čtvrtek 2. května 2013

Bulking a kuřecí nožky

Ahoj lidi! :)

To jsem vás zas vyděsila, že jsem se tak dlouho neozvala, že? :D Ale musím vás držet v napětí, pak se budete těšit na další články (snad.. :D)

Musím vám všem moc poděkovat za přání k narozeninám, fakt! (už čekám, až mi od vás poštou dorazí dárečky ;DD). Já je budu oslavovat až někdy za týden, ale od rodičů jsem už teď dostala nějaké penízky, tak jsem je musela hned nějak investovat! Přece je nenechám jen tak napospas čekat v pokladničce! No, a určitě moc moc toužíte vidět, co jsem si teda včera pořídila! :D

Nejsem moc nakupovací typ, ale nebývalo to tomu tak vždycky. Jednu dobu jsem měla furt takové nakupovací mánie a nejraději jsem lítala po obchodech :D To mě teď zas tak nebere. Navíc jsem si vzala strašně vysoké podpatky a to nebylo na 3hodinové chození po obchodech to pravé ořechové :D

Nejvíce času jsem strávila ve sportu (překvapivě :D) - chtěla jsem si koupit nějaká trika do posilky. Už se hrozně těším na tu schůzku s trenérem, ale nakonec to bude až příští pátek. No, zatím si musím nějak vystačit sama :D Nakonec jsem si vybrala 2 obtáhlá trika a jedno takové kratší.

Takové a pak jedno v růžové barvičce ;) Ať v té posilce hezky svítím :D
No a další je toto kratší triko, taky na cvíčo. Na takové ty teplejší dny nebo na letní sprinty venku :)


Pak jsem na chvilku zabloudila do New yorkeru (píše se to tak? :D). Tam jsem si vybrala plavečky a podprdu (která mi konečně sedí :D)


 
Poslední zastávka byla v jakémsi malém hrozně barevném obchodu, jehož název si už nepamatuju :D A stejně barevné a bláznivé je i to triko, ale já takové ráda! :D
 


Tak, doufám, že jste moje ''chlubení'' novými věcičkami přežili :D Aspoň vás teď na večer netrápím nějakým úžasným receptem, co myslíte? :D


A teď se zase vrátíme na chvilku k posilce. Řeknu to zase a znovu - tam je to tak šíleně boží! :D Dneska jsem měla nohy, a na dřepech jsem si naložila 60 kg - dala jsem 4 opakování. Jsem ráda, že jsem nejdřív začala chodit tady do té menší posilky - naučím se tam aspoň nějaké základy, ale pak stejně přejdu do té větší. Sice ji mám dále od domu, ale zase tam je mnohem víc činek a strojů. Už se na to hrozně těším, a ještě víc, až budu mít ten cvičební plán a budu se moct zase víc pustit do nabírání svalíků!


Znáte pojem ''bulking''? Nevím, jak bych jej přesně do češtiny přeložila, řekněme něco jako české slovo ''nabírání''. Je to přesně ta věc, které se ženy bojí, když chtějí začít cvičit s většími váhami - aby nebyly moc ''bulky'' - tedy naducané, velké, arnoldovské...Tak s tou fází nejspíš začneme i u mě. Nejspíš se budem soustředit jen na váhy, v nějaké té první fázi, abych nabrala co nejvíc svalů. A pak (podle toho, jak kvalitní hmotu budu nabírat) nastane nejspíš tzv. ''cutting'' - tedy osekávání, rýsování svalů. To bude nejspíš změnou jídelníčku a zařazením intervalového cvičení.


Jak jsem byla nedávno v posilce, cvičila tam taky jedna další ženská, bylo jí kolem 35 let. Nejdříve tradičně sedla na půl hodiny na rotoped. Potom začala střídat všechny stroje, co tam jsou, na každém samozřejmě tak 1-2 závažíčka. Potom si osedlala i legpress - dala si tam 2 závaží a jela asi 3 minuty v kuse. Já se jí po chvilce zeptala, proč si tam nedá víc a ukázala jsem jí, kolik tam zvedám já. Ta na mě vyvalila voči a prej že nechce, aby jí narostla mega stehna.


