sobota 11. května 2013

Změny aneb nabíráme! + Batáty 3x jinak

Ahooj! :)

Hned ze začátku - na otázky k včerejšímu článku (a předchozímu, a na maily :D) odpovím co nejdřív, opravdu! :D

Dále tu pro fanoušky Zuzky Light mám jeden typ. Jak jistě většina z vás ví, Zuzka nedávno vydala cédéčka se cvičením s názvem Zcut power cardio. No, po nějaké době to začala posílat celosvětově, tedy i k nám do Česka. Ale je tu háček - a to je poštovné. Proto Kriss přišla na blogu s tím, že se spojíme a uděláme hromadnou objednávku a o poštovné se pak podělíme. Já do toho jdu, tak jestli i někdo z vás bude chtít, tak se ozvěte tady do tohoto článku, bylo by to super, kdyby nás bylo co nejvíc :)

No, a mám tu pro vás informace o schůzce s trenérem, na co všichni z vás tak netrpělivě čekali! :D
Nebudu to tady rozepisovat do detailů. Zaplatila jsem za 2 hodiny tréninku, během nichž jsme projeli všechny svalové partie, aby mi ukázal správé provedení cviků a prohlédl si mou formu. Hlavním problémem jsou ty moje záda. Jak už jsem vám psala, z té debilní školní tašky mám jedno rameno slabší, takže mi některé cviky na ramena dělají trochu problém (třeba kladku stahuju trochu víc pravou rukou).


Dále je špatně, že můj pohyb je příliš jednostranný. Ikdyž vlastně během týdne procvičuju všechny svalové partie, chodím pěšky, dělám HIIT a občas sprinty, doporučil mi to doplnit plaváním. A to taky kvůli těm zádům, abych posílila mezilopatkové svaly. Jak jsem už předem věděla, každý den cvičení mi bylo zatrženo, ale na to jsem se psychicky připravovala už pár dní předem :D Takže jeden den prostě bude REST, a v ten budu chodit na ten bazén, protože úplně bez pohybu si den nedokážu představit a plavání mi ani jako pohyb vlastně nepřipadne :D

Během příštích pár dní by mi měl mailem poslat tréninkový plán a taky jídelníček. Říkala jsem mu o té soutěži, ale jak už jsem psala i sem, chce to ještě dost práce a spoustu svalů nahoru, takže si budu muset počkat. Přece jen - když už bych do něčeho šla, tak to musí být na 100 %.

A jdeme na ten jídelníček, né? :D Tak, tady byl asi největší kámen úrazu. Jak mi to tady píše většina lidí - moc bílkovin, málo sacharidů (o tucích jsme se myslím nebavili...). Přiznám se, že den předem jsem si ten jídelníček zkusila zapsat do myfitnesspal, abych tak předem věděla, kolik čeho mi vykoukne. A teda, docela mě to vykolejilo - cca 50 g sacharidů, 130 g tuků a 180 g bílkovin. Ha :D Vzhledem k tomu, že jsem si myslela, že sacharidů můžu přijímat kolem stovky, jsem se docela přepočítala. A taky ty bílkoviny - prostě je musím omezit. Na to, jestli moc bílkovin škodí ledvinám mám neutrální názor - někdo říká že ano, někdo že ne. Mě tak bylo dobře, ale když chci tělo víc měnit, budu jich muset ubrat. A naopak sacharidy budu navyšovat. A to z důvodu, že to nabírání poslední dobou nebylo takové, jaké jsem si představovala - dostala jsem se myslím spíše do rýsovací fáze, ale na tu já mám ještě spoustu času. Takže se do toho opřu víc a ty sacharidy o hodně navýším - a to hlavně ve formě batátů, případně obyčejných brambor. Od palea totiž ustupovat nehodĺám, stále budu jíst potraviny blízké přírodě, přirozené, které mi dělají dobře. Akorát upravím ty poměry, abych dosáhla svých cílů.


S úpravou jídelníčku jsem začala již dneska a to i se cvičením. Už od rána jsem přidala na sacharidech. A projevilo se to, co jsem čekala - po chvilce jsem měla hlad. Tak to prostě je, ikdyž jsem v daném jídle měla tuky i bílkoviny. Dosud s mým jídelníčkem mě taková porce nasytila na dlouho, ale jak se tam nahouply ty sachry, tak se to projevilo. Další věcí je, že mě je celý den nějak divně, trochu mě bolí hlava a cítím se jako balón :D Nevím, jestli to bude tím, že je tělo spíš zvyklé na méně sachrů a najednou když to zvýším, tak na to takto reaguje? To se uvidí. Ale já to prostě dám, přemůžu se, aby ty svaly rostly a rostly! :D

Dnes jsem taky byla poprvé v té větší posilovně. Už upustím od té, co mám hned u domu (malá, špatná provozní doba, méně vybavení), a budu docházet do té, kterou mám sice dál, ale je tam komplet vybavení a je tam otevřeno od 9 do 21, tuším :D Vedle je taky ten bazén, kam budu chodit brázdit vlny. No a jaký to tam bylo? Šla jsem tam hned ráno na 9, a skoro nikdo tam nebyl (tak si to představuju! :D). Dala jsem záda + bicepsy (bohužel si moc nepamatuju váhy, ale brala jsem, aby byly tou ''výzvou'' pro moje tělo a abych dodržovala formu). Někdy jsem zařazovala supersety, vždy jsem jela u každého 3 série.

7 minut rozběhání na pásu (10 km/h - sklon 2)
 
12x Stahování kladky s širokým úchopem před hrudník
- Superset - 12x hyperextenze s kotoučem (6kg) na hrudníku
 
12x Přitahování spodní kladky úzkým úchopem
- Superset - 10x mrtvý tah (cca 25 kg - začínám)
 
10x Přítahy s velkou činkou/veslování (cca 20 kg)
- Superset - 10x přítahy jednoručky na lavičce (10 kg) - na každou ruku
 
10x Chin ups (výskok a pomalé spouštění)
- Superset - 16x kladivový bicepsový zdvih (9 kg) - střídání rukou (na každou 8)
 
10x Bicepsový zdvih s velkou činkou podhmatem (cca 20 kg)
- Superset - 10x bicepsový zdvih na šikmé lavici (dvě 7kg činky)
 
10x Bicepsový zdvih s lanem a uzly místo kladky (jak se to jmenuje? :D)
 
5 minut sprint na pásu (10.5 km/h - sklon 2.5)

To byl workoutek, vám řeknu! :D A ikdyž to vypadá, že je cviků poměrně málo, dohromady jsem tam byla cca 1 hodinu, i s tím během na začátku i konci. Vždycky jsem byla do cvičení typu - furt musíš jet, makat, nezastavit se! Ale během posilování, tak ikdyž to není nějakým rychlým tempem, zapotíte se fakt fest, když do toho dáte vše! :) Bylo mi úplně skvěle, když jsem v té místnosti s pásy a rotopedy nechala všechny ženský a sama šla mezi chlapy do toho ''zákoutí s činkami''! :D


Tak, to by bylo vše o mě, a že toho nebylo málo, že? :D Jak už jsem psala v minulém článku, v alertu u nás ve městě měli po dlouhé době moje zamilované batáty, tak jsem jich minule vykoupila polovinu a dnes i ten zbytek, takže mám doma zásobu na hodně dlouho dopředu a můžu se nasacharidovávat až do alelůja! :D A s tím souvisí i typ na 3 recepty na jejich přípravu, které jsem si pro vás dnes připravila! Už jsem přidávala recept na paleo batátové hranolky a úúúžasné skořicové brambory s masem.
 
