středa 29. května 2013

Nakouknutí + Jídelníček

++Čau lidi! :)

Tak se vám hlásí opět skorozadaná Beautygloss, muhehe :D Achjó, jak já mám dobrou náladu, ani to hnusný počasí venku mi ji nezkazí!

Hodně z vás se mě tedy ptalo na jídelníček od trenéra. Já vám ho sem klidně dám, ale něco vám k tomu taky napíšu.

Snídaně 50g ovesných vloček, 1 banán 120g( zelený ),2ks vaječných bílků, 1 vejce
( omeleta), 2dcl zelený čaj
Svačina Rýžový chléb Racio ( extrudovaný ) 75g, arašidové máslo 25g, jahody 50g
Oběd kuřecí prsa grilovaná 100g, 60g ( obojí váženo před uvařením ) celozrnné rýže,
Zeleninový salát ( 200g rajčat, 100g paprik, 100g ledového salátu )
Svačina 2 vařené bílky, rýžový chlebíček extrudovaný Racio se sojou 40g, 100g okurka
Večeře 1 tuňák ve vl. šťávě 120g, celozrnné žitné těstoviny 50g ( před uvařením ), rajčata
rajčata 50g, paprika 50g, okurky 50g
Večeře 2 proteinový koktejl 80%
Energetická hodnota: 7200kJ, proteiny 115g ( tj. cca 2g na 1kg hmotnosti ), 250g sacharidů ( s minimem jednoduchých cukrů), 32g tuků ´
 
Jelikož jsem mu asi neřekla moc jasně to, že se stravuji podle palea (asi jsem zase hrozně blekotala, jak jsem byla nervózní :D), tak mi to takto napsal. První věc, co mě hned napadla je ta, že je toho hrozně málo, i ta energetická hodnota. Když jsem si nedávno počítala svůj příjem, bylo to něco přes 12 000 kJ, a to nepřibírám. Naopak jsem zhubla, bohužel. Méně cvičení, žádné kardio, více sacharidů... a šlo to dolů. Teď vám napíšu jídelníček z dneška. Stravuju se každý den v podstatě stejně, nemám potřebu si vymýšlet furt nějaké novinky. Změnu mám tak 2x týdně, kdy si dám den s více tuky a méně sacharidy - středa a neděle ;D
 
Nojo, dneska byla zase fotící nálada :D
Tento jídelníček je ze dne, kdy chodím do školy, takže jím vícekrát.
 
SNÍDANĚ - 1 vejce + 4 bílky (míchaná na pánvi) + 1 batát + 1 cuketa (cuketové těstoviny) + kousek květákové pizzy + 4 velká rajčata
SVAČINA - 2 vařená vejce + pár para ořechů +  2 velká rajčata
OBĚD - 1 batát + cca 150 g kuřecího masa + 2 velká rajčata
PO POSILOVNĚ - 30 g proteinu s vodou
SVAČINA - 1 batát + 3 míchaná vejce + 1 cuketa (cuketové těstoviny) + kousek květákové pizzy + 1/2 kedlubny
VEČEŘE - 1 batát + cca 150 g vepřového masa na nudličky + 1 cuketa (cuketové těstoviny) + kousek květákové pizzy + velký zeleninový salát
 
Snídaně
Batáty používám větší (jsou daleko větší než obyčejné brambory ;D). A těch tří cuket se nelekejte, koupila jsem si maličké cuketky, které jsou tak akorát na jednu porcičku :)) Jinak všechna jídla dělám normálně na olivovém oleji a dávám si jej i na tu zeleninu vždycky :) Ikdyž jsem ty kalorie nijak nepočítala, řekla bych, že je to určitě víc než těch 7200 kJ. Ale nechám i vás, ať se k tomu vyjádříte ;)
 
Svačinka :3 (je to všechno nějak na sobě :D)
No a jelikož vám sem dávám furt jen svoje fotky, rozhodla jsem se vás trochu provést mými zásobami v kuchyni (musím se hold pochlubit.. :D). Poslední dobou nakupuji jenom v albertu, jelikož tam mají podle mě nejlepší zeleninu, a taky jim tam chodím na batáty, ha! :D Naposledy jsem to nevydržela a koupila jsem všechny, co tam měli, takže mám doma 2 velké bedny batátů.
 
Začneme jednou z mých závislostí - rajčata. Těch musím mít doma vždy dostatek, jinak je zle! :D V albertu měli nedávno cherry rajčátka 250 gramů za 10 kč, tak jsem nakoupila asi 8 balení a nasypala si je takto do mističky :D
 

A všichni už asi víte, že poslední dobou mám velký zálusk na cuketové těstoviny a cuketu obecně (však podle jídelníčku to je dost vidět :D). A to stejné platí i o avokádu - v přihrádce nejsou všechny vidět, je jich tam asi 8 :D


No a v zásobách zeleninky pokračujeme, to je nutnost! Na další fotce můžete vidět takový můj ledničkový koutek, kde skladuju moje dobroty.

