pátek 11. října 2013

THIS is what I do

Ahoj lidi!

Hned zezačátku se vám musím pochlubit, prostě musím! U nás v Albertu mi udělali radost, a zlevnili batáty skoro na polovinu! :D Hned jak jsem se to dozvěděla, úplně mi zaplesalo u srdce a vydala jsem se na lov! Ukořistila jsem jich asi tak 7 kilo, u pokladny ze mě měli fakt radost :D To nikdy neviděli nikoho kupovat tolik batátů? No, u nás je zřejmě kupuju jen já, tak se na mě vždycky prodavačky už usmívají, protože ví, pro co tam zase jdu :D Takže když se tam vydám, určitě mají tak o polovinu větší tržbu než obvykle :D


Dneska jsem vám chtěla ale napsat o něčem jiném. Bude to takové moje vykecávání, ale třeba to přežijete. Jestli takové články nemáte rádi, najeďte v rohu obrazovky na červený křížek a nemusíte tu ztrácet čas. Nápad jsem dostala dneska odpoledne, kdy jsem si přečetla článek mé bývalé nejlepší kamarádky na jejím blogu. Nejspíš neví, že o něm já vím. Ale ona o tom mém ví, takže očekávám, že jakmile si tento článek přečte...no, uvidíme co se stane.

Nebudu psát její jméno, jelikož můj blog zná víc mých spolužáků a nechci, aby věděli o koho jde. Útržky z článku jsou takové ty klasické věty - ''jeden z nejkrásnějších okamžiků, když vidím na váze nižší číslo'', ''jíst dětské porce'', ''miluji hubenost a potřebuji ji ke spokojenosti''... Nepřipomíná vám to něco? Že by pro-ana blogy?

Holky, co se úmyslně chtějí stát anorektičkami? Co se vzhlíží v hubenosti, protože ''kdo je hubenej, ten je IN a šťastnej'' Říkají si ''až zhubnu, budu šťastnější''. Bohužel to tak většinou není, ale na to si každej přijde sám. Mě to připadne, že tyto holky se snaží stát anorektičkami proto, aby byly něčím zajímavé, nebo aby na sebe upozornily. Ale každá ''skutečná'' anorektička vám řekne, že to je všechno v hlavě. Nedostanete se do toho ''dobrovolně'', že si řeknete ''Tak, a od zítřka jsem anorektička''. Je to výsledek často dlouhodobého trápení. Nedostatku lásky. Touze po tom, být dokonalí. Když na vás lidi kladou příliš velké nároky a vám se je občas nepodaří splnit, pak máte pocit, že se vám zhroutí svět a všechny jste zklamali. Uzavíráte se do sebe a chcete se za své chyby potrestat. A takto se mnoha holkám/klukům často otevírá cesta k anorexii.


A jak určitě víte, z této nemoci je velmi těžké se vyhrabat. Tehdy se ukáže, jak silná jste osobnost, jak dokážete bojovat za svůj život. Protože tady o život opravdu jde. Holky se v této nemoci často plácají třeba přes 10 let. Kus života, který tím naprosto promrháte. Prvním krokem vpřed je si uvědomit, že s vámi je něco v nepořádku. To je první a poměrně snadný krok, to nejtěžší je teprve před vámi, tedy ta skutečná snaha se vyléčit. Vím to bohužel jak z vlastních zkušeností, tak od spousty holek, které mi skoro každý den píší a chtějí po mě radu. Svěří se mi s tím, co se děje, jak se do toho dostaly, v jakém jsou stavu. Já jim poradím, ale když jim o měsíc později napíšu znovu, jestli se něco změnilo, tak je to a) všechno při starém nebo b) váha ještě klesla. Píšou mi, že ''to nejde'', že se nedokážou překonat. S tímto už já bohužel nic neudělám, nedokážu ''přibrat za vás'' (ikdyž by se mi to třeba líbilo :D) Poradila jsem, a teď je to už jen na vás a podpoře vaší rodiny, jestli s tím dokážete něco udělat, nebo to dál necháte při starém a budete čekat, co se stane. A tak čekáte, a čekáte, a nakonec je z toho několik let a vše je stále při starém.


