úterý 4. června 2013

Motivace, brokolicová pizza, jídelníček

Motivace a sebevědomí je v životě ohromně důležitá. Na naší 'cestě' se pokaždé najdou lidé, co si najdou něco, aby nás mohli zkritizovat. Proto je důležité dělat co VY milujete a co VÁS dělá šťastné. Nepotřebujete uznání ostatních, abyste byli spokojení. Ať děláte cokoli, všem to prostě vyhovovat nebude. Takže musíme usilovat o to, abychom potěšili hlavně nás a lidi, co nás mají skutečně rádi a podporují nás :)

Častou výmluvou, proč někdo necvičí je to, že ''nemá dostatek času''.
Jasně, najít si čas může být občas těžké, obzvláště pokud máte třeba děti, studujete, máte náročnou práci. Je těžké být neustále 100% motivovaný. Proto je tolik případů, kdy někdo se zdravým životním stylem začne, ale po chvilce z toho ''vypadne'' a už se mu nedaří dostat se na tu správnou kolej. Tady je důležité si uvědomit, že se nejedná o krátkodobou změnu, ale celoživotní. Proto není nutné zacházet do různých extrémů nebo se do něčeho nutit. Musíme si najít sport, který nás bude naplňovat a budeme ho dělat s chutí. Musíme si najít zdravá jídla, která nám budou chutnat a budeme je jíst rádi s vědomím, že děláme něco pro své zdraví, ale tu a tam si klidně dopřát nějakou prasárničku.

Pokud právě teď čteš tento článek, tak čas na sebe fakt máš!
Nejdříve bychom si měli dát nějaký cíl. Samozřejmě nějaký reálný, né že máme třeba 100 kilo a za měsíc se chceme přihlásit do Miss. Nejlépe si třeba každý týden, měsíc dát nějaký menší cíl, ať už je to, že si na sebe uděláte více času, nebo že zvednete ve fitku větší váhu. Klidně si ten cíl napište, mějte ho na očích. Jakmile cíle dosáhnete, dopřejte si odměnu. Samozřejmě tím nemyslím jídlo, o tom jsem už psala v článku Jídlo jako odměna. :) Může to být třeba koupení nějakých nových botek, masáž nebo nějaká suprová hra na PS3.


A jaká může být naše dlouhodobá motivace? Vědomí, že to, co děláme, se nám vyplatí. Musíme si užívat i tu pomyslnou ''cestu'' k našemu cíli. A nakonec svého cíle dosáhneme, sami sebe pokoříme a dokážeme, že to fakt jde.

Na změnu k lepšímu není nikdy brzy ani pozdě. Nikdy na to nejste dost mladí/staří. Je to jen na vás, nikdo vám v tomto rozhodnutí nemůže bránit, ale zároveň to za vás nikdo neudělá, ani kdyby chtěl.
Bohužel žijeme v době, kdy je nám všechno tak nějak ''servírováno až pod nos''. Když něco nemáme hned, tak toho necháme. I já jsem taková a nerada na něco čekám :D Ale je důležité si uvědomit, že všechno chce čas. Na tom ''být ve formě'' se mi líbí, že dostanete přesně to, co do toho vložíte. Není na to žádný ''vrozený talent'', nikdo se ještě nenarodil se super postavou a sílou. Chce to konstantní práci a úsilí, což se nakonec vyplatí :)


Ptáte se - kde na to najít čas? Já si čas nehledám, já si jej UDĚLÁM. Někdy je prostě důležité být trochu sobec a udělat si čas sám pro sebe. Den má 24 hodin, co z toho znamená 1 ubohá hodina, kterou můžete věnovat sobě? Dokonce to ani nemusí být hodina, nemusí to být každý den, nemusíte se trmácet do fitka, nemusíte platit za žádné skupinové lekce. V dnešní době je tolik možností, je jen na vás, co si vyberete, co vás bude bavit a naplňovat. I mezi fitnesskami (a nejen mezi nimi) je taková spousta žen (matek) ve skvělé formě. Právě ty jsou důkazem toho, že ani věk či děti nám nebrání v tom, abyste dosáhli svého cíle a byli jste se sebou spokojení.


Pokud se vám to zdá příliš těžké a namáhavé, tak vaše odhodlání není dost silné. Divíte se, jak někdo najde sílu cvičit skoro každý den? Myslíte, že se do toho musí nutit? Někdo možná ano, ale to jsou jen výjimky, které u toho nejspíš dlouho nevydrží. Ale poté, co se do toho jednou ponoříte, stane se to vaším životním stylem a něčím, bez čeho si svůj život nedokážete představit.

Pamatujte - Kdo nechce, hledá výmluvy. Kdo chce, hledá způsoby. Jen vy rozhodujete o tom, jak se svým časem naložíte. Je těžké najít balanc mezi koníčky, rodinou, prací a sebou, ale jde to. A to je teprv umění! :)

Tak to bylo jen pár ''motivačních'' slov ze začátku :) Doufám, že vám nechutnej déšť nekazí dny a že si červen užíváte! :D

Zezačátku jsem si pro vás připravila recept na úžasnou brokolicovou pizzu. Opět nechám fantazii na vás a vrch si můžete ''obložit'' čím budete chtít - rajčaty, mozzarelou, šunkou, masem,... A nebo to udělejte jen jako já a jezte to jako placku :D Recept je podobný jako na mou oblíbenou Květákovou pizzu, ale o něco jednodušší a rychlejší, mmm :)) Tentokrát je i bez ořechů :) Jinak pamatujte, že recepty se NEKOPÍRUJÍ. Když už nějaký můj používáte, používejte zdroj! :)

BROKOLICOVÁ PIZZA
 
 
INGREDIENCE
- 1 hlavička čerstvé brokolice
- 2 vejce
- 1 lžička oregána
- 1 lžička bazalky
- 3/4 lžičky soli
- 5 lžic rajčatového protlaku (kvalitního)
- 4 sušená rajčata
 
