úterý 18. června 2013

Moje cíle

Ahoj lidičky!

Tak co, pečete se? Škvaříte se? Smažíte se? :D Doufám, že jo! Vždyť jsme si tolik měsíců stěžovali na sníh, zimu a hnusné počasí, takže teď, když panují krásné třicítky, bychom měli být jako v ráji! Ale kdepak - jsme přece lidi! To by bylo, kdybychom si zase nestěžovali, naopak na úmorná vedra... :D

Já jsem naopak s tímto počasí spokojená, konečně se můžu opalovat, nosit krátká trika a kraťásky. Dnes jsme si byli zabruslit (stejně jako včera :D), takže jsem měla takový aktivnější týden (taky o to víc jím :D). Nemusím ani říkat, že bruslit v 32 ° byla fakt paráda, spocená jsem byla až...za krkem a připadala jsem si jak na grilu :D

Jinak vám všem musím moc poděkovat za krásné komentáře k minulému článku. Opravdu mi udělaly velkou radost!

Ohledně toho mě napadá téma k dnešnímu článku - co vlastně chci? Jak to bude dál? Čeho chci dosáhnout?

Myslím, že každý by si měl dát nějaký cíl, jak jsem už několikrát psala. Samozřejmě né jen jeden, nesmíme být přece troškaři! Musíme toho od sebe chtít co nejvíc, abychom se snažili něčeho dosáhnout a bojovali za to vší silou. Teď se nechci věnovat tomu, čeho chci dosáhnout obecně v životě, ale ve fitness. To je oč tu běží! :D

Jak určitě víte, já jsem tvrdohlavá, cílevědomá a kladu si na sebe velké nároky. Což je kombinace. která se podle mě do tohoto 'oboru' skvěle hodí. Tady totiž dostanete přesně to, co do toho investujete. Nejde to dělat jen tak napůl, pokud v tom chcete být mezi profíky. Musíte to opravdu milovat, zažrat se do toho, dělat to s chutí a taky s vášní. Pokud se do něčeho nutíte, děláte to s odporem, máte tendence se vymlouvat a odkládat věci na později, toto není něco pro vás.

Tohoto ''zažrání'' byste si taky mohli všimnout u mých tréninků. To není procházka růžovým sadem, není to pohodlné ani jednoduché. Po mém tréninku byste mohli moje oblečení ždímat. Vlasy mi trčí všude kolem, občas lapám po dechu (a to ne při kadiu!), řasenku mám rozmazanou pod očima.

Nikdy se nestalo, že bych nějaké cvičení jen tak odflákla. Dám do toho všechno, jelikož toho chci taky hodně ''dostat'' na oplátku. Neuvidíte mě se vybavovat s ostatními. Neuvidíte mě sledovat hodiny (jako ''Kolik času mi proboha ještě zbývá do konce?''). Neuvidíte mě si číst nové číslo Blesku pro ženy na rotopedu. Sahat na půl kilové jednoručky.
Uvidíte mě, jak si sahám až na dno a hledám v sobě sílu k provedení dalšího opakování. Uvidíte moje šílené grimasy v obličeji, které možná někoho i vyděsí :D


Vím, že každý má jiný ideál. Každému se líbí jiná postava. Někdo chce štíhlejší postavu, druhý zase křivky. Někdo chce hlavně velký prsa, někdo velkej zadek. Někomu se líbí na ženských sixpack, jinému ne. To je důležité si uvědomit - každý chce něco jiného, proto je důležité, abyste vy sami byli spokojení. U minulého článku mi někdo napsal, že se mu třeba líbí více moje postava z doby, kdy jsem byla štíhlá a né teď, kdy jsem svalnatější. Ale já se tehdy dobře necítila - necítila jsem se sebejistě, silně ani sexy. Až s postupem času, narůstajícími kily a svaly, jsem začala být sebevědomější, silnější. I v oblečení vypadám daleko lépe. Svaly totiž tvoří ty křivky, né vyhublé ručky a nohy jak párátka.

Takže se zaměřte hlavně na svůj vlastní pohled do zrcadla. Někdo vás může kritizovat, ale pokud se to vám samotným líbí, jděte si za tím!

A to dělám i já. Že to není ženské? Možná. Ale co je vlastně ženské? Vždyť to nikde není nijak definováno. ''Ženská'' byla jak Twiggy, tak třeba dnes Katka Kryptová. Tyto ženy od sebe dělí hodně (nejen kil), ale každá si najde jak své příznivce, tak odpůrce. Důležité je, že svou postavu dokáží skvěle ''odprezentovat'', nosit s hrdostí. Můžete mít skvělou postavu, ale pokud se budete krčit v koutě, stydět se, podceňovat a nebudete si věřit, stejně to nikdo neocení a bude to ''na nic''.

