chtít všechno hned no :D

      Vymazat
  7. a je to přesně takhle! člověk pořád musí zkoušet něco novýho, někam směřovat, posunovat se,... jinak začně hnít na jednom místě, život přestane mít smysl a nakonec tou hloupou náladou zamoří i svoje okolí.. a to je přesně můj problém
    no, ale aspoň to vím, a můžu se pořád a pořád snažit s tím něco dělat a hlavně si nikdy nemyslet, že už se nikdy neseberu a nikdy to nebude lepší :)... pesimismus by měl být zakázán

    OdpovědětVymazat
  8. Krásně napsané.
    Chtěla bych se Tě (a nejen Tebe) zeptat, zda musím chodit do posilovny, když se chci vysportovat tak na poloviční úroveň Tvého vzhledu, nebo si mám koupit domů nějaké stroje a bude to stačit?
    Do posilovny prostě chodit nechci (i z časových důvodů - nejbližší posilovnu mám hodinu cesty + ještě hodina zpátky...), činky doma mám a rotoped taky, jde mi o to, co ještě potřebuji k získání vytoužené postavy.

    Děkuju moc za odpověď a názory.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      No já fakt zatím nejsem hrozně namakaná, kdybys byla poloviční jak já tak seš kostřička :D Určitě nepotřebuješ do posilovny, cviky s vlastní váhou těla fungují taky skvěle. Když máš doma činky je to super. Zkus si teda sestavit vždycky cvičení z cviků - kliky, shyby, dřepy, dřepy na jedné noze, dřepy ve výskoku, výpady za chůze, thrusters s činkami (najdi na googlu), swingy s činkou, skákání přes švihadlo, občas do toho zařaď intervaly na rotopedu (třeba 30 sekund jet co nejrycheji, 30 sekund jet pomaleji a takto to střídat než uplyne třeba 20 minut)..
      K tomu uprav jídelníček a určitě přijdou úspěchy :)

      Vymazat
  9. Souhlasím, i objem ti sluší ;D
    Máš naprostou pravdu, je to o sebevědomí, překonávání vlastních překážet :) Jsi nám všem velkou inspirací, protože jsi toho už tolik dokázala :) Víc než fyzických pokroků, které jsou ale víc než ohromné, si vážím toho psychického. Máš zdravé sebevědomí a vyzařuje z tebe spokojenost a optimismus...o tom to je :) Jen tak dál! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem z toho clanku trosku v depresi, pripadam si ze me sebevedomi kleslo =D

    OdpovědětVymazat
  11. no za svůj život si toho už zvládla dost. Obdivuju tvou cílevědomost.

    OdpovědětVymazat
  12. Moc krásný článek :-) Taky bych jednou chtěla mít takové sebevědomí, jako ty :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Kdyz si chci dat na snídani jako predcvicici jídlo kupicovou kaši s čím si ji mám dát aby byla dobra? Po cviceni si dam banán a protein a k tě krupicce bych dala granko s kakaem a javkrovym syrupem nebo medem a oříšky? Nebo s čím si to mám dat aby to bylo dobre? :D a cim by sis ji dala ty? Není to granko blbe takových 15g? Nebo jahody a javorovy syrup nebo horka cokolada s kousky sušených jahod a cestvych? Co bys vybrala z tohoto co určitě ne a co by sis dala ty? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ''dobrá'' to myslíš jako dobrá na chuť nebo dobrá pro tělo? :D Krupicová kaše jsou v podstatě samý sacharidy takže k tomu hoď tvaroh/cottage/vajíčka třeba :)
      Tyjo tak složení granka jsem nikdy nezkoumala :D Koukni na složení jestli to není samej cukr. Obyčejný kakao je určitě lepší. Pokud jdeš cvičit po snídani tak na tu snídani klidně i to ovoce dej, ořechy taky klidně :D
      Já bych teda dala tu kaši, kus ovoce, hrst oříšků, balení cottage třeba :D Ale já toho mám víc sníst na snídani protože se snažím nabírat, jídelníček jsem přidávala nedávno :)
      Jestli máš další dotaz klidně se zeptej :D

      Vymazat
    2. A co ta kase Bílek horka cokolada kóem 20gramu a lesní jahody? :)

