neděle 23. června 2013

Batátové lívanečky - extra nadýchané

Ahoj lidičky :)

Mám pro vás novinku! Dokonce i takový antitalent jako já si už založil instagram! :D Tak ode dneška mě můžete sledovat i tam. Myslím, že tam budu přispívat častěji, než sem na blog, jelikož je to rychlejší. Takže spousta fotek, receptů a podobně bude odteď i tam :) Snad nikoho nezklamu, že budu přispívat v angličtině (nojo, chci bejt ''světová'' :D). Pokud budete chtít něco přeložit, můžete mi tam napsat do komentářů a já vám odpovím ;)

Najít mě tam můžete pod jménem thebeautygloss
Snad se s tím nějak naučím zacházet :D

I přes včerejší večerní přežer (viz minulý článek :D) jsem se dneska probudila jaksi vyrýsovaná! :D
Jinak pro vás mám úplně úžasný recept. Je to po dlouhé době jedna z prvních takových ''sladkostí'', které jsem si uklohnila. Poslední dobou jsem totiž preferovala spíš taková ''přírodnější'' jídla, né takové vymoženosti jako lívanečky, muffiny, sušenky a podobně. Ale hodlám to teď zařazovat častěji, abych rychleji přibírala :D Víte, i bez toho se dostanu za den na víc než 12 000 Kj a přes  250 g sacharidů (zeleninu nepočítám), tuků i bílkovin mám až až taky. Ale když jsem dneska ráno po dlouhé době zase hupla na váhu, abych si ověřila, že váha stoupá, tak mě naopak překvapila tím, že mám zase o půl kila méně... Takže jsem si opět ověřila, že počty a různé poměry na mě prostě nefungují a musím žrát jak pominutá, abych nabírala :D Ach, děkuju za můj metabolismus! Že se nepřibírám z 1500 kcal, jako někteří nešťastníci

Ale teď zpět k úžasnému receptu. Opět jsem zde uplatnila svoje milované batáty. Zdá se mi, že jsem s nimi v blogerském světě rozpoutala úplnou lavinu :D (stejně jako třeba s paleem, tuky a nyní zase posilovnou :D)
Batáty jsou prostě supr. Nasladko, naslano. Se skořicí, s arašídovým máslem, s kuřecím masem,.. prostě se vším. Několik receptů, ve kterých figurovaly, se tu už objevilo, stačí zapátrat na googlu. Dnes si tedy uplácáme skvělé, nadýchané, slaďoučké paleo lívanečky. Jdeme na to!


INGREDIENCE
- 250 g sladké brambory/batátu
- 1 vejce + 3 bílky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 odměrka čokoládového proteinového prášku (nebo třeba vanilkového, jahodového,...)
- 1 lžička xilovitu/medu nebo kousek banánu na oslazení (podle vašeho sladkého jazýčku :D)



POSTUP
1) 250 g sladkou bramboru párkrát nařízneme na povrchu nožem, poté jí dáme do misky, vložíme do mikrovlnky a ohříváme na nejvyšší výkon cca 4 minuty, poté ji otočíme a ohřejeme další 2-3 minutky
2) Batát necháme trochu vychladnout, poté ho zbavíme slupky, vložíme do mixéru, přidáme zbytek ingrediencí a rozmixujeme 
3) V pánvi rozehřejeme kapku olivového/kokosového oleje a pak na ní naběračkou klademe těsto (vyjde zhruba na 4 menší lívanečky). Opékáme z každé strany, dokud nezezlátnou (neopékáme na nejvyšší výkon, aby se nepřipálily!)


Bon apetit! :)

71 komentářů:

  1. hned tě mažu follownout!:D a lívanečky vypadaj fakt supr :) mám ještě jeden batát (nebo batátu?), tak je možná zítra zkusím!

    OdpovědětVymazat
  2. mňam vyzerajú super, akurát som rozmýšľala čo dnes spravím s tým veľkým batátom v špajzi :D

    OdpovědětVymazat
  3. teda to jsou mi zázraky, takhle se přes noc rýsnout :D ty jo, skoro 3000 kcal a vypadáš takhle, dobře ty, chci taky, ikdyž bůh ví kolik toho jim já :D no jo to jsou takový ty blogový vlny, kdy ty nebo fitness-girl něco objevíte, předvedete to a hned to mají všichni, ale tak to má být, aneb podporujeme průmysl :D zrovna mám doma poslední batátu a asi si z ní něco podobného udělám, super nápad :) já teda měla batáty nakrájená na tenký plátky dala je do mikrovlnky na několik minut a stejně nezměknuly :( asi nemám kouzelnou mikrovlnku jako vy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak to jsi měla dodržovat ten můj recept, batát totiž musíš jen trochu naříznout, jinak jak jsi to udělala ty, tak je to takový oschlý a nefunguje to :( :D

