sobota 13. července 2013

Intenzita, to je oč tu běží!

Ahoj lidi :-)

To jsem se zase dlouho neozvala, že? Budu se vám to snažit nějak vynahradit, nebojte :-) Nejdřív ze všeho bych vám, všem čtenářům, chtěla moc poděkovat - každý den vás sem zavítá více než neuvěřitelných 3000! Když jsem blog zakládala, vůbec jsem netušila, že moje kecy budou někoho bavit. A fakt, asi jo! :-D

V posledních pár dnech se toho událo celkem dost. Mám tolik novinek, že bych se s vámi o tom chtěla hned podělit, ale raději nebudu předbíhat, kdyby náhodou. Jedna z nich by znamenala první krok ke splnění jednoho z mých velkých snů. Pokud mě už líp znáte, tak si můžete zkusit tipnout, o co se jedná. Uvidíme, jestli se trefíte :-D

Před pár dny jsem se v posilce seznámila s hrozně fajn klukem. No, ''klukem'' - je to pěkná hora svalů :-D Už jsme spolu byli venku, skvěle se mi s ním kecá, máme úplně stejné zájmy, stejné názory. Prostě se dva fitness maniaci konečně našli! :-D Skvělé taky je, že se zná snad se všemi z ''kulturistického česka'', jestli se to tak dá nazvat :-D Tomáš Klíč, Katka Kyptová, Tomáš Horák, Pajič, Kinc... A pokud to vyjde, tak příští týden s ním pojedu natočit tréninkové video pro web kutluristika.com právě s Horákem. To by teda bylo něco! :-D Pokud někteří z vás neví, o koho jde, tak google vám toho prozradí víc :-)
Závěrem večera bylo to, že mi začalo psát asi 6 chlapů, mezi nimiž byl i František Bartoš (FB) Jé, jsem v sedmým nebi :-D


To by bylo ze začátku všechno, snad jsem vás moc neunudila :-D

Teď přejdeme k něčemu lepšímu - ke cvičení! Ruku na srdce, kdo chce výsledky, musí do toho dát maximum. Protože fitness je něco, kde je dřina skutečně vidět. Nejsou k tomu žádné zkratky, žádné přesné návody, žádné zázračné pilulky. Je to o tom vytrvat a nevzdávat se. A výsledky přijdou.


Ale dost často se setkávám i s tím, že lidi cvičí několik let, hlídají si stravu, užívají doplňky... a nakonec vypadají pořád stejně. Neříkám, že pokud to všechno člověk dělá jen pro svůj dobrý pocit a proto, že ho to baví, je zbytečné. To v žádném případě :-) Ale pro toho, kdo chce svou postavu změnit k lepšímu, to může být jistým způsobem demotivující, když se tak snaží a maká, a výsledky jsou ty tam.

V tu chvíli je nejlepší si sednout a všechno hezky promyslet - Nemám moc stresu? Nejím málo, nebo až příliš? Mám dostatek bílkovin? Nespím málo? Piju dostatečně? Netrénuju málo, nebo moc dlouho?
Faktem je, že je to všechno jedna velká 'skládačka' - vypadne vám jeden ''puclík'', a hned to může mít vliv úplně na všechno.


Jedním z těchto pomyslných puclíků může být i to, že netrénujete s dostatečnou intenzitou. Jak se říká ''Pokud na konci cvičení vypadáš dobře, netrénoval/a jsi dostatečně tvrdě'', a je to tak. Nemám teď na mysli, že byste po cvičení měli ležet na zemi zmožení, s natrženými svaly a tak tak před infarktem...

Ale pokud si při ''cvičení'' dokážete číst knihu, v pohodě si vykládat s kámošem vedle, dávat bacha na makeup a snažit se si neponičit účes, tak je na čase přitvrdit.