      Vymazat
  14. Prosím nemáš nějaké tipy na nějaké workouty na youtube? :) podle jakých si trreba cvičila? :) nehubnu jen chci trochu spalit tuk a vyrysovat postavy zpevnit se a mit aspoň trochu svalu aby na mě bylo vidět že makám chápes ne? :) něco jako Zuzka light ale uz chci nějaké nové workouty třeba jestli jsi cvičila i doma co nejlépe zabíralo na ty svaly? :) ještě chodím na lekce bodyfitnessu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem nejčastěji cvičila se Zuzkou Light teda dřív, nebo Insanity. Pak jsem si koupila kettlebell, švihadlo, jednoručky a hrazdu do dveří, aby to cvičení nebylo jen takové ''hopsací'', ale fakt jsem víc potřebovala sílu na to :) Takže takto na doma je nejlepší kombinace shyby, kliky, swingy s ketlebelem, dřepy ve výskoku, dřepy na jedné noze, výpady (třeba do schodů nebo do kopce), skákání přes švihadlo, stojky (aspoň se o ně pokoušet třeba o zeď)... Vybereš si prostě několik cviků třeba příklad 10x shyby, 20x kliky, 30x dřep, 40x skok přes švihadlo - a jedeš třeba 3, 4 kola na čas, snažíš se být co nejrychlejší :D Po čase si to zopakuješ a měla by ses zlepšovat (zvládnout to za méně času)

      Vymazat
    2. Já jsem chtěla cvičit instanity ale nevím kde to najít nebo koupit?

      Vymazat
    3. na uložto by to mělo být ;)

      Vymazat
  15. Nevim jak to delas ale tve clanky vydavaji pozitivni energii a veliky kus motivace ;-) Sice si porad rikam ze k.novym rozhodnutim nepotrebuju novy rok ale precejen si uvedomuju ten prelom ;-) dnesek jsem zacala presne tak.jak.jsem nechtela ale sla jsem se probehnout vycistit hlavu a citim se silnejsi :-) Gratuluju k uspesnemu roku 2013 Dekuju za tvoje skvele prispevky na blogu a inspirattivni fotky na instagramu :-) Do.noveho roku jen to nejlepsi a hodne siil:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Budu se snažit i psát častěji, tak třeba to dodržím ;D

      Vymazat
  16. Tobě také všechno nejlepší do roku 2014 :) A pokračuj s rozdáváním pozitivní energie :)

    OdpovědětVymazat
  17. A muzu se zeptat kolik měříš a vážíš? :) uz nemáš podvahu ne? :)) jinakf 2014

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Podváhu už snad nemám, mám 165 cm a 53 - 53.5 kg ;D

      Vymazat
  18. Nechceš si založit ask? :) co nechceš zveřejňovat nebudeš ale myslím že ohledně cviceni mají na tebe lidi milion otazek a nám by to moc pomohlo :). Jinak jsi nej blogerka a největší borka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) No já jsem si ho už kdysi založila, ale nějak jsem se v tom nevyznala a už si ani nepamatuju heslo :D Zatím budu normálně odpovídat tady, na mailech a FB

      Vymazat
    2. Ty mas FB? :O

      Vymazat
    3. :D Jojo, Nikča Studnařová

      Vymazat
  19. Jak často a jak dlouho jsi v posilce? :) a nemůžeš mi dat odkaz které videa jsou od zuzk nejlepší na bricho a a tak celkove fullbody? A nevadí kdyz budu občas běhat třeba půl hodiny? Nebudu zpomalovat tvorbu svalu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak většinou cvičím že 5x trénink, 1 den volno a pak zase 5x :D Ale jedu spíš podle toho jak se cítím někdy mě bolí už všechno tak dám oddych :D Dlouho jak kdy - nekoukám na čas, prostě mám naplánovanej trénink a až to mám hotový tak jdu pryč :D Tak 90 minut včetně rozehřátí a protažení na závěr.
      Tyjo ony jsou všechny dobrý ty videa, když jedeš naplno tak se zapotíš u všeho :) Na břicho nevím nejlepší jsou kde je hodně angličáků kliků a tak :D
      Pokud chceš nabírat tak bych kardio omezila a když už tak třeba intervalový běhání :) Třeba 30 sekund běžet naplno, sprintovat a pak 30 sekund jít dokud neuplyne třeba 20 minut. Ale tak max 2-3x týdně :)

      Vymazat
  20. Krásně napsáno, není co dodat :)

