pondělí 29. července 2013

Congratulations!

Ahoj lidi :)

Tak, je to tu. Okamžik, na který tolik z vás čekalo! :D Soutěž (více info zde) jsem původně chtěla ukončit až zítra ráno, ale nakonec nastala změna, takže bude již dnes. Sepsala jsem všechny, co splnili podmínky, a každému udělila číslo. V online generátoru jsem pak vygenerovala (to zní hrozně složitě že? :D) číslo výherce.
Chvilka napětí...vítězem se stává číslo 14, tedy Renáta Kusníková!!! :)


Vítězce moc gratuluju, ještě dnes jí pošlu email s bližšími informacemi o dodání výhry :)

A teď se vrátím opět sobecky ke mně :D Trenér mi již poslal jídelníček a trénink na příští 2 týdny, jupí! :)

Jak jsem psala už včera, paleo stravou se dál při přípravě řídit nebudu. Celý jídelníček zveřejním někdy příště (a taky pak bude v článku na webu osvalech.cz), zatím vám napíšu nějaké základní informace.

Příprava bude rozdělena na jednotlivé části. Normálně se dělí na část 'objemovou' a 'předsoutěžní', což jsem si přečetla i z knížky, kterou mám půjčenou (Příprava na soutěž v kulturistice od A do Z).

Objemová příprava normálně trvá zhruba 3 měsíce a předsoutěžní 2 a půl měsíce (samozřejmě se to i různě liší u jednotlivých jedinců). Jednoduše řečeno - v objemové fázi budujete svalovou hmotu a v předsoutěžní se dosahuje vyrýsovanosti, hustoty a separace svalů. Každá fáze se liší jak tréninkem, tak stravou. V objemové fázi se trénuje s vysokým objemem pracovních sérií, vyššími váhami a s delším odpočinkem mezi jednotlivými sériemi, zatímco v té předsoutěžní nastupují různé intenzifikační techniky, častější frekvence tréninků a přidá se i HIIT/kardio cvičení.


Ale mě zbývají 4 měsíce, takže mi 1 a půl měsíce jaksi chybí, že? :D No ještě abych já zas neměla něco ''extra''... :D Moje příprava bude tedy rozdělena nějak takto:

Červenec - srpen = Nárůst svalové hmoty, rozšíření zad a ramen. Zvýšení množství tuku.
Září - říjen = Rozšíření zad, nárůst svalové hmoty na stehnech. Udržení stávající hladiny tuku.
Listopad - prosinec  = Tvarovací a rýsovací období, optimalizace množství tuku, zisk soutěžních návyků
Prosinec = Předsoutěžní a soutěžní období
Leden = Posoutěžní období – odpočinek a regenerace

Jídelníček i rozpis tréninků se bude pravidelně měnit, tuším co nějaké 2 týdny.
Na příští 2 týdny tedy vypadá příjem takto - 330 g sacharidů, 120 g bílkovin, 67 g tuků.
Trénink v posilově bude 4x týdně. Já jsem si to rozdělila, že budu chodit PO,ÚT,ČT,PÁ. Toto pro mě bude nejvetší problém, i dosud mi hrozně vadilo si vzít alespoň 1 den v týdnu volno, a ten den jsem nenáviděla z celého srdce :D Ale jak to pozoruju poslední dobou, tak čím víc na cvičení ubírám, tím lepší jsou výsledky. Musím se naučit ten odpočinek nepodceňovat, tělo ho hlavně k tomu růstu opravdu potřebuje. 

S jídelníčkem jsem tedy začala hned dnes. Na snídani jsem si udělala ovesné proteinové palačinky z množství ingrediencí, které mám na snídani přijmout.

OVESNÉ PROTEINOVÉ PALAČINKY
- 180 g ovesných vloček
- 2 odměrky HYDRO proteinu 
- 2 celá vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička kakaa na pečení
- 1 lžička xilovitu (sladidlo)
- Voda podle potřeby

V půlce přípravy :D
1) Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, poté přidáme i ostatní ingredience a vodu podle potřeby a opět rozmixujeme
2) Měli byste dosáhnout tradiční konzistence jako má palačinkové těsto, takže přidávejte vodu podle potřeby
3) Poté na kapce kokosového oleje opékejte palačinky, jak jste zvyklí
4) Já k nim měla 2 lžíce arašídového másla a jablko

Jinak jsem dnes měla poprvé po asi 7 měsících rýži, což vás určitě všechny ''hrozně moc zajímá'' :D A šupneme tam na obídek rovnou 3/4 sáčku, k tomu dobrý masíčko, arašídové máslo (překvapivě :D) a nějakou tu zeleninku bokem.