Tím samozřejmě nemyslím si hned naložit o 30 kilo víc než je vaše dosavadní maximum a začít se předvádět. To pak můžete v posilce vidět lidi, co si naloží zbytečně moc a pak sebou při prováděné cviků škubají, že sval, který se snaží procvičovat, je to poslední, který vlastně pracuje. Takhle intenzitu moc nenavýšíte, protože správné provedení cviku je taky jedním z hlavních klíčů k dobrému tréninku! :-)


Poslední dobou mi totiž připadne, že věci chceme získat až moc snadno. Je jednoduchý si koupit někde jídlo ve fastfoodu, než si něco normálního uvařit. Je jednodušší si dát na snídani koblihu než si udělat třeba míchaný vajíčka. Je snažší si vozit zadek v autě, než si někam zajít po svých. Je snažší si vzít nějakej zázračnej prášek, než změnit svůj životní styl.

Ale jak už jsem psala - snadné věci vás nedostanou blíž k vašemu cíli. Nedostanou vás dál jak ve cvičení, shazování tuku, nabírání svalů..., tak v životě obecně. Ani lidi, ke kterým třeba vzhlížíme, se tam, kde jsou, nedostali snadno. Takže musíme předpokládat, že věci prostě budou náročné, vemte si to do hlavy :-) Ty výsledky vám pak za to stojí!

Jdete si tvrdě za svým? 

66 komentářů:

  1. Moc ti přeju, aby ti to natáčení logu vyšlo! :) A chci ho pak co nejdřív vidět! :D

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj!
    s horou svalů vám to bude slušet :P minimálně v tom videu!
    ruku na srdce, maximum do toho teď fakt nedávám :D nějak necvičím skoro :D ale snad to zase přijde!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na tom videu nebudu, tos blbě pochopila :D Ale budu natáčet, což mi bohatě stačí :D

      Vymazat
  3. Drahá Beauty, asi okomentuju tak pět posledních článků do jednoho komentáře :D
    Jsem ráda, že se ti v Chorvatsku líbilo. Ty bílé džíny jsou fakt božský. Akorát já bych měla strach že bych je prala po každém dni nošení :D Nerozumím proč někdo říká že tvoje nožky jsou neúměrné k tělu, já vidím tedy obrovský pokrok a nepřijde mi že by vypadaly nějak vyhuble.
    Líbí se mi ty fotky s hlavou z tohoto článků, foť je častěji :) Víme, že mám super postavu, ale takhle je to takové osobnější a příjemnější, když člověk vidí i hlavu :)
    Intenzita je skutečně základ. Stačí 40 minut pořádného tréningu. A člověk se vyřídí víc než za dvě hoďky lážo plážo posilování s kecáním po každé sérii :) Proto nerada chodím do fitka s kamarády nebo tak. Cvičím radši sama, nemusím se zastavovat, mluvit a makám víc :)
    Gratuluju že jsi našla svého pana svalouše. Ať vám to vydrží kočko. A doufám že až budeš fitness celebrita a budeš fotit kdejaký workouty, nezapomeneš psát na blog! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky :))
      No máš pravdu, hlavně já a bílý oblečení nejde moc k sobě, ale budu je nosit bezpečně, aby hned nezměnily barvičku :D
      A děkuju, že sis všimla pokroku na nohách! Fakt se snažím, jak to jde :) Do fitka chodím taky většinou sama, a taky mě to tak vyhovuje :D Zaplatím si tam za hodinu cvičení a né za konverzační kroužek :D
      Díky díky!! :D

      Vymazat
  4. Všechno ti moc přeju, jdeš si vážně za svým :)
    Zní to úplně neuvěřitelně ;)

    Tuším že tvůj sen se týká oblasti bikini fitness? :) Nebo nějaké soutěže?
    ___

    Jo jdu si tvrdě za svým, ale dělám to spíš pro radost a pro dobrej pocit(a taky hezký tělo že jo :D). Snažím se ale zlepšovat, a překonávat se, dávat do toho maximum..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) No a jak jsem říkala, můžete typovat, ale zatím nic neprozradím :)

      Vymazat
  5. Gratuluji k úspěchům. Myslim, že na každého platí trochu jiná strava, jiné cvičení, že každý jsme indiviuál. Ale jak říkáš musí se do toho člověk ponořit, dělat to pořádně. A hrozně ti to přeju s tím klukem, ale abys pak měla vůbec čas na blog:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na blog si čas určo udělám, to nebojte ;) A děkuju :))

