sobota 4. května 2013

Jak se změnil můj postoj ke cvičení

Ahoj lidi! :)

Doufám, že všichni užíváte krásný víkend a suprovýho počasí! Dneska jsem si pro vás připravila článek o tom, jak se celkově za tento rok změnil můj postoj ke cvičení.

Největší změnu v tomto jsem prodělala zhruba v posledních 4 měsících, tedy od začátku tohoto roku.

Určitě víte, že jsem na toto téma napsala už mnoho článků, ale myslím, že není na škodu si to nějak zrekapitulovat a napsat o tom něco víc.

Mohla bych říct, že jsem byla taková ''kardio královna'' - den bez kardia, to se prostě nedalo přežít. Nejdřív posedlost běháním, dlouhatánskými procházkami, pak zase domácím tančením, nekonečným ježděním na orbitreku, zumba, aerobik, jumping, hodinové vyjížďky na kole... Kardio byla věc, kterou jsem dělala z důvodu dosáhnutí lepší postavy, tedy alespoň snaha o to. Samozřejmě mě i běh bavil, na kole jezdím ráda, aerobik byl sranda (byl tam krásný instruktor :)) a procházky skvěle vyčistí hlavu. Ale teď se tady bavím skutečně hlavně o tom kardiu prováděném v záměru hezčí postavy.


Během svého každodenního cvičení jsem v době, kdy jsem to s kardiem přeháněla, jsem spalovala opravdu ohromné množství kalorií. A vlastně to bylo účelové - spálit přebytečné kalorie.
A že by byly nějaké změny na postavě? - to fakt nebyly, bohužel. Myslela jsem si, že potřebuju každý den aspoň hodinu kardia k tomu, abych se zbavila tuku a byla vyrýsovaná, jako holky na fitinspirativních obrázcích. Určitě i mnoho z vás si někdy řeklo ''Bože, ten koláček jsem si neměl/a dávat, teď musím jít cvičit/běhat, abych ty kalorie spálil/a'' a nebo ''Ten langoš si zasloužím, vždyť jsem dneska tolik cvičila!''. No, to je sice pěkné, ale řekněme si upřímně - opravdu to tak pro nás funguje? Pro mě to v té době tak rozhodně nebylo :D

Zkrátka bych vám ráda napsala takové své poznatky o kardiu a věnovala je zejména těm z vás, kteří na kardio pohlíží jako na nějakou hlavní cestu k žhavé sexy postavě. A abych předešla zase některým komentářům - teď myslím tu situaci, kdy kardio děláte v touze po hezčí postavě. A kardiem myslím to cvičení o stálé tepovce, které můžete provádět po delší časový úsek. Takový HIIT, to je jiný případ.


Jedním z hlavních důvodů provádění kardia je zbavení se přebytečného tuku. Tu myšlenku chápu - kardio spaluje více kalorií, a čím víc jich spálíte, tím tedy lépe, ne? No, ne tak rychle. Jen tak ze začátku musím napsat, že informace o spálených kaloriích, které se ukazují na stepperu, rotopedu nebo běžícím pásu vám ukazují často přemrštěné hodnoty. Energie, kterou vkládáte do šlapání do pedálů, je mnohem menší. Co takto si pustit toto video -  :)


A jak jsem psala už výše - kardio často používáme i jako takový ''nástroj k potrestání'', řeknu-li to trochu moc krutě :D Prostě - sníte toho víc, tak pak si jdete zaběhat, abyste se za to ''potrestali'' a spálili ty kalorie navíc. Tímto ale vzniká špatný vztah mezi cvičením a stravou - jedno bez druhého ale fungovat nemůže. Takže by neměly tyto dvě složky jít proti sobě, ale naopak pracovat v souladu. Toho nedosáhneme tím, že se najíme a pak to jdeme vyběhat. Nebo když strávíme několik hodin na kole a pak to půjdeme něčím zajíst, jako ''že si to zasloužíme''. Pak se často dostaneme do pasti typu - kardio, jídlo, kardio, jídlo, kardio, jídlo...Věřte mi, já v té situaci byla a neústí to v nic dobrého. Postupně se ze cvičení stane něco, co musíte vykonávat. A to rozhodně správné není a pak je dost těžké se z tohoto cyklu dostat, protože máte strach, co se stane. Někteří z vás možná neví, o čem to přesně mluvím. Ale vím, že hodně lidí patří do stejné ''kolonky'', do jaké jsem patřila dříve já a taky se bojí z tohoto kruhu vystoupit.