    Jo a včera jsem tě viděla ve fitku!
    Ale zahlédla jsem tě, až když jsi odcházela ze šatny (ty tvoje emerický legíny přehlédnout nešly!), to jsem zrovna posilovala na ty svoje slaboučký ruce, a bylo mi blbý tam za tebou lézt k té recepci, jinak bych tě zašla alespoň pozdravit (i když by mi to bylo docela trapný, vzhledem k tomu, že jsem si tam přišla skoro jen zaběhat :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záááááviiiiiiiiist :-D

      Vymazat
    2. :D Tyjo fakt? Já jsem tam jela protože u nás ve městě mají ještě ve fitku zavřeno :) Snad ses mě moc nelekla já po cvičení vypadám jak přejetá parním válcem :D Ale měla jsi aspoň zamávat, já se okolo nedívala tak jsem si tě nevšimla :( :)

      Vymazat
    3. Hej nene sakra, máte všichni bydlet u Prahy :( :D

      Vymazat
  21. Odpovídáš ještě někdy na staré články? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj odpovídám na bloggeru se mi to ukáže když je nový komentář u starého článku :)

      Vymazat
  22. Bloss, tvůj článek mě rozbrečel, protože se zrovna teď necítím vůbec dobře, ale zároveň mi dodal zase trochu sebevědomí a za to ti děkuju!
    Přeju ti krásný nový rok a mnoho dalších úspěchů! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaká Bloss? si asi trochu pleteš slečny ;)

      Vymazat
    2. Děkuju moc! :) A přezdívku si určitě jen spletla, Beautygloss a Bloss to je podobný a mě je to celkem jedno :D

      Vymazat
    3. Moc se omlouvám, vůbec jsem si toho nevšimla :D

      Vymazat
  23. Skvělej článek! Ať se ti daří dál :)

    OdpovědětVymazat
  24. Všetko krásne do nového roku a tebe hlavne vela uspechov !:-)))
    A prosim ťa vlastne ako si si našla osobného trénera ?Alebo on si našiel teba ;)

    OdpovědětVymazat
  25. Krásně napsané! Ať se ti daří. :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Taky vidim velky pokrok na nohach!

    A jinak tumblr v kombinaci s tvym blogem mi uplne zmenil pohled na to, co je krasna zenska postava. Vychrtlinam odzvonilo, at ziji *vytonovane* slecny! Snad jednou taky takova budu :-D

    OdpovědětVymazat
  27. Vše nej, do nového roku, Nikčo :)
    P.s. : Tyhle legíny ještě nemáš, co? :D
    http://data.whicdn.com/images/23896967/Black_Milk_Clothing_Muscle_Leggings_large.jpg

    OdpovědětVymazat
  28. Hey:)
    Please answer to my instamessage inviting ..i realy want to chat with you:)

    OdpovědětVymazat
  29. Nikolko, všechno nejlepší do nového roku také tobě! :))

    OdpovědětVymazat
  30. :D Já si pustila to video na youtube :D ten rozhovor s tebou :D :D to je vtipný :D máš tam takovej rozklepanej hlásek, já myslela, že taková kulturistika má hlubokej hlas :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj jaké máš ty teď rozvrstvení (bože to je divný slovo :D) BSTT? :D

    OdpovědětVymazat
  32. Prosím co je to bcca? Tabletky nebo nápoje či vitaminy ? :D děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to směs tří aminokyselin - valin, leucin, isoleucin. prodávaj se tak nějak různě, jdou sehnat v prášku, v tekutý formě, jako kapsle...

      Vymazat
  33. Ahoj mam dotaz:) co delas za cviky na bricho vubec? Jinak uzasny telo:) dobra prace:)

    OdpovědětVymazat
  34. Chtěl bych vás poprosit o vyplnění mého dotazníku pro seminární práci. Týká se životního stylu, zvládání stresových situací.
    http://www.survio.com/survey/d/V2L8O7V6T2Q9S0W9D

    Všem moc děkuju.