Já ale nemám nárok nikoho soudit, a tak to ani dělat nebudu. Je každého věc jestli chce ''být skinny'' nebo ne. Jestli chce být šťastnej nebo se trápit. Vypadá to, že celý svět nám neustále diktuje, jací bychom měli být a jak bychom měli vypadat.


Já si stojím za svým. Už nežiju tak, abych potěšila ostatní, aby se mnou vždycky všichni souhlasili a aby se jim líbilo, co dělám. Že se vám nelíbí moje postava? Víte co? I don't give a fuck! Miluju posilování protože miluju když se cítím silná a když vidím svoje svaly v zrcadle. Nechci být jako ostatní, nikdy jsem nechtěla. A líbí se mi to, ikdyž mi řeknete že vypadám jako chlap (lol) Když mi tohle napíše chlap, tak jsem ráda a bylo by asi nejlepší, kdybychom se setkali osobně a já ho mohla svou postavou VYDĚSIT aby i on začal konečně makat aby byl silnější a i on vypadal jako chlap!

Jo, stěžujte si na mé jídlo, že to vypadá divně. Proč že nosím tolik krabiček s sebou. Proč utratím tolik za jídlo. Proč si nedám tam zákusek a tam zas vánočku nebo nevím co. Proč nejím sladkosti, proč jsem ''na sebe tak přísná'' Já vím co chci a jdu si za svým. Ano, jsem extrémista a nehodlám se měnit. Prostě jsem se do něčeho opřela a už toho nenechám. Našla jsem si něco, co dělám na 100 %. Můžete totiž o svých snech buď jen snít, nebo je proměnit ve skutečnost. Chce to čas, chce to disciplínu, soustředěnost, silnou vůli a odhodlání. Nemůžete si to koupit, to to celé ještě víc ztěžuje.


Chci prostě od svého těla něco víc, takže tomu musím ''obětovat'' víc, než ostatní. Slovo ''obětovat'' je v uvozovkách, protože já to ani jako nějakou oběť neberu. Miluju svůj styl života a neměnila bych. Dneska večer někteří moji spolužáci jdou třeba na čoch, zítra prospí půlku dne. Já ne, ráno se vzbudím brzo nadšená, že mě čeká další den. Budu se cítit skvěle, půjdu si zacvičit a bude mi ještě líp. V pondělí o přestávce budu poslouchat, kdo kde se ožral a pak spadl do příkopu. Kolik děcek chybí, protože jim je třeba ještě špatně po sobotním flámu. A u toho si budu jíst studené jídlo z krabičky. Komu to vadí? Mě ne.


Lidi co sdílí moji vášeň mě pochopí, ostatní ne. Pro ty, co ano, píšu tento blog a komunikuju s nimi. Nechci být nějakým ideálem pro všechny. Ostatní to prostě budou muset nějak zkousnout. 

Pokud se chceš úmyslně stát anorektičkou, jen do toho! Pokud ti to pomůže ke štěstí. Já šťastná jsem a ne díky tomu, že bych byla hubená, nebo měla mezeru mezi stehny. Dělám to co miluju, mám svoje cíle, jdu si za nimi a každý večer usínám s vědomím, že jsem udělala všechno proto, abych se jim přiblížila. Budím se s radostí do nového dne a usínám natěšená na další. Můžu říct, že jsem se konečně našla.

67 komentářů:

  1. Řeknu to upřímně - nikdy jsi mi nebyla sympatická svým vyjadřováním ani názory. Ale po tomhle článku veškerý svůj pohled na tebe obracím. Nic lepšího jsem tady ještě nečetla!

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně mi mluvíš z duše! Přesně moje slova, hlavně ta druhá část pod tím obrázkem s nápisem :). Moc tyhle lidi nechápu, co pátky i soboty tráví ožralý kdesi, v čímsi a s kýmsi :D. Co s toho mají? Nechápu a nepochopím...
    Otázky: Proč si to nedáš? Jak to? Ty to nejíš, proč? Držíš dietu? A tolik otázek, kdyby se radši starali o sebe :). Mě je taky jedno co jí a proč.
    Věřím tomu, že když se ke svému tělu budu chovat pěkně, jednou se mi odvděčí :).
    Před rokem jsem měla něco jako "menší sestřičku" anorexie, pak chvilinku i bulimie, ale zvládla jsem to! :) Sice se to chvíli neobešlo bez přejídání, ale překonala jsem to a jsem zas o krok dál a silnější :).
    Verča

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju za tenhle článek a za celý tvůj blog!