      Vymazat
  6. Moc ti to preju s tim fitnessakem :D :)
    A tohle pravidlo znam.. kdyz se podivam do zrcadla po cviceni a vypadam dostatecne znicene tak mam strasnou radost.. :D :)
    Krasny clanek :)

    OdpovědětVymazat
  7. :-) gratuluju, nediv se tak velke nabstevnosti kdyz te minimalne pulka holek obdivuje :-D patrim mezi ne to je vic nez jasny :-D ja teda intenzivne nemakam, zatim mi jako vysledek cviceni staci muj osobni dobry pocit, ale i presto na sobe nejake vysledky pozoruju coz je takivy bonus navic ;-) mej pekny den ty nase celebrito :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Děkuju :) A dobrý pocit je taky hlavní, to přijde :)

      Vymazat
  8. Jeeeej,konečne si dala aj fotky kde máš odfotenú aj tvár.
    Držím palce s tým fitnessakom a aj s točením videa.
    Potom ho nezabudni dať aj sem. :)

    OdpovědětVymazat
  9. ♥ tak to by bylo pro Tebe určitě super, hlavně by ses seznámila s dalšíma a dalšíma lidičkama co mají rádi přesně to co ty)... držím palce)
    jestli si jdu tvrdě za svým?? jak to tak čtu tak asi ne :D asi jak kdy)) na sebe bych měla být určitě víc přísná, ale přes mrtvoly zase nechodím na to to nejsem a se stresem nic neudělám, až se v práci naučím nové věci tak stres v podstatě sám odejde, ale to chce praxi a čas)
    PS: jsi největší číča)

    OdpovědětVymazat
  10. Téééda, s těma chlapama ti fandím!!! Nejsi ale žádný troškař, jak vidím :D
    A konečně super fotka se vším všudy :D !!! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D nooo, to nejsem :D A třeba budu přidávat víc fotek s xichtíkem, uvidíme :)

      Vymazat
  11. Tak to ti tedy gratuluji, že se ti ozývají svalovci! :))
    Určitě s tebou souhlasím, kdo něco chce, musí jít i přes mrtvoly, jak se říká! :))
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
  12. Téda to je velký úspěch když máš takovou popularitu u těch svalovců :-)
    Gratulka..

    Já tady už nějaký ten pátek obdivuji to tvoje hezky vypracované bříško a chtěla bych se zeptat, jestli by bylo možné kdybych ti napsala nějaké info o sobě - co a kolik jím, co a jak cvičím atd. - zda bys mi nemohla poradit co dělám špatně? Nevím totiž zda jím moc nebo málo na to množství pohybu co mám.. nejím tolik jako ty ale také mám méně pohybu ale nevím zda to je dostatečné.. myslím že ty se v oblastech cvičení a stravy orientuješ perfektně a tak bys mi mohla poradit jak na to :-)
    Pokud ale nemáš čas tak to pochopím a pohledám jiného rádce :-)

    Měj se krásně :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to bych taky potřebovala aby mi někdo zhodnotil jídelníček a pohyb:D Mluvíš mi z duše... Nejím tak moc, bojím se, že možná i málo.. Můj jídelníček zhruba vypadá takto: ráno - dobrá vláknina (cca 30g) + banán + půlka bílého jogurtu + sypání navrch (to je pokaždý různě - ale nejak kombinuju datle, suš. švestky, brusinky, rozinky, oříšky, povidla,..), sváča - většinou 2 ks ovoce (jablko, pomeranč...)... a oběd - poslední dobou jím pořád akorát syrovou zeleninu + cottage nebo sójovka a arašídy, nebo ochutím nějakým kořením...myslím že tohle bude kámen úrazu..páč to samí mám i na večeři..a hrozně se bojím přidat přílohu.. jinak k odpolko sváče tvaroh nebo bílý jogurt + např. jabl. skořice, rozinky...