SLADKÁ BRAMBORA Z MIKROVLNKY
 
 
INGREDIENCE
- 1 sladká brambora
- Kokosový olej (nemusí být)
 
POSTUP
1) Syrovou sladkou bramboru/batát si omyjeme a osušíme, pak do ní uděláme několik zářezů nožem
2) Bramboru dáme do plastové misky, vložíme do mikrovlnky na plný výkon a ohříváme cca 4 minuty. Poté zkontrolujeme, jestli je už měkká. Pokud není, ještě ji otočíme a ohříváme další 2, 3 minutky.
3) Pak ji vytáhneme, rozřízneme nožem, případně trochu posypeme skořicí a můžeme podávat buď takto jen třeba k masu, zelenině, jogurtu, oříškovému máslu,... nebo ji rozmixujeme na pyré a použijeme třeba do koláče, sušenek, brownies, polévky...
 
BATÁTOVÝ KOLÁČEK
 
 
INGREDIENCE
- 100 g batátového pyré (viz. předchozí recept)
- 2 bílky (nebo 1 vejce)
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 2 lžíce proteinového prášku (třeba vanilkového)
 
POSTUP
1) Všechno rozmixujeme v mixéru, poté přelijeme do misky a dáme do mikrovlnky na cca 2 minutky na nejvyšší výkon
2) Podáváme třeba pomazané oříškovým máslem, om nom nom!!!
 
RESTOVANÉ SKOŘICOVÉ BATÁTY
 
 
INGREDIENCE
- 1 sladká brambora
- 1 lžíce kokosového oleje
- Špetka soli
- 1 lžička skořice
 
POSTUP
1) Syrovou bramboru si oloupeme a nastrouháme na struhadle
2) Ve wok pánvi rozehřejeme kokosový olej a pak přihodíme nastrouhané brambory
3) Přilijeme trošičku vody a dusíme/restujeme cca 8 minut
4) Na závěr přidáme sůl a skořici a můžeme podávat! ;)

Všechny 3 recepty jsou supr rychlé, nezaberou víc jak 15 minut, stejně jako veškerá příprava mých jídel (kromě masa v troubě ;D). A co víc - jsou dokonalé a mňamózní!
 
Nabíráte, tvarujete, hubnete? Batátujete? :D

92 komentářů:

  1. To je náhoda, mňa sa tiež práve vo štvrtok v posilke tréner pýtal, či na sebe pozorujem nejaké zmeny, keď tam už chodím skoro dva mesiace. Popravde som musela povedať, že skôr som schudla, ako nabrala nejaké tie svaly. Odporučil mi prijať viac bielkovín, aby sa mi zvýšila váha, na čo som mu vysvetlila, že moja strava funguje práve skôr na bielkovinách a tukoch. To ho prekvapilo.. takže navrhol, aby som skúsila jesť viac sacharidov. Lenže nejak sa mi tá myšlienka prieči, práve z toho dôvodu, že sa bojím, že by som sa cítila nafúknutá a že skôr ako by mi narástli svaly, by sa mi to uložilo do pneumatiky okolo brucha :D

    Takže si myslíš, že by som ho predsa len mala poslúchnuť a skúsiť to s tými sacharidmi? Stále mám z toho taký divný pocit, príde mi to ako marenie toho, o čo sa už dlhšiu dobu snažím..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já do toho jdu, jinak to nezjistím :) Ale když se koukneš tak ledabyle na jídelníčky fitnessek, taky se jim tam ty sachry objevují (hlavně ve formě těch sladkých brambor, pak ovesné vločky, hnědá rýže..). Já to zatím nechám tak, že jej prostě zvýším. Až naberu (vím, že nenaberu 100 % svalovou hmotu, tuk tam prostě taky bude) a budu s objemem spokojená, tak třeba zkusím nějaké to vlnění a střídat množství těch sachrů během dne, jen tak podle oka. Ale uvidíme, i trenér určo něco navrhne ;)

      Vymazat
    2. Dobre, tak ja to teda skúsim :) držím ti palce a dúfam, že sa s nami budeš deliť o svoje výsledky a pokroky v tejto oblasti ;)

      Vymazat
    3. Vypadáš skvěle!! :)


      http://twonakedminds.blogspot.cz/

      Vymazat
    4. Určo se s pokroky (snad) podělím! :)

      Vymazat
  2. hubnu a tavruju ;-) batátovat chci, ale nemám batáty xD

    OdpovědětVymazat
  3. Já už ten článek nakonec smazala, protože jsem zjistila, že údajně vůbec nepomůže, když nás bude víc, protože čím víc DVD se objednává, tím se zvyšuje také cena poštovného. Takže v podstatě by zřejmě každý prostě ty tři stovky musel zaplatit. Blbí Američani! :/ :D
    Jinak jak se dívám na ten tvůj trénink, jsi docela Rambo žena s těmi kilíčky. Neumím si absolutně představit přítahy jednoruček s 10kg činkami. Jsem ráda, že zvládnu poloviční váhu. :D Ale třeba to časem půjde. :))
    A ten koláček bych si teda dala, to zas joo. :P
    Batáty jsem ještě nikdy neměla, tak bych se po nich už mohla poohlédnout. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je blbý! Já ti pak ještě něco napíšu na blog o tom ;)
      A časem to půjde taky, já už mám za sebou poměrně drsný dril :D

      Vymazat
    2. to je ale docela na houby, pač jsem ti chtěla napsat, že do toho jdu taky...

      Vymazat
    3. A já se chtěla taky přidat..:(..už jen proto,že z amazonu objednávat neumím a mám z toho trochu strach..