    OdpovědětVymazat
  4. Skoro jsi mě rozplakala.Jsi silná tělem i duší.Martina

    OdpovědětVymazat
  5. potlesk, potlesk :) opravdu si myslím že je to krásně napsaný, taky mám pocit že mnoho holek si samo diagnostikují anorexii protože je to dělá zajímavějšími a tak vůbec. Nechápu že chce být někdo dobrovolně nemocný, a nebo si dobrovolně ničit zdraví.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkný článek :) třeba se nad sebou některé pro-ana zamyslí a vznikne nový trend :D třeba pro-beautygloss :PP

    OdpovědětVymazat
  7. Ačkoliv čtu pravidelně, často se dobře bavím a moc Ti fandím, komentuju po dlouhé době a napíšu to stručně, protože víc není potřeba. Obrovskej potlesk a klobouk dolů!

    OdpovědětVymazat
  8. Musím se přidat k ostatním - krásně řečeno!
    I když mám jiný způsob života a za ničím si nejdu až tak tvrdě, protože se mi nechce všechno ostatní "obětovat", tak na tobě právě obdivuju to odhodlání a nadšení, které přináší takové úspěchy :) A jako bonus se u tvých článků vždycky neskutečně pobavím :)

    OdpovědětVymazat
  9. Na tohle stačí jedno slovo. NICE! A protože jsem to já, musím přidat ještě pár vět: takhle MOTIVAČNÍ článek jsem asi ještě nečetla. Niky, věř mi, že na tvoje příspěvky se vždycky opravdu těším. "Další článek od Beauty? Juchu!" Mám taky tendence tvrdě makat a hnát to do maxima. Když jsem u nás v posilce, často cítím ty pohledy, když dělám deadlifty nebo přítahy v předklonu, protože chlapi nikdy jinou ženskou tohle dělat nevidí. Ale já to miluju. A jsem ráda, že tady mi jakoby mluvíš z duše. Jde o to makat. Vyhecovat se. A odměna? Ten pocit. Jsem o trochu starší než ty, tak ti můžu říct, že až jednou vyjdeš ze střední školy, dostaneš se do jiného světa, kde na výšce nikdo nebude nutit bavit se s lidmi, kteří ti "nejsou sympatičtí". Není tam žádná uzavřená třída a lidi, se kterými budeš studovat, budou mít stejnou zálibu jako ty. Věř mi, že střední škola je extrém. Spousta lidí = spousta zájmů. Škoda je, že ti se špatnými návyky ovlivňují ty nerozhodnuté, aby "byli cool" a nevybočovali z davu. A o tom to není. Jsi skvělá, že si stojíš za sebou samou a že se nenecháš ovlivnit. Jen tak dál. Jen tak dál! :)
    P.S. - Píše někdo o posilce tak, jako ty? Nedoporučila bys mi někoho inspirativního, nějakou dříčku? Podobný blog tvému neznám. Všude je to jenom o Jillian nebo o skupinovém cvičení. Ale makání v posilce je přesně to, co hledám... Je někdo, kdo skrze blog inspiruje tebe?

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělý článek,není co dodat:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Tohle byl tvůj nejpovedenější článek! =) Pěkné. Drž se toho, co tě baví. Budeš spokojená.