Jak vidíte, arašídové máslo mi v jídelníčku zůstalo, a to krásných 5 lžic denně :D K tomu ještě nějaké oříšky, mmm :D Tak Honza asi poznal, že pro ty moje arašídy mám slabost a nechal mi je tam, zatím :D A batáty taky, za ty bych se rvala! :D Jinak zůstává jídlo 6x denně, + mi přibyl vitamín C ve formě doplňku ráno a před tréninkem.


Mějte se, jezte a trénujte tvrdě! :D

53 komentářů:

  1. Teeeda, těch 330 g sacharidů, to je mazec. Já teď v létě jím tak málo, že s takovou porcí bych měla sakra problém. :D
    Jinak už se moc těším na ukázkové jídelníčky. ;)
    Mimo to je vtipné, jak píšeš, že teď na chvíli dáš sbohem paleu, protože já právě děsně váhám a zvažuju, že bych se na něj zkusila přeorientovat. Zatím jsem ve fázi zkoušení, tak uvidíme. :D Určitě se tu teď u tebe budu objevovat více, abych načerpala co nejvíce inspirace. :)) Už vyšla nová knížka s paleo recepty, mrkala jsi na ni? Chci si ji koupit. :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to zkus, za to nic nedáš :) Poměr těch živin si sama upravíš, nemusíš jet žádný low-carb nebo tak :) Tak uvidíš, jak ti to bude vyhovovat :)
      Nene, o knížce jsem zatím nic neslyšela! Myslela jsem, že v češtině o paleu nic nevyšlo :)

      Vymazat
  2. :-) strasne moc se tesim na dalsi clanky ohledne zve pripravy ;-) z fotky uz nepusobis jako krehka panenka plna svalu ale poradny rambo :-P jen tsk dal bojovnice :-) a jak zvladas najezd na nepaleo? Zadny komplikace jak v hlave tak treba v brisku (traveni) ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli teď působím jako Rambo, tak to se těš na listopad! :D
      Nájezd zvládám v pohodě, ale jsem furt hrozně nacpaná :D

      Vymazat
  3. Pěkně t máš rozplánované. Alespoň se i my tady na blogu nebudeme nudit, jak se ti to pořád bude měnit. A ty nás určitě budeš infrmvat :D Zatím to zní skvěle a je zajímavé sledovat, jak zse jíš vločky a rýži. By mě nenapadlo, že tě k tomu někdo fakt donutí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu informovat, to se nebojte :D A s tou rýží máš pravdu :D Ta soutěž je pro mě prostě priorita a musím se podřídit :)

      Vymazat
  4. Paráda, další zajímavé změny jako vždy. Chtěla bych pogratulovat vítězce a beauty..až budeš mít chvíli čas, protřídíš prosím receptíky at se líp hledá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, ty recepty.. :D Já se do toho brzo pustím, slibuju :D

      Vymazat
  5. Aaaaaa, nevěřím svým očím!! I AM HAPPY!! Už jsem odepsala :))

    Těším se až ukážeš jídelníček a postupně i fotky, jak rýsuješ tělíčko :P Bude to určitě skvělé, ale i náročné období Niki. Moc držím palce. Jsi skvělá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, zezačátku to 'rýsování' zrovna fakt nebude :D Bude to těžké, ale já jsem z toho úplně nadšená a na všechno se moc těším :))

      Vymazat
  6. Jsem hrozně zvědavá, jak budeš těsně před soutěží vypadat :) páni to bude určitě velká změna :) a opravdu tě obdivuji, jak si se do toho pustila na max a s paleem se rozloučila

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, mám dva dotazy :D

    1. " knížky, kterou mám půjčenou" - chceš tim říct, že ty "dárky" co jsi dávala v minulém příspěvku jsou jen půjčené?! To s tebou teda pěkně vydrbali hned od začátku... snad aspoň ty suplementy nemáš jen na vyzkoušení...