Podle mě jsou nejvíc sexy hezky vyrýsované, svalnaté nohy. S náznakem kvadráků. Ale ruku na srdce - kdo někdy neřekl, že má tlusté nohy? (myslím teď ženy.. :D). Většinou tvrdí, že už odmala měly silné nohy díky různým sportům. Nebo že na nohou se jim tvoří svaly rychlostí blesku, ale nahoře jim ty svaly nabrat nejde. No a nakonec tedy řeknou, že nechcou mít stehna ještě více ''mega''.


Podle mě ale pouze velmi malé procento žen má ve skutečnosti přirozeně svalnaté nohy. Některé odmítají běhat, protože po tom přece rostou svaly (no, více definice na nohou po něm vidět můžete, ale stále je to jen kardio, pokud neděláte intervaly). Ale pravdou je, že pokud by se tyto ženy vyrýsovaly (zbavily přebytečného tuku), nohy by měly velmi hubené (možná i víc, než ty moje dřívější tyčky :D), protože většina té skutečné hmoty je prachobyčejný tuk.


Pokud si teď sáhnete na stehno a můžete za něj tahat, jak se vám zamane, tak je mi líto to napsat, ale je to tuk. Když to zkusíte na někoho se svalnatými nohami, hned pocítíte ten rozdíl mezi těmi ''tkáněmi''. Neříkám, že bych já teď měla nějaké svalnaté nohy - pořád je mám hubené (bohužel). Ale od té doby, co jsem na ně začala fakt cvičit, tak se změnila i jejich pevnost. Dřív to byly prostě tenké tyčinky obalené něčím měkoučkým. Teď když na ně sáhnu, jsou pevné.

Toto raději nezkoušejte :D

Když poprvé s posilováním začnete, je přirozené, že se cítíte ''větší'', nějakou dobu. Vaše svaly vypadají možná plnější, ale zaručuju vám, že za tak krátkou dobu vám ty svaly rychlostí blesku opravdu nenarostly.


Nejčastější příčinou je to, že vaše tělo začne zadržovat vodu. Když se během cvičení potíte, hladina sodíku v těle se zvýší a na to tělo reaguje zadržováním vody. Během posilování do svalů putuje nejenom krev, ale taky voda, a ta tam pak zůstane po tu dobu, co se sval ''hojí''. Takže nějakých 24 hodin po odcvičení dané partie budete mít určitou část těla více ''napumpovanou''. Pokud jste do toho ještě začátečník, vaše tělo to cvičení vlastně víc vystresuje a zadržuje vodu ještě více.


Další věcí je, že když jedinec začne cvičit, většinou taky zvýší množství přijímané energie a to hlavně sacharidů. Právě sacharidy na sebe v těle taky vážou vodu, takže když je pak někdo úplně vynechá, v prvních pár dnech zhubne - ale drtivá většina toho je voda! Sacharidy jsou navíc ve svalech ukládány ve formě glykogenu, což vlastně ten sval zvětšuje. Proto většina fitnessek a bodybuilderů dělá těsně před soutěží či focením tzv.''carb up'' - tedy navýšení sacharidů, aby ty svaly hezky vypoukly.


Pokud tedy na nohy necvičíte v obavě z toho, že vám přes noc narostou, tak vám upřímně závidím (a rozhodně nejsem sama), jestli máte takové štěstí! :D


No a další věcí, které jsem si všimla (a určitě nejsem sama :D) je ta, jakým způsobem trénují někteří kluci. Nazvala bych to stylem ''Každý den je upper-body day'' - tedy furt cvičí jen vršek, nejčastěji biceps. Vždyť nohy přece nejdou tolik vidět, tak na ty necvičí! :D Ale to pak vidíte na koupácích individua s nakorbeným vrškem a ''kuřecími nožkami''. Neříkám, že já jsem mezi ně taky nepatřila! :D Ale já už jsem si to uvědomila, tak těm nožkám dávám hezky co proto! :)