      Vymazat
  4. Ano, ano, souhlasím! Bez Tebe by trh s batáty totálně krachnul! :D ;) Dneska jsem měla jeden na oběd a další čeká na zpracování :D A ořechů se díky Tobě též už nebojím a zpracovávám ve velkém :)
    Lívance vypadají moc dobře!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D a taky by krachnuly místní prodejny se zeleninou, kdybych je nevykupovala :D

      Vymazat
  5. batáty jsou super :) jedla jsem je hlavně v zimě, teď v tom našem zapadákově k dostání nejsou :( takže vždy když jdu k tobě na stránky tak jen slintám :D
    instagram určitě budu sledovat!:) Vypadáš skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás jsou taky jen vždycky pár měsíců a pak je sehnat nemůžu :( :D

      Vymazat
  6. už bych taky měla batáty ochutnat, furt se na to 'jen' chystám.. přitom receptů čtu všude tolik!:D na instagramu jsem si tě dala okamžitě sledovat:)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to mám smůlu, anglicky neumím a s Instagramem taky ne, ačkoliv mě ho dcera stáhla do tabletu :-((

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadají skvěle! Je dobře, že zase pěkně papáš. A postavě to teda jenom prospívá! Jak ty to děláš? :D
    A na instagram mrknu. Už abych taky měla nějaký pořádný mobil či jiné zařízení, které mi umožní ho používát :)

    OdpovědětVymazat
  9. jdu si tě na instagramu najít a ty lívanečky vypadají delikátně
    a pravda pravda, lavinu s batáty si rozhodně rozpoutala ty! :D

    OdpovědětVymazat
  10. mňam, to vyzkouším!

    Ty, už dlouho se mi nestalo, abych čuměla na monitor s otevřenou pusou :D:D Ty tvoje břišáky jsou.. no, nemám slov!

    OdpovědětVymazat
  11. Nechceš fakt zvážit, že byses vykašlala na paleo?;) Já neříkám, že takhle to nejde, ale s normální stravou by to šlo líp, efektivnějc, rychlejc .. Nechci tě z tohohle zrazovat, jen se nad tim zamysli. Klasická strava, hrnec ovesnejch vloček ráno, oběd+večeře maso a k tomu hromady příloh (nejlíp rýže), mezitim taky rýže, jogurty.... máš větší výběr :-) A navíc sníst 300g rýže denně by neměl být problém a už tam je celkem slušný množství živin..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechceš fakt zvážit, že by ses přestal(a) montovat cizímu člověku do života? Nechci tě od toho zrazovat, jen se nad tím zamysli. Já ŘÍKÁM, že to takhle nejde.
      Lidi nejsou stroje, takže co platilo na Arnolda Schwarzeneggera v Barbaru Conanovi NEMUSÍ zákonitě platit na Beauty v roce 2013, víme? :)
      (A mimochodem, rýže je divná. Nemůžu si pomoct, ale představa 300g rýže mi zvedá žaludek, kdo by jedl 300g rýže když může mít ořechy, ořechy, máslo, zeleninu, avokádo, maso... ořechy? :D)

      Vymazat
    2. Nevím proč takhle reaguješ, když to ani není na tebe. Z tvý poslední věty je mi jasný, že kulturistice nerozumíš, tak ani nemá cenu nějak dlouze reagovat. Tak jenom stručně - vysokosacharidová dieta se zvýšeným množstvím sacharidů BUDE platit i na Beauty v roce 2013, nechám se upálit, pokud ne. Já si taky neužívám ranní pojídání čtvrt kila vloček, ale rostu po tom a to tu jde. Pokud si chceš jídlo užívat, tak se přihlaš do klubu českých labužníků a na kulturistiku se vykašli.
      Jinak 300g rýže bylo samozřejmě myšlený jako přílohy/svačiny. Zeleninu (v rozumnym množství) a maso (libové) beru jako samozřejmost. Avokádo, ořechy a ani to máslo ti nikdo nebere, zvlášť pokud jsi v objemu.