      Vymazat
  4. Sry ale neda mi to rejpnout si..:) snazis se jist potraviny co nejbliz prirode a pak strcis balaty na 4 min do mikrovlnky...:) imo tim zabijes vsechno co v tech balatech je prospesny;)
    Btw nic proti mikrovlnce taky jednu vlastnim:)
    Jinak slusi ti to na fotce:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D tak ale když je uvaříš ve vodě, ztrácíš zase dost vitamínu C, mikrovlnkováním tam ty živiny udržíš víc ;) Navíc je ta tepelná úprava daleko kratší, což je lepší -
      http://healthyeating.sfgate.com/microwaving-sweet-potato-damage-health-benefits-2977.html

      Navíc tam nechávám i tu slupku při úpravě a snímám ji až potom a konzumuju ji hned potom, neskladuju ji už v lednici hotovou a pak ji znovu neohřívám ;)
      Jsem se trochu rozjela :D Ale moc děkuju, jen jsem to chtěla objasnit ;)

      Vymazat
    2. Kdyz varis ve slupce normalne ve vode je to cca udajne 10%, v mikrovlnce.... Nevim no mam na vareni v ni svuj nazor:) idealni by asi byl papinak a neloupat bo ve slupce je nejvic vitaminu a mineralu. Me napada jedlas nekdy balaty se slupkou?

      Vymazat
    3. Jako taky pouzivam mikrovlnku obcas na ohrivani kdyz neni jina moznost takze to neber jako rejpani bo tak neco jen proste kdyz vidim ze nekdo vari bo pece v tom je mi to tak nak proti srsti:)

      Vymazat
    4. Mám na to podobný názor jako effi, nicméně je to spíš otázka přesvědčení a taky musím přihlédnout k faktu, že v mikrovlnce umím jídlo leda tak ohřívat. Každopádně kratší doba vaření a navíc bez vody, je dle celé řady studií zdravější, než klasický hrnec na sporáku. Možná bychom ty naše teologické závěry o mikrovlnkách měli přehodnotit, co říkáš? :)

      Vymazat
    5. Já právě jídla v mikrovlnce neohřívám :D Vždycky to, co uvařím, pak sním, nebo to jím takové 'vlažné' (jo, jsem divná :D). Tu mikrovlnku pak používám akorát jednou za uherský rok právě na nějaké takovéto recepty. Je jasné, že i na obyčejnou mikrovlnku jsou rozporuplné názory, ale tak jednou za čas nic nezabije ;D

      Vymazat
    6. Jinak batáty jsem se slupkou nejedla, vždycky ji pak sloupnu :)

      Vymazat
  5. já chci taky osobního trenéra aby mi poradil a konečně řekl, kde dělám chyby, kdy už rok cvičím a nic :( kolik tě to stálo na ty dvě hodiny?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nedávno jsi psala, že výsledky jsou, ne? :) Nechceš třeba na blog čas od času hodit nějaký jídelníček, abychom mohli kouknout? Někde musí být zakopaný pes.. A kolik to stálo? Ty 2 hodiny byly za 1000kč.

      Vymazat
  6. Tak to ti držím všechny palce, ať to zvládneš :) Já mám taky problém se zády, doporučené je mi plavat. Ale tam se v plavkách prostě nevystavím... :D Plavala jsem pár let závodně, ovšem před 20 kily :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Ale tak vždyť to děláš pro sebe, tak do těch plavek skoč ;))

      Vymazat
  7. Je super, že ses dozvěděla něco nového - od toho ten trenér přece je :) S těmi sacharidy je to kříž, ale musíš si představit, že bílkovina je pro sval jako kostička lega a sacharid je děcko, co staví z kostiček svaly (já vím, blbé přirovnání :D) A teda, jestli to budeš dohánět těmi sladkými brambory, to se teda plácneš přes kapsu, podle toho, cos mi odpověděla na komentář v minulém článku (děkuju :)) Recepty super, batáty chci zkusit taky :) A pěkný workout teda, musela to být makačka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uplne nadherny prirovnani:)

      Vymazat
    2. To přirovnání se mi taky líbí! :D A batáty určo zkus, jsou úplně úžasný :D

      Vymazat
    3. Děkuji :D zkusím, jen je musí někde prodávat :D skoro bych je i začla pěstovat, kdybych měla hlízy...:D

      Vymazat
  8. No vidíš.. přesně jak jsem ti psala už tolikrát, sacharidy ze zeleniny jsou blbost a moc bílkovin taky. Podstatný je, že jsi rozumná a dáš si říct.
    Spíš mi nedá nerýpnout si do některých ostatních, které jste mě tady vždycky psaly jak píšu hlouposti, jak se jen vytahuju svýma znalostma atd. což byly nesmysly a jen mi přijde, že s prominutím "lezete do pr..." beautygloss ať napíše cokoliv...
    ¨
    Beauty dej si říct od trenéra a ostatní příště chvíli zvažte co píšete, ne vždy má pravdu Beauty... a nepsala jsem jí to jen já, a hlavní je že si z toho něco vzala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no ono kdybyste se podepsal/a taky by to mozna vyznelo jinak:P
      jinak souhlasim s vami, nekdy je az zarazejici jak nektere/i(asi mladsi)odkyvou vsechno co tu beautygloss hodi na stranku(nekdy mam pocit ze kdyby napsala "posnidej kostku masla" tak pulka lidi to tu posnida:D) to bylo obrazne receno:)
      nic proti nikomu, kazdej at si prijde na to co jemu vyhovuje(ja si do toho taky nenecham kecat nikym).je pravda ze po precteni tohohle clanku sem rada ze si BG nasla trenera bo kdyz sem videla ty hodnoty ktery ji..uf spadla mi brada.ja chapu ze v 17letech to telo nejak da ale co co za 10-15 let?a ono to utece a pak bude pozde.
      jinak nevim no jeste sem nikoho nabrat svaly po balatech a brokolici nevidela(snad jen zuzkuL. u ni mam pocit ze ma ty svaly z brokolice podle jejich jidelnicku:D:D)
      btw timto komentarem sem nechtela nikoho urazit, je to pouze muj nazor:)
      a tobe BG preji at se ti dale dari a ja te budu dal z povzdali sledovat a inspirovat se tvyma workoutama a receptama:)

      Vymazat
    2. Jen si trošku rýpnu...batáty nejsou zelenina? :-D
      ALe dobře no, každý si věří tomu, čemu chce. Nikomu to brát nebudu. Beautygloss do zadečku nelezu, navíc mám o dobrých deset let víc, než ona, takže snad nějaký ten rozum vlastním a vlastní názor taky. Jím to, co mi vyhovuje a mám odzkoušený na sobě, proto to hájím. Navíc nenadávám na něco, co jsem si nevyzkoušela na vlastní kůži, jak někdo, že?
      Musím ale přiznat, že když tu teď uvedla, že jí 180g bílkovin, tak to přijde hodně i mně. Já jsem ráda, když dám 110 a i to je na mě moc, i když jsem podstatně "větší" než Beauty. A i tak mi někteří nadávají, že toho jím moc.