 
Tak, co z toho plyne? Nenechte kámoše, aby vynechával leg day! :D

68 komentářů:

  1. schůzka z trenérem, to zní vznešeně:D a tílka sis koupila krásná! ty plavečky nemaj chybu:) (to tvé tělo teda!)
    60kg? ty jsi blázen!:D cutting se mi líbí víc:D
    leg day jsou určitě důležitý :) vypadá to divně, "udělaná" jen půlka :D

    OdpovědětVymazat
  2. 60kg! :D to už bys mě uzvedla tuplem! :D :D ale když si chytnu za zdravé stehno, je tvrdé jak kámen... :D :D god! i have to thank you for my legs! :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jak vidím tu tvou luxusní postavičku, tak mám nutkání se jít někam zahrabat. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Holka :( to mi nedělej !!! :D Chce se mi plakat, když se koukám na tvoje fotky a potom vidím to moje břicho a nohy... Bože ://// No nádherná postava, super nákupy !!! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja nohy necvičím, sama neviem prečo, asi mám teraz hlavne prioritu brucho a zadok, ale myslím, že bicykel precvičí viac partií naraz, bolo by fajn sa trochu prevetrať na čerstvom vzduchu. Ja si akosi stále nedokážem zvyknúť na posilovne, nielenže mi to tam páchne, ale asi mi viac vadia tie pohľady niektorých chlapov. Viem, že väčšine ľudí to nevadí alebo to prestane vadiť, ale ja som sa do takej fázy ešte nedostala :D.
    Takých chalanov, čo cvičia len hornú partiu poznám veľa, ale u nás v škole mám múdrych spolužiakov, takže cvičia všetko a už sa im to poriadne rysuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mě tam ti chlapi nevadí, ať si koukaj, když chtějí :D Ale věř mi, že většina z nich se soustředí jen sama na sebe a pozorují se sami v zrcadle, jak jim pracují bicáky ;D

      Vymazat
  6. Ty tvoje svalnatý ruce, to je něco, já z nich nemůžu!
    Já jsem se nedávno taky pustila do tvarování noh, hlavně proto, že mne nejvíc trápí moje vnitřní strana stehen. Tam se mi usazuje hodně tuku, takový moje kritické místo. Už nějakou dobu dělám 30 days squat challange a stehna pak pěkně cítím, to je znamení, že to dělám dobře :)
    Mimochodem jsem asi před týdnem našla docela extrémní obrázek. K tvýmu článku pasuje dokonale :)
    http://1.media.collegehumor.cvcdn.com/61/13/4f4f456c626ed8699a2da44d0773bb86-leg-day-1.jpg

    OdpovědětVymazat
  7. Moc se mi líbí ty plavky a barevné triko :)

    OdpovědětVymazat
  8. No je bobuzel videt ze tu schuzku potrebujes. Vis ono to neni o tom zvednout co nejvic... akorat riskujes ze si neco natrhnes, stejne tak je spatne opakovat 4x, to je o nicem. Ale v poho ten trener ti tohle snad vysvetli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale má výsledky, plno lidí kt. cvičí podle nějakých fitness přiruček nebo i trenérů nemá výsledky co ona, hodně věcí co se píše a opakuje jako dogma na spoustu lidí stejně vůbec nefunguje

      Vymazat
    2. Proč 'bohužel'? Na tom je něco špatného, že se chci poradit s trenérem? :) Jinak já samozřejmě nedělám od cviku jen 4 opakování. Jela jsem předtím několik sérií do těch 58 kg vždycky zhruba 8 - 12 opakování. Až pak jsem si naložila těch 60, abych si zas zkusila něco víc. Příště těch opakování dám určo víc ;)

      Vymazat
  9. tyyjo tobě to zas sekne! já chci taky takovou postavičku
    Já na tohle "nabírání" na nohou vůbec nevěřím.. že některé ženské kvůli tomu přestaly cvičit, protože akorát "ztloustly" přes nohy.. nevím jestli mám brečet nebo se smát :D
    (možná ztloustly, protože si po půl hodině cvičení zašli do cukrárny na dortíček, za to nemůže posilka)
    a věnovat se neustále běhu je taky blbost, ale to je pořád dokola, žejo.. Já radši teda nožky posiluju! :)
    A hrozně mě pobavil ten obrázek "Zumba! I dont think so bitch! :D "