Určitě jsou tací, co si hrozně užívají šlapání do pedálů. Tací, kteří při kažodenním nazutí běžeckých bot zavísknou štěstím. Na tom není nic špatného, když to děláte pro radost! Ale ne, když od toho očekáváte něco víc (což většina, co sleduje tento blog včetně mě, myslím chce :)).


A co jsem tedy udělala já? Nejdříve jsem kardio snížilila a upravila jídelníček (přešla na primal stravu). Postava se zlepšila, ale stále toho kardia bylo moc, vlastně moc cvičení. Pak jsem to musela změnit znovu -  a to jsem přešla na cvičení do posilky a HIIT cvičení. Nic víc, nic míň. Žádné kardio. K tomu úprava stravy - paleo. A postava se zase změnila.

Můžete tvrdit, že já jsem od přírody hubená nebo že já jsem jiný případ, že se snažím nabírat. Ale tak to není úplně pravda. Svým starým stylem (kardio královna, ''zdravá'' strava bohatá na celozrnné výrobky a sacharidy), jsem se dostala na nějakých 52 kilo. Není to moc na mou výšku 167 cm, ale nebyla to rozhodně solidní svalová hmota, co jsem nabrala. Když se kouknete třeba na fotku níže, můžete vidět, že postava nějak zázračná nebyla. Tenčí ruce, tučnější bříško a vnitřní strana stehen. Neříkám, že jsem byla tlustá nebo tak, ale postava se začala přibližovat ''skinny-fat'' a brzo bych toho taky dosáhla, s tím stylem, jakým jsem to vedla. Když jsem kardio snížila, upravila stravu a zařadila posilování, přebytečného tuku jsem se zbavila!



Jasně, už vidím ty komentáře jak si ''hraju na chytrou'' a tak :D Ale víte co? Možná to fakt dělám, ale já se jen snažím pomoct ostatním, aby nedělali stejné chyby, co jsem dělala já. Píšu vám, co fungovalo na mě, nemažu vám med kolem pusy! Neradila bych vám dělat něco, co by vám uškodilo! Vysoké váhy a HIIT cvičení - to mi skutečně změnilo postavu a zbavilo přebytečného tuku. Neříkám, že teď jsem nějaká stopro vyrýsovaná, ale pokrok jsem za ty 4 měsíce udělala velký!


Cvičení teď nehodnotím podle toho, jak moc kalorií při tom tělo spálí. Protože to při cestě za hezkou postavou důležité není! Důležitá je efektivita cvičení. Při kardiu spalujete jen při vykonávání té činnosti, zatímco posilování a HIITy vám zaručí zvýšenou spotřebu energie hlavně po tom, co cvičení dokončíte. To má opravdový význam! Navíc - kardio vás neudělá silnější. Ano, zvýšíte si fyzičku, můžete tím zregenerovat nožky po těžkém leg day... Ale právě posilovna je místo, kde jsem nabrala více síly. A to nejen té fyzické. Posílilo mě to i po psychické stránce. Když tam jste mezi těmi stroji, když překonáváte sami sebe... Hrozně to zapůsobí i na vaše sebevědomí. Tam nejste jen ženská, tam se cítíte silnější. A ten pocit pak trvá i když od tama odejdete. Toto vám nějaké hopsání s Jill nebo Shaunem nezaručí.

A taky - posilování skutečně tu postavu vytvaruje. Sval = tvar. Čím více svalů, tím hezčí postava (samozřejmě v normě mezí, kterých ale drtivá většina z nás nikdy nemůže dosáhnout).