      Vymazat
    3. Ahoj :)
      Tak mě nejde ani tak o to 'paleo', ani bych tomu tak nemusela říkat, prostě mi taková strava chutná a je mi po ní dobře. Zvažuju třeba zařazení ovesných vloček, občas mléčných výrobků, ale zatím uvidím :)
      Můžu se zeptat (anonyme ;)), taky se věnuješ posilování?

      Vymazat
    4. Ahoj;)
      V 15ti letech kdy jsem vážil při 179cm asi 62kg jsem si řek dost a začal pořádně cvičit. Je mi 17 let, takže se tomu věnuju asi 2,5 roku. Povedlo se mi to vytáhnout asi na 81 kg na 180cm při 8% tuku, takže jo, věnuju :)
      Víš já tě nechci nějak měnit, spíš ti chci trochu pomoct, pokud ti to nabírání nejde.. Dokáže mě pak celkem naštvat, když se do mě "pustí" nějaká rádoby zkušená holka, která mi tvrdí, že nabere po ořechách se zeleninou :D
      Ty ovesný vločky moc doporučuju na ráno, nebo i během dne.. Rýže, kuskus, jáhly, těstoviny atd. se taky hoděj. Mléčný výrobky jsou vhodný, ale nejsou zas tolik důležitý. Já vim, že ta strava neni "pohodlná", ale je výhodná, vim o čem mluvim:-)

      Vymazat
    5. Páni, dobře ty!
      Já moc děkuju za rady, nechci si hrát na nějakýho chytrolína, ráda se poučím a přijmu cizí názor (ikdyž se mi občas nelíbí :D). A těch 8 % tuku, to máš jako 'trvale'? :)

      Vymazat
    6. Jojo, objem s rýsováním nestřídám, jsem rád, že nabírám alespoň trochu s tim množstvim co snim :D Rýsovat teda -zatim- nepotřebuju. Zrovna snídám, tak inspirace na dnešní snídani: 150-200g vloček + trochu mlíka, dolívat vodou a udělat kaši; kydnout na talíř, přelejt jogurtem (tak 300g odhadem), polejt medem a oříškama. Dobrou chuť ;D

      Vymazat
    7. To zní lákavě :D Nemáš náhodou instagram nebo nějakej web třeba? Jseš hrozně fajn ;)

      Vymazat
    8. Nene.. na web chodim číst jen pár stránek, jinak spíš furt koukám na telku nebo na filmy :D Ale potěší od takový krásky :D :))

      Vymazat
    9. Jé, tak to je škoda, myslím, že bys byl oblíbenej bloger :D Zvaž to! :D A krásky, jó? Takový lichotky tady... :D
      Mě by hrozně zajímalo, jaký množství tuku mám já :D Ikdyž samozřejmě pohled do zrcadla ti toho řekne asi víc, ráda bych si to někde nechala změřit. Tys to měřil kde? Na tom inbody? :)

      Vymazat
  12. Tak, už tě followuju i na Instagramíčku :)) a lívanečky vyzkouším, batáty jsem si hodně hodně oblíbila!

    OdpovědětVymazat
  13. Vypadáš den ode dne líp, to snad není možný! Krása. A na lívanečky se srdce směje (ale na tvoje břišáčky víc :D)

    OdpovědětVymazat
  14. batáty jsou populární mezi lidma co sportujou už leta.... jen ty jsi je teď !objevila" tak ses na ně zaměřila, a hned si tu debatu rozpoutala ty... holka tvoje sebevědomí bych chtěla mít... teda spíš nechtěla, co je moc to je moc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omg, čteš vůbec? :D Napsala jsem, že jsem rozpoutala tu vlnu tady mezi blogerkami, což je pravda. Nechceš si dát nějakou přezdívku, abych věděla, kdo tyto řečičky pořád píše, zlatíčko?

      Vymazat
  15. Batátové lívanečky jsem viděla na několika zahraničních paleo blozích a mám je v merku, akorát už chci vyzkoušet tolik receptů, že nevím, jaký dřív...achjo :D A ta postava...s 12 000 kJ,...proboha, kam to jídlo hážeš? Neskutečné výsledky :) Instagram nemám, ale chci tě stalkovat, takže si ho založím asi :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zatím vždycky narazila na ty recepty, kam se přidávala i nějaká mouka (mandlová, kokosová..), takže tento je zase jiný :D A souhlasím, i já mám už namyšlených tolik receptů!! :D

      Vymazat
  16. 12 000 Kj ? Wooow ty kks, to je az neuveritelne ked sa pozriem na teba :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Tělo toho prostě potřebuje dostatek, hladovění a nízký příjem hezká těla rozhodně nedělá :)