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělý motivující článek! Jsi fajn a držím ti palce! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahooj, sem na tom uplně stejně, sem na paleo stravě nosím si s sebou krabičky jak sama říkáš, a aji když je ted 11 h, tak sem před chvílí došla z brigády se skvělým pocitem, že sem si vydělala peníze a sem ráda, že ted půjdu spát, protože ten pocit druhej den když vstaneš a je ti dobře a můžeš jít cvičit je k nezaplacení.. uplně ti rozumím, každej umí jen kritizovat a odsuzovat, ale aby se i oni nad sebou trochu zamysleli tak to ne.. jen tak dál, fandím lidem co sou odhodlaní jít si za svým =)

    OdpovědětVymazat
  14. ahoj "chlape" :) už nějakou dobu tě sleduju (asi od chvíle, kdy si vystavovala "svalíky" a říkala si, jak si nabušená:)) musím říct, že na svůj věk mi přijdeš vtipná, sebevědomá a cílevědomá (vše v dobrým slova smyslu) a vážně ti fandím. Tvoje přeměna z anorektičky na fitnesku je inspirující. Občas si říkám, že bych sice tolik svalů nepotřebovala, ale proboha, kdo říká, že nechce pekáč buchet, tak zatraceně kecá!
    Jenom by mě zajímalo, jak vypadáš, když nepózuješ nebo jestli jde vlastně ňákej sval vidět, když se oblíkneš do školy a ne do fitka - nepřidáš taky někdy takovou fotku?
    Hannahka

    OdpovědětVymazat
  15. A tohle se mi na tobe strašně líbí! Nechceš být jako ostatní a jdes si proste za svým!! Chceš být zdravá a krásná a musím říct ze se ti to daří a vypadas čím dál tím lépe! Opravdu je vidět, že dělás něco, co Te naplňuje a to je důležité!:) hodně štěstí!!:)

    OdpovědětVymazat
  16. S tou anorexií je to fakt těžko, je to prostě v hlavě, a tam je to nejsložitější. Je od tebe fakt pěkné, že se snažíš pomoct, co víš, některým tvoje rada fakt otevře oči :) Některým bohužel ne.
    Jinak respekt za tvé názory a tvojí sílu. Chce to jen si věřit a jít si za svým, i když se ti ostatní smějou a házejí klacky pod nohy. Jsi velkou inspirací a jistě ještě dlouho budeš. Good luck*
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє

    OdpovědětVymazat
  17. Ano to ze jsi extrenistka vime uz davno..ale co je na tom spatneho lidi? alespon si urcila pravidla a rad, ma vytyceny cil ke kteremu je kazdy den bliz a bliz! Tohle je sila! podle me je to "zakazovani a omezovani se" poznatkem tveho skinny obdobi.. nerikam ze je to spatne, jen mam obcas tendence ssi neco zakazat a pak je mi svym zpusobem lip ;-) jen.moje rodima je neco jako detektor ktery si toho hned vsimne a ja musim pokracovat jako "normalni lide" :-D tvy rodice na tebe musi byt pysni :-* makas na sobe perfektne a tve nazory jsou proste nazory uz vylecene spokojene hollky ;-) jen tak dal :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Napsala jsi to zase tak krásně, jsem zvědavá, jestli si to to děvče přečte. Já jsem nikdy nemohla pochopit, jak se někdo chce stát anorektičkou... Mně by třeba rozum nikdy nedovolil zajít takhle daleko, fakt ne. Ale vím, každá holka je jiná a pohlíží na sebe jinak.

    Hrozně mě chytlo za srdce, jak jsi napsala, že ti je jedno, co si o tobě lidí myslí, co jíš, kolik krabiček máš, že jsi jiná, nejsi ještě v pondělí na mol z víkendového chlastání. Přesně tak bych to taky napsala. Sice se nemůžeme srovnávat ani v jídla ani ve cvičení (protože já si občas něco na chuť dám, nemám daný jídelníček, netrénuju tak moc jak ty), ale taky to mám ráda a naplňuje mě to. Občas mi lidi říkají, že jsem divná, že nechodím ven popíjet, bavit se atd. Ale prostě taková nejsem, nebaví mě a to a to se do toho přece nebudu nutit. Tvoje názory úplně sdílím.
    A jsem nadšená z fotky pod každým odstavcem. Jsi fantastická, moc se mi líbí, jak jsi zmohutněla a hlavně jak se ti zešířila ramena. Hned na první fotce vypadáš tak silně, pyšně, nebojácně! Paráda! :-)

    Měj hezký víkend, krásko naše.