2 květáky (jeden není vidět :D), 3 brokolice, rajčátka, kedlubny, kousek batátu, papriky, půl lilku...
A dál tu mám takovou naši skříňku, kde jsou schované veškeré ořechy, semínka, arašídová máslíčka a podobně. Nutkno podobnout, že do ní už skoro nelezu, takže nevím, co s většinou těch věcí budu dělat :D

Nahoře je ještě 3. polička, ta se mi ale nevlezla na do záběru.. :D
Na závěr vám ještě předvedu mou bedýnku batátů, jak já jsem na ni pyšná! Nejsou to všechny, zhruba stejné množství mám ještě schované jinde (ale pšššt! :D)


Ták, to by bylo na ochutnávku zatím vše. Zásoby masa si pečlivě střežím, ty vám fakt neprozradím! :D


To by bylo pro dnešek vše, zítra (nebo pozítří :P :D) čekejte článek na téma ''Pojďte do fitka'', kde vás seznámím s tím, jak to ve fitku dělám já, nějaké svoje tipy a podobně :)

Co ve vaší lednici zabírá nejvíce místa? :D

90 komentářů:

  1. doma tě s tou ledničkou a zásobama obecně musej zbožŇOVAT xD myslím, že tyhle fotky ukážu mojí mamě, aby neremcala, když si koupím do zásoby jogurty xD

    jinak pro tvoje tělo, bych vraždila!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D tak my se vždycky nějak domluvíme a v lednici si najdou místo všichni :D

      Vymazat
  2. Mmmm cuketky! sem s nima! :D Ale nemysli si, pořád jsem cuketová královna já! :D

    Postavu máš prostě parádní, a na článek o fitku se těším, protože přítel mě pořád přemlouvá ať jdu někdy s ním, tak tipy rozhodně využiju...protože do fitka jsem sice jednu dobu chodila neustále, ale neměla jsem v tom systém a většinu strávila na páse nebo rotopedu a pak zmateně pobíhala od stroji ke stroji...prostě jsem byla mladá a blbá :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, já ti ty cukety neberu, znám tě :D
      A právě proto ten článek napíšu, aby holky, co se tam třeba 'bojí' zajít, do toho šly! :)

      Vymazat
  3. že jsi k nakousnutí? joo, to jsi, a ty zásobičky taky!
    jsem moc ráda za tvou dobrou náladu!
    rajčata miluju:D a cuketku si musím taky koupit!

    OdpovědětVymazat
  4. A diskutovali jste pak s trenérem více o jídelníčku? Moc jsem to z toho nepochopila:)
    Krásně ses vyrýsovala za poslední měsíc, ty změny jsou hrozně vidět..Sen každého z nás:)
    Jinak jsi odvážná blogerka:D Já se jídelníček bojím napsat,bojím se kritiky všech..Že jím málo, že tohohle mám zase moc atd..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, vytknul mi (u toho starého) hooodně bílkovina málo sacharidů, taky jsem to změnila ;) A teda děkuju, ale musím zase nabrat! :D A já se nebojím, já právě chci, aby lidi mi třeba něco vytkli a tak ;)

      Vymazat
  5. Asi to bude znieť trochu úchylne (od baby), ale máš nádhernú postavu, aj ja by som sa k tomu chcela priblížiť. Akonáhle skončí skúškové, budem do posilky chodiť naozaj pravidelne, nielen dvakrát do týždňa.
    Závislosť na zelenine zdieľam, horšie je to s orechmi, ako sa ti podarilo ich tak obmedziť? Asi by som musela navýšiť sacharidy (a s tým sa momentálne neviem príliš stotožniť..)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za pochvalu :) S ořechy to šlo hnedka, ale já je dřív tolik konzumovala hlavně ve formě těch různých 'paleo sušenek a dortíků', takže když je teď už nepeču, dám si je třeba právě trochu na svačinu, nebo přidám arašídové máslo k masu ;))

      Vymazat
  6. Přijde mi, že se tvoje tělo mění čím dál rychleji a myslím si že nebudu jediná.
    Přijde mi že převážně jíš jenom zeleninu (a nebo vejce :D) a v tom asi bude to kouzlo..
    Nasadila si mi brouka do hlavy. Achjej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, ale jen zeleninu fakt nejím, na tom svaly nerostou (ani nedrží :D). Jasně, zelenina tvoří velkou část mého jídelníčku, ale musí tam být zakomponováno všechno, ona je jen takový doplněk :)

      Vymazat
    2. Já to nemyslela tak že jíš jenom rajče, batáty, cuketu a avokádo. :D Jenom že že mi líbí ta skladba a to, že si se dokázala vzdát ovesných kaší, dortíčků, muffinků a všeho.. i když to bylo alternativní. Líbí se mi jak si užíváš tu čistotu těch potravin a že víš co je dobré pro tebe i pro tělo. Toho bych chtěla taky dosáhnout, jenom pořád.. Nějak nevím, jestli na to mám vůli. Jasně každý má, jenže jak s ní člověk pracuje ..