POSTUP
1) Brokolici po částech rozmixujeme v mixéru najemno
2) Troubu předehřejeme na 200 °
3) Rozmixovanou brokolici smícháme s vajíčky, protlakem, kořením, solí a pokrájenými sušenými rajčaty
4) Tuto směs rozetřeme na plech s pečícím papírem do tvaru tenké (cca 0,4 cm) placky, vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut, dokud pizza nezezlátne
* Poté můžeme přidat libovolné ingredience navíc a dát zpátky do trouby na pár minut zapéct, nebo jíst jen tak jako placku
 
No a jelikož pár z vás chtělo vidět nějaký další jídelníček, tak jsem o víkendu jeden nafotila a dala ho celý do jednoho obrázku. S jídelníčky ale nebudu přispívat často, jelikož blogy jen o jídle mě vůbec nebaví :D
 
 
No a musím se vám pochlubit s dnešním krásným nákupem - vždycky jej mám úplně nejbarevnější, muhehe! :D Tentokrát jsem nekupovala batáty, jelikož jich doma mám asi 15 kilo :D
 
 
Dál tu mám na ukázku mou oblíbenou četbu poslední doby (+ k tomu ještě samozřejmě patří MAXIM, a taky epocha :D) Kde jsou ty časy, kdy jsem si kupovala každé číslu Blesku pro ženy nebo Cosmopolitan? :D
 
 
Taky jsem si objednala nový protein. Tentokrát jsem nebyla zbrklá (což někdy v tomto jsem :D) a docela dlouho hledala na internetu různé diskuze a srovnání, abych si vybrala nějaký kvalitní. Původně jsem chtěla ten veganský od Sunwarrior, ale nakonec jsem si to rozmyslela (nejen kvůli ceně.. :D). Rozhodovala jsem se mezi Pharma Blend 6HR a tím od Reflexu. Nakonec jsem na ten od Pharma našla pár negativních názorů (že na obalu uvádí něco, co není pravda.. :D) a proto zvítězil..tramtadadáá.. Instant whey od Reflexu. Něco přes 2 kila, čokoládový.. a došel hned druhý den po objednání, supr! A k tomu i dáreček (jakýsi energy drink, co mi vypila mamka :D). Zatím je ještě zabalený a čeká, až dobumbám ten svůj starý, ale brzo čekejte na moje zhodnocení :)
 
 
Zítra (nebo pozítří :D) čekejte článek na téma cvičení ve fitku, tentokrát rozebereme nohy, stehna a prdýlky! :D
 
Dokážete si na sebe udělat čas?


82 komentářů:

  1. Kde jsi nakoupila? :)
    Maxim jsem nikdy nečetla, ale potom co jsem ho u tebe před několika měsíci viděla, přemýšlím nad ním snad pokaždé, co jsem u stojánku s časopisy :D
    Zítra se podívám po brokolici, kdyžtak bych vyzkoušela ten tvůj recept. :)
    Já si na sebe dokážu udělat čas snad za každých okolností a občas odřeknu i nějaké akce, abych mohla dělat to co chci a co mě baví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tentokrát v kauflandu, ale většinou okupuju albert :D

      Vymazat
  2. To je nádherný motivační článek:) Já teď mám času dost, takže nemám problém s časem na cvičení, ale chystám se jít zpátky do školy a už teď pomýšlím na to, kdy budu cvičit:D A prostě cvičit budu:D
    Přemýšlela jsem, jestli ta pizza půjde i z brokolice, takže už vím, co bude s brokolicí co mám v kuchyni:D
    A ten nákup! Nádhera, zítra snad taky nějaký pořádný nákup uděláme:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to si čas najít dokážeme, i při škole ;) A zkus určo i s brokolicí, je to taky bomba ;)

      Vymazat
  3. Taky jsem tedka vybirala novy protein a taky jsem zvolila Instant Whey od Reflexu, ale ten DUO vanilka a je pravda ze na tuto znacku jsou opravdu skvele recenze, takze se vyplati investovat:)

    OdpovědětVymazat
  4. Opět bezva článek. :))
    Já si na sebe v poslední době moc času udělat nedokáže, ale věřím, že jak bude po starostech se školou, tak to zase napravím.
    Na článeček už se moc těším. :P

    OdpovědětVymazat
  5. Víš je to až absurdní. Můžu se jen opakovat. Na jednu stranu tady píšeš já nevim co o cvičení a výživě, sice ne vždy uplně správně a přesně, ale na to kolik ti je fajn, evidentně se o to zajímáš a čteš o tom, což oceňuju.
    Pak ale sem hodíš svůj jídelníček a je to jakoby to psal někdo, kdo v životě nic o vyvážené stravě a stravě při cvičení neslyšel. I trenér ti řekl, že máš nedostatek sacharidů, naopak až moc bílkovin, obojí pro tělo nežádoucí. Stejně si ale jedeš po svym, jíš jen zeleninu a bílkoviny. Když pominu fakt kolik tě to musí stát, ale jo fajn, pokud na to máš, proč ne, ale ono pozor na to víš, ani zeleniny by se nemělo konzumovat neomezeně a neni to uplně nejzdravější... Zrovna ta pizza doslova bije do očí, protože na internetu je relativně dost receptů právě ze stránek kulturistů a bodybuildingu na zdravou pizzu, většinou základ tvoří vločky místo mouky apod. Tvoje "pizza" neni nic jinýho než rozkvedlanej zeleninovej karbenátek, opět bez nějaké vysoké hodnoty. A k tomu všemu tomu nasazuješ korunu tim, že si kupuješ drahej protein, kterej neni vhodnej pro holku v tomhle věku, ani obecně pro lidi jako jsi ty, kteří přece jen maji pořád cvičení spíš jako koníček a ne jako práci... nemluvě o tom, že pokud chceš rýsovat a budovat hmotu, měla by ses spíš podivat po nějakym kvalitnim gaineru. A ty si k té přemíře bílkovin ještě popíjíš toto...
    Opravdu je vidět, že plno věcí ještě nechápeš, snad ti to časem dojde, věř mi, když jsem začínala, dělala jsem plno z těch chyb co ty, sice ne třeba ve stravě, ale taky jsem začla chodit do posilky v podstatě 5-6x týdně, pila proteiny, sacharidy sem teda ale neomezovala a ledviny mi taky nebyly lhostejný - dneska se tomu směju, ptž vim jaká to byla všechno blbost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužial súhlasím. Pri tvojej budúcej fitness kariére je jedlo dôležitým pomocníkom, preto sa čudujem, že nie a nie poslúchnuť rady trénera o výžive. Nehovorím, že to množstvo ale Racio chlebíčky boli ideálne, ale to zvýšenie sacharidov na úkor bielkovín je skutočne dôležité ak chceš nabrať. Mám pocit, že to už nie je ani o paleo strave ako takej ale o veľkom množstve nízkoenergetického nízkosacharidového jedla, s veľkým množstvom vlákniny a veľmi stereotypným zložením. Prijde mi ako by si chcela nabrať a vyrysovať v ten istý čas...