Jedním z důvodů, proč chci zkusit fitness soutěž je i to, protože chci od svého těla něco víc. Dřív jsem si myslela, že pevná postava patří jen jiným. Hledala jsem výmluvy, proč to nejde, proč to nechat na zítra, proč to neměnit. Ale tím jsem akorát ztrácela čas. Všechno jde, když se chce. A já chci, aby bylo vidět, že i z té hnusné vyhubliny, jakou jsem byla dřív, se může stát sebevědomá ženská, s pevnou svalnatou postavou! :) Pod pojmem ''fitness soutěž'' si nepředstavujte úplné korby. Mým cílem je bikini či figure. Přičemž bikini je více do ''ženského těla'', ale figure trochu více svalů. Moc velký rozdíl mezi těmi kategoriemi nevidím, ale uvidím. Zeptám se trenéra, aby posoudil můj typ postavy, na co bych se víc hodila :)


Taky se velmi změnil můj pohled na ty postavy, který se mi líbí. Už jsem vám to psala - dříve jsem chtěla být taková křehká, hubená. Nejlépe co nejštíhlejší. A teď? Když vidím moc hubenou holku, jen se lehce usměju a akorát zavzpomínám na staré časy. Protože to hezké není. Hubení vypadají dobře v oblečení, ale jak se říká - ti ''fit'' vypadaj dobře nazí ;D Proto chci teď svaly, chci sílu, chci sebevědomí, chci soběstačnost! :)

Co vy, taky jste za svůj život zpozorovali nějaké takové změny postojů ke cvičení, stravě? Sem s tím! :)

57 komentářů:

  1. Připadá mi, že je už přefotkováno a pořád to je na jedno brdo, porad stejne pozy. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Okej, tak příště se kvůli tobě slečna vyfotí na hlavě, ju?:)

      Vymazat
    2. Veru dobrý:))))slečna je dříč a má zasloužené výsledky...

      Vymazat
  2. Jo změna u mě proběhla, taky už nehledím na kalorie, spíš na ten pocit, jestli mě to baví, jak se cítím, když dorazím domů... pokud jsme po cvičení šťastnější než před ním - vyhrála jsem :) a taky už se cvičením netrestám... to bylo to nejhorší, trestat se přejídáním, hladověním a cvičením. Cvičení je v tomhle nejtišší zlo, protože se zdá, že to dělám přeci kvuli zdraví! Ale ve skutečnosti to často přesahovalo zdravou mez :/

    OdpovědětVymazat
  3. souhlasím!
    předtím mi taky šlo hlavně o to, abych spálila co nejvíce kalorií.. ted se spíše předháním kolik toho vydržím s tou a tou činkou a tělo se mění uplně jiným způsobem! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Teda, ta tvoje proměna je vážně bomba! :)


    http://twonakedminds.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. strava je prostě základ úspěchu :) taky jsem se trastala dřív kardiem, ale teď mi připadá jako dostatečný cardio v HIIT :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, tak Tebe bych asi viděla spíš na figure.Bikini...jak sama píšeš je víc
    do ženských křivek a tzn...jo prsa...hodně holčin co soutěží v bikini říká, že
    bohužel bez prsou to na určité ůrovni(profi)už nejde(postava nepůsobí celkově žensky) a ...tudíž přijdou silikony.
    Ale když to chceš jen zkusit...tak asi proč ne...postavu na to jinak máš :)))
    ..to bez debat.

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek :)
    Ta proměna je opravdu úžasná :) a moc se mi líbí, jak jsi to popsala. Taky pro mě byl ještě donedávna pohyb trestem za jídlo. V létě a na podzim jsem na procházky chodila každý den třeba na 2,5 hodiny a to jen kvůli pálení kalorií. Pohyb přece nemá být trest, ale odměna...škoda, že nám to ženským pitomým dochází až za tak dlouho :D
    Vím, že na váhu sereš a je to tak správně, ale stejně by mě zajímalo, jestli nevíš, kolik teď vážíš. mohla bys být takový ten důkaz, že vyšší váha může znamenat lepší postava. Ale jestli nevíš, tak nevadí. Jinak jsem ráda, za tu fotku z boku..taková jiná, než sem dáváš. Ještě bych se chtěla zeptat ohledně pohybu :) Když cvičíš každý den hodinu, tak to třeba cvičíš i několik ZWOW, aby ti to do té hodiny dalo? Když chodíš do posilky 4x týdně, tak 3x týdně si dáváš HIIT, nebo to kombinuješ i s domácím posilkem? :)
    Nezlob se za ty dotazy, ale myslím, že každá bychom chtěly co nejvíce rad, jak dosáhnout v postavě aspoň zlomku toho, co ty...seš fakt kost, jestli to můžu napsat (;D)