      Od ledna jsem zhubnula asi 13kg (mám ted nějakých 59 kg při 172 cm)..ze začátku jsem se do toho opřela a dělala sem každý den 45min kardio (většinou rotoped) + něco málo posilování (takový ty zaručený cviky z ženských časáků:D)...pak sem objevila blog Monči, tvůj, Nikky a trochu mě to přeorientovalo...ale stejně to poslední dobou dost flákám a spíš jen tak 3-4x do týdne bud insanity nebo vlastní půlhod. workout..
      To samí ta strava...dřív sem si vyvářela různé mňamky, zkoušela zdravé recepty..a ted se mi nic nechce tak radši nakrájím zeleninu, neco málo k tomu a mám jídlo..

      No..vlastně se ani nemůžu divit že se to tak nejak zastavilo, že..:(

      Vymazat
    2. Jíš hroozně málo, hodně rychlých cukrů z ovoce, ale málo bílkovin a komplexních sacharidů...

      Vymazat
    3. Já jím zas asi takhle:
      Sn- 2 chleby s máslem, šunka nebo sýr + zelenina
      Sv- jogurt nebo tvaroh + ovoce kolem 150g, nějaké ty vločky/müsli (2 lžíce) a hrst oříšků
      Ob- maso + příloha v suchém stavu kolem 70g, zelenina
      Sv- podobně jako dopolední sváča, trošku méně ovoce (pokud už necvičím)
      Ve- něco jako menší snídaně, většinou jen 1 pečivo ale hodně bílkovin, někdy tuňák, vejce.. + zelenina

      Vymazat
    4. Ahoj :) Takže první anonyme :D - jestli chceš s něčím poradit, napiš mi na mail beautygloss@seznam.cz
      Druhý anonyme - už od rána to je moc málo jídla, převaha sacharidů a nedostatek bílkovin. Ani na oběd v podstatě nemáš žádné kvalitní bílkoviny, k dosažení hezké postavy potřebuješ dostatek jídla, ale kvalitního, a taky dostatek bílkovin, sacharidů i tuků :)
      No v podstatě si ani žádné mňamky vyvařovat nemusíš, v jednoduchosti je krása. Připravuj si jednoduchá jídla, která zvládneš i rychle připravit. Není nutný strávit hodiny v kuchyni a vařit si nějaké vychytávky :D
      Jestli chceš, tak se mi můžeš ozvat na mail a nějak to zkusíme pořešit ;)

      Vymazat
  13. Nerada se při treninku vybavuji, protože se na trenink musím soustředit, abych dělala cviky správně. Ty brďo, že by láska z fitnessu :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Jenou bys mohla třeba dělat fitness trenérství a poradentství. Vsaila bych se, že první klientelou by byly návštěvnice blogu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych chtěla, trefila ses :) Jednou :)

      Vymazat
    2. A že by jich bylo :D Už teď stojíme a čekáme frontu !!! :D

      Vymazat
  15. Akorát jsem nepochopila jestli ti jde o vztah,nebo o to,koho on zná :D

    OdpovědětVymazat
  16. Oh my god! Velká závist! :D Když to vyjde, tak si to užij!! Máš dokonalé břicho (mám na břicha úchylku, ale to už asi každý ví)! ♥

    OdpovědětVymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Beauty,

    měl jsem rozepsaný e-mail, ale potom jsem zjistil, že tu na sebe nikde nemáš kontakt.

    Pokud budeš mít čas, ozvi se alespoň sem - https://www.facebook.com/vinsfilip , nebo na moresingle@gmail.com

    Díky moc!
    F.