      Vymazat
    2. Nesouhlasím, jsou i kulturisti v naturálu a fitnessky co se živí raw stravou a to je skoro jen zelenina a ovoce.
      Já vidím spíš problém v nadmíře bílkovin, než v sacharidech co se uvádí.

      Vymazat
    3. Radko, a co myslíš, že ovoce obsahuje? Sacharidy. O to právě jde - sacharidy jsou pro budování, tedy i kulturistiku a fitness důležité.

      Jinak... ono je fajn, že se snažíš stravovat podle palea, každému vyhovuje něco jiného a pokud se ti to líbí, fajn. Ale na ty bílkoviny vážně pozor - teď neřeším cenu nebo vyváženost, ale to, že tělo má občas problém s nadmírou jejich zpracování. A to se odráží hlavně na ledvinách, které se sami od sebe jen tak neregenerují jako játra. Tohle je spíš varování, nechci tě poučovat, nejsem nutriční specialista. Jenom si na to dej pozor :)

      Vymazat
    4. Já tím chtĕla říct, že sacharidytam jsou obsaženy a nemusí to být zrovna vločky a obiloviny.

      Vymazat
    5. Právě že musí, na ovoci a zelenině nic nepostavíš, samý jednoduchý cukry k ničemu. Ty potřebuješ kvalitní sacharidy, nejlíp z ovesnejch vloček a pak ty blbosti jako kuskus, bulgur, jáhly, no a samozřejmě rýže. Jak asi myslíš že se stravujou lidi, co nabíraj. houska s ovocem? ne pytlík rejže a kuřecí prso bez tuku.

      Vymazat
    6. Sacharidy jsem si dnes zkusila spočítat - jen z brambor jich přijmu cca 190 gramů, k tomu připočtěte tu hromadu zeleniny a na nějakých 220 gramů se určitě dostanu (trenér doporučoval cca 250 gramů). Bílkoviny jsem oproti původnímu jídelníčku snížila o dost, ale stále s tím trochu bojuji :D Ale i tak už mi to vyhovuje. Já sama dokázala za necelý rok přibrat 15 kilo, vím, jak na to. Ale háček je v tom, že já i při tom předchozím přibírání cvičila klidně 5 hodin denně v jednom období a k tomu jedla jak kombajn :D Teď cvičím tu hoďku, žádné kardio, mám i rest day, což jsem dříve neznala. Daleko víc spím, víc odpočívám.
      Zeleniny mám spoustu protože ji miluju, je pro mě taková sladkost, a vůbec ji nehodlám omezovat :)
      A proč kuřecí bez tuku?

      Vymazat
    7. Sportovní výživu znám moc dobře, a opravdu nepotřebuje jíst to co sama nechce. Dříve bych mĕla stejný názor,který byl naučený z dietologie, ale pokud se človĕk vzdĕlává dál, tak zjistí, že to ani tak není co do nás lektoři cpou. Všechno má své zastánce i odpůrce a pak jsou konfrontace a zbytečnĕ.
      Beautygloss je již dospĕlá žena a nemusí se stravovat jako dítĕ, požadavky tĕla jsou jako u dospĕlého človĕka.

      Vymazat
    8. Kdybych mluvil tak, jak to do nás lektoři cpou, tak bych jí doporučil jídelníček od trenéra (s lehkými změnami). Já jen reagoval na tvůj příspěvek, že ovoce má stejně hodnotné sacharidy jako obiloviny, což je hloupost. Cukry z ovoce jsou vhodné jen jako rychlý zdroj energie, jinak jsou přes den kontraproduktivní (pro posilování). Obiloviny NAOPAK.

      Vymazat
    9. V kombinaci s chia seminkama či jinýma ingrediencemi je to..... zjisti si to:-)

      Vymazat
    10. Hele anonnyme já se nechci dohadovat, a stravu B až tak nesleduji do detailu, musela bych u ní vidĕt jídelníček v delším časovém horizontu, ale vše se dá skloubit když vhodnĕ skombinuješ a pokud to tĕlo zvládne, myslím tím drobné potíže třeba při trávení, které můžou i nemusí být.