      Vymazat
    3. To mas pravdu, a prave ta čistota, jak to píšeš, je na tom nejlepší :) Necitis se po jídle jak balon, mas víc energie a tak :) A navíc to chutná tak úžasně!

      Vymazat
  7. Já sem nesmim lízt, sakra, vždyť ty týden co týden děláš takový pokroky! To snad není možný. Samozřejmě ti to hrozně moc přeju, jsi překrásná a prostě makáš, je to vidět, ale závidím (v dobrém slova smyslu :))
    Ten jídelníček od trenéra vypadá tak jako "lidštěji", prostě rýže, ovoce, vločky...a zdá se mi pěkný :) Ale ty máš zajetý to svoje, takže tě chápu, ale nechtěla bys s nim ještě to tvoje paleo probrat? Tvůj jídelníček mi nepříjde ani tak nějak velký, trošku mi příjde, že jsi možná ubrala, ale třeba se mi to fakt jen zdá. A koukám, že batátuješ jedna dvě :D
    A zásobičky máš krásný, u nás taky nejvíc zabírá zelenina :D....nemáš náhodou svojí lednici, oddělenou od rodičů? :D

    Chtěla bych tě o něco poprosit - mohla by sis se mnou vyměnit pár mailů? Byla bych ti moc vděčná, chtěla bych toho s tebou docela hodně probrat, takže jestli máš aspon trochu času, moc bych si toho vážila. Nebo jestli máš nějaký jiný kontakt a dáš (skype atd..) děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Ale bude to asi tím, že vypadám vyrýsovaněji kvůli tomu lehkému zhubnutí, budu to muset dát zpátky nahoru a pak zase nabírat :)
      Mě ten jídelníček právě připadne hrozně malý - tak nějak jsem jedla v době cca před 3 lety, kdy jsem po tom hodně zhubla - v té době jsem si vážila jídlo a přílohy jsem jedla normálně, porce třeba 50 g, a to ani nebylo v době, kdy jsem nějak hodně cvičila.
      Tak ta lednice není oddělená jako od nich, ale zelenina je oddělená od zbytku lednice :D
      A na mail můžeš zase napsat, teď nevím, jestli jsem ti na poslední odpověděla, už je to dost dlouho :) Tak mi napiš na nový - beautygloss@seznam.cz

      Vymazat
    2. Moc děkuju, už ho tam máš :)

      Vymazat
  8. Super zásobičky a super postava, já dneska zbĕhla od palea:-) ale nevadí. Zvažuji taky zmĕny v jídelníčku, ale uvidím jestli je udĕlám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) A jaké zběhnutí? Snad se o tom dozvím u tebe na blogu :)

      Vymazat
  9. :D hm tak asi nebudu jediná, ale tvoje postava je fakt užasna.. ale to určitě víš! Člověk se nestačí občas divit, že se vlastně na paleo stravě dá tak krásně vyrýsovat a vybudovat takovy svaly.. Bože :)no fakt vypadaš lépe a lépe..

    Na batáty už se chystám taky, nikdy jsem je ještě neměla, takže aspoň další důvod proč je vyzkoušet, když jich máš takovou zásobu, asi na nich něco bude :D nebo ne? Uvidím..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, moc děkuju za pochvalu :) A na batátech toho je moc! :D Jsou prostě úžasný a hlavně moc jednoduchý na přípravu, zkrátka boží :)