    OdpovědětVymazat
  19. Na to, jak jsi hezká, mě občas dokážeš hrozně vyděsit :D Když se usmíváš a koukáš se jakoby zvrchu, tak vypadáš podezřele moc jako Joker :D Ale neber to prosím tě jako urážku :) Jinak článek je moc hezký, docela se v něm poznávám, i když u mě to vede k jiným věcem, než k anorexii. Ale aspoň je vidět, že psychický nátlak může vést k široký škále problémů nebo nemocí.

    OdpovědětVymazat
  20. Máš skvělé názory. Strašně tě obdivuji za to jak si děj za svým snem ať to stojí co to stojí. Strašně ti tohle závidím, protože mě když se v cestě za mým cílem naskytne třeba jen malá překážka, dostanu strach. Už dlouho tvůj blog denně sleduji a pročetla jsem si ho od prvního článku až po ten poslední a každý den se těším na další. Jsi můj vzor a strašně ti držím palce v cestě za tvým úspěchem, cíli a sny. Jen tak dál. :)

    OdpovědětVymazat
  21. Dobrá práce Niky. Už se těším na další trénink :)
    Drž se a makej, den "D" se blíží....
    Luboš
    www.koumal.cz

    OdpovědětVymazat
  22. cože? batáty na půlku? konečně důvod je vyzkoušet... hned tam vyrazím :)
    jinak ty pro ana-blogy nechápu... já už jsem se rozhodla, že budu svůj život trávit s lidma, který mi něco dávají, kteří mě naplnují a když se pro něco rozhodnu, tak ne kvůli tomu "co na to řeknou ostatní", ale kvůli tomu, že to tak chci...
    a Tvůj styl života? jsi tak šťastná, jsi spokojená a na každý fotce si nejdřív všimnu Tvýho spokojenýho úsměvu a pak až teprv toho, jak jsi úžasně namakaná... jsi tak šťastná, tak s tím pokračuj :)

    OdpovědětVymazat
  23. hezký článek, jdi si za tím, závidim, ze mas takovy cil :) snad ho taky brzy najdu:D

    OdpovědětVymazat
  24. Niki nemáš nějakej malej zadek? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel :/ :D Ale bylo to horší, o něco teď narostl, takže si asi představ, co to bylo předtím :D V dolní části těla prostě přibírám pomaleji :(

      Vymazat
  25. Moc krásně napsaný článek. Sleduju tvou cestu už dlouho, a musím ti říct KLOBOUK DOLŮ! Nesmírně si vážím a zároveň obdivuju takové lidi (a že jich je málo) jako jsi ty! Kteří si klesnou na dno a vschopí se natolik, že se pevně chytnou svého snu a cíle, stojí si za zvým a nechtějí přestat. Taky jsem taková.
    Z anorektických blogů jsem taky tolik šokovaná jako ty, myslela jsem si že se lidi snaží co nejvíce anorexii vyhýbat a ne propagovat ji a brát to jako "životní cíl". Koneckonců psala jsem o tom článek na mém blogu. A taky mě zaráží holčičí touha po mezeře mezi stehnech:-D demence!
    Přeju ti hodně štěstí do budoucna a mnoho krásných úspěchů, a to jak ve cvičení tak i v životě.... Určitě se ode mě ještě někdy dočkáš nějakého uchylného komentáře o tom jak moc tě obdivuju, neboj se :-D

    OdpovědětVymazat
  26. Jsem o několik let starší jako ty, ale musím smeknout a s obdivem uznat, že jsi opravdu skvělá, máš to v hlavě srovnané a strašně moc ti fandím!!!!!!! Lepší článek jsem ještě na žádné blogu nečetla, a to že jich sleduju :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Úžasný článek..jde z toho cítit že jsi v životě teď už opravdu šťastná a že to co děláš tě moc baví a to je dobře.. hlavní je že ses dostala z anorexie a dle toho co píšeš si troufnu tvrdit že ty už se nikdy do anorexie nevrátíš.. :-D

    A mimochodem, kolik kusů těch batátů jsi koupila - těch 7 kilo je cca kolik? A za jak dlouho to zbaštíš? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak batáty mohly stát něco přes 200 kč dohromady, možná to bylo víc než 7 kg :D Ale nevím na jak dlouho je mám, nechci to radši počítat :D

      Vymazat
  28. Tak, Beauty, moc dobře napsaný článek. Takové jsou důležité!