Takže já si jdu za postavou, na které je vidět tvrdá práce. A nejsem tam, ani zdaleka. Sice na mém blogu nenajdete cizí fotky (žádné fitspo, thinspo a podobně), jelikož mi připadne divné je sem dávat, ale dnes udělám výjimku a podělím se s vámi o pár mých ''vzorů'', abyste si mohli udělat takovou nějakou představu, po čem prahnu :D

Prvním z mých vzorů je Dana Linn Bailey. Pro někoho mužatka, mě se však její zapálení hrozně líbí. Ráda sleduju její workouty na youtube, jsou skvěle motivující.



Dalším je Erin Stern. I ona má na youtube kanál, kde odpovídá na otázky od svých fanoušků a zveřeňuje i některá svá videa s tréninky.



Je to už asi měsíc, co mi jedna ze čtenářek (Ell :)) poslala odkaz na interview se slečnou jménem Tanya Etessam s tím, že jsem jí podobná a jednou budu jak její dvojče. Od té doby se i Tanya zařadila mezi mé vzory, prostě luxus!


A závěrem jsem si ještě vzpomněla na Pauline Nordin, podle které jsem i nedávno kreslila tento obrázek (který teda je nic moc :D).


Jak jsem psala - někomu výše zmíněné ženy přijdou neženské, moc svalnaté.. Ale to je to, co se mě líbí. Zároveň je jasné, že v takové vyrýsované formě se neudržují celý rok, ale jen před soutěží/focením. I tak si však během ''normálního'' života udržují skvělou formu!
Já jsem pořád ještě na začátku. Je jasné, že tyto ženy si takovou postavu nevybudovaly ze dne na den. Chce to roky tvrdé práce, odhodlání a trvalého úsilí. Ale doufám, že vy budete celou tuto mou ''cestu'' sdílet se mnou a sledovat moje pokroky (i ty nejmenší) :)

Kdo je vaším vzorem?

87 komentářů:

  1. Tak tohle se mi opravdu nelíbí. Podle mě je to ničení přirozeně krásného a dokonalého těla, ale každý ať si má svůj názor:) I já mám své vzory, ale v úplně jiných kategoriích. Ať už je to třeba Gary Yurofsky - neuvěřitelně odvážný a motivující člověk obhajující zvířecí práva a nebo celkově K-pop, který mi změnil život:) Uznávám, že v tomto oboru se necítím jako ryba ve vodě, nerozumím tomu, jsem moc líná cvičit apod. :D Však to každý dobře zná, dříve mi to vadilo, ale nyní jsem sama se sebou spokojená, jsem vyrovnaná a cítím se skvěle a přesto to je, jak ty říkáš, hlavní :)
    Mně se na ženách tyto ,,křivky" a svaly nelíbí, podle mě to patří spíše mužům. Samozřejmě uznávám, že nějaký ten svalík někde je sexy, ale po celém těle, to je podle mě až moc přehnané, ale pokud se tak cítíš skvěle, tak proč ne, hlavně to nepřeháněj:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala, každému se líbí něco jiného a já to beru :)

      Vymazat
  2. Krásně jsi to napsala, jde vidět, že jsi do toho pořádně zapálená :) Věřím, že zrovna ty svých cílů určitě dosáhneš. A je fakt, že každému se líbí něco jiného, ovšem je důležité je jít za tím, co udělá tebe šťastnou ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Mne sa zdá tvoja postava teraz dokonalá:), ale držím palce na tejto tvojej ceste :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak zrovna Dana Linn Bailey mi už opravu přijde jako mužatka. Asi to dělá ten hrudník a paže, nicméně ty zbylé tři slečny už se mi zamlouvají více.
    Co se týče mého vzoru, ani nevím, jestli je to tak úplně vzor, ale hrozně se mi líbí postava Andreiy Brazier, viz http://www.unleashedbeasts.com/wp-content/uploads/2012/08/Andreia-Brazier-1024x747.jpg
    Ovšem jedna věc je to, že ty ženské obdivuju, jak vypadají, a druhá je věc je to, jak moc se jejich postavám dokážu přiblížit. Vím, že mám zcela jinou stavbu těla, že vlastně nikdy nebudu vypadat jako ty ženské, které se mi tolik líbí, protože každý jsme originál a nikdy nemůže být naše tělo takové jako z fotografií, u kterých slintáme. Myslím, že toto si hodně lidí neuvědomuje. Cvičí podle Jillian, Zuzky Light a dalších v domnění, že přesně tak za nějakou dobu budou vypadat. Zklamáním je, když se prostě taková změna nekoná. Jsem ráda, že v této věci zůstávám střízlivá, a i když vím, že dokážu pořádně zamakat, kdybych měla krapet více času, a vypadala bych úplně jinak, tak si to asi nechávám na vhodnější čas. Nikdy není pozdě a já věřím, že když si o tom tolik sním, tak to prostě dokážu. Nicméně přes to všechno, jak se mi líbí namakaná těla, to dělám především pro své zdraví. Nechtěla jsem nikdy být posedlá svou postavou, abych se jen sledovala a udržela si štíhlou linii. Chci být zdravá, chci, aby mé děti byly zdravé. K čemu mi bude fantastická postava, když se budu muset věčně omezovat a hlídat si příjem? K čemu mi budou dokonalé svaly, když mé tělo uvnitř nebude zdravé? Jde o to, uvědomit si, proč to vlastně děláme. Občas, když si čtu články některých holek, mám pocit, že většina to dělá jen kvůli tomu, aby lépe vypadala. Když se někoho na dietě zeptám, proč hubne, tak odpoví, že přeci proto, aby shodil kila a líp vypadal, že už se na sebe nemůže dívat apod. To je sice moc hezké, ale když už se někdo rozhodne hubnout nebo přejít na zdravý životní styl, měl by to dělat primárně kvůli svému zdraví. Proto se ze zdravého životního stylu stal takový hit, což se mi docela příčí. Spousta lidí to dělá taky kvůli tomu, že je to prostě trend. No, co k tomu říct. Ještě bych se začala vztekat. :D
    Chtěla jsem hlavně říct, že tě podporuju na cestě za tvým snem, ať už je jakýkoliv, a ať už se jiným líbí nebo ne. Jsi šikovná a já věřím, že to dokážeš! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kriss, tys to naprosto vystihla!:-)