      Vymazat
  10. Ahoj Beauty!
    Dal jsem si tu práci a zkusil ti tvůj jídelníček spočítat. Je to dost orientační, protože odhadovat tu zeleninu a tak, to dost dobře nejde. Jeden batát beru jako 300g, cuketu jako 150g, rajčata celkem (8ks) 450g. Pak jsem ke všemu připočet 35g oleje (smažení cuketových těstovin, masa, vajíček + květáková pizza)
    Vychází to na 14 000 kJ (180B, 277S, 174T)
    Možná se to zdá být hodně, ale mě to ani nepřijde, pokud ti to vyhovuje, neměl bych s tim problém (ty batáty hlavně drž kvůli sachrům)
    Pokud ti trenér poradil ten jídelníček co píšeš, tak buďto bych se na něj vykašlal a nebo si nevšim že ti není 7. (Absolutně nechápu tak malou snídani, odpolední svačinu a taky racio chlebíčky, když celozrnný pečivo splní svoji roli líp. S takovymhle jídelníčkem bys myslím svou cestu vzhůru rychle obrátila směrem k 50ti kilům.)
    Ale dělej jak chceš:) Hlavně ať se cítíš fajn!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Moc děkuju, že jsi si tu práci s tím dal, já jsem na to velký lenoch (:D). Orientačně jsem ten příjem odhadovala na nějakých těch 12000, takže kolem toho se to tak otáčet může, ale ty tuky bych řekla, že mám nižší, ale ne o moc. Možná jsem ještě pořád nechala moc vysoko ty bílkovny, ale už tak mi přijde, že jsem je (na svůj vkus) snížila až až :D
      Takže ještě jednou moc děkuju :)

      Vymazat
    2. Jsou to jen čísla :) Jednou jsem se bavil s člověkem, který se stravoval pouze ze šťáv z ovoce a zeleniny. Jeho styl nesdílím, ale řekl jednu moc pravdivou věc, na kterou asi nikdy nezapomenu: "Kdybych se po týhle stravě cítil blbě, nejedl bych ji. Kdybych se cítil lépe, alespoň o trochu lépe, po smažených jídlech 6x denně, jedl bych je."
      Zkrátka, pokud ti to vyhovuje, tak tak jez. Pokud máš hlad tak sněz těch kilojoulů třeba 30 000 :D Hlavně abyses prostě cítila fajn..

      Vymazat
    3. Tak tak bych se nedokázala stravovat, ikdyz - nikdy neříkej nikdy. Dokud to nezkusis, tak nevis, jaky to je :) Ale zase takova strava asi není pro nejake velké sportovce, kor ještě ve vývinu :)

      Vymazat
  11. vypadáš úžasně!:) chtěla bych se tě zeptat.. jak jsi jedla, když jsi se dostávala z anorexie? a co jsi ze začátku cvičila, než jsi přešla k hiitům? tvá postava mě nepřestane fascinovat!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) moc děkuju :) A jídelníčky tu na blogu mám ve starých článcích - stačí si zadat do googlu 'přibírací jídelníček beautygloss' a ono ti to najde, přidávala jsem 3 i s fotkami ;) A ze začátku jsem cvičila insanity, ale to není nic moc a výsledky jsem neviděla (akorát zlepšení fyzičky), pak jsem chodila běhat (to bylo taky na nic :D), pak jsem si začala skládat své vlastní workouty a doplňovala je posilováním s vlastní váhou i s domácími činkami (20 kg, 16 kg, dvě 7kilové) a nakonec si mě dostala posilka, kde jsem doteď ;)

      Vymazat
  12. to si kupuješ všechno za svoje? to musí lézt hrozně do peněz ne? :)
    vypadáš fakt skvěle :)
    ten jídelníček od trenéra mi nepříjde nic moc, já se o výživu kulturistů zajímám a psala jsem na to i ročníkovku a řekla bych, že toho máš fakt málo.. ale taky nejsem vševěd že..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš pravdu, zeleniny je to dost a ta něco stojí, ale když mě tak chutná :D Dostávám kapesné, tak nakupuju většinou já :)
      A jaký jídelníček teď myslíš, že v něm je toho málo - ten od trenéra, nebo ten můj? :)

      Vymazat
    2. no ten od trenéra..a on ti to napsal na rýsování nebo jak?

      Vymazat
    3. No já právě nevím, řekla jsem mu, že mi jde o nabírání :) Ale tak já to nějak zvládnu sama, musím prostě zkoušet a zkoušet, co bude fungovat a nakonec na to přijdu :)

      Vymazat
    4. no ono to vypadá spíš jak na rýsování.. tak uvidíš, držím palce :)

      Vymazat
  13. Ta rajčata taky takhle skladuju, nakupuji je ve velkém v akci:D Stejně tak cukety, ty už beru automaticky, když jsem v obchodě a nezáleží na tom, jestli je doma mám nebo ne:D
    V lednici mi nejvíce místa zabírá zelenina a ovoce a potom mléčné výrobky, sýry,jogurty,mléka...
    Navíc mám ještě zaplněný spodek spíže zeleninou, co v lednici být nemusí:D
    Už se těším až si udělám zase květákovou pizzu, teďka to vyzkouším jen jako placku:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, květákovou pizzu jsem taky dneska dělala, další závislost :D A se zeleninou to tedy máme stejné, jak tak čtu :D

      Vymazat
  14. já si právě koupila permici do posilky, budu moc ráda, když napíšeš něco i pro začátečnice, nevím nějak na co všechno jít, s jakými váhami začít cvičit. budu se moc těšit na článek!