    Když jsem prvně kouknul na fotky, napadlo mě napsat Ti, že vidím opravdu značný rozdíl v partiích - ruce a záda. Velmi dobrá změna. Když jsem se ale podíval podruhé, zamyslel jsem se, zatrnulo mi, a řekl jsem si, kurňa, nejsou to ruce a záda, co si dotáhla k lepšímu. Je to celek! Stehna, záda, ruce, jako komplet jsi to mnohem vylepšila. Jsem nadšený. V břiše se mi zdáš plnější - hlavně z bočního pohledu(jak se změnil obvod v pase při sacharidové stravě?), ale stále velmi, velmi dobrá figura! Opravdu, perfektní. Skvělý pokrok.

    Teď se vrátím ke komentáři a též Tvému hodnocení stravy a problémům se stravou. Ano, je to tak, o pochopení, cílevědomosti, .... o tom ZACHRÁNIT vlastní život, vymanit se ze spárů toho svinstva, svou vlastní osobnost, vytříbit a očistit opět svůj charakter.

    Moje pozvání na grilované kuře platí, odepiš na e-mail :)

    OdpovědětVymazat
  29. Seš skvělá prostě. Na ostatní ser, já mít tvojí postavu tak se vystavuju všude jen, co to jde (joooo a kdybych mohla jíst takový porce jako ty... neser mě! :D)
    A to s těmi anorektičkami.. zrovna včera, když jsem psala článek jsem si to řikala. Jak se mi jen mohly líbit ty weheartit obrázky, kde holky maj mezi nohama větší mezeru než je lamanchskej průliv a místo svalů na rukou maj takový dvě nicotný prkýnka? jakto?

    OdpovědětVymazat
  30. Nejde se stát úmyslně anorektičkou :D Holky s pro-ana blogem jimi rozhodně nejsou. Anorexie se vplíží do hlavy nečekaně, pomalu a pomalu se i rozjíždí. Když potom zasáhne větší měrou, je to katastrofa, utrpení.
    Nesnáším ty (ne)hubené holky, co říkají, jak nejedly večeři a k obědu měly jen housku a že mají anorexii a tak. Bože -_-
    Navíc úmyslně si přivolávat něco, co nás zničí, poznamená nám život a už nikdy ho úplně neopraví... Připadá mi to, jako by na sebe někdo přivolával rakovinu...
    Když všechny moje kamarádky mluví o tom, jak by byly klidně anorektičkami, jenom aby vypadaly tak dobře, jako ty holky na těch super obrázcích s citátama, kterých je teď plný facebook a blogy a weheartit a instagram... Achjo -_-
    Já už jsem v tom tři roky. Snažím se zuby nehty vydrápat pryč, nechci to. Jenom blázen by chtěl probrečet noci, nenávidět se, nebýt schopný se podívat do zrcadla, ničit všechny kolem sebe... Odsuzuju to, odsuzuju to, odsuzuju to.
    Skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat
  31. Objevil jsem tě úplně náhodou a musím říct, že jsi opravdu super. Fandím!:-)

    OdpovědětVymazat
  32. sama jsi taková taky byla, tak svoji ,,bývalou nejlepší kamarádku" (jedinou jakou jsi kdy měla) neodsuzuj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ,,bývalou nejlepší kamarádku"(jedinou jakou jsi kdy měla) --> Dej si facku..

      Vymazat
    2. Hele lidi, vzpamatujte se!!
      podle blogu a žádnýho článku na internetu nemůžete posuzovat člověka!!!
      i když jsou tyhle články silný a povzbuzující, neznáte druhou stranu. Tento člověk, co zavedl tenhle blog, měl opravdu v minulosti pouze jedinou kamarádku a ta kamarádka se snažila... ale na vztahy, kamarádství musí být vždy dva. Takže budte tak hodní a neposuzujte podle blogu člověka, kterého neznáte doopravdy a v reálném životě!!!!