      Vymazat
  17. my prijde ze to bricho udelalo rychle velky progres, super!

    z anonymu si nic nedelej ;-)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoooj, prosim tě, kde kupuješ batáty...já na ně nikde v obchodě nenatrefila ale možná se jen špatně dívám:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Kupuju je v albertu. Nikde jinde jsem je zatím neviděla :(

      Vymazat
  19. Ahoj. Mám otázky. Ta první- jestli si dobře vzpomínám, psala si něco o tom, že bys napsala článek o přibírání na váze. Bude?potřebuji ho jak sůl:)
    A druhý dotaz - přijímáš 12tisKj, takže to máš taky obrovský počty gramů S,B i T. Jen se tě chci optat. Kolik g sacharidů naráz je schopné tělo strávit, aniž by šel nadbytek do tuků? (myslím tak všeobecně)Protože já dokážu sníst (viz.dnešní sváča) kaši s medem z 50g vloček a na to ještě 2 krajíce chleba s máslem a medem a pak mám tak nějak výčitky, že to nebylo správné.
    Děkuji, moc bych ráda, kdybys odpověděla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jestli můžu odpovědět - přiměřená hranice sacharidů naráz je okolo 100g. Záleží taky na druhu sacharidů - u rychlých cukrů je ta hranice samozřejmě nižší, u pomalých může být i vyšší. Nabírající muž může ke snídani klidně sníst okolo 300g vloček. V tvém případě (28g z vloček + 70g z chleba + cca 10g z medu = nějakých 108g?)mi to přijde celkem ok. Spíš je důležité doplnit sacharidy bílkovinami pro lepší využití sacharidů. Pokud byses řídila podle Nancy Clark (americká dietoložka), neměla bys toto číslo vůbec řešit, ale měla bys koukat na CELKOVY příjem za den. Zkrátka pokud za celý den sníš nadbytek surovin, někam se to uložit musí :-) Ale nelámej si s tim hlavu...

      Vymazat
    2. Ahoj :) Článek určo v nejbližší době bude :)
      Jinak já to takto nějak nepočítám, nevím, kolik mám v jedné porci čeho, hlavně si hlídám, abych v jedné porci nepřijímala až příliš bílkovin. Ale v každé porci si dávám jen komplexní sacharidy, ty jednoduché (ovoce) si dávám jen hned po tréninku ;) Ty komplexní by neměly vyvolat takové ty reakce v těle, které by vedly k ukládání tuků (jednoduše řečeno :D). Ale v každé porci bys měla mít určitě i bílkoviny ;) Výčitky si určitě nedělej, obzvláště, pokud nabíráš.

      Vymazat
  20. Ach bože, to tvoje břicho... dokonalé:D Lívance musím zkusit, protože batáty jím každý den a hrozně jsem si je zamilovala. Ještěže náš drahý Albert je má tak často v akci, to sou pak nákupy ve velkém:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :)) A u nás je teda albert pěknej škrt a slevy na ně dává jen jednou za uherskej rok :D

      Vymazat
  21. hmm, ty lívance vypadaj skvěle! :) že bych ty batáty konečně taky vyzkoušela? :D
    jinak dneska v posilce se mě jeden chlap ptal, jestli trénuju na trojboj, že dělám takový cviky, který tam lidi moc nedělaj... :D kam jsem se to dopracovala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je zkus, básní o nich všichni, kdo je už zkusili! :D
      A mě se taky furt někdo ptá, co dělám za sport, že si tam tak nakládám :D Co jsi prováděla za cviky?

      Vymazat
    2. Nic extra, ano pořádně naloženo jsem na čince neměla neměla :D viděl mrtvej tah a následně millitary press (tlak ve stoje s velkou činkou), a že nedělám tři dlouhý série jako většina lidí tam, ale dělám víc krátkejch... :) ale teda trojboj, no to by bylo... :D

      Vymazat
  22. Je vážne super, že si na Instagrame, aspoň budem mať ešte viac inšpiratívnych fotiek :D A tie batátové lievance vyzerajú skvele, určite ich niekedy vyskúšam, batáty milujem, ale neviem či to nebude chuťou trochu pripomínať zemiakové placky, pretože tie neznášam :D A na tvoje telo nemám slov...WOW!!!! Ako to robíš? :O Musíš mať vážne superrýchly metabolizmus :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! A metabolismus mám rychlý díky tomu, že jím pořádně a cvičím efektivně :)