      Vymazat
    3. Jestli to ma byt reakce na muj komentar tak nikde jsem nespekulovala jestli jsou bo nejsou balaty zelenina, a dale pokud nepatrite mezi ty co " snedi kostku masla" nechapu proc se tak certite:D
      Bylo to mysleno s nadsazkou vse btw, ale jak se rika potrefena...,:D
      A btw jeste rejpnuti vek neni vzdy umernej rozumu;)

      Vymazat
    4. Je třeba si uvědomit, že každý, kdo sem píše, má ohledně stravování nějaký cíl. Tento fakt sám o sobě vylučuje jakékoliv zobecňování diety nebo stravování chcete-li. Já sám hubnu, svalové hmoty mám dost a nabírat ji nechci, naopak se potřebuji zbavit nadbytku tuku, zejména toho meziorgánového a k němu přidružených zdravotních problémů. Z časových důvodů cvičení zatím nepřipadá v úvahu, takže jdu touto cestou. BG naopak nabírá a cvičí, takže jí sacharidy v rozumném množství prospějí. Přestaňte tady kádrovat ostatní, když neznáte jejich cíle. Navíc když neznáte ani je samé. Mně například bylo 16 už dvakrát a tím pádem jsem dalek toho, abych slepě následoval každou větu, kterou kdo kdy napsal na internet ;)

      Vymazat
    5. Ale dyt oukej kazdej mame naky cile, a pokud je mi znamo z toho co sem z BG prispevku vycetla je jeji cil nabrat svaly coz bez sachru proste nejde( a spousta lidi ji to tu reklo) tak je fajn ze si nechala poradit od odbornika.
      A ani ty si starsi( ja taky) ale imo se tu najde mnoho slecen ktere vidi hezkou vysportovanou kocku prectou si tu neco o tukach, paleu apod a pak si to preondej po svym;) ono jako dokud si to bg nehodila na papir a nevidela ty cisla v reale taky asi zila v domeni ze je vse oukej.
      Btw nic proti paleu nemam! Ale vseho moc skodi;)
      A kadrujes tak maximalne ty nechapu proc ses tak utocnej btw. Jo a tos nemyslel vazne ze ses tak casove vytizenej ze nemas vas na 15min workout?;)

      Vymazat
    6. To byla reakce na tu anonymní paní / slečnu, která psala úvodní komentář :) S tím workoutem na tom zapracuju, zatím mám moc práce, rodinu a bolavý záda. Ono to přijde :)

      Vymazat
    7. Já taky reagovala na anonymní, kdyby něco :-) Kostky másla fakt nejím, jen mě iritují lidi, co v rámci "dobrého úmyslu" odsuzují vše, co jde proti jejich přesvědčení, aniž by si zjistili nějaké informace nebo vyzkoušeli na vlastní kůži. Ostatně paleo je tak variabilní, že si jej každý přizpůsobuje sobě na míru.
      A hlavně nechápu, proč musí "Anonymní" hned urážet všechny o vlezdoprdelkovství, jenom proto že s ní nesouhlasíme
      A abych se zastala Icemana, někomu třeba nevyhovuje 15min workout, mně třeba taky ne, protože mi připadá ztráta času se kvůli 15min převlékat a sprchovat. Když už, tak se chci pořádně sedřít a potřebuju vědět, že jsem udělala maximum a že jsem se vyždímala, čistě jen pro můj dobrý pocit. Krom toho, nevím jak na tom jsi, ale s rodinou, prací a jinýma aktivitama je na ten sport čím dál míň času

      Vymazat
    8. Tak to pardon sem myslela ze to je na me:) tak me treba ty kratky workouty zase max vyhovujou hlavne v tydnu bo sem do vecera v praci dotoho taky povinosti takze cvicim az kolem sedmy o vikendu si dam obcas neco delsiho ted treba insanity popripade vypadneme ven:) proto si myslim ze kazdej si najde 15 minut( ale souhlasim ze me nekdy stve si kvuli 15 min myt vlasy, prevlikat apod:)
      Jinak k icemanovi tak s bolavejma zadama to je jasny no...
      A za me ja zastavam nazor at si kazdej basti jak chce, ja si treba paleo vyzkousela diky bg a nevyhovuje mi, ji evidentne svedci jen ty bilkoviny bych asi prehodnotila no;)

      Vymazat
    9. Záda mám bolavý ze sezení u práce, takže je to takovej začarovanej kruh, ale právě ty krátký workouty bych chtěl zkusit, protože to by mi ráno vyhovovalo hned po probuzení třeba s kettlebellem, který by mi na ty záda pomohl. Kromě toho žádnou pohybovou aktivitu nemám, pokud tedy nepočítám desetikilometrový vycházky s našimi dvojčaty v kočárku, což je tak 40 kilo :) Zatím zjišťuji, co se doma dá cvičit - stejně jako s LC paleem, tedy studium, pochopení a provedení.

      Vymazat
    10. Icemene a co posilovat střed těla zvaný Core a při práci provádět dechová cvičení a protažení, mě to pomáhá.:-))

      Vymazat
    11. Díky za tip Fitnesslady, mrknu na to. Budu se na to muset soustředit, protože často makám a nevnímám co se děje kolem, včetně toho, že zapomenu jíst, pít, apod. :)