    OdpovědětVymazat
  15. Máš krásnu postavu, aj podľa mňa vidno, že si vyrysovanejšia, akoby si sa chystala na nejaké fotenie alebo natáčanie :) Inak ten jedálniček od trénera mi príde ako pri diete, veď 7200kj by som ti odhadla ak by si chcela chudnúť. Súhlasím s tým, že menej bielkovín (fakt tá 100 je ideál, môže sa to po rokoch vypomstiť) a zvýšiť sacharidy, ale celkovo to zloženie mi príde také diétne. Inak nerozmášľala si aspoň pri naberaní o ryži? Viem, že nie je ani trocha paleo ale predsa mi príde zo všetkých príloh taká najmenej nebezbečná, žiaden lepok a predsa len tie batáty sú síce nývykové, ale telo potrebuje podľa mňa aj trocha širší rozsah látok a vitamínov (predsa len tá kvalita našej zeleniny nie je bohvieaká a o mäse tiež pomlčím) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) A jestli bych uvažovala o zařazeni nejake prilohy, tak obyčejné brambory nebo třeba quinou, ale zatím mi to takto chutná a bavi me to :D A s tou kvalitou to mas pravdu, ale tak sehnat nějakou opravdu kvalitni je poměrně těžkej (a dražší) úkol, kór kdyz toho jim tolik :D

      Vymazat
  16. ja sa k vám asi nasťahujem :D toľko zásob jedla a hlavne zeleniny, to je hotový RAJ :D Páni, ja obdivujem každého kto si dokáže tak dať záležať na tom spočítavaní tých kJ. Mne by sa to asi nechcelo.

    OdpovědětVymazat
  17. No ty máš teda ty břišáky! Pěkně se ti rýsujou, už jdou zase vidět víc :)
    A jídelníček od trenéra se mi teda moc nelíbí. To je tak na hubnutí, ale na nabírání určitě ne. Zásoby máš pěkné, pokud chce opravdový zeleninový ráj - a hlavně neskutečně levný - tak zajdi do Kauflandu :) I Lidl se občas dá, ale v Kaufu mají snad všechno a většinu tak o polovinu levnější než všude jinde :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :) A v Kauflandu občas taky zeleninu vykupuju, ale mám ho dost daleko od baráku, takže spis ten albert :D

      Vymazat
  18. Jéééj :D Takové zásobičky. Krása. Rajčata taky zbožňuju, nemůžu se dočkat sezóny :-)

    OdpovědětVymazat
  19. To břicho je vážně neuvěřitelný !!!!...a zásoby super :)Myslím, že bychom
    mohly mít společnou ledničku :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) A bacha, ja se o zeleninku teda rada nedělím! :D

      Vymazat
  20. wow super postava ty pokroky jsou strašně znát! =)

    OdpovědětVymazat
  21. Ten jídelák od trenéra je sice kaloricky blbě, ale složením správný. To co jíš je promiň - hrůza. Neskutečně jednotvárný, sacharidy jen ze zeleniny, a ono totiž nejde ani tak o nedostatek sacharidů, spíš že musíš dohánět energii proteinama, kterých máš min. 3-4g/kg, čili naprosto nevyhovující číslo, i 2g/kg je pro profi kulturisty. Ještě se nad tim zamysli... a taky - a to neber jako závist - tohle financovat.... to teda já sem na vš a všechno si platim ze svýho a tolik co ty bych si troufla tvrdit utratim tak za min. měsíc.... ale jo pokud na to máte tak budiž, ale spíš se fakt zamysli nad tim složenim

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dohánět proteinama? To bych zase neřekla :) Ale mas pravdu, porad jich mám hodne, ale ono se to nezdá, musela bych se hrozně krotit, takto proste cítím, ze jim akorát :D s tou cenou mas pravdu - zelenina a maso hold stojí hodne, ale zato neutrácím jako moji vrstevnici za oblečeni a kosmetiku. Kdyz uz mám do něčeho investovat, tak takto :)

      Vymazat
  22. Skoro zadaná? Prosím prosím prosím? :D
    Jinak ten jídelníček od trenéra je málo i na mě, to se nedivím že ti nestačilo :D
    A papáš pěkně, musím někde splašit ty batáty taky konečně, měla jsem je jen jednou
    Seš kóča (a zásoby jídla ti taaaaaak závidím! :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D to je tajný hele! :D Ale možna nejaky info přidám, uvidím :D A moc děkuju za pochvalu ;))

      Vymazat
  23. Asi ti ukradnu tvou lednici, máš výborné zásoby! :D Batáty jsem už vyzkoušela, jsou výýborné! :)) Skorozadaná? Víc se nedozvíme? Snad v příštím článku! ;)) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D né, to jsou moje zásoby! :D A ještě uvidíme, možna vám tu radost udělám ;D