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trošku bych vyvětlila ono "nabírání" přes stehna, se kterým jsem sama měla problémy...co jsem začala posilovat, tak mi samozřejmě narostly svaly na nohou, ale bohužel jsem spalovala tuk z jiných částí, než ze stehen (břicho, boky, prsa...), ze stehen jsem tak neztrácela centimetry, ale naopak trošku přidala, než se to otočilo a nožky se začaly rýsovat, trvalo to ale na můj vkus moc dlouho. To je podle mě ono "nabírání" (aspoň z mého pohledu)
      Veronika

      Vymazat
    2. Všechno chce čas a změny přijdou! :) Je supr, že jsi s posilováním nesekla a nakonec ty změny jsou ;)

      Vymazat
  10. Ty vogo já tě obdivuji, já na dřepy chodim max 40, ale je zas fakt, že se snažim dát aspoň těch 8 nebo 10 ... S víc kilo se bojim, že se překlopim dozadu xD
    No a až se nasnídam, tak zrovna vyrážim na svůj leg & shoulders day :D

    OdpovědětVymazat
  11. Zase ti to tak sluší, krásně sis nakoupila! Ale co ten bicák na první fotce? To snad není možné, kde jsi ho vzala? (no kde, vím, že prostě dřeš :D), ale je krásný! A zvětšuje se rychlostí blesku. No a nohy...ty nohy..já je prostě nemam ráda :D, vždycky to byla moje nenáviděná partie, protože k hořejšku jsem je měla vždycky neúměrné. Kdybych měla tyčky, tak si strašně ráda na ně zaposiluju (myslím opravdovsky jako ty), ale jinak prostě normálka - zrovna to, co je ve cvičení. A nohy jsou prostě to, na čem stojíme, takže veškerý pohyb je na nich a věřím, že při každém cvičení, co cvičím, aspoň trochu zabírají. Ale je to asi jen zlomek toho, co si prožívaj tvoje stehna při dřepování s takovym nákladem :D Vážně tě obdivuju. Já, abych se přiznala, mám na ženský radši hubenější nohy, ale musí být pevné, to jo! Já mám takový problémeček s vnitřní stranou stehen - prostě je taková vyboulená a nemůžu se toho zbavit. S nějakým tím přibraným kilem mi příjde, že se obvod přes tuhle část ještě zvětšil...co s tím? Začínám být tak trochu bezradná.

    A jinak super obrázky, fakt pobavily :D Měj se pěkně, kočko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D bicáček je můj miláček! :D No právě že ty nohy jsou zvyklé na to nás pořád nosit, pak potřebují větší zátěž, aby ty výsledky vidět byly :) S vnitřní stranou jsem taky problém měla, je to prostě tuk, toho se zbavíš když shodíš tuk celkově, nejde to jen z jednoho místa. Mě to začalo mizet právě s nástupem do posilky - svaly narostly a ten tuk nějak mizí, prostě se to vyměňuje, jestli se to tak dá říct :D

      Vymazat
  12. Úžasná postava, myslím, že podzimní soutěže jsou tvoje! :)) moc ti to sluší, a krásné plavky, taky si musím pořídit nové už konečně :D

    OdpovědětVymazat
  13. a tak to já zase nakupovací typ jsem, a to dost! :D ale nakoupila sis krásně, to sportovní tričko se mi moc líbí :)
    a postavu máš prostě jako bohyně ( to zní dost úchylně, ale lepší přirovnání mě nenapadlo :D )
    a pobavil mě ten obrázek se zumbou, moc nechápu ženský co si jdou jednou týdně "zazumbovat" a myslí si, jaký jsou sportovkyně:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Och, bohyně mi dlouho nikdo neřekl! :D A moc děkuju :))

      Vymazat
  14. ja som ten šťastlivec (neviem či dať úvodzovky, či nie), čo má prirodzene veľa svalov na nohách (prečo nie aj na zadku?????) a kombinácia lodičiek a obnažených lýtiek zo mňa robí fakt že arnolda :D ale čo. stále si vravím, že lepšie ako tuk a vzhľad želatínových stehienok

    OdpovědětVymazat
  15. wow uzasne fotky, myslim, ze si inspiraciou pre mnohe baby!

