středa 7. srpna 2013

Jak Lojza ke steroidům přišel


Ahoj lidi! :)

Jsem tu s článkem, na který jsem vás už pár dnů lákala. O steroidech. Ačkoli bohužel (nebo naštěstí? :D) s těmito zázraky nemám žádné zkušenosti, tak myslím, že je v pořádku si o tom něco zjistit a být v obraze. Většinu informací jsem čerpala z této knížky, která má asi tak milion stránek, ale mě úplně hrozně baví a jsem schopná ji číst v kuse i několik hodin (samozřejmě s přestávkami na jídlo :D). Knížka je trochu starší (z roku 1998), takže se možná nějaké věci už změnily. Pokud tedy se steroidy máte zkušenosti a budete se o to chtít podělit, nic vám nebrání napsat svoje jméno a svůj názor na věc :D Jsem zvědavá, kolik z vás se přizná (hlavně vy, dámy! :D)

Vím, že nikdo z vás není zvědavý na nějaké vědecké kecy, ty si můžete přečíst všude jinde, než né tady. Takže toho se nebojte. Budu se snažit všechno napsat co nejvíc lidsky, aby to pochopila i Máňa z Horní dolní.



Užívání steroidů se mezi kulturistickou špičkou rozšířilo v průběhu 60. - 70. let. Prvním kulturistou, který je prokazatelně bral, byl Bill Pearl, který díky nim během 3 měsíců nabral 12 kilo. Ačkoli je nyní užívání (i prodej) steroidů ve většině zemí zakázán (a může vás dostat na slušnou řádku let za mříže), tak se s nimi setkáváme prakticky ve všech sportovních kategoriích. Nejen v kulturistice.

I ti nejlepší musí mít výborné genetické vlohy, perfektní jídelníček a tvrdý trénink, ale drtivá většina z nich svých namakaných postav rozhodně nedosáhla pouze touto ''přírodní'' cestou. Jelikož je ale užívání steroidů trestné, nikdo se k tomu veřejně nepřizná. V osmdesátých letech, kdy se situace opravdu ''vyhrotila'' a prakticky všichni soutěžící brali jeden nebo více druhů steroidů, se někteří slavní kulturisté k užívání steroidů veřejně přiznali, mezi nimi byl například Arnold Schwarzenegger, Mike Matarazzo, Tom Platz či Mike Mentzer (to to ještě nejspíše nebylo trestné)

Anabolické steroidy jsou látky hormonální povahy, většinou odvozené od mužského pohlavního hormonu - testosteronu. Jak už z názvu vypovídá, patří steroidy mezi anabolika - látky, které v organismu zajišťují/podporují anabolické pochody (= například syntéza a ukládání glykogenu nebo tvorbu svalové hmoty z aminokyselin)

Jak už jsem tedy psala, steroidních hormonů anabolické povahy je několik, ale v souvislosti s užíváním zakázaných látek mám na mysli ty syntetické příbuzné mužských pohlavních hormonů, které s nimi tedy mají i skoro stejné účinky. Od toho ''přírodního'' testosteronu se ten syntetický liší tím, že je potlačen vliv na chování a na rozvoj pohlavních znaků a zvýrazněn účinek na metabolismus, zejména pak anabolický efekt (o což sportovcům jde)


Sice jsem psala, že užívání i prodej steroidů je nelegální, ale možná vás překvapí, že se legálně používájí v lékařství. A to například u nádorových onemocnění, dlouhotrvajících infekcí či osteoporózy, kdy dochází k velkému úbytku hmotnosti (hlavně ke ztrátě svalové hmoty). Ale to spíše až jako poslední možnost léčby, kdy jiné postupy selžou, vzhledem k jejich některým vedlejším účinkům, o kterých se zmíním za chvíli.

Dále je používají i zemědělci k vyšší výtěžnosti dobytka na maso, což vás určitě všechny moc zajímá :D

Na chvilku se zastavíme u toho testosteronu. Určitě víte, že jde o hlavní pohlavní mužský hormon. Navzdory některým řečím, i ženy mají určitou hladinu testosteronu. A naoplátku - i muži mají dané množství ženského pohlavního hormonu, estrogenu.

Pro mě bylo naopak novinkou zjištění, že jedním z produktů rozpadu testosteronu je estrogen. A právě poměr mezi oběma těmito látkami určuje mužské/ženské pohlavní znaky (jednoduše jestli máte 'to' či 'to'... :D)

Určitě vás taky zajímá, jak se takové steoridy vůbec užívají. Existují dvě hlavní metody aplikace steroidů do těla. Buď orálně, nebo injekčně.

Ty orální (doufám, že se nějací puberťáci nezačali řehtat!) jsou ve formě tablet/kapslí a užívají se jako jiné léky. Tento způsob podání je ale podle všeho horší, jelikož zatěžují játra daleko více, než injekční forma. Navíc musí projít zažívacím traktem a většina dávky je deaktivována ještě před tím, než se dostane do krevního oběhu. Následně po průchodu obsahu ''tabletky'' játry se deaktivuje další část účinné látky. Jednoduše to znamená, že orální steroidy ''musíte'' užívat ve vyšších dávkách abyste dosáhli stejného účinku jako při podání injekcí.