    2. jen mě trochu zaráží, ráno máš fakt 180g vloček? To mi přijde teda docela pořádná porce a vzhledem k celkovým hodnotám co jsi psala, to dělá podle mě až moc velký podíl z celkovýho denního přijmu, navíc když k tomu pak připočtu tu rýži na oběd, tak v podstatě jíš sachry jen ráno a na oběd?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vždyť v minulém článku psala, že dostala ty bcaa, hydro a kasein... a pak má půjčený dvě knihy :)
      jinak 180 vloček odpovídá cca 90 g sacharidů... pokud má na den cíl 330... tak to vychází docela dobře... 3/4 sáčku rejže k obědu ti daj tak 80 sacharidů... ono se to nezdá, ale takovouhle stravou to skáče nahoru podstatně pomalejc, jak nějakejma buchtama a snickerskama :)

      Vymazat
    2. Ahoj :D Ano, knížky jsou půjčené, to jsem psala. Všechny suplementy jsem dostala, takže je snad nebudu muset nějakým zázračným způsobem vracet :D
      Porce vloček je to fakt slušná,jedla jsem to skoro hodinu :D (byla to jen součást snídaně :D), ale já to dávám. Sacharidy mám v každém jídle, kromě toho těsně před spaním (kasein a ořechy)

      Vymazat
  8. Ta obědová porce mi připadá nějaká malá... (jak na mě, tak i na Tebe, podle toho, co jsem vypozoroval z Tvých posledních příspěvků a fotografií). Co se týče velkého příjmu sacharidů ráno a v poledne, proč ne, někdo to má rozdělené takto, potom hlavně bílkoviny a suplementy. Ale co se týče množství bílkovin, nebude se Ti stýskat po vajíčkách a mase? :) S tímhle množstvím bílkovin asi už nebudeš mít spotřebu jedné palety vajec na týden (na druhou stranu, ušetříš).

    Cose týče arašídového másla (ani jsem v to nevěřil), ale včera před spaním jsem dostal takovou chuť, že jsem si dal dvě krabičky odtučněného tvarohu a k tomu asi 3/4 sklenice arašídového másla z Lidlu (asi 300g???), a kupodivu, ráno lepší výsledek než předchozí den! :) Mimochodem večeře před se skládala jen z vajec, trochy krůtího masa, oleje a zeleniny. Danke za Tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co bych ještě ocenil, že i ty ,,hloupé" vločky si umíš připravit trochu kulturněji, než jen nasypat do misky a nacpat se jimi :) Lívance jsou rozhodně lákavější na oko.

      Vymazat
    2. Ty sacharidy mám v každém jídle, kromě toho úplně těsně před spaním :) Ale ta snídaně je fakt obří, sranda :D
      Tak to maso mi ani moc Honza nesnížil, jen o pár gramů, a vajíčka mi taky nechali, ale o pár méně. I tak ale ta spotřeba vajíček bude, o to se nebojím :D
      To jídlo před spaním, to musel být orgasmus! :DDD

      Vymazat
  9. Beauty ani kuře zadarmo nehrabe, ta firma tě sponzoruje z nějakého důvodu.. aby s tebou nakonec pěkně nezametli :( Buď opatrná, nepřijmej slepě všechno.. Sice chápu, že ty to sama víš 'nejlíp' (myslim to dobře) a nejsi hloupá, ale já jen, aby jsi to slyšela i od někoho jiného..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ty snad pracuješ (nebo v budoucnu hodláš pracovat) úplně zadarmo? Tady je evidentní závist, že tobě nikdo podobnou možnost nenabídl, tak to aspoň Beauty trochu znechutíš.
      Ona to určitě zvládne i bez podobných "já to s tebou myslím dobře" rad.

      Vymazat
    2. Mě to neznechutí nikdo, ať si píše co chce :) Firma ode mě taky na oplátku něco čeká, to je jasný, budu psát o své přípravě na jejich web, ale to vůbec není problém! Vždyť mi všechno zařídili, trenéra, doplňky, když mám nějaký otázky tak mi poradí, setkala jsem se s novýma lidma, a navíc mi vůbec umožnili se té soutěže zúčastnit, což by se mi samotné tak brzo rozhodně nepodařilo!

      Vymazat
    3. Pro anonymní - aby bylo jasno, tak bych nad takovou nabídkou ani neuvažovala, takže o závisti nemůže bejt ani řeč a ne, rozhodně bych nepracovala zadarmo - proto jí jen říkám, ať není rozčarovaná z toho, jak jí někdo nabízí něco jen tak a necítí se nijak zavázána.
      Můj cíl je totiž někde jinde, být se sebou spokojená atd. nechtěla bych splňovat cizí nároky.. a kdybych se nedejbože špatně umístila v nějaké soutěži, tak bych to asi nezkousla.
      Psala jsem to jen z čistého zájmu, Beuty sleduju už z jejího předpaleo období, ale jsem ráda, že má za sebou armádu takových lidí, kteří dokážou odpovídat na všechny komentáře směrované na ní:)