    Inak posledne dni do konca GA! nezabudni sa zapojit! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/04/aprilova-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  16. Schůzku s trenérem ti závidim!:P
    Oblečení jsi vybrala super a moc ti sluší:)
    A tvůj názor na to, jak trénují kluci.. Naprotsto souhlasím, mě přijde, že oni snad ani neví, že mají taky něco jiného než jenom ruce:D

    OdpovědětVymazat
  17. podla mna je to s tymi nohami individualne. ty mas pomerne dlhe nohy, celkom tazko na nich naberas svaly. ja som po cviceni 30DS mala o 3cm na stehnach viac. nezda sa to takto vela, ale ver ze to bolo dost vidiet. inde som schudla a len v nohach pribrala. a ked som zacala cvicit zwow, tak to naberanie islo este rychlejsie. ja viem, ze su to svaly, ale ked som oblecena, tak to podla mna vyzera tucno. a ani na niektorych cvicitelkach sa mi to nepaci. ale to je len moj nazor. ja som mala stehna oproti tebe ovela vacsie aj ked som necvicila, je to genetika. lytka mam celkom chude a tam som nepribrala ani cm. plavky ti super sedia obidvoje. akurat ako sa tak na teba pozeram, tak mi napadlo ci by si nechcela skusit nejaku sutaz bikiny fitnes. keby si si trosku nohy spevnila, tak mas sancu podla mna. u nas na slovensku je v tejto kategorii najuspesnejsia nikol weiterova alebo celkom sa hovorilo aj o marine hamovej. nedala by si sem aj tvoje miery? obvod lytka, steho hore a stehno dolu? a este obvod cez bedrove kosti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, každý jsme jiný a prostě nelze aplikovat jeden styl cvičení na všechny. Na Beautygloss je vidět, že má geneticky tendenci mít úzké boky a hubené nohy - většina žen včetně mě to má ale naopak! Já mám stejný problém jak píše Anonymní: vršek mám drobný a nohy mám svalnaté i bez cvičení - v době, když jsem ještě chodila do posilovny, abych se "zpevnila" jsem nakonec vypadala třeba jako tenistka Dominika Cibulková :-) Ona má sice svaly, ale vypadá jako zápasník, což fakt není něco, po čem většina žen touží :-) Takže pohyb ano, ale nesouhlasím, že každá žena by měla zvedat váhy na stehnech! :)

      Vymazat
    2. Taky souhlasím! Já kdybych dělala to co Beauty, měla bych svaly bůhví jaké.. Prostě už to mám geneticky dané a ikdyž jsem ramenatá, potřebuju posílit zádové svalstvo. Prostě každý má něco, na čem potřebuje pracovat. Je to individuální..

      Vymazat
    3. Tak jasně, že záleží i na tvaru postavy, ale vždycky se to dá změnit :) Já teda nohy od přírody úplně hubený nemám. Vždycky jsem mívala problém s tou vnitřní stranou stehen. Když jsem pak hodně zhubla, tak z nich až byly ty tyčky. Pak jsem sice přibrala, ale do těch noh moc ne, asi proto, že jsem ze začátku měla spíš hodně kardia - běh a tak. A až teď, co se soustředím na hiit a posilování se začínají zlepšovat ;) Každopádně i ti, co mají ty nohy silnější, by na ně rozhodně cvičet měli. K tomu větší zátěž i na horní půlku těla, aby nahoře nabrali svaly a postava se vyrovnala ;)

      Vymazat
  18. Och, já tě prostě žeru kočko...

    ta tvoje postavička, teď mám chuť se jít zničit fest za ty 3 dny, co jsem se na to cvičení vybodla... chjo!!! Mučíš mě...