      Vymazat
    2. Postava Brazier se mi taky moc líbí :) Jinak máš samozřejmě pravdu, ale řekla bych, že jak se do toho jednou ponoříš, fakt ti to problémy nebude dělat - tréninky, jídlo.. Moje strava je už té jejich dost podobná, většina z nich taky obiloviny a mléčné výrobky nejí, a rozhodně bych neměnila. Na všechna svoje jídla mám vždycky chuť, není to o suchém kuřecí a vařené brokolici bez chuti. Navíc spousta těch fitnessek jsou i matky, je tam široké věkové rozpětí, takže to ani zdravotní stav nijak neohrožuje :)
      A samozřejmě moc děkuju za podporu :)

      Vymazat
    3. hezky napsané... přemýšlím nad tím a myslím si, že se můžu zařadit mezi ty né zrovna hubené a nikdy jsem hubená nebyla... a žádná silnější holka Ti neřekne, tak já jdu hubnout/cvičit abych byla zdravější prostě všechny chceme být krásné, štíhle, a pozorovat se s láskou a radostí a chceme se líbit i ostatním... kdybych řekla, že jdu hubnout kvůli zdraví připustila bych si už ten fakt, že jsem prostě TLUSTÁ (nemocná, nehezká) a hned by mě to odradilo... raději si prostě řeknu, že upravím jídelníček a zařadím cvičení pro to, abych byla hezčí a sama sobě se líbila nebo ne? Vždyť člověk musí věřit jen v sám v sebe v nic jiného, když si nepomůžeš prakticky sama nikdo jiný Ti nepomůže (všechno je v hlavě a možná časem, když člověk za tu námahu dostane odměnu v podobě toho, že vypadá líp a líbí, se sám sobě, si řekne tak a teď to dělám proto, abych byla zdravější, protože prostě už vypadám dobře)...

      Vymazat
  5. Teda, mít takovéhle vzory mi přijde zhruba stejně extrémní jako touha anorektiček po kostře potažené kůží. Myslím, že jsi tu někde psala, že je ti 17, že? Ať chceš nebo ne, stále ještě jsi ve vývinu a podle toho, co tu píšeš, so docela neúměrně přetěžuješ. Jen abys to nezjistila, až už bude pozdě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je mi 17 ;) Že ti to přijde podobné? Mě teda ani ne, svaly tě na životě neohrožují, na rozdíl od anorexie a nejezení :)

      Vymazat
  6. já jsem taky tvrdohlavá a jdu si za svým cílem, akorát se prostě neumím tak sedřít, když cvičím doma, což mě mrzí :( zrovna tu Danu jsem si dnes prohlížela v muscle and fitness a ta už mi opravdu příjde dost, ale jinak ty ostatní jsou super :) dokážeš si vůbec představit, přestat pokračovat a jen se udržovat? nejde přeci aby sis pořád posouvala hranice dál a dál, nebo chceš bejt vážně extra super kulturistka? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se teda dokázala dost kvalitně sedřít i doma, ale v posilce mě to baví víc :D
      A ne, rozhodně chci pokračovat, svého cíle jsem ještě ani zdaleka nedosáhla :)

      Vymazat
  7. Ahoj, chci se Te zeptat, zda nemas s takovym cvicenim (tezkyma vahama) problemy s menstruaci? Ja kdyz hodne cvicila, tak jsem ji nemela pravidelnou, tak jsem radeji presla na mirnejsi cviceni... A pak jak jis hodne zeleniny, nejsi pred cvicenim treba nafoukla z toho, je v zelenine hodne vlakniny, nebo to necim vyrovnavas?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobré, právě jsem se chtěla zeptat přesně na to samé :-D

      Vymazat
    2. Tak mě menstruace předtím zmizela hlavně díky velkému shození na váze a extrémnímu cvičení (7 hodin..), jinak je to ale myslím poměrně časté u sportovkyň no..
      A je fakt, že po svých jídlech jsem docela dost nacpaná, ale tak do hoďky už je bříško v pohodě (a většinou se fotím i po obědě :D). Chodím cvičit tak hodinu a půl po snídani, jejíž součástí je navíc třeba i celá cuketa a půlka květáku, a je to v pohodě ;D

      Vymazat
    3. No a ted mas menstuaci vporadku, pravidelnou? Je jasne, ze v anorexii vynechala uplne, ale ja myslim stav relativne normalni vahy a tezsiho cviceni, zda to ma na ni u Tebe vliv? Nadmerna fyzicka je zatez je taky druh stresovani tela. Tak jestli u Tebe tahle mira cviceni je jeste tolerovana a telo (menstruace)jde jak hodinky? U me je totiz takovehle cviceni uz moc:(, i kdyz se bych rada v nem pokracovala, ale telo mi rika, ze ne, tak proto se ptam.