      Vymazat
    4. Nechapu co resis( anonymni) jasne ze sponzorstvi neni zadarmo a imo BG neni blba aby si to myslela. Proste naskytla se ji prilezitost, capla ji za pacesy a bud z toho vytriska maximum( v coz ja osobne verim) bo s tim sekne. Nic vic nic min. Ale tim ze bude sejckovat jako nekteri tu... Se nedostane kam chce. A stesti preje pripravenym:P

      Vymazat
  10. Vítej v našem smrtelnickém, sacharidovém světě, muhehe (OK, jsi moje motivace, taky mi ja nakázali přidat :D). Jinak ti to strašně přeju, konečně jsi se dostala do světa, do kterýho patříš.. držim ti palce

    OdpovědětVymazat
  11. To je super, moc moc ti drzim palce!! Taky bych chtela nabrat na zadech a ramenech, takze jsem te chtela poprosit, jestli by si sem pak nenapsala nejaky rady.. s tema ramenama se fakt trapim uz delsi dobu a porad to neroste:( Marta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) A určitě tady o tom budu psat, tak se můžeš inspirovat a snad nám oběma narostou :D

      Vymazat
  12. Ahojky beautygloss, můžu se zeptat, jestli máš menstruaci? Já už ji rok nemám:-( je to velký problém? Díky ahoj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) No to záleží na spoustě věcí. Jestli jsi ji už měla, kolik ti je let, jak jseš fyzicky aktivní, jestli nemáš moc nízkou váhu a tak. Většinou problémy s tím mají holky co více cvičí a mají nízký procento tuku, nebo když třeba nárazově hodně zhubneš. Jestli chceš, napiš mi na mail - beautygloss@seznam.cz

      Vymazat
  13. Prosímtě jaký máš email? Potřebovala bych se tě na něco zeptat. :)

    OdpovědětVymazat
  14. už ani nemáš problém teď vymejšlet články co? :D jaký období pro tebe bude nejtěžší? předsoutěžní? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak s vymýšlením článků jsem nikdy moc problém neměla, ale snažím se psát, když je něco zajímavýho na sdělení :D
      Nejtěžší pro mě bude to objemový, na to před soutěží se těším :D

      Vymazat
  15. Upřímně nechápu komentáře typu:sponzorují tě z nějakého důvodu,nepotřebuješ trenéra atd.je jasné,že každý sportovec má kolem sebe tým lidí,to je fuk..Přiznám se,že jsem zpočátku myslela,že jsi jen namyšlená 16-tileta ehm,jak to nazvat..ale ty jsi milá,chytrá a cílevedomá.A mimochodem,tvůj život by byl pěkný námět na film,nechceš být herečka?:-):-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) A máš pravdu, ty moje eskapády by už na nějakej slušnej film asi stačily :D Ale že bych uměla nějak hrát, to se říct nedá... Ale jednou to třeba napíšu a můžeš mě hrát ty! :D

      Vymazat
  16. upřímně, z toho snídaňovýho množství se mi dělá trochu zle :D
    když jsem jednu dobu počítala sacharidy, bílkoviny, a tuky (ale kolik to hodilo kj, to mi bylo upřímně ukradený) a držela sacharidy na 230g, tak snídaňová porce 100g vloček byla až až :D já si z toho dělala normálně jen s mlíkem kaši... byla toho obří miska, člověk se slušně najedl, běhat 15 minut po tom na bus fakt nešlo :D z představy, že by toho mělo bejt ještě víc, dokonce skoro 2x, bych asi brečela :D a cpala to do sebe minimálně dvě hodinky :D
    ale pravda, pokud chce člověk nejlepší výsledky, musí prostě něco obětovat :)
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, tu snídani jsem jedla skoro hodinu a pak jsem byla 4 hodiny ještě nacpaná k prasknutí :D Ale to je jedno, tělo si na to zvykne a pak mi to nebude dělat problém :D

      Vymazat
  17. Ahoj, s taky bych chtela zapracovat na rozsireni zad a ramen, takze se hrozne tesim na tvoje tipy!! tvuj blog je cim dal tim lepsi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě sem o tom něco napíšu, a jsem ráda, že se ti tu líbí :)

      Vymazat
  18. Ahoj Beauty, mohu se tě zeptat kolik zvedáš na dřepy? Děkuji:)Elle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj :) Teď je už pár týdnů dělám s volnou tyčí a zvedám celkem 52-53 kg (můj 'rekord' z minulého týdne :D)