      Vymazat
  24. Ten jídelníček od trenéra je dost rýsovací...já myslela, že chceš nabrat a on ti napíše toto...to byl zas nějaký "odborník" :/ vždt bys tím zaručeně dál hubla..
    se raději drž toho svého, ten vypadá rozumněji, hlavně díky zařazení batátů, oproti tomu, jak jsi jedla dříve :)

    btw: kdo je nakonec tím šťastným, zmiňovala jsi zde více ctitelů :P (jsem moc zvědavá viď :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D šťastlovcem? :D No nakonec to není ten, co mě sledoval přes cele město, ale ten druhej, co je mu hodně podobnej.. Jak to lip popsat :D Třeba v některém z dalších článků :P

      Vymazat
  25. Tý jo ty záda jsou hustý :-D I to bříško je super - také bych ráda měla takový six packs jako máš ty :-D
    Jídelníček super, ale víc se mi líbí ten tvůj, i když od trenéra také není špatný ale já bych také měla hlad.. musím mít alespoň kolem 8.000 KJ
    A nevíš ani přibližně kolik KJ, bílkovin, tuků a sachrů má tento tvůj jídelák? Jen tak pro odhad, protože se mi hodně líbí a máš tam spoustu věcí které já miluju tak bych se ráda inspirovala.. jen nevím to množství, kilojouly a tak.. (nechci zase přibírat, chápeš :-D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden z čtenářů o par řádku víc si dal tu práci a zkusil mi to odhadem spočítat - vyšlo mu okolo 14000 kj, zbytek (sacharidy, tuky a bílkoviny) zkusil taky, tak koukni :)
      Ale ja zase přibírat chci :D

      Vymazat
  26. He ty skorozadaná nevěsto! Máš málo jídla!! :D :X rostě děsně málo.. Přidat, přidat, přidat!! Já jím milionkrát víc. Sice neposiluju a tak, ale prostě.. Chápeš ne?
    Jinak ses dooosti změnila. Si hodně vyrýsovaná. Asi to bude tou změnou jídelníčku. Kolik teď vážíš? Kdyžtak mi to napiš na mail, jestli to tu nechceš říkat ;)
    Ale vypadáš dost drsně ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Meloune, jídla fakt málo není :D jen si to musíš vybavit na talíři, takto kdyz to jen čteš, to je jiný ;) a moc děkuju :) Teď jsem fakt trochu zhubla, po omezeni toho cvičení, kdyz jsem se vážila tak jsem měla něco kolem 51 jenom :( Ale ja se zase vypapkám :D

      Vymazat
    2. No, ale chápeš, je to zelenina... :X A já ti věřím, že to vypapáš ;) :)

      Vymazat
  27. Nejsem teda jasnovidec, ale troufnu si říct že tohle bude další ze článků co bude mít snad sto komentářů :D
    Beauty mám tě fakt ráda, ale mám k tomu tvému jídlu připomínky. Vím že je ti to asi dost jedno, protože stejně budeš jíst podle svého, ale zkus to alespoň zvážit. Jde o to, že děláš náročný tréningy, posiluješ s velkýma váhama a tak dále, to je všecko fajn. Jíš podle paleo, super. Ale víš že existuje i jiná zelenina než cukety, rajčata a květák? Jde mi o to, že takhle jednotvárný jídelníček nedodává tělu všechny potřebné minerály a vitamíny. Připadá mi, jako by ses bála jíst např. mrkev, pastiňák nebo ovoce kvůli cukrům.
    Paleo je v pořádku dokud je v jídelníčku dostatek všech minerálů, a to pochybuju že máš. Nemluvím o živinách, to nejspíš pokryješ, mluvím o vitamínech. Mohla by sis dost jednoduše způsobit nějaký poranění vazů, kostí, avitaminózu nějakého určitého prvku a jiné.

    Postava super, ale to už psalo milion lidí přede mnou :) Bohužel postava neukazuje vždycky pokud tělu něco chybí uvnitř.
    Hezký den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Súhlasím s týmto komentárom a presne nad tým rozmýšľam posledné tvoje články. Pravdepodobne ako väčšina chudnúcich dievčat poznáš GI a približný obsah sachadidov v potravinách a preto ti musí byť jasné, že väčšina tvojej stravy je všetko nízkosacharidová. K tomu taktiež novinka, že nejedávaš už pomaly orechy a kvalita zeleniny v supermarketoch, skutočne tých vitamínov a minerálov nie je v strave veľa. Prepáč, ale ako nezaujatému čitateľovi, ktorý fandí paleo a hlavne raw strave, mi je trocha jasné že nepriberáš a naopak chudneš. Taktiež ako keď si jedla obilniny a ovocie ale cvičila si kruté kardio na hodiny. Si mladá holka, ktorá dospieva a preto by si mala podľa mňa nájsť nejaký dlhšie udržateľný balanc, ja viem, že ti to už písalo milión čitateľov, ale aby si si nepoškodila zdravie v budúcnosti.