      Vymazat
  8. Jsou krásné...:) Můj sen je postava Zuzky, Nathalie Melo nebo Andrejky Brazier :D A myslím, že cíle už máš na dosah, odhodlání ti nechybí a to je dobře! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Andrejka má postavičku taky boží :) A moc děkuju!

      Vymazat
  9. Mě se z tvých vzorů nelíbí žádná a nechtěla bych tak vypadat, líbí se mi klasická štíhlá ženská postava klidně i se zaoblenějšími boky a větším zadkem, takové ty přesýpací hodiny, fitnessky se mi nelíbí, ale je to přesně o tom co píšeš, každý máme jiný ideál krásy a chceme vypadat jinak a pokud se ti líbí svaly tak do toho, máš nakročeno víc než dobře a držím ti palce abys svých cílů dosáhla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mě se právě zadek zvětšuje díky dřepům, za což jsem ráda :D A právě ty svaly vytváří dojem té postavy tvaru přesýpacích hodin, podle mě :) Až pak to vyrýsování dělá to, že se to někomu nelíbí :) Jinak moc děkuju za podporu :)

      Vymazat
  10. Angela Gossow. Je to síce speváčka, ale má super postavu. Nie takú vysvalovanú ako tieto, ale takú, ako chcem mať ja-len trochu vysvalovanú.

    OdpovědětVymazat
  11. Taky mám své vzory a asi vypisovat je nemá cenu, všichni je známe z tĕch neznámých pro vĕtšinu je to: Alenka Bošanská, Wohanková, Struhačková,Podnecká atd. U mĕ je udržování formy spíš nutností a tone z důvodu hubnutí, ale ze zdravotního hlediska, tak jakto psala Kriss, přesto musím mít své tajná přání a sny, protože jinak by asi byl život o ničem a nebyla bych tam kde jsem a vĕř, že tohle období je nejlepší z celého mého života a já si ho užívám, prostĕ jsem se našla a baví mĕ to. A to nejdůležitĕjší je, že mĕ podporuje manžel a je na mĕ neskonale pyšný.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé...Alenu Bošanskou znám osobně :))).Dovede se před soutěží pořádně
      "vysekat", ale jinak...nic moc...je hodně malinká..

      Vymazat
    2. Tak jsem si je všechny musela najít, neslyšela jsem o nich :) Jinak jsi to napsala moc hezky - ať se ti tedy daří! :)

      Vymazat
    3. Děkuji, tobě přeji to samé a budu se těšít až budeš v soutěži.
      Nyní je v přípravě Kateřina Blažčíková dnes má vyhlášení v Pardubicích ,, Fitness models" a na podzim jde do soutěže podiovky. Jukni na Veganzu jak stránky tak její blog - ona je, ale raw veganka a taky to jde :-)
      Jinak já se rozhodla na pár dní zvolnit a chci něco zkusit budu na to mít něco přes 2 měsíce.

      Petruše: Alenka byla moje trenerka na ,,Hit Fitness Flora", škoda, že letos k ní nemohu chodit kvůli dcerce, ale je nyní snad v jiným fitku. Uvidím příští školní rok jestli už zvládnu časově chodit do fitka.:-)

      Vymazat
  12. Tyhle vypracované postavy u žen se mi nelíbí, pár buchtiček na břiše dobrý, ale tohle je na mě extrém :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Také se mi líbí vypracovaná těla, i když tohle je už trošku moc.. - ale je to jen můj názor, pokud se to tobě takhle líbí jak píšeš tak OK :-)
    Ono asi ale lepší být i trochu mužatka (což teď netvrdím že ty jsi, to rozhodně ne, máš hezkou postavu) než být chodící kostřička bojující s anorexií..
    Tady na fotkách těchto žen je vidět že tělo je zdravé a plné síly a energie.. :-)

    A co rodiče? Schvalují ti teď toto cvičení - posilování, nebo mají strach že si zase něco uženeš (podobně jako je anorexie nemoc, tak existuje i třeba bigorexie = z nadměrného cvičení a posledlost tvarováním postavy) - opět opakuji že si nemyslím že by to byl tvůj případ, jen mě zajímá jak to vidí rodiče - přece jen, dospělí rádi někdy přehání a malují čerty na zeď.. :-D