      Vymazat
    11. Ono je ale rozdíl mezi tím jíst tak, aby to tělo zvládlo a nebo tak, aby z toho tělo vytěžilo maximum a prosperovalo

      Vymazat
  6. Tak na článek se těším, protože posledně jsem ve fitku rozebrala své nohy a prdýlku docela slušně! :D Ty nákupy ti závidím, to táhneš sama v ruce, nebo máš odvoz?:D A reflex je docela drahý, taky bych ho chtěla vyzkoušet, ale marně čekám na nějakou slušnou slevu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D to já se po pondělním tréninku ještě necítím moc ve svý kůži :D A nákupy jak kdy, většinou jedu s rodičema, ale často chodím i sama, a to je pak krutý táhnout 10 kilo zeleniny do toho našeho kopce k domu :D

      Vymazat
  7. strašně mě štve, že ostatní ta kritika tolika baví!
    milujme se! :) stopro se to vyplatí
    tu pizzu bych si hnedky dala :) asi řeknu mamině o květák! a ten nákup je božoučkýýý:D
    časopisy, ani Cosmopolitan, jsem si nikdy nijak nekupovala :D většinou koukám na internetové magazíny
    na prdýlky se těším! a protein jsem ještě neměla (uuups) :)
    času na sebe mám habaděj, až jej promarňuji

    OdpovědětVymazat
  8. Podle mě se ti velice líbí, jak si můžeš na talíř naložit "hromady" jídla, ale přitom jsou všechny téměř bez energetické hodnoty a samozřejmě s minimem sacharidů. Myslela jsem ji, že už tě žádné psychické problémy netrápí, ale vypadá to, že jdeš z extrému do extrému. Jestli se chceš opravdu stále zlepšovat a překonávat, tak s totou stravou to zřejmě půjde dost těžko.
    Lola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud je někdo se svojí postavou spokojenej, což BeautyGloss určitě je, nemá žádné psychické problémy a prostě mu vyhovuje se takhle stravovat. N+komu prostě zelenina chutná a radši si naloží talíř zeleniny než čokoládových tyčinek...
      Sophie

      Vymazat
  9. Jsem pracující matka 3dĕtí, mám obrovský barák, 2 psi a 3 kočky a nĕkde ješté kotata:-) a samozřejmĕ mou pozornost vyžadujeimůj milující manžel, takže výmlouvatbych se mohla, ale nedĕlám to,když mám málo času nebo žádný, tak cvičím tabatu.

    K anonymům ráda napsala, že i sacharidy se najdou v zeleninĕ a není nutností pro tĕlo jíst pečivo,přílohyve formĕ obilovin atd. Skvĕlý zdroj přIrodních cukrů je ovoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, zaprvé ona toho ovoce sní taky minimum a za druhé, jsou to ne zrovna ty nejvhodnější sacharidy, navíc pokud by k těm kilům zeleniny měla sníst ještě kila ovoce, aby to aspoň nějakého toho množství dosáhlo, tak by to teda bylo ještě kontraproduktivnější. Taky je rozdíl jak se stravuje někdo (nic proti vám) ve 40 a jak by měla jíst aktivně žijící 16 letá holka. A konec konců řekl jí to i odborník, plno lidí tady a stejně si říct nedá - respektive ona se vždy pro něco nadchne, pak si zas někde něco přečte a o 180 stupnu vzad... viz to rozplívání se třeba nad ořechama, ar. máslem... teď má zase období bez sacharidů... za půl roku to bude něco jinýho, tak doufám že tady to přechodný období se nijak nepodepíše.

      Vymazat
    2. I když máš v lecčems pravdu, tvůj příspěvek mi přijde dost ubohý. Dělá to na mě dojem, že se do Beauty navážíš, jako bys byla její matka, která řeší problémy své dcery.
      K tématu - to, že jí to řekl odborník nic neznamená (btw. ten jídelníček od odborníka absolutně neni dostačující a už vůbec není na objem. Vůbec si nemyslím, že by dospívající děti měli jíst podle jídelníčku. Nějaký řád, například dvě teplá jídla - oběd, večeře - snídaně je taky dobrá, ale řešit v 16ti, že po snídani nesmím 3 hodiny jíst a pak si dát to a to, tudy cesta nevede. Nevidím problém v tom, když dítě přijde do školy a koupí si třeba nějaký ne moc špatný sušenky, k tomu džus a ovoce, o svačinový si dá nějakou housku/chleby a před obědem třeba ještě něco. Pokud sní ty hlavní jídla, tak proč ne ?)
      K raw stravě - to, že tam nejsou sacharidy se podepíše maximálně na tom, že jí dojde energie a nebo na tom, že neporostou svaly. Je jen na ní, jestli jí na svalech záleží a trochu to upraví. V čem vidím větší problém je to, že je to strašně malý spektrum jídel. Takový jídla jako ryby, mléčné výrobky, polysacharidy, játra, sýry .. já nevim, prostě ideálně by ta strava měla bejt JEDNODUCHÁ a pestrá.
      Hlavně s klidem :)

      Vymazat
    3. Jenže BeautyGloss tady už stokrát napsala, že chce přibrat, ale že jí to nejde a strašně se diví. To, že jí pak ostatní tisíckrát napíšou, že k tomu je třeba sacharidů a ona si dál vede svou a stěžuje si, že nepřibírá, na tom už něco bude. Jde o zdraví, ne o poučování.
      Kulturisti, kteří se cpou bílkovinama až to není zdravé to kompenzujou x dalšíma doplňkama, které zpracování bílkovin usnadňují a neničí tak ledviny. Pochybuju, že je BeautyGloss používá. Nehledě na věk, většina kulturistů je o dost starší a tělo už je vyvinutější...

      Vymazat
    4. Nehledě na věk? Tělo v dospívání má nejvyšší potřebu bílkovin za celý život. Myslím, že kulturisti se cpou spíš samotnou stravou bohatou na sacharidy, potom v takovym množství vůbec nemusí řešit množství bílkovin a naopak si můžou vybírat ty kvalitní. Kompenzace steroidama je pak už jiná věc. Nadměrnej příjem bílkovin tělu škodí, ale zas bych to nepředceňoval, myslím, že do takových 3g/kg není potřeba si dělat starosti o zdraví kvůli ledvinám. Ovšem je důležité hodně pít a potom se nedivit, že i když vypijem 5 litrů vody denně, moč je žlutá a že máme daleko zvýšenou plynatost, to jde vše ruku v ruce. Daleko horší je, když nesportující ženský okolo čtyřiceti si někde přečtou, že bílkoviny zasytí a že plno z nich se pak ani jako energie nevyužijou, a tak jedí stylem 5 kelímků nízkotučného tvarohu denně a nic víc, spolehlivě je to zasytí a sní asi 3500 kJ. To je pak problém.