      Vymazat
  9. Ahojky,
    moc ráda bych tebe i tvé čtenářky pozvala ke mě na blog, kde právě probíhá GIVEAWAY :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, tak na tenhle článek jsem vyloženě čekala, protože potvrdil to co jsem ti nepsala, ale myslela si to, ono nemělo cenu ti to psát, protože ty sama si musíš vše vyzkoušet a projít si tím. Ty bílkoviny máš opravdu vysoko a je jedno co si momentálně myslíš, teď se cítíš dobře, ale ledviny si oddděláváš postupně a pak bum bác a příjde to třeba ve 30 letech, to snad nechceš. Mírně zvýšeno nevadí, ale ty máš extremně zvýšeno i kulturisti to přehánějí a pak jsou na umělé ledvině. Já držím maximum 1,5 g na kilo aktuální váhy - to nepřekračuji a musím cvičit a posilovat, pokud dlouhodobě necvičím, tak stahuji na 1g - to se lépe počítá než 0,8g.
    Tuky máš docela taky vysoko a hlavně je přijímáš z nevhodných zdrojů, změń alespoň poměr kdy přijmeš 2/3 rostlinných, ale ne kokosový a palmový je to z důvodů nasycených mastných kyselin, které způsobují srdečně cévní onemocnění, přece nechceš ve 30 letech projít prvním infarktem. Dneska píšu asi drsně, ale je to potřeba.
    Mikrovlnky jsou zlo, čela jsem odbornou studii na ně a od té doby ji nepoužívám, ty batáty raději bych dělala v páře.
    Batáty jsem nikdy neměla a ani mě to zatím neláká, ale určitě je někdy vyzkouším. Zrovna včera jsem viděla dokument kde je probírali a divili se jak se dostaly do Polynesie když jsou z Ameriky, mořem se tam samovolně nedostaly, musel je někdo uměle dovézt a zasadit.
    Beutygloss paleo jde dělat i s drobnými úpravami v bílkovinách a tucích a s ohledem na tvé budoucí zdraví bych trenera poslechla, prober s ním i ty tuky. Bílkoviny drž na 1,5g max.na 2g a nezapomeň, že tělo zvládne pouze určitou dávku v jídle, takže si to rozděl do dne kolik v jakém jídle budeš přijímat - dělám to tak a funguje to.Jinak si kup testovací proužky a tam máš i bílkoviny, pokud je najdeš v moči, tak je vylučuješ a pak jich přijímáš hodně.
    Uff to je dlouhý koment:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonce tu studii na mikrovlnky mám uloženou v PC.

      Vymazat
    2. Fitfitnesslady, mohla by si prosím tu štúdiu niekam nahrať? Veľmi by ma to zaujímalo.

      Inak úplne súhlasím, čakala som, kedy Beautygloss zoberie na milosť toľko prepierané sacharidy :)

      Vymazat
    3. Ahoj! :)
      Moc děkuju za komentář, že se mi snažíš pomoct :) Já to s těma bílkovinama nedělám schválně, ono to prostě hrozně rychle naskáče! :D A naopak ty sachry je těžké někde nahrabat, takže prostě zezačátku to budu muset víc hlídat ty poměry, abych měla všeho tolik, kolik je potřeba a furt nechodila do extrémů.
      Batáty určo zkus, a úpravu nechám na tobě :D Já mikrovlnku používám jednou za uherský rok na právě nějaký takový recept, jinak jídla vůbec neohřívám :) Ale tak z jiných zdrojů zase vím něco jiného..no, jednou za čas nic nezabije :D
      A ty proužky koupím, děkuju za typ. To myslíš ty na tu ketózu? :)

      Vymazat
    4. Já vím, se sachrama mám taky problém, vždycky jsem měla problém dostat se na 100g, mě stačí cca 70g to zvládnu:-)
      Ty proužky jsou nejen na ketozu, chtěj aby tam bylo vše Je tam krev v moči, bílkoviny, ketony, PH jestli nejsi překyselená což asi budeš když máš tolik bílkovin, glukoza. Dostačujících bude 50% z celodenního příjmu a ten já co máš neznám, jsou to výpočty z aktuálního stavu organismu.
      Mikrovlnka je zlo a u nás v práci sebrali dvouvařiče a nechali mikrovlnky tak budu muset taky nějak jinak si ohřívat štve mě to, protože jídlo z mikrovlnky ničí bílé krvinky a já to mám na hraně, taky jsem ohřívala v práci takhle, tak teď budu jíst studené raději.:-((

      Vymazat
    5. No mě odrazuje že jsou sladké ty batáty, ale asi to tedy risknu, při nejhorším to spapká zvířectvo:-)

      Vymazat
    6. Tak děkuju za radu, příští týden si pro ně skočím ;) A o těch bílých krvinkách jsem to netušila.. no, jak jsem psala, já si jídla neohřívám, jím je potom zastudena :D A ty batáty určitě nezklamou, neboj ;)

      Vymazat
    7. Fitfitnesslady: A mají ty testovací proužky nějakou značku, nebo jméno? Já jen co mám přesně vlastně v lékárně říct kdyžtak :). A kolik zhruba stojí?

      Jinak co se týče živočišných a nasycených tuků, začíná se ukazovat, že ta mánie kolem kardiovaskulárních onemocnění a cholesterolu, byla dost přehnaná. Začal ji jeden jedinej kardiochirurg, který se s tím pak objevil myslím i na obálce TIME magazine a už to jelo (tuším někdy v 80.letech). A přitom to byla zhruba podobně mylná hysterie, jako se špenátem a jeho úžasným obsahem železa. Samozřejmě tomuhle člověk věřit může a nemusí, ale vůbec bych se nedivila, kdyby to tak vážně bylo (to jen tak k zamyšlení, že nic není černobílý a ne všechno je neomylná pravda)

      Vymazat
  11. Ahoj Beauty,
    na tenhle článek jsem se těšila, byla jsem zvědavá co ti trenér poví. Plavání je skvělé, určitě tě bude bavit a je to neuvěřitelně uklidňující :)
    Recepty se mi líbí. Hlavně ten poslední, možná dnes něco takového zkusím. Ale ta mikrovlnka v pohodě fakt není. Zkus si přečíst tenhle článek http://www.veganza.cz/index.php/vyziva/248-mikrovlnna-trouba-jak-jste-o-ni-nejspis-neslyseli

    Jinak já bývám radši když je ve fitku víc lidí(rozuměj mužských :D) než když je prázdno protože to pak víc motivuje :) A jet na 1000% ve fitku nejde celou hodinu, musíš si mezi sériema dát alespoň 30 sekund nebo minutu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Tak s tou mikrovlnkou..já nevím, stejně ji skoro nepoužívám. Jídlo si vždycky chystám rychle na pánvi, nebo do půl hodiny v troubě, a pak to už znovu neohřívám. Takže tu mikrovlnku používám jednou za uherský rok na některý z takových receptů. Ale jak jsem psala v komentáři výše ten odkaz, tam je zase spousta důvodů, proč je mikrovlnka lepší... No, nejsem vědec, čas od času to nezabije ;D
      A to s motivací mě moc nenapadlo, já tam zatím ale nikoho moc motivujícího nepotkala, bohužel :D Když teda nepočítám toho kluka z druhé posilky ;D A jasně, ty pauzy mezi sety tam byly :)

      Vymazat
  12. Jéé další batátové recepty! Včera jsem zkoušela tvé batbatátovéranolky hranolky a teda omnomnom! Držím palce při nabírání svalů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že chutnaly! :) A moc děkuju, budu se snažit ;D