    OdpovědětVymazat
  14. Mě se třeba takové postavy líbí moc, ale sama bych tak vypracovaná být asi nechtěla:) mým cílem je cítit se ve svém těle dobře, jíst zdravě a neomezovat se. Pokud bych chtěla být fitnesska, tak by tohle odpadlo. Asi nejsem ten typ, svaly mám ráda, ale u mně osobně je cílem hezky ženská, tvarovaná ale pevná postava. Nepotřebuju six pack, stačí mi břicho bez špeku a nohy a zadek bez rosolu:D každopádně ti moc fandím, podle mého máš postavu teď krásnou a já osobně bych na ní naprosto nic neměnila..ale každý máme ten ideál jiný=))

    OdpovědětVymazat
  15. Tanya Etessam je teda dost... KOČKA!!! Zírám jako blázen.
    Celkem by mě zajímalo, jestli má některá z nich plochý nohy (... :D) protože mně minulý týden trenér řekl, že vinou plochých nohou nemůžu mít nikdy hezky tvarovaná lýtka... hulvát! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kašli na doktora, plochý nohy se daj napravit!

      Vymazat
  16. každý chceme něco jiného, mně se třeba tohle už zdá trošku moc. mně by stačilo se vyrýsovat jen trošku, mít se ráda a nemuset se tolik omezovat v jídle:D
    už padla otázka, co na tvé zapálení říkají tvý rodiče a okolí?:)

    OdpovědětVymazat
  17. ANO ano ANO! Ty na to máš, jdi do toho! a víš proč?
    http://kulturistika.ronnie.cz/c-15155-denisa-srbkova-v-priprave-na-jarni-mistrovske-souteze-2013.html takhle vypadá u nás soutěžící v bikini fitness, za mě hrůza, svaly téměř žádné, podvyživená a nezajímavá..
    Do takové kategorie bys nezapadla, určitě vyber kategorii, která je více o svalech a nandej to všem :) !!

    OdpovědětVymazat
  18. Jsi nejlepší:) Zkrátka si jdeš za čím chceš, vždyť nesejde, komu se to líbí a komu ne:) Na můj vkus už je to moc, ale vím, že tvému tělu to slušet bude!
    Co je můj cíl?:) Být lehce vyrýsovaná, což už můžu říct, že jsem teď a prostě udržovat si to takhle:) Cvičení mě baví, cvičím pravidelně..Ale na druhou stranu, když mám třídenní pauzu z časových důvodů, taky se nehroutím:D
    Musím říct, že jsem se zkrátka za poslední dva měsíce našla. Asi je to koncem střední atd..Ale našla jsem se v jídle, vím, co mi dělá dobře, vím co ne. A hrozně mě začalo bavit vařit, prohlížet zahraniční blogy se zdravými recepty, upravovat si je, momentálně i fotit, hrát si s tím:) A najednou už nejím pořád to samé..A i přes to, co všechno nejím a jím, si to užívám:)
    Cvičení u mě zůstává Zuzka a kombinuju s fitkem, kde mi teda včera spadl kettlebell na nohu, ale o tom nikomu říkat nebudem :D:D
    Jinak přidala jsem Zshred a příště dám Zwow, ten bude asi víc pro tebe:)
    Jinak, jak si psala, tak na její stránku je normální přístup a na Youtube má pořád kanál, jen ten Zgym je s přístupem:)

    OdpovědětVymazat
  19. Máme podobné vzory jak tak koukám :) Mým největším je asi Charlie Brooke, je o rok starší než já a to, co dokázala za pouhý rok je k neuvěření. Jinak k té postavě a tvým cílům - jsme na tom stejně. Bohužel najdou se lidé, kteří odrazují, ale pokud si za tím stojíš a víš, že to chceš, tak je podle mě názor okolí podřadný.
    Zrovna dneska ve fitku byli dva, co se vybavovali na telefonu, jeden furt pokukoval po ostatních a sám za tu hodinu nic neudělal, jen zabíral místo na stroji...když už do toho jdu, tak pořádně. :)) Fandím ti :)

    OdpovědětVymazat
  20. Mně se asi nejvíc líbí postava Zuzky.Je vymakaná, ale ještě mi to přijde hezký.Třeba u té první
    fitnesky mi ty ruce přijdou už "dost".p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Zuzka má taky boží postavu :)) Ikdyž mě dost udivuje, že má takové dost minijídelníčky :D

      Vymazat
  21. Ja si za svojim cielom idem, aj ked ma niektori ludia v tom vobec nepodporuju a pocuvam od nich, ze je to len zbytocne zabity cas a tyranie sa, ze ved aj tak ziadna zmena nie je vidno...no bodaj by aj bola ked cvicim len siedmy tyzden (po 2 rokoch znova), ved to nejde zo dna na den vyzerat ako bohyna! Poznam svoje telo a viem, ze to potrva kym budu ake take vysledky vidno.
    Vzor nemam a osobne sa mi nepacia zeny co su aj prilis svalnate, pride mi to ako chlap, ktory uz so zenskostou nema nic spolocne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výsledky určitě přijdou, hlavně tě musí i ten průběh bavit :)