      Vymazat
    2. ....já chcu taky 52-3 kg :D ale pokud chci jít až dolů, tak si musím vystačit se 40 kilama :/ s vyšší váhou už pak neskutečně cheatuju :/ ...aspoň mám velkej prostor pro zlepšování se :D

      Vymazat
    3. já s tou vyšší vahou jdu až dolů při prvních 4 opakováních, pak už se tak 2x přemáhám a už to nejde :D Ale většinou jedu pyramidu, a při 45 kg dělám více sérií třeba po 12 a to jdu pokaždý až dolů :) Ale postupem času se obě zlepšíme, o to jde :)

      Vymazat
  19. Velká propagátorka palea a takhle ho zradit :(
    Ne samozřejmě je fajn, kam jses s paleem dostala a teď do budoucna ti přeju hodně štěstí! Těším se jak nám budeš popisovat jak ti to všechno jde! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ale určitě chápeš, že takovou příležitost si nemůžu nechat utéct a nebudu to paleo stravou komplikovat, když jsou v přípravě na soutěž už prostě osvědčený postupy (hory rýže a podobně :D) Ale to nic nemění na tom, že mi paleo strava přijde jako nejlepší způsob stravování, a záleží na každém, jak si jednotlivé poměry živin (množství sacharidů a tak) upraví, aby to fungovalo přímo na něj :)

      Vymazat
  20. Ahoj,
    chtěla bych se zeptat na takovou věc, které se týká spíš začátku s paleo stravou - jestli bys sem mě do komentáře nerozvedla to, jak se k tomu stavěli rodiče-rodina-kamarádi ve škole (přece jenom paleo se nemusí zdát každému dobré a vybalit ve škole něco k jídlu před ostatníma a hned "hele co to jeee?" :D tak nevim stávalo se ti něco takhle?).. Nebo kdybys to rozvedla jak to ty umíš (!:) trochu víc příště v dalším článku? Zajímalo by mi to :) .. Třeba když je oslava tak tam je blbý odmítnout nebo prostě nejíst.. A tak.. :) Dost bys mi pomohla!Děkuji.
    A fandím ti !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :)
      Tak moc lidí na to žádný narážky nemělo, což je jen dobře, protože ostatním by přece do toho nic být nemělo, když to jím já :D Rodičům akorát vadila moje obří spotřeba zeleniny (dřív i ořechů :D) a vajíček, ale zas je to lepší, než kdybych utrácela za cigára/chlast a podobně (:-DD)
      Do školy jsem si nosila krabičky (a budu to dělat i tento rok), a občas se zeptali, co mám, ale to je všechno, většinou ostatní ve stejné chvíli jdou taky na oběd a i pár ostatních spolužáků si nosí jídlo z domu.
      Jídlo u návštěv jsem odmítala už odmala, takže to se s paleo stravou ani moc nezměnilo :D Buď si na návštěvu vezmu jídlo s sebou, nebo se najím až doma. A jestli se to někomu nelíbí, ať si ****** políbí :D

      Vymazat
  21. Jak si přidávala na instagram to poslední foto- tak to takhle jdeš ven? :D asi neznáš MHD kde na tebe každej zírá div by si nešáhl :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, takto chodím normálně :D Je fakt, že lidi koukají, ale to je mi jedno :D stejně je teď vedro ;D

      Vymazat
  22. Ahoj sleduji tvůj blok a musím ti říct,že jsem také jedla v objemovém období 300g sacharidů,100-120g bílkovin a okolo 60g tuků bez nabíraní tuků spíše jsem nabírala svaly a ztrácela tuk,bylo to zhruba 3-4 měsíce a pak mi přišlo,že začínám nabírat tuk po tréninku jsem měla gainer a porcema nešetřila k obědu padl i pytlík rýže. Nejedla jsem žádné hranolky,obalované sýry,bůčky atd. a přitom jsem pak začla nabírat tuk. Takže teď měsíc držím rýsovací stravu cca do 150g sachrů,100-120g bílkovin a 30g tuků a + 2x aerobka týdně + 3x týdně posilka a břicho se začíná rýsovat :) takže hodně zdaru uvidíme jak budeš zvládat psychicky nabíraní tuků :)

    OdpovědětVymazat
  23. Ještě jsem zapomněla dodat,že jsem nabrala cca 3kg svalů :)samozřejmě moje postava je o dost horší co se týče vyrýsovaní než ta tvoje měla jsem při začátku posilování na sobě 13kg tuku a teď okolo 10kg,takže mám co shazovat :(

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D