      Vymazat
    5. Jéjda, lidi! :D Jsem ráda, že se o mě tak hádáte, ale fakt to není nutný.
      Pokud se tedy jedná o ty sacharidy - dneska jsem si to zkusila teda vypočítat a za den jen z brambor přijmu cca 190 g sacharidů (k tomu připočtěte ještě veškerou tu zeleninu) a na nějakých 220 g se určitě dostanu. Bílkoviny jsem oproti tomu minulému jídelníčku omezila hodně, ale už teď mi přijde, že je omezuju až moc :D Zřejmě budou na nějakých 140 gramech, to nevím. Ale fakt se snažím krotit :)
      Jinak - já si nestěžuju, že nemůžu přibrat! Kdy jsem to napsala? Já moc dobře vím, že přibrat jde, není to žádná extra dřina, sama jsem za necelý rok přibrala 15 kilo. Ale to jsem v té době k tomu cvičila i 5 hodin denně a jedla jako náklaďák :D Teď cvičím cca tu hodinu denně, žádné kardio, mám i odpočinkový den, což jsem dříve neznala. Zeleninu miluju, je to pro mě taková sladkost, nebo jak to nazvat, a jídlo si bez ní nedokážu představit, takže ji omezovat nehodlám. Nejspíš je toho jídla ještě stále málo, takže asi přidám nějaké to ovoce po tréninku a zase uvidím.
      Nechápu, proč mi kritizujete zakoupení proteinu, to je fakt nad moje chápání, že se mi do toho někdo vůbec plete, když je to moje věc. Jsem ráda, že se mi snažíte poradit a pomoct, toho si fakt vážím a jsem ráda i za to, že můj jídelníček zkritizujete a vyjádříte svůj názor, ale nepište něco, co není pravda a nehádejte se mezi sebou! :D

      Vymazat
  10. Doteď jsem cvičila minimálně 5x týdně, také jedla 5x denně zdravá chutná jídla, měla na sebe čas, čas na pohyb i odpočinek, všechno ok pohoda :-D

    Po prázdninách ale nastoupím na VŠ a obávám se že s pohybem bude konec :-(
    Vím jak studovala starší ségra.. i ona byla nadšená sportovkyně, měla krásnou postavu, svaly, kondičku.. bavilo ji cvičit a užívala si i zdravé jídlo.. ale jen do té doby co chodila na gympl a bydlela doma..
    Medicína jí dává hodně zabrat, nemá skoro žádný čas cvičit, max. jednou týdně ale to je NIC.. svaly jí rychle odešly. Není tlustá, pořád vypadá dobře, ale její postava stejně není to co bývala.. také se už nestravuje tak zdravě jako předtím, kvůli šetření času jí to co je zrovna k mání, nevyvařuje si moc a celkově má uspěchaný život..

    Bojím se že se mi stane něco podobné.. :-( Nejsem sice takový svalovec jako třeba ty, ale nějaké ty svaly přece jen mám.. teď o prázdninách chci ještě na sobě zapracovat abych byla trochu větší svalouš :-D, ale jakmile začnu studovat na VŠ, vše se asi změní ;-(
    A pochybuji že na kolejích si budu moci vařit a chystat svých 5 zdravých porciček jídla - že na to budou podmínky i čas...

    Ty studuješ ještě na střední že? (Tak si toho važ :-), pak už bude hůř)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tímto komentářem zcela souhlasím... vím totiž, o čem je řeč. Mám s tím neblahou zkušenost.

      Vymazat
    2. Já jsem teď ve druháku na gymlu, takže si toho zatím užívám (v rámci mezí.. :D). Naštěstí jsem nikdy se školou problémy neměla a skoro se neučím. Tak ale jestli budeš chtít, zvládnout se to určitě dá :) Já si i teď jídlo na celý následující den připravím večer předem za nějakých 20 minut, abych měla druhý den čas a nezdržovalo mě to ;)

      Vymazat
    3. Když se chce, všechno jde :-) Jasně, studium může být náročné, ale kdo se učí bez přestávky? Fakt se nenajde půl hodina, která se dá místo u seriálu strávit cvičením? Fakt se nedá vstát ráno dřív a připravit si jídlo? Všichni mi tvrdili, že na střední mám čas, ale před maturitou to půjde do háje, na výšce to půjde do háje, o zkouškovém tím tuplem.. Studuju dvě školy, mám brigádu, cvičím 6x týdně a jím zdravě.. Řekla bych, že je to dost o prioritách:-)

      Vymazat
  11. Naprostý souhlas... nástup na VŠ a všechen čas ve škole, na praxi a "volný" čas na brigádě, protože už si jídlo atd platim sama - a podobná strava jako ty o té si můžu nechat zdát i kdybych se tak stravovat chtěla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je mi líto, já se přesto budu věnovat i tomu, co mě bude bavit a nenechám toho :)

      Vymazat
  12. Souhlasím s tebou ve všem! :))
    Každý se musí dokopat dám, každý se musí pochválit sám, protože ostatní to za nás neudělají! :)
    Beautygloss, ty máš ale svalíky! Fakt paráda! :)) Už se těším na další fokty!
    Fotky prosím, fotky!!!!!! :D
    Brokolicovou pizzu vyzkouším, miluji brokolici! :)
    Navnadila jsi mě na časák Maxim, takže si ho už delší dobu chci koupit, vidíš co způsobuješ? :D
    Měj se krásně! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Děkuju za pochvalu, fotky určo přidávat nepřestanu :D A časák určo kup, to je úplná bible! :D

      Vymazat
  13. Hm, myslím, že máš závislost na rajčatech...:D

    OdpovědětVymazat
  14. taky bych si kupovala takový časáky, jenže u nás v prdelínkově se nic takovýho nenajde :( s tim proteinem sem na tom stejně, teď dojídám skoro 3kg pytel příchuť cookies and cream (mňam, akorát při celé odměrce je dost cítit ten asparatam..) a čeká na mě další skoro 3 kg pytel příchuť belgická čokoláda (tu jsem na začátku vůbec nechtěla, ale byla nejlíp vychvalovaná :D) ps. udělej někdy fotky bez zatnutí svalů :P :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky musím vždycky prolízt větší obchody, abych ty časopisy našla :D A týjo, cookies and cream zní úžasně! :D