      Vymazat
  13. Taky jsem se na tento článek těšila :) Je super že jsi teď tak pod dohledem a někdo ti radí co a jak dělat, ty to jednou dotáhneš na přední strany světově známých fitness časopisů :) :D Pobavila jsi mě tím že půjdeš brázdit vlny :D Ale plavání je samo o sobě super, škoda že my tady máme bazén až za několika kopci v jiném městě :D Taky mi nikdy plavání nepřišlo jak pořádný sport, možná je to tím že prostě necítíš jak se potíš když jsi ve vodě, ale ono je i to plavání vyčerpávající :) A batáty jsem ještě nikdy nejedla, ale dostala jsem na ně teď chuť :D Jíš je i k masu jako přílohu nebo spíš nasladko? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak třeba jednou na vás budu koukat z Muscle&Fitness :D Uvidíme.. :D
      A ty batáty můžeš jíst jak chceš, fakt! :) Třeba ta z mikrovnky, nebo ty batátové hranolky normálně k masu, a z toho pyré pak můžeš udělat cokoli, jak jsem psala ;)

      Vymazat
  14. Ahoj,
    chtěla jsem se zeptat, jestli bys mi trochu neporadila. Přemýšlím o tom, že bych zkusila nakouknout do naší (i když tak trochu z ruky a nemístní) posilovny, nejspíš si zaplatila jako první tu hoďku s trenérem, abych viděla, co všechno zlepšit a jak to tam chodí... Ale pořád váhám. Jelikož jsem se před rokem taky vyhrabala z A, mamka mě v mém snažení o pevnou a "tak trochu" svalnatější postavu zrovna nepodporuje, o babičce ani nemluvím (když zjistila, že cvičím s petkama naplněnýma pískem pro kočky, seřvala mě, že ze mě bude kulturista :D :/). Už jenom kupování proteinu jde na můj účet a jelikož o brigádu u nás člověk nezakopne (nezaměstnanost je všemocná), docela to leze do peněz. Tak nevím, jestli ta posilka za to, abych dráždila rodiče a věnovala tomu finance, opravdu stojí. Rozuměj - chci to opravdu moc. Cvičím pravidelně, čtu spoustu fitness webů (ať už domácích/zahraničních), hledám informace, snažím se přibrat nějaké svaly... a mám takový pocit, že bez seriózních vah to zřejmě nepůjde :( Domů si je ovšem pořídit nemůžu (ani ty menší), to by byl hned oheň na střeše. Taky bych se s někým ráda poradila, co se jídelníčku týká a myslím si, že trenér by mohl být ten "pravý ořechový."
    Poradíš, prosím? Předem díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beautygloss ti určitě odepíše, ale chtěla jsem ti jen poradit, že existují posilovací gumy s kterými můžeš nahradit činky, zítra budu dávat fotku na blog - to jen proto že píšeš, že máš problémy s rodinou a abys nemusela cvičit s petkama, tohle totiž lépe schováš.Jinak je mě upřímě líto, že nemáš podporu v rodině. Co se týká jídelníčku zkus spíše kontaktovat nějakýho trenéra či výživového poradce, ale musíš mu všechno sdělit a i to jaký máš cíl.

      Vymazat
    2. Děkuju za odpověď, zítra na ty gumy určitě kouknu, zní to zajímavě :) O tom, zkontaktovat ohledně výživy někoho, kdo je v ní přeci jenom víc zběhlý, než já (ono co si budeme povídat, člověk toho hodně vyčte, ale aplikovat věci do života je někdy složitější), jsem uvažovala taky, ale... Často se seknu právě u toho uvažování :D Mimojiné se bojím těch cen za konzultace apod.

      Vymazat
    3. Ahoj! :)
      Tak nejdřív musím říct, že je supr, že jsi anorexii překonala. Teď rodiče chápu, že tě v tom nechtějí moc podporovat, našim se to taky moc nezdálo, když jsem chtěla začít cvičit. Ale dokázala jsem, že přibírám i se cvičením, ba mi to v tom ještě pomáhá, a to je hlavní :)
      S tou posilkou - no, to záleží fakt na tobě, jakou postavu očekáváš. Mě se líbí ty namakané, takže to bez těch vah nepůjde. A jestli jsi začátečník, a navíc jsi se léčila právě z PPP, tak je lepší si nechat poradit, jak jsem to udělala já, aby tvá snaha měla výsledky :) Pak to můžeš kombinovat s cvičením doma - párkrát týdně posilka, párkrát třeba ZWOW nebo nějaký HIIT, u něhož činky nepotřebuješ, tam ti stačí vlastní váha těla. A taky ten odpočinkový den, který já teda nemám vůbec ráda :D
      No cena za konzultaci je celkem vysoká, ale zase se koná třeba jednou za 2 měsíce, on ti dá dopředu plán a tak, a pak už chodíš sama cvičit ;)
      Jestli se chceš ještě na něco zeptat, klidně napiš ;)

      Vymazat
    4. Moc děkuju za vyčerpávající odpověď :) HIIT cvičím v podstatě každý den, tedy kromě úterků, protože to dojedu domů opravdu hodně pozdě, takže to mám onen "restday." Jeden ze cvičebních dnů věnuju ZWOW (Zuzka nenahrává zas tak často) a teď jsem se ještě rozhodla přidat si ke každému z workoutů bonus ve formě nějakých extra videí z muscleandfitnesshers.com. Jako samotné workouty mi totiž připadají hrozně krátké a bez kardia, které bych (alespoň trochu) musela přidat buď na konec, nebo na začátek, což mi vůbec nevyhovuje :D Už jsem si zvykla na to střídání u HIITů,kardio vs. posilko. Zdá se mi, že to pro mě má největší výsledky. I když teda...občas mám pocit, že mi puknou všechny žíly na hlavě, hlavně u kliků apod. "dolohlavových" cviků. :D
      Otázky mě momentálně žádné nenapadají, ale kdyby se něco vyskytlo, ráda využiju tvojí nabídky :) Teď mi došel protein a budu muset mamču zpracovávat, aby mě ho nechala koupit (za moje peníze - komu to dává smysl? :D), tak si ty konzultace nechám projít hlavou a uvidím, jak se všechno vyvine. Příští rok ostatně odjíždím na školu do Německa, takže zřizovat si permanentku do posilovny nemá cenu (a jak jsem zjistila, nějakou mini posilovničku tam mají dokonce na intru - a zadarmo :D - tak se tam těším ještě víc :D).
      Ještě jednou díky :)

      Vymazat
  15. Musím říct, že tě moc obdivuju. A držím palce, ať se ti daří a... ať to zvládneš s těmi sacharidy. :D

    OdpovědětVymazat
  16. ta fotka před recepty je hustá! a na batáty jsem koukala v pátek, odradila mě cena :D