    OdpovědětVymazat
  35. Krásne napísané :) Šťastný nový rok!
    mohla by si mi prosím ťa napísať svoj mail? chcela by som ti napísať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. beautygloss@seznam.cz ;)
      Je to napsaný hned nahoře napravo :D se pořád každej ptá :D :)

      Vymazat
  36. Nejkrásnější na tom všem je,že jsi změnila nejen svůj život,ale taky životy svých čtenářů.Můj tedy rozhodně.Jsi skvělý človíček,Niki..Martina

    OdpovědětVymazat
  37. Do you have facebook? :)

    OdpovědětVymazat
  38. Taky jsem si již vyzkoušela oba extrémy - potýkala jsem se s nadváhou i anorexií a bulimií. Vím, jak je obtížné se z něčeho takového dostat a tobě se to podařilo, k čemuž ti gratuluji. Tvoje síla, tvrdá dřina a odhodlání motivuje spoustu lidí, včetně mě. Můžu jenom doufat, že jednoho dnes se tvým úspěchům v oblasti fitness dokážu alespoň přiblížiz. Pokračuj v tom, co děláš, a nenech se rozházet anonymními idioty, co umějí jen držkovat. Podle mně jsi skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj :) neměla bys chuť přidat nějaký článek o tom,jak teď cvičíš? Už jsi docela dlouho nepřidávala svoje workouty z fitka,docela by mě to zajímalo :) díky

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj prosím kolik ma batat sacha ve 100g?malíři kým tabulkám se neda věřit :D a prosím zhodnotis můj jídelníček ? Je mi 15 163/47-48 .. Chci trochu nabrat svaly ale ne tuky vím že vážím málo ale na břichu se to to drží takže tuky bud lehce spalo ať nebo aspoň dal nepribrat pak chci uz jenom svaly a celkove zformovat postavu
    1. Proteinové palacinky (protein mléko ovesne vlocky) arasidove maslo lzicka, tvaroh,banán,trocha marmelády, trocha horké cokolady...
    2. Protein s mlékem,lžíce jogurtů (protein ve 10 g obsahuje 30g sacharidu proto uz jsem je nedoplnila)
    3. Těstoviny,Bílek,kuřecí maso,tvaruzky
    4.proteinovo sacha tyči ká pred cvicenim po cviceni ovoce pak protein
    5. 50g batatu,cottage celi a zelenina
    ...vím že to není objemak :D ale kdyz budu posilovat tak se mi muže aspoň kg podařit ne? No vím že to není nic moc že mi ho kdyžtak upravis? :) děkuju jsi skvělá :) moooc tě obdivuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Těm tabulkám ohledně batátů věř ony si určitě nevymýšlí ( a já to přesně nevím takže nechci kecat :D)
      Jídelníček... No u té snídaně vůbec nevím čeho kolik tam máš. Je rozdíl jestli vloček máš 30 g nebo 150 jak já :D Jinak to složení snídaně dobrý.
      2. - nevím, proč mícháš protein s mlékem? No na tu svačinu (jestli je to svačina) bych dala spíš třeba tvaroh, oříšky a kousek celozrnného pečiva/ovesných vloček. Lepší je těch bílkovin do sebe co nejvíc dostat z normálního jídla, ale pokud to máš jako že to vypiješ když nemáš čas se najíst tak dobrý :D
      3- dobrý, zase záleží kolik čeho máš. Hodila bych k tomu zeleninu
      4 - ty tyčinky bych před cvičením nejedla, vlastně vůbec :D Většinou nejsou vůbec kvalitní a složením připomínají spíš tatranku. Takže lepší je cvičit třeba tak 2 hodiny po tom co sníš ten oběd (3.) a po cvičení dohromady kus ovoce i protein
      5. taky dobrý, možná bych přidala nějaké tuky k večeru třeba semínka nebo kousek avokáda ;)
      Takže tak nějak :D

      Vymazat
    2. vloček kolem 80g.. a protein s vodou mi nechutná :D tak proto..
      a ty tyčinky, my nepřipadají až tak zlí (tuku 3g a do 7g cukru) a psali, že se hodí i na svačinu při dietě a já ani nepotřebuji hubnout jen formuju :) navíc jsou s l-cartininem
      jo děkuju :)

      Vymazat
  41. Ahoj, jedna známá mi doporučila tvojí stránku a koukám na to a fakt valim oči, jsi mega hustá!!!
    Chtěla jsem se tě zeptat, protože toho o fitness budeš asi vědět opravdu hodně :D jestli bys mi nedoporučila, nebo nevíš o něčem, co by mi mohlo, zvednout a hlavně zvětšit zadek, aby byl víc takový do dálky, jestli chápeš :D mám ho strašně malý a placatý a moc bych to chtěla změnit... tak bych moc ráda slyšela radu od pravé odbornice :D :) děkuju moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Děkuju za pochvalu :D
      Tak zvadek ''zvedneš'' tím že zvětšíš ty svaly, který tam jsou - měla bys teda procvičovat hamstringy a velký sval hýžďový abych byla odborná :D A aby ty svaly rostly, potřebuješ k tomu zátěž/odpor. Jsou to velké svaly takže nestačí je procvičovat s vlastní vahou (celý den vlastně svou váhu nosíš když chodíš takže jsou na to zvyklé) Nevím, jestli chodíš i do posilky, ale právě tam by ti to pomohlo - dřepy s velkou činkou, výpady s jednoručkami, výstupy na lavičku s činkami, mrtvý tah s napnutýma nohama, zakopávání, bulharské dřepy, legpress