    Koupila sis pěkný věci, taky bych asi měla jít na nákupy pořádný!

    Držím pěsti s trenérem no... Uvidíš jak to bude probíhat všechno... každopádně ti už teď držím pěstičky ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Katie!! :)) Na trenéra se už těším, pak vám dám vědět, jak to probíhalo ;)

      Vymazat
  19. Máš úžasný tělo! Největší závist. :)
    A jinak, koupila sis pěkný věci, sluší ti. :)

    OdpovědětVymazat
  20. moc pěkné oblečení :) jéžiš tyhle kecy úplně nesnášim, zadupala bych za to ty ženský do ze mě (ohledně toho, že po pár cvičeních z nich budou korby..) jó kéž by to tak bylo :D

    OdpovědětVymazat
  21. Málem jsem si nad tou tvojí postavou uslintla :-D tebe bych nechtěla potkat na koupališti :-( :-D

    OdpovědětVymazat
  22. Ahojky, potřeboval bych se tě na něco zeptat ohledně cvičení?? Máš prosím nějaký mail, kde bych tě mohla kontaktovat? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj ;) Klidně mi napiš na mail - beautygloss@seznam.cz

      Vymazat
  23. moc ti to sluší, nechceš dělat nějaký fitness modeling?:D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a ještě jsem zapomněla:D všechno nejlepší, dodatečně!!:)

      Vymazat
    2. Moc děkuju, jak za přání, tak za pochvalu ;)) A uvažuju nad účastí v bikini fitness, nějaké junior :) Taky mám domluvenou schůzku s trenérem, abych mohla začít trénovat podle nějakého plánu a nabírat ty svalíky naplno ;)

      Vymazat
  24. Na ty tvoje fotky se už nemůžu dívat,máš krásnou postavu ! :)

    OdpovědětVymazat
  25. ty jsi doknalá!! :) doufám, že jednou to bříško budu mít aspoň trošku jako ty :) jsi moje velká inspirace! :) jinak ty plavky jsou boží!

    OdpovědětVymazat
  26. Ty plavky jsou skvělé!
    Vlastně vše co jsi koupila je skvělé!

    OdpovědětVymazat
  27. To první tričko je nejhezčí :) Miluju tyhle sportovní věci, jen mi vadí jak jsou příšerně drahé :-/ Na to že se v tom potom stejně akorát potíš jako blázen :D

    Já mám od přírody dost svalnaté nožky a nabírám na nich svaly fakt dost snadno a naopak hůř nabírám na rukou. Dřív mě to dost štvalo, chtěla jsem takové ty tenoučké nožičky, ale teď si říkám, že nohy mě budou celý život nosit a bez silných nohou se neobejde většina cviků a je to prostě základ, tak jsem za ně nakonec i ráda :)
    Co se týká cvičení bez zátěže, taky to nechápu, ale když to ty slečny baví, budiž :) Zas to musíš brát tak, že většina holek chodí do posilovny zhubnout a pak by je asi dost deprimovalo kdyby po cvičení nemohly zapnout pásek kvůli vodě ve svalech :D Já například pokaždé po "leg day" pak v šatně bojuju s džínama :D Jen s tím rozdílem že z toho mám radost :)

    OdpovědětVymazat
  28. nohy trénuju ráda, právě jsem se začala trochu zaobírat hamstringama (proto se dneska nemůžu pořádně ohnout :D). Je to jako triceps - stehno budí pozornost, ale hamstring to dotahuje k dokonalosti, dělá noze tvar a objem :D. V posilce jsem začala dřepovat s 10 - 12 kg a nějak se mi nechce navyšovat, možná jednou, z vlastní hrdosti. Ty máš nožičky jak hůlčičky, ale já bych fakt vypadala jak kobyla :D. A neni to výmluva