      Vymazat
  22. Tak teda ty slečny a paní na obrázcích jsou na mě až příliš, nelíbí se mi to. Ale chápu je, protože u nich ta zažranost je veliká a chtějí stále víc a víc. A to mi nepříjde jako ideál zase. Proto obdivuju Zuzku, která stále cvičí, má pěkné tréninky, ale nechce (teda myslím) ještě sílit, a proto cvičí a jí tak, aby se jí tyhle dosavadní úspěchy udržely. To se mi líbí a to by byl můj cíl. Ne mít postavu jako ona, ale s dobrou stravou a dobrým cvičením ji udržovat od doby, kdy budu spokojená :) Nevím, ale myslím si, že taky nejde donekonečna zvedat víc a víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já i na Zuzce vidím stále pokroky k lepšímu, nebo alespoň třeba od prvního ZWOW do toho posledního :) Jinak samozřejmě to má každý jinak, určo taky dosáhneš toho, co ti bude vyhovovat :))

      Vymazat
  23. Beautygloss? Čím by si chcela byť do budúcnosti? Ja si myslím, že by si sa určite mala vidať na cestu fitness, proste niečo s tým! :)

    OdpovědětVymazat
  24. Myslím, že by jsi měla víc jíst, pokud nechceš dál rýsovat. To, jestli jsi přes den plná nebo ne zas tak nesouvisí s kalorickým příjmem. Co myslíš, kdyby si snědla za den 5 kilo rajčat nebo okurek, byla bys plná? Nepochybně ano - a přitom bys nesnědla skoro nic. Nikdo tě nenutí jíst koncentrovaná jídla jako energetické gely, proteinové koktejly ..., ale přinejmenším normální jídla. Věř mi, že tvoje tělo by ocenilo víc, kdyby dostalo guláš s osmi místo kila zeleniny - zajímat se o mikroživiny v dospívání by neměl být tvůj primární zájem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neřekla bych, že zrovna ona jí málo....

      Vymazat
    2. Přesně tak, podlě mě se cpe až až :-D
      Já myslím že jí energie rozhodně nechybí, myslím že to dělá správně... :-)

      Vymazat
    3. No ale to je právě to, že se cpe zbytečnejma potravinama... Váhově by stačila čtvrtina toho, co jí, energeticky naopak.

      Vymazat
    4. Jí sice moc zeleniny to je pravda ale myslím že příjem není malý.. sama kdysi psala že sní kolem 12 tisíc KJ.. a to je na holku jejího věku tak akorát.. nemyslím že by to bylo málo

      Vymazat
    5. Je pravda, že jí hodně z hlediska množství, ale zelenina je kaloricky dost chudá :)
      Lepší je na nabírání zařadit potraviny o menším objemu s vyšší kcal hodnotou (sušené ovoce, ořechy, ořechová másla) když už to musí být paleo..je to v něm doufám povolené..:)

      Ale každý ať jí podle vlastních potřeb, tak bych jí do toho nekecala :o)

      Vymazat
  25. pro mě je největší motivací svalnatý chlap :D :D .. konkrétně Jason Statham :D

    OdpovědětVymazat
  26. Mne se hrozne libi to tvoje zapaleni a ze si jdes tvrde za tim, co sis vysnila a makas. Jsem o par let starsi nez ty a fakt muzu rict, ze kdyz te ctu, rikam, si jak je to obdivuhodny a co bych za to dala, kdybych v mych sestnacti-sedmnacti mela tolik rozumu a vydala se podobnou cestou. Vidim to ted uplne jinak a jak nekdo psal k minulemu clanku, jestli ti neco nahodou neuchazi, jestli neprichazis o ten spravny teen spolecensky zivot atd.. No kdyz to zhodnotim zpetne ze sveho pohledu, tak bych tu tvou cestu brala 1000x radsi nez kudy sem se vydala ja, tudiz od niceho k nicemu, nic me v tu dobu nebavilo, hledala sem se, v podstate flakala a mrhala casem s kamarady po venku. Ale bohuzel nekomu se rozsviti az pozdeji a musi si na to holt prijit casem sam:/

    Ty tve fitness vzory se mi libi, urcite bych to nevidela tak pritazene za vlasy, ze takhle napumpovany, vyrysovany a natreny ty holky vypadaji bezne. Ve vetsine pripadu jsou to v civilu krasny vysportovany postavy, co maji v obleceni hrozne hezky tvary.