    OdpovědětVymazat
  8. Opět úžasné fotky! :))
    Jde prostě vidět, že na své postavě dřeš.
    Mám dojem, že tak dokonalou postavu máš teď hlavně díky paleu, ne?
    Jinak věta "Tam nejste jen ženská, tam se cítíte silnější." je úplně pravdivá. Když jsem se vydala do posilovny a začala tam makat s činkami a na strojích, kde jsem si pořádně nakládala (samozřejmě v rámci mezí), tak jsem opravdu cítila, že se mi sebevědomí zvyšuje, že si připadám silnější než kdy jindy.
    Ta fitness soutěž je také mým snem, ale zatím velmi vzdáleným, tak třeba někdy.
    Ale tobě držím pěsti, protože jsi sakra silná holka, takže až se na nějakou soutěž vydáš, dej vědět. :))

    OdpovědětVymazat
  9. Waw, jsi fakt bezva.. je skvělé sledovat, jak se v průběhu času měníš! A jsem zvědavá, kam to ještě dotáhneš!
    U těch srovnávacích fotek je fakt vidět rozdíl, ono jak nás častuješ fotkami, tak to tolik nevynikne, ale s odstupem času dost.
    Já jsem se rozhodla kombinovat kardio, posilování a hiit a uvidíme :D Ale asi to tak bude nejlepší..

    OdpovědětVymazat
  10. Sakra. Hrozně ti to sluší:)!
    Musím si koupit těžší činky, abych se překonávala.
    Děkuju za tenhle článek, docela dost mi pomohl. Je super super super. Opakování je matka moudrosti.
    Určitě se musím paleem inspirovat. Je to něco, co pořádně neznám a na tvém blogu jsem vždy přeskočila. Jdu si hned tvé články vyhledat:).

    OdpovědětVymazat
  11. Jako vždy jsem zůstala stát nad tvýma úžasnýma fotkama. Já ti nevím teda, ale já těžko se svou váhou můžu začít zvedat činky.. nebo fakt jo?? Docela jsi mě dopletla, ale zasadila jsi mi brouka do hlavy!!! :))) :D

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělé fotky - ta změna je fakt velká! :) Já teda nepočítám, kolik spálím - ikdyž by mě to docela zajímalo...ale řídím se psychikou a když vidím, že jsem zpocená až na zadku a už nemůžu dál, je to pro mě určující pocit toho, jak moc jsem makala :)

    OdpovědětVymazat
  13. No ono na každého asi platí něco jiného :) Ale já jsem taky kdysi kardio strašně zatracovala a říkala jsem, že prostě jenom HIIT, že je to nejlepší a kardio nikdy. Teď už jsem ale zjistila, že někdy je i to lehké kardio třeba a že to umí "zázraky" - při vhodné kombinaci s posilováním a stravou samozřejmě :) No a pokud se dáš na fitness soutěžení, tak myslím že tam se kardiu taky nevyhneš. Ono HIIT je skvělý pro budování svalů, což byl i tvůj hlavní záměr. Někomu, kdo má vyšší % tuku zas tak skvělé výsledky přinést nemusí. Ale tobě očividně prospívá, vypadáš skvěle ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, Beauty zacinala s minimem tuku a proto ji HIIT pomaha. At je to jak chce, tak HIIT nepali nijak vyrazne tuky, ale buduje svaly (a kazde kg svalu pali za den cca 50kcal). A pokud ho nekdo cvici, svaly rostou, ale tuku na kg neubyva (ale meni se pomer svaly/tuk, proto to vypada, ze se telo rysuje). Pokud ale zasne cvicit holka, ktera ma vic tuku, tak naopak bude mit problem, protoze svaly nabere, dost mozna si bude pripadat mohutne, ale ten tuk nezmizi. A pak nastupuje kombinace posilka a kardia s upravou jidelnicku a jede to dolu.