    OdpovědětVymazat
  17. Ahojky, super článek :)
    Máš super postavu a to jak dřeš v posilce.. to je paráda.. já jsem líná ale když už se "dokupu" k nějakému cvičení, tak to stojí za to :-D
    Můžeš pak přidat i nějaké konkrétní jídelníčky co ti poradil trenér? To by bylo zajímavé pro inspiraci, abychom viděli co teď papáš :)
    Měj se

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! :) Trenér mi jídelníčky teprve bude posílat, ale pak se o ně podělím :)

      Vymazat
  18. bohužel jsem zatím ještě nikdy nebatátovala :D Stejně jako Kamču, taky mě trochu odrazuje jejich cena... ale někdy se v obchodě rozšoupnu, koupím je a nějaký z tvých receptů vyzkouším :)
    A mně teda plavání jako pohyb připadne :D Vždycky plavu, plavu, pohoda, pohoda, pak vylezu ven z bazénu a začnou se mi klepat svaly na rukách i břichu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to začni, batátování je supr! :D A je fakt, že po vylezení z bazénu jsem se cítila jako želé :D

      Vymazat
  19. Ahoj Beauty,
    zadnej trener ani vyzivovej poradce ti (ani zadnymu jinymu sportovci) nikdy nedoporuci paleo stravu. A duvod? - Nejde jen o to, ze obiloviny, mleko atd; obsahuji veci, ktere jinde nenajdes, ale jde hlavne o to, ze sacharidy=energie a to je to, co pri treninku potrebujes. Paleo stravou se jakoby omezujes na male mnozstvi potravin, pricem jako sportovec bys mela prijmout co nejvic zivin, vitaminu, mineralu. Pro behajiciho cloveka jsou sacharidy vicemene to jediny, co ho zajima. Je normalni, ze bezec za den prijme klidne 600g sacharidu. Dospivajici kluci budou mit toto skore taky vysoke, vsak o znate, jak dospivajici kluci jedi za tri ... :)
    Ale konec teorie, tohle vsichni vedi. Ja si nemyslim, ze bys musela ve svem jidelnicku neco zasadniho menit, za predpkladu, ze jsi na 100% spokojena. Nemas hlad, mas enerii, citis se fit, netloustnes, nehubnes ... Jiste, budes ve velke mensine mezi sportovcema, a mozna ti taky za mesic dojde energie a budes muset neco zmenit, ale prijde mi jako nesmysl nasilne menit system, ktery ti vyhovuje. Jediny co ti k tomu jeste reknu, dej si bacha na ty bilkoviny, snaz se neprekracovat hranici 3g/kg a snaz se kombinovat ruzny bilkoviny dohromady, aby tam byl vyvazenej pomer AK a abys je dobre vyuzila. Prijimej lavne bilkoviny z vajec a masa, omez rostlinny bilkoviny.
    Nejsem zadnej laik kterej ti tu vyklada pohadky, neco o vyzive vim. Kdybyses ctela poradit, napis a jinak preju hodne sportovnich uspechu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! :)
      Moc děkuju za komentář. No musím říct, že mě právě bylo zatím nejlíp na té stravě s méně sacharidy, ale nemůžu to soudit hned po druhém dni, co jsem je o dost zvýšila. Ale prostě to udělám tak, jak mi radí ostatní a uvidím :) No...'netloustnu'...já chci přibírat, takže to taky souvisí s tou změnou. Na té dosavadní stravě mi bylo dobře, ale ten nárust už se nekonal, spíš jsem se dostala do fáze rýsování, na což mám ještě dost času :D Ty bílkoviny budu muset kontrolovat více, stejně jako sacharidy. Mě se to totiž vůbec nezdá, ale najednou je těch bílkovin hrozně moc! :D
      No, trenér mi sice bude jídelníček posílat, ale můžu se zeptat i tebe - kolik tak těch gramů bílkovin a sacharidů na den? 167 cm, 53 kg, cca 1 h sportu denně, snaha o nabírání svalíků... Je jasné, že to takto asi odhadnout nejde, ale jen přibližně? :)

      Vymazat
    2. Ty bílkoviny drž na 2g tj při tvé váze 106g za den, rozděl to do dávek aby jsi nepřekročila 25 g na dávku v jednom jídle pak je tvé tělo plně využije. 3 g už je moc, to je na extremní kulturistiku u chlapů. Sachry ti nedokáži napsat, ale 150 - 200g by ti mohlo stačit.

      Vymazat
    3. Tak to bude záhul, to na těch 106 gramech udržet, budu se muset krotit :D Ještě počkám, jak mi napíše ten trenér, ale asi to bude takto nějak :)

      Vymazat
    4. Tloustnout jsem myslel jako do tuku, vim ze chces nabrat. Problem je v tom, ze bez tech sacharidu dost tezko ziskavas energii. Ja vim, ze si pripadas ze vubec nemas hlad, ale podivej - kazdy den sportujes, si ve vyvinu. A jeste k tomu chces nabrat, musis zkratka jist opravdu hodne. Pokud teda prijmes nejakych 150 bilkovin denne a nebudes se prejidat sacharidama (protoze ti po nich neni tak dobre), budes to muset dohnat v tucich.
      Pokud odemne chces cisla, tak co se tyce tech zivin, normalne bych ti doporucil zhruba S:350/B:100/T:70 - to dela celkem asi 10 000 kJ. Pokud se jinak pres den nebudes moc hejbat, tak to staci, jinak pridat sacharidy.
      Pokud odemne chces cisla a chces drzet paleo, nemuze to byt nic -idealniho-, ale myslim, ze pokud by ti t vyhovovalo, neavrhoval bych to. S:50/B:150/T:180 taky zhruba 10 000 kJ. Ber to s nadhledem, jsou to jen cisla.. Myslim, ze tech 10 000 je na tebe mozna trochu malo, akze kdybys nenabirala, zvys tuky, nic jinyho (pokud teda nechces sacharidy ...) kdybys byla kluk, tak by to bylo o dost slozitejsi, protoze stradat kilojouly na tucich uz neni uplne idelni :D (kluk potrebuje ty energie jeste daleko vic nez ty, kdyz je v dospivani)

      Asi bych ti mohl zopakovat, ze ja bych se takhle nestravoval, na druhou stranu si nemyslim, ze to neni cesta. Jediny, ceho bych se bal je to, ze nebudes mit dost energie. Jakmile se budes citit slaba, je to signal, ze tvoje paleo cesta je u konce (pokud je ti sport milejsi). Jenom pro srovnani, me je 15 let, taky posiluju a muj prijem je asi S:500/B:120/T:60-80. Obcas vic obcas min, jak kdy.. Posledni dobou mam hlad mnohem ic nez driv a tak jsem schopnej snist klidne svickovou s osmi knedlikama a zajist to nejakym dobrym dezertem. To telo si proste o tu energii rekne, kdyz ji bude potrebovat.
      Mej se fajn a neboj se zeptat na cokoliv;)