    OdpovědětVymazat
  19. Páni, tak to natáčení videa zní skvěle! Už se těším, až nějaké uvidím :)
    A co se intezity týče, musím souhlasit. Málokdo dokáže makat opravdu tvrdě a pak se diví, že výsledky nepřichází :)

    OdpovědětVymazat
  20. ahoj, Beauty! moc ti gratuluju- jednak ke svalovci, jednak k tomu videu, zní to jako něco přímo stvořenýho pro tebe! :)
    už dlouho ti tady na tom blogu šmejdím, dost jsi mě inspirovala s cvičením- třeba ty tvoje workouty, už jsem vyzkoušela skoro všechny. ráda bych si taky sestavila nějakej vlastní, ale nikdy na sebe asi nejsem dostatečně tvrdá, protože potom nefuním tak, jako jindy, proto kdybych tě mohla otravovat a poprosit o nějakej tip na intenzivnější workout ve tvém stylu.. vím, že tedka už doma necvičíš, ale i tak kdybys něco vyhrabala, popřípadě tě něco napadlo, byla bych moc vděčná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Moc děkuju, snad to všechno vyjde :)
      A nemáš třeba email, že bych ti nějaký nápady poslala? :)

      Vymazat
    2. budu na tebe myslet, aby to vyšlo :)
      jinak mail: hanysova.t@seznam.cz, děkuju :)

      Vymazat
  21. Ted jsem si projížděla skoro celej tvůj blog a články a musim říct, nevim ani co chci říct :D prostě jsi dokonalá!! :D :D fakt, ale nechápu, že na všech fotkách jsi opálená :D i přes zimu... :D :D ja jsem vždycky bílá -_- i přes léto pomalu :D :D ale ted jsi fakt kočka po té dovolené ;D (to jsi samozřejmě vždycky :D )

    Naty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, moc děkuju :) Článků je tu teda spousta, určitě si počteš :D Já jsem od přírody docela snědá, ale hlavně v létě - to mi stačí chvilka na slunku a hned jsem jak černoch :D

      Vymazat
  22. Nikolko, mohla bych se prosím zeptat, odkud jsi? :) Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A samozřejmě gratuluji! Ke všemu :) Už se moc těším na video!!

      Vymazat
    2. Ahoj :) Jsem z menšího města kousek od Brna, blíž to tu na blogu uvádět nebudu promiň :)) Jinak moc děkuju :)

      Vymazat
    3. Aby mi někdo nechtěl se vloupat do domu a vzít ty moje arašídový másla :D

      Vymazat
    4. Tak to naprosto chápu :D Já jen tak orientačně, abych věděla, kde se dáš případně potkat :P :D

      Vymazat
  23. krasny clanok a drzim ti palce:). Btw, krasne foto, resp krasna si:)

    OdpovědětVymazat
  24. Máš pravdu, že někteří lidé do toho cvičení jdou fakt málo a diví se, že to nejde...člověk to pozná až pp delší době a pak se na to vyprdne. Já třeba cvičila tři měsíce dost intenzivně, ale jídelníček jsem nezměnila...k čemu mi to bylo? K ničemu...takže mě opustila chuť to dělat, i když jsem ti tak milovala. Já se v tom jídle pořád ztrácím...vím a zároveň nevím, co jíst. No Mamka chce zhubnout, tak to jídlo nějak musíme změnit obě:).

    Hele nemám pořádně ani 160, takže ono to tak slavný neni. Ale váhově mám málo, to je pravda:-D.
    Jo rozlučka byla super:-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně - nikdo tomu nechce obětovat víc času, všichni chcou výsledky hned a jinak toho po chvilce nechají :) Snad se vám teda bude dařit :)

      Vymazat
  25. jé ty máš takový štěstí s těma chlapama :) no jo intenzita je důležitá, taky s emi stávalo, že jsme posilovala a nekápla ze mě ani kapka potu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak možná mám, ale vždycky jen na chvíli, snad se to změní :D

      Vymazat
  26. Ahoj :) Chtěla jsem ti poděkovat za tvůj blog,že ho píšeš a táák :) Momentálně bojuju s anorexii mám 47 kg měřím 173 cm a je mi 17.Katastrofa co?...Jsem pitomá,pitomá...Potřebovala jsem si zpevnit svou postavu a takle jsem to..... :( I díky tvýmu blogu jsem si uvědomila,že to takle nejde! a bojuju!! :) Budu moc ráda,když mi napíšeš nějaký rady :)...máš podle mě dokonalou postavu,néé tendle hnus co já :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :)
      Mmmm, tak se dobře snaž to vytáhnout nahoru, váhu máš teda dost nízkou. Ale nejdůležitější je, aby sis to srovnala v hlavě a věděla, že to byla blbost takto si ničit tělo :)
      Rady? :D Myslíš na přibírání?