      A opet obligatni otazka, kdyby byl HIIT tak rysujici, proc by se profici pred soutezi dreli s kardiem :-)

      Vymazat
  14. Já jsem vsadila na střídání všeho možného, aby si tělo na nic nezvyklo a funguje to na mě super. Jednu dobu jsem denně poskakovala s Jill. Dostala jsem se do kondičky díky tomu a mohla začít posilovat svoje sestavy. Pak jsem se vrhla na švihadlo 10 minut a pak posilování 15 minut (vlastní vahou plus činky 3 kg /mě stačí/) a taky je to fajn. No a aby byla změna, rozhodla jsem se obden se proběhnout. Nic extra, jen 3 km za 20 minut, abych jen neskákala přes švího. A až to běhání trochu natrénuju (nikdy jsem neběhala) tak zařadím jeden den sprinty.

    A soutěž si myslím že je pro tebe spíš figure, protože na bikini máš moc chlapeckou postavu, tak jsou holky podle mě fakt dost "baby" - prsa, zadek, boky (pevné)..

    Gratuluju k pokrokům a úspěchům.

    OdpovědětVymazat
  15. Já s kardiem začínala cvičit a nedám na něj dopustit ani nyní, ale z praxe vím, že je zapotřebí cvičení střídat, jinak tělo stagnuje.Hlavní je aby člověka pohyb bavil a to mě po letech gaučingu baví, nehledím na kalorie, ale spíše na čas a ujeté kilometry. Výsledkú dosahuji kombinacemi cvičení, a hlavně si sestavy vymýšlím sama. Miluji squash a těším se až na něj s manželem vyrazíme a na čem dál cvičím? Tak to mám v dnešním příspěvku, který budu dávat.:-)
    Měj se hezky a přeji ti ať Ti všechno výjde, tak jak si sama přeješ :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Taaak malinecka kritika - vnitrni stehna nemame sanci na novych fotkach porovnat, fotis se ted jen v poze "had", bricho ano a tam mas super pokrok...jen souhlasim s par komenatama nad, ze u tebe, ktera hces hlavne nabirat svaly a podkozniho tuku tolik nemas, je tohle asi ta cesta, pro lidi, kteri musi i malinko shodit je asi nej ta kombinace aby si telo nezvyklo...a delat ti vsechno podle chuti, ne se trestat, o tom zadna...na soutez drzim palce a jsem i zvedava na tvoji konzlutaci s trenerem, co ti rekne na stravu, cviceni, typ postavy..a vubec jeho navrhy...

    OdpovědětVymazat
  17. Mám podobný problém, tiež som trpela anorexiou a snažím sa teraz nabrať svaly ale lekárka mi povedala že takýmto štýlom menštuáciu nedostanem nikdy. Viem že to je osobné (nemusíš odpovedať ak nechceš) ale máš menštruáciu?

    OdpovědětVymazat
  18. Tak za tenhle článek ti moc děkuji! :) Já cvičím Insanity, do toho posiluju břicho a teď jsem zase začala chodit běhat. :)
    Máš krásnou postavičku! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Promiň,ale mě příjdeš ještě moc hubena. Nožičky hodně hubenoucke a nemáš boky. Jinak super. A co na tvoji postavu a cvičení říkají rodiče kamarádi a známí? Jo a kdybys pokračovala v te předchozí stravě a cvičení , jakou postavu by si měla dnes? Pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ti nevím, ale ber prosím ohledy na její věk:D asi v 17 nebude mít nějaký extra boky, co myslíš??:)

      Vymazat
    2. Tak jako já jsem v 17 boky měla, ale Beautygloss má prostě chlapeckou postavu, bokatá asi nikdy nebude :D A nohy jsou štíhé, ale to určitě ví a ještě je nasvalí.