      Vymazat
    2. Ale jasně, že jím i ostatní druhy zeleniny :)) Fakt, dost to střídám a snažím se jíst všechny druhy - špenát, papriku, lilek, okurky, pastiňák, celer, ředkvičky, lilek, brokolice,... Ale s ovocem máš pravdu, to moc nejím no :D
      Tak to s těmi vitamíny nevím, ale jako doplněk stravy beru ještě rybí tuk a jakési vitamíny, kde je snad všechno :D Ikdyž je jasné, že nejlepší je to do sebe dostat normálně jídlem. Stejně si myslím, že vitamínů mám až až, ale je možné, že mi chybí ty, které jsou třeba jenom v ovoci, nevím..

      Vymazat
    3. Zkus větší variabilitu, čím více druhů zařadíš, tím lépe ;) A toho ovoce se neboj. Pamatuju si že jsi měla dřív ráda jahody třeba :)

      Vymazat
  28. Mně nejvíc místa v ledničce zabírají jogurty:)
    Tvůj jídelníček mě upřímně začíná trochu děsit, je to jen samá zelenina, zelenina a zelenina....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ? :D samá zelenina? :D Tak já tě něky pozvu na společnej pořádnej kus masa ;D

      Vymazat
  29. Zemiaky :D Ale keby bolo podľa mňa, tak paradajky(mama šupne všetko do chladničky, keď som bola u prababky, tak tam len tak v miske boli) :D. A jogurty! :D

    OdpovědětVymazat
  30. Nemuzu si pomoct ale tvuj jdelnicek mi prijde jednotvarnej a chybi mi tam aspon 1-2 kousky ovoce( treba jablko) ja taky jim vesmes jedno a to sami, hlavne at je to rychly a chutny, ale u tebe co sem si vsimla je absence jak toho ovoce tak listovy zeleniny. Ja nevim no podle me se ti to z dlouhodlobejsiho hlediska vymsti... Ale tvoje vec uz sem psala jednou kazdej at si basti jak chce a hlavne ze ti to vyhovuje:)
    Jinak vypadas samozrejme uzasne:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak z listové zeleniny jím třeba občas špenát nebo kedlubnu (to ale asi není listová, že? :D). No ale s tím ovocem máš pravdu, tomu fakt moc nedávám, obecně jím prostě 'naslano', jinak mám hnedka hlad :D Ale zvážím to, že bych si třeba do potréninkového koktejlu k proteinu namíchala třeba banán, aby ty sachry tam byly hnedka po cvičení :)
      A moc děkuju :)

      Vymazat
  31. Já ale nejedla paleo :D chtěla jsme tak jíst, ale nešlo to, většinou jsem z palea měla třeba jen snídani a pak žrala ty oříšky a avokádo , dotoh normální jídlo(což je samozřejmě špatně..) :D no jenže když nemám chuť na nic? nechci nechat tělo hladovět, to si radši fakt něco dám :D ale už to naštěstí pomalu přechází :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ? nejedla? :D A proč to tak nešlo? :D Právě že jsi několikrát psala, že snídaně jsi měla 'normální', a zbytek dne 'paleo', nebo ne? :D Každopádně je to už celkem jedno, hlavně že bude nějaká změna :)

      Vymazat
    2. naopak :D no protože chodim do tý školní jídelny ;)

      Vymazat
  32. Ahoj sledujem ta uz nejaku tu dobu a si mi velmi sympaticka. Prosim nehnevaj sa ale dievcata maju pravdu jedla su pekne a je super ze mas rada zeleninu ale z nej vazne nevyzijes a to uz vobec nie ked tak intezivne cvicis mozno je tanier plny ale vsetko je to len zelenina podla mna si aj preto schudla vela cvicenia a jedlo len zelenina hoci je pripravovana na oleji stale je to zelenina aby si si nejako este neuskodila inak vyzeras skvele aj ked mozno prehnane.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, moc děkuju :) No já samozřejmě vím, že ze zeleniny nemůžu přibrat. Ale fakt to není samá zelenina, ani se nesnažím zeleninou zaskládat talíř, aby to vypadalo, že toho je tam dost. A právě že jím víc a cvičím daleko míň, ale tak já to nějak vychytám, rozhodně to zase naberu zpátky ;)