      Vymazat
    5. Moc děkuju za pomoc! ;) Ty sacharidy teda budu muset zvýšit o dost, podle těch čísel, jak píšeš :D Jak jsi psal ten druhý poměr, tak tak nějak jsem mohla do této doby být, jen těch bílkovin bylo ještě o nějakých 30 g víc, ale už jsem prostě nenabírala :( Takže budu muset ty sachry navýšit, ať to roste ;D

      Vymazat
    6. Pokud jsi ne nabírala, mohlo to byt dany nízkým EP, takže by to chtělo víc papat, a nebo tím, ze ti chybí odpočinek. Kulturisti bez suplementu trénují 3x v týdnů aby se to stačilo zregenerovat, jinak je to pak zbytečný. Mrkni na nějaký kulturistick weby.
      Třeba nakonec za cas pře des na klasickou stravu, ma to plno výhod. Nenech se ale přemlouvat a rozhodni se sama.
      Hodně štěstí!;)

      Vymazat
  20. Co na to říct - asi jen jediné. Je krásný, že sis v tom našla takovou zálibu, tvoje pokroky jsou fakt megácký :D (to je zase slovo) a ty jsi snad den o dne krásnější. Účast v nějaký tý soutěži by byl hřeb toho, o co se snažíš, moc ti to přeju, ať to výjde! A pěkně poslouchej trenéra, ten ví asi nejlíp, co bude nejlepší. A co na to doma vaši? A co kámošky, nemáš nějakou takovou, se kterou můžeš sdílet takovýhle noviny? :D

    Jinak batátky mi moc nechutnaly...ale zasloužej si druhou šanci jako avokádo, to rozhodně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak naši to nějak moc neřeší, řekla bych. V okolí moc takových fitness ''fanatiků'' fakt nemám, bohužel :D A batáty fakt musíš znovu zkusit! :))

      Vymazat
  21. Já bych se ráda přidala k nákupu DVD.

    OdpovědětVymazat
  22. Já bych si to CD možná koupila, zítra se kdyžtak ještě ozvu :).

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj.
    Tak ti držím palce s nabíráním, ani nevíš, jak mě chybí pohyb, mám ještě stehy,takže nic nemůu, achjo! :((
    No, ale koukám, že jdeš do toho naplno, jen tak dál, za chvilku budeš výborná fitnesska! :))
    Batáty bych chtěla vyzkoušet, kouknu se po nich! :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ps. Mohu se ještě zeptat, kolik to cd stojí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To CD stojí myslím něco přes 200 kč, ale můžeš si to najít na googlu, už si to nepamatuju :D ;)

      Vymazat
  25. Mám problém s bílkovinama.. stěží do sebe za den narvu doporučený množství 1,5g/kg protože u nás doma se moc maso nejí, šunky moc nekupují a dohánět to pořád cottagema nebo vajíčkama je už fakt vopruz.. doma ve zdravý výživě moc podpory nemam, prej je ta moje strava zruinuje.. ale kdyby se nekupovali ty sladký sračky tak se tu ušetří dost.. ale vysvětluj to doma no :/ závidím všem, co to mají doma v pohodě.. holt si budu muset počkat až vyletím z hnízda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zs tak hrozny to snad nebude, ne? Pokud se stravujes nejak tak normalne (pecivo se syrem/sunkou k snidani, obcas maso, mliko, jogurty..) tak nejaky ten bilkovinovy zaklad mas. Pokud je to stale malo tak si kup treba tunaka, to je vyborny zdroj bilkovin, jatra jsou levna ovesny vlocky taky neco maj... staci se jen zamyslet ;)
      Jen tak pro inspiraci ti sem hodim jednu snidani (pro me dost mala porce, pro tebe asi akorat - jsem kluk)
      ovesne vlocky 70g
      mleko 250ml zhruba
      nejaky sladidlo
      1 vejce (ani ho tam neucitis)
      hrst orisku
      uvaris z toho kasi, chutna to vyborne, je to za pet minut a ma to asi 30g bilkovin. Odpoledne si dej jogurt, vecer tunaka a si v pohode.

      Vymazat
    2. Naši mi taky pěkně nadávali když jsem držela dietu před závodama a každej den jsem sežrala asi tak kupu masa :D Ale naštěstí mi to nezakazovali... Zkus si koupit třeba proteinovej prášek ;)

      Vymazat
  26. Říká se tomu normálně provazy :D Ale já tomu říkám RUMBAKOULE :D :))

    OdpovědětVymazat
  27. Jéj, ty jsi užásná. Děkuju moc za recepty :)

    OdpovědětVymazat
  28. Ahojky, moc ti držím palce, vypadáš vážně super! :) Můžu se zeptat, na jakou soutěž se chystáš? Já byla letos poprvé na bikiny fitness a je to úžasnej zážitek - bohužel jsem taky zjistila že mam dost velký rezervy, ale na těch už se pracuje, taky zrovna nabírám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! :)
      No jen nad tím uvažuji,ale chtěla bych taky zkusit bikini fitness (junior, je mi 17 ;)). Ale musím na sobě dost zapracovat, abych se tam neztrapnila :D Můžu se zeptat kolik ti je? A jak se ti na soutěži dařilo? :) Ráda bych si s tebou třeba i něco o tom napsala, jaké máš zkušenosti a tak :)

      Vymazat
    2. Jo? Mně je 18 :) Vzhledem k tomu že letos maturuju tak jsem do tréninku a diety nemohla dát těch 100% jak jsem chtěla, ale z mistrovství Čech jsem postoupila na mistrovství ČR, což byl sám o sobě pro mě velkej úspěch. Na MČR už jsem ale skončila poslední... Příští rok jim to ale ukážu! :D Psát si můžem, je super mít někoho, kdo je do toho stejnej blázen jako já :D na Facebooku mě najdeš pod "Míčulka Mrázková" nebo mejlem m.mrazkova94@seznam.cz ;)

      Vymazat
  29. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  30. Jak Ty pořád básníš o těch batátech, tak jsem si opravdu jen díky Tobě v pátek dva koupila :) nikdy jsem je neměla a příští týden je vyzkouším nějak přichystat a uvidíme, jsem zvědavá :) Snad nedopadnu jako Ty a chřest :D

    OdpovědětVymazat
  31. Ta sladká brambora z mikrovlnky nemá chybu! :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D