      Vymazat
  15. Kolikrát denně si vaříš? Tvoje jídla mi totiž nepřijdou ve stylu vemu něco z ledničky, dám na talíř a sním, ale je třeba je připravit, tak mě zajímá, kolikrát denně zapneš vařič/troubu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jídla na celý den si připavím den předem večer, než jdu spát ;) Zabere to tak 20 minut, takže tím čas rozhodně neztrácím ;)

      Vymazat
  16. Já cvičila i v 8 večer, když nebyl čas přes den kvůli škole..Prostě je to blbá výmluva:)
    Maxim je nejlepší, takovejch věcí se niko nikde jinde nedozví:D

    OdpovědětVymazat
  17. Tak květákovou pizzu jsem si naprosto zamilovala a myslím že tahle bude následovat. Jenom škoda, že sem musela dát mixer reklamovat a ještě mi jej nevrátili:( Jinak mám na tebe takový dotaz...Pár lidí ti tu už psalo, že bys měla brát aspoň gainer a mě by zajímalo jaký máš názor na gainer po tréninku? Protože i když se stravuju paleo,tak nad tím docela přemýšlím a chtěla jsem jenom vědět co si o tom myslíš ty:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to s mixérem mě mrzí, já bych bez něj asi nepřežila :D
      A gainer.. no, já bych řekla že je lepší ty sacharidy po tréninku doplnit formou nějakých jednoduchých cukrů (ovoce), společně s proteiny (nějakým lehce stravitelným, takže třeba tím syrovátkovým). Ale je to na tobě :)

      Vymazat
    2. No dyť já už bez něj docela šílím protože už ho tam mají skoro měsíc!!! :( Mám právěže gainer ještě doma, z dob kdy jsem civčila s Jill a myslela jsem, že mi potom porostou svaly:D Moc se mi do něj sice nechce, po fitku si dávám protein s avokádem a kokosovým mlékem,jak si mi poradila:) Ale zajímalo by mě, jestli bych měla lepší výsledky s gainerem... No ještě uvydím, možná až někdy časem....:D

      Vymazat
    3. Jestli můžu poradit, protein po tréninku je zbytečný, doporučuje se dávat nejdřív 1 hodinu po tréninku. Ihned po tréninku se dává gainer nebo jiné rychlé cukry zkombinované s dobře vstřebatelnými bílkovinami (glukopur+ trocha proteinu)

      Vymazat
    4. Určo víš, že já se v této 'oblasti' furt tak nějak vzdělávám a hodně experimentuju. Dřív jsem po docvičení měla právě to avokádo s proteinem, jak píšeš. Ale teď už vím, že tuky (což avokádo i kokos vlastně jsou) by po cvičení být neměly (zpomaluje to vstřebávání živin) a spíš tedy nějaké lehce vstřebatelné cukry a taky bílkoviny ;) A tuky samozřejmě zase v dalším jídle ;)

      Vymazat
  18. Někdy opravdu nemám čas- a to když přijdu ze školy v půl 3 a ve 3 musím být do 10 v práci. Jinak ale většinou si vždycky tu hodinku, půlhodinku najdu, to enní tak strašné.
    A ta pizza vypadá parádně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak aspoň něco :) Já jsem dřív cvičívala třeba ráno, když jsem věděla, že pak čas odpoledne třeba nebude :)

      Vymazat
  19. Motivační text je pravdivý a určitě k zamyšlení pro ty, co mají s motivací problém! Já si na sebe čs udělám vždy. Ať už kvůli cvičení nebo něčemu jinému! :)
    Děkuji za pěkné počtení!

    Měj se krásně! :)
    PS. Vypadáš skvěle, jsi můj vzor!! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Já fakt moc volného času nemám, tak jsem to prostě vyřešila tak, že jsem cvičení povýšila na moje jedninné hobby :D Jinak už nemám nic, co by mě bavilo a dělala jsem to jen kvůli sobě.
    Jsem přesvědčená, že každá z nás si zaslouží udělat si ten čas jenom a jenom pro sebe a strávit ho aktivitou, která bude prospěšná jenom nám - ale přemýšlet takhle egoisticky některé ženy prostě neumí a je to dost škoda. Nemůžem se přece pořád rozdávat pro ostatní! Máme právo se starat i o sebe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) hezky řečeno, prostě občas musíme být trošku sobci :D

      Vymazat
  21. Pěkný nákup... ;-) :-D
    Chtěla bych se zeptat kde jsi protein koupila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Objednávala jsem jej přímo ze stránky reflexu +) -
      http://www.reflexnutrition.cz/index.php

      Vymazat
  22. Trochu divnej dotaz, ale tu zeleninu, co máš vždycky nakrájenou na vedlejšim talířku (rajče, paprika), přikusuješ k hlavnímu chodu nebo ji jíš až potom? :D Já vždycky přemejšlim, jestli když si dám jídlo, který obsahuje tuky (např. tvaroh s ořechy a semínky), a talíř zeleniny až potom, jestli se i tak ty vitamíny ze zeleniny využijou díky těm tukům v ořechách atd. nebo bych to musela jíst současně. xDD Nerada to totiž míchám xDD

    Nelča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak většinou jím nejdřív zeleninu, a nebo to 'přikusuju' normálně s jídlem :D Až tak moc bych to nerozebírala :D

      Vymazat
  23. Asi nemá cenu komentovat, protože to pak je na diskuzii o daném tématu a obĕ strany argumentují tím svým, naučeným co diktuje společnost.