      Vymazat
  20. Máš nádhernou postavu a soutěž určitě vyzkoušej.. :-) Minimálně to bude skvělá zkušenost:-)

    OdpovědětVymazat
  21. jsi čím dál krásnější!:) tvou postavu chci, achjo..:D nepřidáš sem třeba tvůj týdenní rozpis cvičení?:)

    OdpovědětVymazat
  22. A co mají dělat holky co mají třeba 10 kg přebytečných? Musí kardiem schodit tuk a k tomu nebo pak posilovat nebo..? Ne, že by to byl můj případ :D Ale 2 kila tuku bych shodit chtěla a teď jak na to? HIITEM, kombinací kario a HIIT? Každá blogerk na to pohlíží jinak

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj, vypadáš nádherně:) Jsem zvědavá, do jaké kategorie ti poradí jít. Myslím, že v juniorkách bikiny snad nebude mít každá silikony, myslím, že bys tam mohla jít. Nevim, jestli myslis bodyfitness (u nas se oznaceni figure nepouziva myslim), koukni treba na Martinu Hrubou, ted vyhrala treti misto na ME junioru a masters ve Španělsku.. No, koukni sem:) jestli si už nakoukala :) http://kulturistika.ronnie.cz/c-15344-me-junioru-a-masters-a-me-ve-fitness-2013-vysledky-a-fotografie-den-2.html

    OdpovědětVymazat
  24. Ahojky, máš krásnou postavu, moc se mi líbí že nejsi vychrtlina ale máš pěkné svaly, hlavně na bříšku. To já se marně snažím o to už alespoň 4 měsíce a pořád NIC. Ale možná že teď díky tvému článku se mi to podaří, protože jsem se díky tomu dozvěděla že dělat jen a jen kardio se nevyplácí.
    Můžu se ještě zeptat, co se týče stravy - kolik čeho přijímáš? Tedy pokud to máš nějak propočítané na sacharidy, tuky, bílkoviny a celkový příjem. Já se totiž snažím jíst hodně bílkovin, ale nějak to nezabírá.
    Můj příjem je 7.800 - 8.000 KJ a mám rozložení stravy asi takové:
    B: 100-110 g T: 65-70 g S: 200-210g
    Co si o tom myslíš? Je mi 19let a mám při 168cm 65kg, chtěla bych zhubnout hlavně břicho. Moc prosím, odepiš a poraď mi.

    OdpovědětVymazat
  25. A tedy nejen zhubnout tuk ale současně i vypracovat svaly jako máš ty :D

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj! :)
    Moc pěkně jsi to sepsala.
    Ale je pravda, že na někoho zase ůsobí lépe třeba kardio, nebo kombinace.. Ten, kdo už toho tuku nemě tolik by se do posilováání spustit měl.. Ale, zase je to individuální! :)
    Já třeba běhám i 6x týdně, ale není to proto, že bych chtěla běháním zbubnout, baví mě to, prostě je to pro mě něco jako sladký dortík! :D K tomu doma mívám HIIT, nebo posiluji s vlastní váhou..
    Držím ti palce v těch fitness soutěžích! :)

    OdpovědětVymazat
  27. V tom se člověk tak snadno ztratí. Čtu si komentáře a jsem v tom v podstatě dost zmatená. Beautygloss píše že se tím pálí i tuky, ale po přečtení výše uvedených komentářů si už tak jistá nejsem....Jsem zase tam kde jsem byla. Zmatená.

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj, děláš i sklapovačky nebo kliky? Pokud ano tak kolik?? :)

    OdpovědětVymazat
  29. No, s něčím souhlasím, s něčím nesouhlasím.
    Zajímalo by mě, jaký máš názor na cvičení s Jill, přijde mi, že moc kladný ne...co třeba 6 week 6 pack? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ať si říká kdo chce co chce, mě to "hopsání" s Jill baví a vyhovuje a přináší mi výsledky...podle mě je to fajn kombinace kardia a posilování...
      Taky se mi nelíbí, jak v se v každým článku slečna posměšně vyjadřuje o aerobicu, zumbě a tak...já vím, že zumba tolik na hubnutí není, chodím do fitka, ale je opravdu skvělý se jednou za čas vyblbnout při latinskoamerických rytmech...mě to prostě baví!