    A jak pises k te zmene z drobne stihle postavy na pevnou a vysportovanou.. tak to je presne, ty pocity.. Kdyz na sobe tvrde makas a jsi vic a vic v kondici, citis, ze proste zvladnes cokoli, jsi silnejsi nejen na tele i na duchu, jsi sebejistejsi a jen tak te neco nezlomi. Tohle je taky jeden z hlavnich duvodu, proc i ja cvicim. Nemam rada zadny krehky kvetinky:D


    Jinak k tem vzorum.. Za me napr. Ana Delia De Iturrondo, Amanda Latona, Jamie Eason, Nikola Weiterova, i Zuzka Light, atd. :)

    A ta fitnesska Tanya Etessam je ti fakt typove hodne podobna!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Moc děkuju za komentář. Máš pravdu, zapálení v tomto směru mám hodně. I podle mě je dobře, že mě začalo něco tak bavit a opřela jsem se do toho :)
      S těma křehkýma květinkama jsi to vystihla! Nechceme se přece zlomit ve větru! :D

      Vymazat
  27. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  28. Já jsem k tomuhle vždycky nějak víc tíhla a hrozně se mi to líbilo milovala jsem Van Damma snad už od školky časem jsem se dala i na karate což trvalo cca 2 roky... pak uběhlo cca 10-13 let a já mám nadváhu svaly žádné (spíš jen tuk, né někde svaly budou ale schované pod vrstvou t... krásy :D ) a teď jsem se do toho zase pustila. Intenzivně cvičím cca 3 týdny, takže mám před sebou ještě hodně dlouhou cestu a občas mám tendence se na to vyprdnout, ale ty a tvůj blog jste mě zase trochu nakopli do zadku ať se neflákám a začnu na sobě makat ještě víc). Jinak holčičích vzorů ohledně postavy moc nemám, ale dost se mi začalo líbit tělo Pink, kdybych se dopracovala k tomuhle byla bych 100% spokojená)... jinak tuku, který musím proměnit na svaly mám opravdu hodně takže co já vím jak to bude cca za rok dva vypadat)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! :) Jsem ráda, jestli tě můj blog vždycky nějak nakopne, jen tak dál! :) A máš pravdu, Pink je teďka dobře namakaná, viděla jsem nějaké její fotky na na pláži :) Ale bacha - tuk na svaly fakt nepřeměníš ;) Musíš vybudovat svaly a shodit ten tuk, co je zakrývá :)

      Vymazat
  29. Ahoj :)
    Pred niekoľkými dňami som narazila na tvoj blog a musím povedať, že je úplne svetový a hrozne inšpiratívny, o to viac aká mladučká si!
    Už dlho som všelikde čítala, aké strašne prospešné je heavy lifting, ale nikdy som sa nejak nevedela nakopnúť, netušila som kde a s čím začať. pomohol teda google, rôzne bodybuilding stránky a aj tento úžasný blog :) takže sa do toho pomaly dostávam.
    chcela som sa ale opýtať, aké váhy si bola schopná zdvíhať keď si začínala.
    včera som totiž prvý raz skúšala mrtvý tah, činka mala 11kg, čo mi príde síce smiešne, ale pri 11/12 opakovaní som mala celkom dosť.
    alebo s jednoručkami som schopná pracovať tak s trojkilovými, a síce ťažšie nezvládam, aj tak mám pocit, že to je úbohý výkon :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se ti tu líbí! :))
      Tak ty váhy jsou dost široký pojem :D Na různé partie úplně různé váhy - na dřep kolem 50 kg, mrtvý tah 30 (tam zatím trénuju správnou formu), na legpressu zase 90 kg :D Ale postupně přidávám články, ve kterých popisuju trénink jednotlivých partií a tam vždycky něco k těm váhám napíšu :)
      A trojkilové činky používám taky, při side lateral raise (cvičení na ramena, vygoogli ;)), takže pokud s trojkilovými neposiluješ třeba biceps, tak se nemáš za co stydět ;)

      Vymazat
  30. Na mě je to až moc svalů, ale naprosto chápu že každému se líbí něco jiného :) A moc ti držím palce aby ti to vyšlo, ale myslím že je to zbytečné, protože už teď máš super postavu a ještě pár let a bude o tobě vědět svět :)

    OdpovědětVymazat
  31. Vařím se, peču se, umírám. A stěžovat si budu, protože miluju podzim, chladno, zimu, sníh.. ach. :D

    Líbí se mi tvoje zapálení, cílevědomost, síla... Fakt obdivuju, jak tvrdě makáš. Já jsem v tomhle hroznej slaboch. Je to buď všechno, nebo nic. V jednu chvíli jedu jak splašená pro všechno a pak přijde tak část, kdy to vzdávám. Hrozně mě to štve. Moje vůle někam odešla a pořád se nevrátila, fuck. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme úplně naopak - zimu nenávidím z celého srdce :D Ale neboj, za půl roku se dočkáš i ty.. :D

      Vymazat
  32. hej kámo.. zkus to http://www.jobs.cz/pd/615148658/?rps=231&section=positions ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsem na to koukla trochu pozdě :D Ale moc děkuju za to, že sis na mě s tím vzpomněl/a ;) Zatím nevím, jestli bych ale něco takového dala :D

      Vymazat
  33. Já chci zimu! Vždycky jsem ji milovala, a i letos, když roztál poslední sníh, tak mě to deptalo, protože jsem ho chtěla ještě :D asi jako jediná v mým okolí :D Vyloženě svůj fitness vzor teda nemám, nemyslím, že by mě to dokázalo nějak extra namotivovat :)
    Jinak když vezmu v úvahu, jak ty cvičíš... co si myslíš třeba o kalisthenice? Dřív se mi to moc zajímavý nezdálo, ale docela měním názor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, zimy se zase dočkáš (bohužel pro nás :D)
      Pod tím pojmem jsem si nic nepředstavila, tak jsem si to našla na youtubku. A už vím, o co jde :) Je to supr, když to člověk takto umí. Takže jestli do toho jdeš, držím palce :D Ale některé prvky z toho můžeš klidně zapojit do tréninku jen tak, zkoušet to :)