      Vymazat
    3. Hele hele :D Napsala jsem, ať do toho klidně jdeš, neodsuzuju tě. Právě proto že vím jaký to je budu ráda, pokud si to zkusíš i ty. Ale kdyžtak mi to můžeš říct, až se uvidíme ve škole
      Jinak opravdu jsi nebyla moje jediná kamarádka, na to si moc věříš :) Teď jich fakt moc nemám, ale to proto, že se bavím víc s klukama, se kterýma se znám díky posilovně nebo cvičení :)

      Vymazat
  33. Skvělý článek, moc ti fandím. ;) Na kecy ostatních se z vysoka vybodni. Každý jsme nějaký. Někdo tlustý, někdo tenký... Ale všichni můžeme být takoví, jací si být přejeme. Snad se nám to všem podaří. :)

    OdpovědětVymazat
  34. obdivuju lidi, kteří si za něčím jdou a mají nějaký cíl....chlasta a pařit, válet se doma u televize a žrát umí každej :-)

    OdpovědětVymazat
  35. Před prázdninami jsem cvičila obden, ale potom mi začaly jisté osobní potíže a na cvičení jsem neměla vůbec chuť. Uznávám - stalo se ze mě to flámovací dítě, které utápělo v alkoholu a hulení to, co ho trápí. Donedávna jsem měla ještě pořád ten pocit prázdnoty a vím proč: zaflámovat si, jak zákon káže, mě už tak nebaví (občas se tomu přece jen nevyhnu, protože nejsem ta holka z kouta) - chybí mi to cvičení! Prostě ten work out, kde se zpotíš, s prominutím jako prase, a řekneš ji: Yes!!!:)) Nikdy jsem necvičila tak moc jako ty a nebudu, protože to mám jen pro to potěšení. Vím, že ty taky, ale mně to opravdu stačí na hoďku obden!:D
    Ale i tak - máš můj velký obdiv za všechno a velký dík za tenhle inspirační článek, který mě ještě víc nakopl!:))
    -M

    OdpovědětVymazat
  36. Právě proto, že sis anorexii prošla bys měla mít pro ty holky pochopení. Je to psychická nemoc Ty jsi proměnila touhu po vyhublosti v touhu po svalech, pro mě z extrému do extrému. Ale samozřejmě tahle varianta je pro tvé zdraví mnohem lepší. Snad jednou dojdeš rovnováhy, ale jak přiznáváš jsi extremistka. Každopádně přeju hodně úspěchů ve fitness a nepřežeň to ať nedopadneš takhle ;-) http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-pribehy/206787/z-anorekticky-kulturistkou-prezivala-na-500-kaloriich-denne-ted-sporada-10x-tolik.html

    OdpovědětVymazat
  37. Kdyby nebyl blog, internet a posilovna, tak ani nežiješ. A vadí ti řeči, jak si narozdil od tebe užíváme? Dej si do uší tu svou MP3! PS: ty tvoje leginy v tlustých ponožkách jsou fakt sexy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užíváte? Co je užívání na flákání se, chlastání, *ukání každý den s jiným, spaním celý den po prochlastaném dni a blití? Sorry, ale to si s klidem nechám ujít. Vadí ti, že ne každý chce pařit a ničit si tak kdo ví co? Bože, tyhle názory fakt miluju. Jako by byl chlast a nic jinýho.

      Vymazat
    2. Proč mám pocit, že každý máme možnost a hlavně svobodnou volbu se rozhodnout co je pro nás zábavou a co není? A hlavně, ne vždy, co se nám nelíbí / co odsuzujeme je závist...pokud by to tak bylo, pak bych já mohla říct, že Ty závidíš Beauty její perfektně vymakaný tělo a disciplínu ... tak co? Závidíš nebo ne? Odpověz si upřímně chuďátko Anonymní :-*

      Vymazat
    3. Kde jsem napsala, že me ty řeči 'vadí'? :D Napsala jsem ''Komu to vadí? Mě ne'' Jestli jsi to teda nějak blbě pochopila, příště lépe čti. Jinak ty ponožky používám abych sváděla svoje spolužáky, ve škole je totiž hróózně důležitý vypadat sexy, ne??