      Vymazat
  30. Slečinka není schopná nikomu odepsat? :P

    OdpovědětVymazat
  31. Páni, jsi opravdu skvělá inspirace! Ty břišáky závidím :)

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Beautygloss minule som ti pisala taky dlhy clanok o mojej anorexii a povedala si ze ak by som nieco chcela mam sa opytat. Takze je normalne ked ani po 2 rokoch necitim ze by sa mi zaludok rozsiril. Ked som si pozerala tvoje fotky jedal ako si ty jedla ja by som tolko nikdy nemohla zjest ani teraz. Vies trochu sa tym trapim lebo si myslim ze sa prejedam neviem ci to nemam riesit a nechat to tak alebo co dakujem a prepac ze ta otravujem. Mas krasne fotky si proste fitness lady

    OdpovědětVymazat
  33. Lidi, na všechno odpovím zítra! :)

    OdpovědětVymazat
  34. HIIT cvičíš doma nebo chodíš speciálně do posilky? jak často cvičíš a jak dlouho ??já začala cvičit s jillian, změny jsem viděla, ale v určité fázi jsem se zasekla a nemůžu se posunout dál, nejde mi tuk z břicha a boků dolů. Jsem poměrně hubená, mám 54 kg, ale jak sjem už říkala mám velké boky a poslední dobou se mi zdá že i břicho, cvičím už od ledna ale na 2 týdny to musím přerušit protože toho mám moc do školy a nejde to stíhat :( už jsem z toho na prášky a mám strašné výčitky svědomí, když sním něco co bych neměla a ten den si nezacvičím..

    OdpovědětVymazat
  35. je normální, když cvičím a snažím se jíst zdravě, ale mám čím dál tím víc větší břicho?
    a jak se zbavit velkých boků?

    OdpovědětVymazat
  36. Za ty 4 měsíce jsi udělala fakt pokrok, máš skvělou postavu!:) Asi se budu muset více pustit do těch HIT. Zkoušela jsem zatím jednou po posilovacím tréninku a bylo mi z toho zle:-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) A to je zvláštní, musíš to nějak vypilovat, aby ti zle nebylo!

      Vymazat
  37. Ahoj, mas moc hezkou postavu, hlavne se mi libi tvoje stihle dlouhe nohy. Ja je mam bohuzel silnejsi, tuk hlavne na vnitrni strane stehen a na bocich. Mohla bys dat nejake tipy, jak jsi tak krasnych nohou dosahla? Drepy? Vypady? Tezke vahy nebo spis s vlastni vahou tela? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za pochvalu :) Já se tedy na nohy snažím přibrat, takže je moc nechval ;D No je to hlavně o tom se zbavit tuku z celého těla, nejde to jen z jednoho místa. Toho docílíš hlavně změnou stravy a pohybem. Cvičení je nejlěpší kombinovat- jak s vlastní váhou (přeskoky ve výpadech, jump squats, angličáky..), tak s těžkými vahami ;)

      Vymazat
  38. Teď se teda trochu stydím, protože já jsem přesně ta, co se trestá kardiem. :D

    OdpovědětVymazat
  39. jsi skvělá a moc mě motivuješ. Děkuji E.

    OdpovědětVymazat
  40. Nedávno jsem o tobě četla na jistém webu,kde tě bohužel nešetřili..podle mě si rozhodně na nic nehraješ,jsi strašně sympatická a rozhodně to máš v hlavě srovnané.držím ti palce!

    OdpovědětVymazat
  41. Nedávno jsem o tobě četla na jistém webu,kde tě bohužel nešetřili..podle mě si rozhodně na nic nehraješ,jsi strašně sympatická a rozhodně to máš v hlavě srovnané.držím ti palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To byla asi ta diskuze na omlazení.cz, ne? :D Pár čtenářů se mě tam i zastalo, strhla se tam pěkná hádka :D

      Vymazat
  42. Ano přesně tam.jsou to jen závisivé slepice.já jsem se jen musela přesvědčit,tak jsem se mrkla na tvůj blog a mnc se mi zalíbil.sice dělám spíše jen kardio:-),ale budu se tebou inspirovat,ať vypadám jako ty:-D

    OdpovědětVymazat
  43. ahoj, snažím sa o taku postavu ako máš ty, ale ja to nedokažem, neviem ako mam cvičit jest ... prosím ťa pomoz mi

    OdpovědětVymazat
  44. Přibrala jsi od té doby co jsi nabrala takovéhle sexy tělo?

    OdpovědětVymazat
  45. Ahoj :) ,chtěla bych se zeptat,jaký máš jídelníček a jak a co cvičíš ? :) podle mě za ty 4 měsíce to je brutální pokrok ! :) gratuluju :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D