      Vymazat
    2. já nevim, trochu se toho bojim, že budu v posilce za vola :D s činkama si přijdu normálně, protože to mi relativně jde, ale na tý hrazdě, kruhách apod ty začátky budou zatraceně tragický... ale co, ať se tam lidi taky pobavěj, že jo... :D
      btw strašně se mi líbí ten tvůj novej vzhled blogu! :)

      Vymazat
    3. Já tam taky předvádím občas psí kusy, a je mi jedno, jestli na mě koukaj nebo ne :D Před pár týdny jsem si sundávala takovou hrazdu a svalila jsem se s ní celá a spadla na záda :D Vždyť o nic nejde! Určo to nacvičuj, však uvidíš, jak jim pak vytřeš zrak, až ty cviky budeš umět a oni ne ;))
      A děkuju za pochvalu vzhledu, snažila jsem se :) (chvíli :D)

      Vymazat
  34. Je vidieť, že v tomto smere mieriš k vrcholu a snažíš sa z toho vyťažiť maximum. Za tú drinu si to určite zaslúžiš. Už teraz máš luxusnú postavu, pre mňa si zase veľký vzor ty :) Tvoje vzory sú vážne vymakané, vidím za tým obrovskú drinu a odhodlanie, ktoré máš určite aj ty. Takže ti držím palce, aj keď som si istá že dosiahneš všetko, čo si zaumieniš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chce to hodně práce a času, ale já mám odhodlání dost, to jsi napsala správně :)) Děkuju!

      Vymazat
  35. čauko hele nechodíš na Soukromé gymnázium a SOŠ Iuventas v Ostravě ?? :)

    OdpovědětVymazat
  36. Podle mě vůbec nezáleží, jestli se někomu takové postavy fitnessek líbí nebo ne, protože bychom na nich všichni měli obdivovat hlavně jedno - tu píli a vytrvalost. A tvoje odhodlání se mi moc líbí a jsem si jistá, že ty to někam dotáhneš, když vidím pokroky co jsi udělala za půl roku, ani si neumím představit co to může být třeba za 3 roky, jen tak dál - napsala bych "držím palce", ale to ty nepotřebuješ, protože jsi tak odhodlaná že všechno zvládneš bez nějakých blbých palců :D
    Já v oblasti fitness žádné cíle nemám, jen chci mít pěknou a pevnou postavu s náznakem břišáků, to mi ke spokojenosti postačí :)

    OdpovědětVymazat
  37. Musím přiznat, že bych raději zůstala do konce života oplácaná, jako jsem teď, než vypadat jako výše uvedené slečny. Pro mě to zkrátka nejsou ženy, něžné pohlaví, ale babochlapi a trošku i tranďáci. Nejvíce svalnatá žena, u které se mi ještě její postava líbí a nepříjde mi chlapská je Zuzka Light, víc už ne. Nejhorší mi příjdou ty svalnatý ruce. Můj ideál postavy je asi toto http://weheartit.com/entry/55572748, štíhlá, ženská postava. Ale jak se říká, proti gustu .... důležité je, že se to líbí tobě :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně :) Určitě taky dosáhneš toho, po čem toužíš ;)

      Vymazat
  38. Musím se přiznat že mě často zajímají spíš komentáře k těm článkům než článek samotný :D
    Můj pohled na tyhle slečny se za posledních pár let hodně změnil. Před dvěma lety bych byla asi znechucená, teď už se mi ty postavy nezdají mužské ani přehnaně vyrýsované. Mám jistou představu jak bych chtěla vypadat, ale jsou věci které jsou mi stále přednější a v současné době se mé fitness cíle týkají spíš toho, co dokážu. Souhlasím s tebou v tom že si také při tréningu prostě musím sáhnout na dno a věřím tomu že mě to dělá silnější nejen fyzicky ale i psychicky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Já dřív toužila po postavě hubené modelky, teď jsem to úplně přehodnotila :) Jinak máš samozřejmě pravdu - není to jen o tom, jak na to tělo zareaguje změnou postavy, ale právě i o těch výkonech - o větší síle, lepších výkonech :)

      Vymazat
  39. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/22/food-pyramid-guide.aspx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za upozornění na odkaz! Určitě se o něj se čtenáři podělím v dalším článku :) Jinak o té potravinové pyramidě jsem už něco málo psala kdysi :))

      Vymazat
  40. Můžu se zeptat kolik vážíš a kolik měříš? Máš naprosto skvělou postavu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Mám 167 cm a váha se hýbe, moc se nevážím, ale něco mezi 50 a 53 kg :D Samozřejmě chci nabírat ;)

      Vymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D