      Vymazat
  23. Na ten nabírací článek bych byla taky hodně zvědavá - bude? ;) Postavu máš úžasnou a každou fotkou úžasnější, progress jak má být, kdo jiný by nás měl o něčem poučovat :D I když už mám hodně načteno z různých domácích a zahraničních webů, pořád bych ráda viděla např. tvůj jídelníček, když je zrovna rest day apod. Nebo tvůj názor na to, kolik je tak ta minimální hranice pro nabírání.
    Jelikož se na mě vztahuje finanční omezení (aneb třikrát hurá kraji s nejvyšší nezaměstnaností, kde o brigádu nezakopneš ani když na ni půjdeš s rýčem) můžu si posilovnu dovolit akorát jednou týdně, možná teď o prázdninách dvakrát - tedy pokud vyjde vysvědčení :D Jinak provádím každý den (krom jednoho, který mám vyhrazený jako "rest day" - přišla jsem na to, že bez něj se cítím vyšťavená, bolí mě hlava a výkon při workoutech klesá) HIIT nebo ZWOW, co se mi zamane, občas i něco s muscleandfitnesshers.com. Pokroky tedy nejsou tak znatelné, ale nenechám se tím užírat a o to víc si cením i těch malých zlepšení. Let´s be positive :)
    No a díky pár lidem - TOBĚ a pár dalším - jsem pochopila, že se k tomu musí taky pořádně jíst. Výčitky jsou na denním pořádku, většinou se po těch 125g tvarohu (já vím, zní to oproti tvému jídelníčku směšně), co jsem si přidala jako druhou večeři, cítím strašně a kolikrát mám pocit, že to nemá cenu, proč si to dělám... Ono to k tomu asi patří, člověk si to musí vybojovat. Takže potřebuju pořádnou článkovou motivaci! Sem s ní! :D
    PS: Ten nový vzhled blogu se mi moc líbí, k fotkám... prostě nemám slov :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, článek určo bude :)
      A je dobře, že to cvičení různě střídáš a poradíš si, ikdyž si fitko častěji dovolit nemůžeš :) Pro mě je rest day akorát hnusná povinnost, ale snažím se to nějak zvládnout :D Pokroky určitě přijdou, nesmíš na to pospíchat a moc se pozorovat. Hlavně tě to musí bavit, abys u toho vydržela :)

      Vymazat
    2. Díky za odpověď, na článek se moc těším :) Ústředna ženského pohlaví hlásí na příkaz "nesmíš se moc pozorovat" chybovou zprávu "neznámá akce, opakujte později" :D Co se HIITů týká, jsem u nich už něco ke dvěma rokům, tak snad nejsem žádná brambora. No a když už je řeč o bramborách: zítra hodlám vyzkoušet výše zmiňované lívanečky - "těsto" jsem si připravila už teď večer (ráno bych ho polovinu snědla ještě než by se dostalo na pánev), tak jsem zvědavá, jak se povedou. Udělala jsem v nich totiž menší úpravy :D (bože, kdybych já někdy něco dělala OPRAVDU podle receptu :D). Každopádně pak dám vědět a díky za suprovou inspiraci;)

      Vymazat
    3. Jen to těsto samotný na ty lívanečky je úplně dokonalý! :D A teda - jaké úpravy jsi dělala? :D Já taky nic nedělám podle jiných receptů, vždycky experimentuju :) Většinou se to vydaří ;) A pak dej určo vědět, jak se povedly ;))

      Vymazat
  24. Wow to brucho!!!!!! Na tých fotkách hore je fakt uplne ... nemam slov... proste wow :) :)

    OdpovědětVymazat
  25. Zrovna jsem přemýšela, co s nimi, hned zítra vyzkouší, díky! :))
    Pane jo, krásně se rýsuješ!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) A určo zkus, já už je dělala asi pětkrát :D

      Vymazat
  26. Vypadáš skvěle.
    Vítej na instagramu, idliketokissyou tě už sleduje! :D

    OdpovědětVymazat
  27. Hledal jsem inspiraci do diety a to co jsem tu našel mne dostalo! Šikovná!

    OdpovědětVymazat
  28. Poprvé jsem si koupila batáty a vzpomněla si na tento tvuj recept..když vidím tu fotku tvé postavy na začátku čučím jak... :) taková změna! Mazec jak se to tělo mění!!!! LUXUS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Máš pravdu, úplně jsem zapomněla jak moc jsem byla vysekaná :D Teď je to lepší daleko :D

      Vymazat
  29. Prosím kolik mají batáty sacharidů? :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D