    OdpovědětVymazat
  29. Mas naprosto uzasnou postavu...To ja bych byla za ty tvoje nohy vdecna to ja mam svaly na stehnech uz celkem od prirody ..mame to v rodine a proto byl vdzycky muj sen mit dlouhe a uzke nozky ...zensky vzdycky zavidej to co nemaji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D moc děkuju! A máš pravdu, vždycky chceme to co nemáme :D Ale já si prostě za těma nohama, po kterých toužím, půjdu i přes mrtvoly! :D

      Vymazat
  30. Hadříky jsou super! :) Ty plavky! Paráda! A jinak ta Socha Svobody! :D A Arnie a Sylvester?! :D Chcípám! :D

    OdpovědětVymazat
  31. Já mám posledních pár dnů svaly na nohou pěkné vyřízené, už jenom když se zahřívám tak nohy pěkně cítím :D Hadříky jsi koupila pěkné, já jsem si včera koupila super jarní bundičku a taky novou podprdu :) A nevím jestli se mi to zdá, nebo je to tím jak stojíš, ale připadá mi že tvé nohy přestávají být párátka ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, děkuju! Tak nohy určo trochu nabraly, ale pořád to není žádná sláva, musím makat! :))

      Vymazat
  32. ahoj máš krásnu postavu :)) veľmi ťa obdivujem za tie váhy čo dvíhaš,to je neskutočné :O môžem sa ťa opýtať,prečo necvičíš pilates ale dvíhaš takéto ťažké železá ? :) len tak pre zaujímavosť,pretože ťa už dlhšie sledujem a naozaj ťa veľmi obdivujem.Tebe sa páči skôr taká svalnatejšia postava ale prečo? dakujem za odpoved a dúfam že to nie je trápna otázka :D ale ozaj som zvedavá ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Moc děkuju za pochvalu :) No máš pravdu, líbí se mi svalnaté postavy, v budoucnu bych chtěla zkusit i nějakou fitness soutěž, nejspíš bikini ;) Můj postoj k tomu, co se mi líbí se za poslední dobu úplně změnil. Dřív jsem chtěla být co nejštíhlejší, taková ta křehká panenka. Ale teď chci opak - být silná, sebevědomá - a v tom mi prostě ta posilovna pomáhá, opravdu. Když zvedáš ty těžké váhy, překonáváš sama sebe a pomáhá to i na psychiku :) Aspoň pro mě :) Navíc vím, že právě posilování mění postavu, ty váhy - to ji tvaruje. Proto nedělám skoro žádné kardio, jen HIITy a sprinty. Ani třeba pilates, yogu a tak - to mě prostě nebaví :D Ale uvažuju, že jednou za čas bych třeba jogu mohla zkusit, jen tak na protažení :)
      A rozhodně to není trapná otázka, zatím ahoj ;))

      Vymazat
  33. Mám štěstí, že nemám problém nabírat svaly na nohách. Mým oblíbeným a podle mě nejúčinnějším cvikem PRO MĚ je starý dobrý dřep a mrtvý tah na hamstringy. Buď lze použít velkou činku a nebo jako já jsem v posledních 10 dnech zařadila metodu šoku a dřepuji jen s 5 kg činkou: 3 série - 50 - 70 opakování u každého typu dřepu (celkem udělám zhruba 450 - 500 dřepů), mrtvého tahu a dneska jsem si vyslechla pochvalu na tvar nožiček.Jde o to, že na každého zabírá něco jiného. Před dvaceti lety jsem si taky naložila, ale dneska, kdy mám oddělaná kolena si dávám sakra pozor na správné provedení cviku a proto i lehčí váhy - na legpress bych nevlezla. Proto prosím neodsuzuj nikoho, kdo si dá třeba jen 2 kila závaží a v posilovně proleze každý stroj. Jsi ještě moc mladá, možná na to budeš v 35 letech nahlížet jinak. Každý totiž přicházi do posilovny s jiným úmyslem a stačí mu, že tělo jen protáhne. Tvůj blog sleduji již dlouho a moc ti fandím, ale někdy mám pocit, že často druhé posuzuješ podle sebe a jsi k druhým velmi kritická. Protože jsem byla o malinko starší než ty (dnes mi je 40), když mě kulturistika -ne fitness - ale pořádná zátež a svaly - naprosto pohlitily, ale ne každý chce vypadat jako třeba Lenda Murray. Jinak tobě držím moc palce, aby si ve světě fitness uspěla podle svých představ. P.S. Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek. Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. P.S. Ještě poznámečka - kdysi mi poradila samotná mistryně světa v kulturistice, která má svoji posilovnu, zařadit na začátek před posilováním jízdu na rotopedu na zahřátí, ne na hubnutí :) Takže "tradiční rotoped" na začátek rozhodně není důvod k opovržení :)Možná bys nám mohla napsat, jak probíhá tvůj trénink v posilovně, jak se rozcvičuješ, zahříváš svaly atd. ty :)Vl.