      Vymazat
  38. Ahoj
    Prosím tě nemohla by jsi mi poradit jak na paleo stravu?
    Dříve jsem držela dukanovu dietu ale pro mě to prostě není.. Paleo je podle mě lepší vetší výběr ale já se v tom prostě ztrácím. Chci se změnit! Chci zhubnout a začít na sobě pracovat ( ne jak ty) protože ty do toho dáváš opravdu vše a tleskám ale já potřebuji nejdříve zhubnout a vše zpevnit.. a dostat se do dobré kondice! Prosím nenapíšeš mi kde si na paleo příšla nebo kde jsou pří vypsané potraviny co muzu co ne a kolik proste nejaké pevné pravidla.. nemuzu nikde nic najit jen recepty prosíím tě moc :-) stačí odkazy co si mám přečíst čím se řídit a nebo jestli máš chut můžeš mi napsat na email simonkaa993@gmail.com :-) prosím

    OdpovědětVymazat
  39. Jsi chytrá, skvělá a sebevědomá. Jsi prostě úžasná! Ráda tě sleduji a stala jsi se inspirací, ne jenom pro mě..pro hodně lidí. Tvůj článek jsem četla jedním dechem a jak se tu píše.."potlesk". Ti tvoji spolužáci, kteří jsem píši...ani je neposlouchej, oni si na to jednou přijdou sami..nic z toho kalení a hulení nemají a nikdy nic mít nebudou. Máš v okolí jiný lidi, kteří tě podporují!

    OdpovědětVymazat
  40. ahoj, jestli můžeš promaž si emailovou schránku, nemůžu ti poslat email. děkuju

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj, jsem sice mnohem starší ročník, ale sleduju tě už delší čas. Myslím, že tohle byl jeden z nejlepších článků, které jsem od tebe četla. Je obdivuhodné, jak to holka v tvém věku má v hlavě srovnaného a přesně ví, co chce - to se vidí málokdy :-) Ušla jsi už pořádný kus cesty a věřím, že tě v životě čekají ještě velké věci :-) Moc ti fandím, drž se, ráda budu sledovat tvé další pokroky. M.

    OdpovědětVymazat
  42. Wow jsi úžasná, takhle se vypracovat:)) já jsem teprve na začátku cesty a musím říct, že není nic hezčího než pocit po cvičení, i když to moje se ani zdaleka nedá srovnat s tím tvým...i přesto si stojím za tím, že malé cvičení - lepší než žádné:) A holky, co chtěj jen hubnout a skoro nejedí, nechápu...Akorát si ničej zdraví:/

    OdpovědětVymazat
  43. Všem moc děkuju za pěkné komentáře, vážím si každého z nich :)

    OdpovědětVymazat
  44. Já nechápu, jak se vůbec můžeš odvážit o ní tvrdit tyhle věci. Hezky se ti to takhle píše na blogu, když nikdo neviděl její blog a nemůže vědět, jestli je to, co tvrdíš, pravda, co? Ona není anorektička. Chce jen být hubená. A jestliže ty chceš být jiný extrém, tak to špatně není? Ona chce být hubená, ty chceš být svalnatá, tobě taky nikdo nenadává to nějakých nemocí - a to by ti možná občas někdo měl říct, že jsi přešla z extérmu do extrému. Prostě nechápu, jak ji můžeš takhle soudit a udělat z toho článek "podívejte na ni, jaká je hrozná a na mě, jaká jsem boží a co jsem dokázala" zvlášť po tom, co jsi sama zažila. Fakt, teď jsi u mě klesla hodně.
    Neříkám, že jsi nic nedokázala, udělala jsi toho hodně. Ale to hned není důvod psát, že víš, co druhý je nebo chce a povyšovat se.

    OdpovědětVymazat
  45. U nás v Albertu teď zlevnily batáty ze 63,- na 15,70Kč... zzzzz

    OdpovědětVymazat
  46. Dělám už 9 let atletiku a pořád mám mezeru mezi stehnama, někdo to tak prostě má, tak je neodsuzuj... nedělej ze svého fitness jediný sport na světě, chtěla bych tě vidět v dynamckých disciplinách, někde je naopak potřeba nevypadat jako valící se koule svalů...

    OdpovědětVymazat
  47. nebyla si někdy v brně v posilovně big one fitness Brno?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ :) O letních prázdninách 2013 a teď o vánočních svátcích, když bylo u nás v posilovně zavřeno :/ :)

      Vymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D