      Vymazat
    2. okíííí :) děkuju moc!! :)

      Vymazat
  42. DObre se povzbuzujes to musi byt :). ALe kdyz pak spadnes do realnyho zivota tak je to trochu horsi, kdyz jsem chodil do skoly, tak posledni rok jsem zacal cvicit porad jsem ziskaval zkusenosti, takze objem nerostl, ale konci to uz bylo lepsi pak jsem si nasel praci a vaha sla dolu na 62kg. Potom sjem odesel ze stavajici prace hledal jinou nabral jsem za cca 2 mesice na 70kg ale kvalitni hmoty pak zase nasel praci a vaha sla dolu.... Delam fyzickou praci takze kdyz 8 hodin neco tahas tezkyho tak prijdes domu lehnes si a citis jak je cely telo v katabolizaci a nema cenu cvicit. Jo zkousel jsem cvict zada prsa jeste sly i kdyz jsem musel zrat jak za dva kone :D. ALe kdyz jsem cvicil nohy, tak jsem pajdal v praci slo to tak mesic nehorazna unava uz v utery chodil jsem bez duse.Az nakonec jsem dostal horecky a byl jsem 14 dni doma. A od te doby necivim obcas si jdu zaplavat a poratuhuju se po praci mam poradne ztuhly krk. Pokud clovek neni kancelarska krysa. Tak i pres veskerou snahu neudela nic a muze se povzbuzovat jak chce :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D tak když taháš každý den těžký věci tak by jsi taky měl nějaký ty svaly mít ne? To je vlastně taky podstata cvičení - jelikož v dnešní době lidi moc fyzické práce nedělají, tak si to pak ''vynahrazují'' v té posilovně. Dřív lidi chodili pěšky, stavěli si chýše a tak :D jestli víš jak to myslím :D to je taky takový cvičení - místo toho že teď my děláme mrtvej tah v posilovně tak oni tahli těžký šutr třeba , sekali dříví.. :D teď se ani moc hýbat nemusíme tak si prostě tu práci odvedeme ve fitku :D takže to ber tak, že máš vlastně štěstí :D

      Vymazat
    2. Myslim to tak, ze jsou lepsi zpusoby, jak nabirat rychle kvalitne a udrzitelne svalovou hmotu nez neco 8 hodin tahat a pak byt v katabolizaci nejaky svaly jo mam. Ale vse je na miste. A kdybych byl krysa tak by me zbylo dost sil zajit do fitka.Nevim jestli mam stesti a telu prospivam kdyz se musim prepinat a zakousnout abych se prehoupl pres unavu. :) Zase si clovek musi uvedomovat ze neni stroj, nechapu jak to mohl Zvladat Viktor Hell ve slevarne a pochybuju ze neco nabral.

      Vymazat
  43. Super napísané a aj pre mňa bol rok 2013 zlomový... Ale nanešťastie zväčša v zlom. Ale dobrí ľudia to nejako vyrovnali :D

    OdpovědětVymazat
  44. tykráso, to je síla! až z těch tvých svalů jde strach!! ale paráda

    OdpovědětVymazat
  45. Ahoj :) ...sice je trochu opožděné teď komentovat skoro 3 roky starej článek, ale já musím, protože jsi ho napsala, jak kdybys mi viděla do duše. Někomu to asi bude znít vtipně, když tady prozradím, že je mi teprve 17 a už vím o několika věcech, které jsem prostě udělala v životě špatně. A stále si to vyčítám, tak moc že ani občas nemůžu usnout nebo se soustředit na to co dělám. Tak snad se mi podaří i díky tomuto článku se přesto přenést, pochopit, že co bylo bylo a jít si dál za svým cílem. Třeba se mi to podaří a budu jednou šíleně šťastná ! :) Díky

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D