      Vymazat
    2. Tak dřep je asi teď taky můj oblíbený, ale teď ze začátku tedy spíš dělám vyšší váhy a méně opakování. Ale určitě někdy zařadit ten velký počet s nižšími váhami je taky dobře, aspoň to tělo trochu vyšokuje ;) A mrtvý tah dělám taky, ale v této posilce, do které zatím chodím, na to není ta správná činka (opravdu). Takže jej zatím trénuju jen doma s 35 kily (vím, směšné :D), ale až přejdu do té větší posilky, tak se budu snažit posunout dál, protože tam na ten mrtvý tah činka je. A na legpress jsem už taky slyšela špatné názory - myslíš, že je to fakt blbý na kolena?
      Tak já je nekritizuju, ale prostě to je ten typ lidí, co neví, co si v posilce počít a tak lítají od jednoho k druhému. Já to tak taky dělala, když jsem chodila do posilky cca před 4 roky. Taky jsem u toho předtím dlouho nevydržela :D A o Lendě jsem neslyšela, tak jsem si ji vyhledala, ale to opravdu není můj vzor :) Já spíš tíhnu k tomu bikini a figure - třeba Amanda Latona, Nicole Nagrani a tak :)
      A rotoped nebo třeba pás ze začátku na rozehřátí rozhodně nezavrhuju! :) Tak nějaký takový příspěvek plánuju, ale možná počkám i na ten pohovor s trenérem, kterej mi poradí rozvrhnout i délku přestávek mezi cviky, délku tréninku a tak ;) A dlouhé komentáře mi vůbec nevadí, jsem ráda, že jsi napsala svůj názor ;)

      Vymazat
    3. Jsi chytrá holka :) Jak jsem psala výš, mně bylo 19, když jsem začala s posilováním, velké váhy byly moje. Jenže jsem zároveň hrála závodně basket a to mi zničilo vazy u kolen, takže už velké váhy ani nezkouším (chci cvičit co nejdýl). U dřepu se opravdu soustředím na správné provedení, takže každý je malý mistrovský kousek a s velkou zátěží bych to nemusela ukočírovat. Proto ani legpress. Ale ty jsi mladá a kolena ti drží. Uvidíš, že trenér ti poradí.
      S tím lítáním souhlasím, proto já bych bez plánu na cvičení do posilky nešla. Jenže ne v každé posilovně je odborník, který dokáže sestavit tréninkový plán. Někdy si ani nevšimne, že ten človíček je nový :) Opravdu ti moc držím palce a hlavně pro mě jsi taková nostalgická vzpomínka na mládí, kdy moje figura byla téměř totožná s tvojí (jen ty nohy jsem prý měla jak fotbalista. Takže pokračuj a vydrž :) Vlaďka

      Vymazat
  34. ahoj na tvoj blog chodim v poslednej dobe dosť často a chcela by som sa ťa spýtať že či by si mi neodporúčila nejaké cviky , pretože chcem začať s posilovanim len neviem ako:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj ;) No, a jaké konkrétní cviky myslíš? Jako v posilovně? :D

      Vymazat
    2. no skôr nejake cviky na brucho a ruky..a radšej take ktore sa daju robiť s činkami aj doma:D

      Vymazat
  35. Nakoupila jsi bezvadně! :) Všechno se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  36. tá socha slobody...bez komentára :DDD

    http://julietslifestyle.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D