    OdpovědětVymazat
  24. cez víkend sa chystám na tuto brokolicovú alebo karfiolovú pizzu :)) užasný nápad, zdravý a kludne si to doprajem večer, kedže normálna pizza mi je na večer dosť ťažká, preto si ju radšej dávam na obed :) Už sa neviem dočkať, snad sa mi to podarí, lebo ja ked robím podla receptov, tak to vždy dopadne blbo :D

    OdpovědětVymazat
  25. I když to s článkem moc nesouvisí, rád bych vám něco řekl, poradil. Nejdůležitější je v jídle se neomezovat. Pokud sportujete, nemáte to zapotřebí - vlastní zkušenost. Když mi bylo 10 let, jedl jsem jak prase, vždy, všechno, všude... Nebyl jsem hubenej, ani tlustej, ale ve sportu to šlo dobře a energie jsem měl na rozdávání. Okolo 15ti let jsem se zbláznil a začal si hlídat jídlo. Přestal pít kolu, jíst chipsy a tak. Výsledek? Výkony strašný, energie žádná a zima všude kam jsem přišel. Teď vím, že takovou blbost už bych neudělal. Prostě pokud sportujete, tak vaše tělo tu energii využije a vy to ucítíte. Až půjdete ze školy, zajděte si do supermarketu a kupte si klidně koblihy s kolou, nebo 4 housky se šunkou pokud máte hlad (a kdo by neměl při těch školních porcích :-) ) prostě to jednoduše neřešte a jezte..:)
    Když teď znám nějaký ty kalorický hodnoty, můžu říct, že okolo 10ti let jsem jedl okolo 15-16 MJ (sušenky, chipsy, kolča :-))) a nijak jsem netloustl. Chce se mi brečet, když vidím jak někteří odborníci by 10ti letým dětem dělali "jídelníček na míru", který má okolo 10 MJ. Když mi bylo 15, tak jsem klidně někdy jedl méně než 10 MJ a jak jsem dopadl ... a co je nejdůležitější, je to všechno úplně jedno... tělo stráví všechno a čím víc jídla, tím víc je z čeho čerpat.
    Pokud nesportujete, tak začněte, protože bez toho je život o ničem :-) A pokud nemáte energii (chuť) tak začněte pořádně jíst a energie se dostaví. Na kila kašlete a postava bude díky sportu dobrá!

    Nakonec bych rád řekl, že je to jen moje doporučení a moje zkušenost. Je mi 18 let, takže nemám zkušenosti s tím, jak budu mít hlad v dospělosti atd., ale během dospívání jsem si prošel svým a vím, o čem mluvím. Asi jste pochopili, že aktivně sportuju, každý den okolo 90 minut, ale co za den sním, to je seznam. Pro představu - nemám moc rád nějakej tvrdej systém... Ráno mě čeká obrovská míse ovesný kaše, to mě zaplácne na dost dlouho.. Během dopoledne si dávám nějaký ovoce, většinou třeba nějaký bagety se šunkou nebo třeba sušenky.. Oběd ve školní jídelně je tragicky malej, takže po obědě si dám klidně zas nějakou bagetku, pojídám třeba nějaký sušenky zas... Po škole cestou na trénink si kupuju v tescu pečivo (vždycky pytlík různejch sladkejch věcí, miluju meruňkový a višňový kapsy, takže třeba od každýho jednu, k tomu pár koláčků, donut ... ) něco málo si dám, pokud mam hlad a na zbytek se těšim po tréninku. Když přijedu domu čeká mě večeře, nějaký normální jídlo od maminky :) (Guláš, špagety, Čína ...) no a večer něco k telce klidně oříšky+ sušený ovoce, sušenky, ..
    Když si to někdy spočítám, klidně dosáhnu na 20 MJ a je mi to úplně jedno. Jsem ve svý disciplíně vicemistr republiky, vážím asi 74 kg na 183cm a vím, že o jídle to fakt neni.
    Mějte se fajn, jsem otevřenej diskuzi a třeba si z toho i něco vemte :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :)
      Jsem ráda, že jsi se tady svěřil :) Já to kdysi mívala tak, že jsem jedla jak prastátko - instantní věci, sušenky, chipsy.. třeba jsem ani nesnídala, školního obědu jen trochu zobla, protože mi nechutnal, ale pořádně jsem se nadlábla až po příchodu domů a pak pokračovala až do večera. Nevím, jestli jsem tehdy jedla moc/málo, ale spíš málo a navíc z blbých zdrojů, takže jsem byla taková unavenější, měla jsem trochu problémy s pletí a kolem pasu mi narostla hezká pneumatička :D Pak jsem to začala nějak měnit, jíst pravidelněji, vlastně i víc, občas sportovat a postava se trochu zlepšila. Pak jsem teda zhubla až moc, a od té doby jsem vlastně ve fázi, kdy se furt snažím přibírat :D Za minulý rok jsem přibrala nějakých 15 kilo, ale teď jsem něco málo shodila (nechtěně). A to ikdyž jím podle mě fakt pořád, furt se cítím nacpaná. Ale jím prostě tak, jak mi to chutná. K těm starým jídlům bych se už nevrátila, prostě se s tímto stylem cítím daleko líp. Ale chápu, že každý to má jinak :) Pokud ti to tak vyhovuje, proč to měnit? Já se teď ten jídelníček snažím prostě víc doupravit, protože jsem zjistila, že něčeho bylo prostě až moc (bílkovin) a prozměnu málo sacharidů, a to mi to ani tak nepřipadalo.
      Jinak - co za disciplínu děláš, jestli se můžu zeptat? :) Nebo jsi to ty, s kým si píšu emaily? :)