      Vymazat
  27. Děkuji moc za prima článek.
    Poslední dobou se mi zdá, že nějak stagnuji.
    Jasně vypadám nejlíp co jsem kdy vypadala, cítím se velmi dobře, ale zdá se mi že by to ještě trochu chtělo.
    Jedu čtvrt roku primal, s opravdu nízkým množstvím sacharidů, skoro na hraně ketozy (ono stačí 3 rajčata za den a člověk z ní hned vypane, proto do ní nejdu naplno), a zdá se mi že nějaký ten tuk by ještě mohl mrška zmizet. Cvičím 4-5 týdně Zuzku, tabatu se švihadlem, pravidelně větrám svýho 8kilovýho mazlika kettlika. A prostě stojím. Jako jsem ráda, moc ráda za ty pokroky které mám, ale nějak by jich mohlo být víc.
    V mém případě bude chybka v jídelníčku, myslím že jím trošičku míň a že by to chtělo přidat na tucích. Tak přidám a uvidíme.
    Děkuji, potřebovala jsem se vykecat, snad chápeš.
    Jen bych se ještě ráda zeptala, jak jsem tak pochopila a paleo jsi zabalila?
    Díky Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :)
      Tak já jela tak od února takové striktnější paleo, kdy jsem přijímala opravdu málo sacharidů, jen ze zeleniny (cca 50 g denně). Zhruba před měsícem a půl jsem se rozhodla sacharidy navýšit, a shodila jsem opravdu hodně tuku. Takže i v tom může být problém, že tělu prostě ty sacharidy chybí. Neříkám, že i tak nemůžeš jet paleo, já jej taky zatím jedu. Po tréninku bych přidala kus ovoce, zařaď třeba batáty/obyčejné brambory. Aspoň pár dní v týdnu, v ty dny prozměnu trochu sniž tuky, bílkoviny drž. Bude to pro tělo zase šok a mohlo by zareagovat. Mě to tak pomohlo, ikdyž já plánovala spíš přibrat, než rýsovat :D
      Zatím jedu paleo, ale uvidíme, co mi sestaví trenér za jídelníček na soutěž, tím se budu řídit :)

      Vymazat
  28. Dobrý deň pani Am, Mildred dúfam, že som legitímne a spoľahlivý úver veriteľ rozdávať úvery
    o jasné a zrozumiteľné podmienky na 2% úrokovou sadzbou. od
    12.000 dolár na 7.000.000 dolár USD, Euro A Pounds Len. Aj rozdávať podnikateľských úverov,
    Osobné pôžičky, študentské pôžičky, pôžičky na autá a pôžičky splatiť účty. Ak sa vám
    potrebujete úver, čo musíte urobiť, je pre vás ma kontaktovať priamo
    na: mildredhopeloanfirm@gmail.com
    Boh vám žehnaj.
    S pozdravom,
    Pani Mildred Hope
    E-mail: mildredhopeloanfirm@gmail.com


    Poznámka: Všetky odpovede musia byť zaslané na adresu: MILDREDHOPELOANFIRM@GMAIL.COM

    OdpovědětVymazat
  29. Do not use all of these Private Money Lender here, there are not legitimate and if they have a free email account tag i.e. yahoo, gmail, hotmail, live etc then they are not legitimate. If they have telephone number with international dialing codes from Nigeria, India, UK, Singapore and France then you have to beware. A legitimate company would have a genuine website, personalized email address/account and based in the country they claim they are. I would recommend anyone looking a a serious/honest loan lender to visit: DAVID HERLEY FINANCE HOME BASED IN THE USA and their reputation speaks louder than others in the industry when it come to obtaining all kinds of loan, mortgage, debt consolidation and Real Estate Loans. Their full website information and contact details are tel no: +1 (321)-323-1809, Website: www.dherleyfinancehome.net or Email: loans@dherleyfinancehome.net located in Orlando, Florida. USA. Skype: dherleyfinance

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D