      Vymazat
  33. Ahoj:) Upřímně ti strašně závidím tvoji postavu, fakt na ni dřeš a vypadáš luxusně..ale abych taky řekla pravdu, tak kdybych nevěděla, že to píše holka, možná si i pomyslím, že na fotkách je chlap:D Nic ve zlém:D Vypadáš fakt skvěle a je to závist, protože je to neskutečná proměna:) No a s tím jídelníčkem, asi se bojíš přidat tolik sacharidů, jako ti dal trenér, tak zkus nějaký kompromis vymyslet...pokud to tvojemu tělu svědčí, pokračuj dál, pokud ale hubneš, někde je chyba:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se právě svaly líbí, jako třeba na Zuzce a tak :) Radši svaly než holky jak tyčky ne? :D Každopádně moc děkuju ;)

      Vymazat
  34. doma, mám na to doma dost závaží na jednoručky a vzpěračskou tyč, což celkem stačí :) ještě zítra takhle budu vstávat a pak ještě 3 dny ( ne za sebou) a potom už budu doma, + prázdniny tak to půjde :) jo no, piškotům jsem se taky divila, nepovažuju to za moc dobrý sacharidy, ale mám jich mít jen hrst a k tomu kus ovoce ;) celkově mám v jídelníčku strašně sacharidů, ale kdo ví, třeba to potřebuju :)

    OdpovědětVymazat
  35. Podle mě máš pěkný jídelníčky. Já mám poličky taky zaskládaný oříškama, sušeným ovocem a nevím čím ještě a potřebovala bych teda trochu víc místa :D

    OdpovědětVymazat
  36. Beauty, nenech se odradit lidma, který ti píšou, že z tohohle jídla nemůžeš vyrůst, že je tam samá zelenina atd.... Není to pravda! Nevím jestli si to uvědomuješ (a doufám že ano), tak základ tvýho jídelníčku = vejce ( 6 vajec + 3 bílky je slušná záležitost), 300g masa (vážení kritizující, pochybuju, že vy TOLIK masa denně sníte) a batáty (4 kusy = 1200g?)
    To máme 2100 kJ v proteinech a tucích za vejce
    asi 3000 kJ v proteinech a tucích za maso
    a asi 4000 kJ v KOMPLEXNICH sacharidech z batátů
    Tyhle tři věci by ti už teoreticky stačily k životu - je tam vše podstatné.

    Důležitá věc je, že pokud nepřibíráš, je nutné zvýšit sacharidy. U ektomorfů při posilku se doporučuje 6-8 na kg, ty jsi ve vývinu, takže ještě víc. Asi by to šlo do jisté míry nahradit v tucích, ale sacharidy sou sacharidy... Takže pokud chceš držet paleo tak bych ti doporučoval do sebe nastrkat ještě o bramboru navíc a bude to :-)

    OdpovědětVymazat
  37. A ještě jedna věc. Pokud tě je to nabírání opravdu problém, zvaž užití gaineru po tréninku. Chápu, že pro někoho, kdo chce žít přírodně je koncentrát synteticky vypreparovaných jednoduchých cukrů to nejhorší, co může být, ale pro posilování NAPROSTÝ ZÁKLAD. Jsem přesvědcený, že po používání gaineru bys nabírala mnohem líp. Zvaž to, jestli chceš být spíš namakaná a nebo spíš pračlověk :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za zhodnocení :) Mě taky nepřipadne, že bych jedla málo, i doma se často diví, kolik toho do sebe nastrkám. Musím hold zvýšit ty sacharidy :)
      A s tím gainerem nevím, no.. používám sice protein, který mi někteří čtenáři už 'vytkli' (prej jak se snažím žít přírodně a jím chemickej protein :D), ale nad tím gainerem možná taky zauvažuju. Celkově pro mě nabírání problém není, nejsem nějaký endomorf nebo tak. Jen prostě jak přišly do stravy a cvičení změny, tak se i ta váha změnila, teďkom hold níž. Ale já to zase hezky vypapám nahoru! :D

      Vymazat
  38. ahoj, mohla bych se tě zeptat jak jíš ve dny, kdy necvičíš ?
    kdybys přidala do nějakýho článku zas jídelníček bylo by to super ! :) děkuju moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když mám rest day tak jím stejně, jen většinou navýším tuky a lehce snížím sacharidy :) Ale další jídelníček klidně přidám

      Vymazat
  39. To je dobře, že jsi přidala tvůj jídelníček, aspoň vidím, jak jíš. :) Já taky miluju zeleninu, ale tak jako ty tedy ne. :D Poslední dobou jsem si úplně zamilovala mrkvové hranolky, po těch se můžu utlouct...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrkvové jsem ještě nedělala! Taky zkusím, děkuju za nápad ;)

      Vymazat
  40. Parádní inspirace! Takový zdravý jídelníček chci taky dodržovat, snad mi to vydrží :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D