      Vymazat
    2. Ahoj;)
      Běháám:3 Ale maily si s tebou (bohužel :D ) nepíšu. Víš ono je to daný tim, jak ženský v letech nesportujou a chtěj postavu jak modelky ve dvaceti. AS tak jsou tu odborníci se svými jídelníčky, krabičkové diety atd... Pak se k tomu dostanou děti ve vývinu a je to průser. Něco jako alkohol, drogy, ničej si tělo vždycky...
      Já spíš nechápu nějaký striktně dodržovaný jídelníčky, systémy... kolik procent kdy sníst :D fakt směšný mi to přijde. Podle doporučení mam sníst 10% energie za odpoledne, obvykle snim třeba 3 housky, koláček před tréninkem a pak ty sladký věci po něm, občas sušenky... celkem třeba 7-8 MJ. to bych pak za den musel sníst 70 000 kJ :D . Achjo... Prostě jim tak jak mam hlad ne, o co jde.. a tak si ted spokojeně pojídám u fotbálku pivko, jogurtek a zlatý koka :D Ty sušenky jim hlavně proto, že prostě nechci bejt celej den plnej nějakejch housek :D a je to dobrý;))
      Cpo se týče tebe tak nevim, jíš zdravě, to je jasný, podle mě nevýživně ale to je jenom tvoje věc :D Nediv se že si plná když jíš 5 kilo zeleniny :D ale třeba ti to vyhovuje co já vim... To je jasný že si přibrala rychle - dostala ses do podvýživy a tvoje tělo by udělalo cokoliv aby tě dostalo na "tvojí ideální" váhu. Až tě tam dostane (možná už se stalo) tak zjistíš, že si vlastně nic nenabrala, jenom se vrátila do normálu. Pokud chceš opravdu nabírat "objem", tak budeš prostě jídelníček muset změnit :-) Objem je o kvalitní, výživný stravě (ještě že se mě to netýká :D ) Tam platí něco jako mega snídaně, potom takový 4 jídla typu kuře + rejže, občas nějaká bageta + šunka sýr, jogurt :D znám to od kluků z tréninkovky, to je právě o tom jíst pořád kvalitně a bejt furt plnej :D

      Vymazat
    3. :D Aha, no já právě, že si píšu i takto s pár klukama emaily a jeden z nich taky dělá závodně běh :) Jinak takový to striktní dodržování nějakých rad a přesných gramáží jídel, různých pravidel a tak, to mi taky přijde přehnaný. Za odpoledne 10 %? :D Zajímavé, co se můžem 'chytrého' někde dozvědět :D Jinak s tím přibráním - ani bych neřekla, že tělo to takto udělalo nějak 'samo', nebo jak to říct. Zveřejňovala jsem 3 přibírací jídelníčky, které jsem dodržovala, když jsem se vyhrabábala z té největší podváhy. V tu dobu jsem jedla 'normálně', ale k tomu zase dost cvičila :D Toto jídlo mi prostě vyhovuje víc, je mi po tom líp, ale zase toho musím sníst několikrát tolik, abych do sebe dostala všeho dostatek (což mi vůbec nevadí :D)
      Ale už si zase zvykám na to, že prostě jsem furt nacpaná, jak tomu bylo i před tím rokem, kdy jsem přibírala :D
      A běháš větší vzdálenosti nebo spíš sprinty? Nebo obojí? :D

      Vymazat
    4. No tratě spis delší, ale na draze;) tech 10% bylo myšleno jako jídlo mezi obědem a večeři takže jakoby "svačina". Achjo přijde mi fakt hrozny jaka věda se z toho jídla dělá. Jasne ze když se někdo bude cpát dortama a čokoládou od rána do večera tak mu ani sport asi nepomůže, ale omezit to není problém :D když sou třeba milky za 10 korun tak taky beru po deseti a je to hned pryč :D.
      Vážně si myslím ze z 90% si nabrala jenom kvůli tomu, ze si "zacala jist". Ted jsi asi na nějaký svy akorát vaze (i když celkem nízký, kolik meris?;)) a zjistis, ze nabírat během dospívání je drina :D tělo totiž zrychly metabolismus, zkratka bude plytvat, protože vlastně pribirat nechce. Pokud i tak ten příjem bude vyšší než kolik tvoje tělo "vyplýtva", tak pak zacnes nabírat:). Jenomže jak donutit tělo šetřit když dostává energie jak na provoz vlaku, tělo není hloupý :D

      Vymazat
  26. mám jeno mjeden dotaz, prosím. co je to v tý sklenici ? proteinovej nápoj ? ;) děkuju za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  27. Obrázek No Excuses mě pobavil... je to myšleno pro ty, co se "vymlouvají" že nemají čas, ale v tom případě nevím na jakou chodíš školu, ale já bych na to rozhodně čas neměla, ono vracet se ze školy v půl 6 a do 11ti se učit na další den kdy znovu v 6 musíš odjet protože tě prostě jinej vlak do tý školy nedoveze, není zrovna výmluva.. -_-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale samozřejmě je tu spousta těch, u kterých to pouze výmluva je, jen jsem chtěla říct, že né vždycky to tak musí být

      Vymazat
    2. Já chodím na gympl, domů se vracím až kolem 5, jelikož hned po škole chodím do posilky ;)

      Vymazat
    3. Jé co já bych dala za to se vracet domu v 5 a stihnout zahrnout do toho i posilku, když jsem dřív ještě chodila na gympl, na který mám taky chut se zase vrátit, tak bych toho stíhala spoustu...ale bohužel jsme se přestěhovali a ted navštěvuji gympl, na kterém mi mé základy z toho minulého absolutně nestačí a musím dohánět vše, co tady za ty 3 roky probrali (jsem na osmiletém jakoby v devítce) no a přesto že učením trávím nejméně 3 hodiny denně, mi ted vychází na vysvědčení dvě čtyřky, takže na nějakou posilku rozhodně nemám ani pomyšlení :)

      Vymazat
    4. a vzhledem k tomu že jsem sem přišla s vyznamenáním je to docela rozdíl :D

      Vymazat
  28. Super článek! Hlavně ty jsi super! Já už cvičím skoro rok, a to jen doma. Na fitko nemám bohužel čas. Většinou cvičím 6 dní v týdnu a 1 den mám odpočinek. Jak říkáš, já už si bez toho nedovedu život představit. Na začátku mého cvičení, bych do sebe určitě neřekla, že mě to tak vezme a bude bavit a ejhle! :D

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D