Injekční steoridy se (jak vyplývá z názvu) aplikují dlouhou jehlou. Nutno dodat, že injekčně aplikované steoridy se aplikují do svalu, nikoli do žíly. Většina sportovců si dávku aplikují do stehna nebo do boku.

Nemusím asi dodávat, že cokoli si do těla píchnete, může mít fakt nakonec špatné následky. Jedno z rizik je například přenos AIDS (když si s kámošem půjčujete jehlu, možná si myslíte, že o něm víte všechno, ale když vám pak diagnostikují tuto nemoc, budete mít asi jiný názor :D)

Další riziko je, když se vám jehlou podaří propíchnout tepnu/žílu. Například při aplikaci do stehna - pokud máte fakt ''štěstí'' a trefíte se do velké artérie, tak pravděpodobně vykrvácíte během několika minut. Pokud jste ještě větší šikulové, tak se můžete trefit do nervu. V lepším případě zažijete pouze nepříjemnou intenzivní bolest, v tom horším můžete ochrnout i na celou nohu.


Možná si myslíte, že všechny steroidy se vyrábí v čistých, technicky vybavených laboratořích, zkušenými odborníky. Záleží sice na druhu steroidů, ale i tak je možné, že ''zázračný'' výrobek nějakého dealera byl vyroben v někde v suterénu chlapíkem, co sotva vychodil základku. Při výrobě vlastních steroidů je hlavní preciznost provedení chemické reakce. Stačí drobná změna teploty, kvalita ingrediencí či rozpouštědla, a nakonec místo čistého produktu skončíte se směsí, která může mít i daleko silnější toxický efekt. Četla jsem například, že někdo prodával lahvičky se ''steroidy'', ve kterých byl místo nich akorát olivový olej. Tak ve vydělává, to vám řeknu! :D
Určitě vás tedy, hlavně holky, domácí výroba steroidů velmi zaujala, ale raději o tom ani nepřemýšlejte :D

Steroidy se užívají v cyklech - vždy pouze určitou dobu a pak následuje přestávka. To umožní tělu, aby se snížená hladina přirozených hormonů vrátila do rovnováhy. Když totiž tělu dlouhodobě testosteron dodává ''uměle'', tak se snižuje funkce pohlavních žláz, které produkují ''přirozené'' hormony. Tělu pak po vysazení steoridů trvá poměrně dlouho, než začne zase samostatně tyto hormony produkovat.


Závodníci však většinou ani cykly nedodržují - užívají více účinných látek najednou (růstový hormon, inzulín, diuretika...) a to klidně i dlouhodobě. Dlouhodobé užívání je však nebezpečné z hlediska zdraví - čím déle to berete, tím je riziko horší.

Kromě zvýšení síly a nárustu svalové hmoty (kulturisté vědí svoje), tak anabolické steroidy mají další účinky -například to, že zvyšují retenci vápníku a tím zajišťují pevnější a silnější kosti.

V souvislosti se steroidy jsou nejvíce středem pozornosti jejich vedlejší účinky. Ačkoli jsou hororové zvěsti o rakovině či selhání jater od pravdy daleko, tak většina sportovců díky steroidům trpí alespoň nějakou formou jejich vedlejších účinků.

Mezi prokázané vedlejší účinky patří například zvýšení krevního tlaku a hladiny cholesterolu (toho ''špatného'' - LDL)

Díky zvýšené aktivitě kožních žláz dochází často ke vzniku akné, z čehož asi uživatelé moc radost nemají.

Daleko horší je problém gynekomastie. Jak už jsem psala - produktem rozpadu testosteronu je estrogen, ženský pohlavní hormon. U některých mužů dochází k tomu, že se nadměrné množství testosteronu ''mění'' na estrogen. A jelikož se kolem prsních bradavek nachází estrogenové receptory, může tato oblast otékat a tak vzniká dojem...no, ženských prs u chlapa. U většiny případů tato nepříjemnost zmizí po vysazení steoridů, u některých jedinců je to však vážnější a musí přijít na řadu chirurgický zákrok.

Poměrně častým problémem je také utržení šlachy. Díky steroidům dochází k rychlejšímu růstu svalů než vazů. Sval tedy produkuje větší sílu, než je vaz schopen zvládnout. Není to tedy tak vedlejším účinkem steroidů, jak spíš rychlého nárustu svalové hmoty.

Většina uživatelů také pocítí vyšší agresi. To ovšem není k zahození, hlavně při tréninku :D

Málem jsem zapomněla na nás, ženy! Užívání steoridů se opravdu nevyhýbá ani sportovkyním. Tady bych hlavně zdůraznila to, že prý dojde ke zvětšení klitorisu, který v některých případech může dokonce nabývat formy malého penisu! Ikdyž si určitě každá holka někdy přála si zkusit, jaké to je čůrat ve stoje, tak o takový malý ''dáreček'' by určitě nestála žádná z nás :D Vliv na hlas asi ani nemusím připomínat... Až na vás nějaká žena promluví hlasem stokilového chlupatého chlapa, tak zbystřete!

Další otázkou je, jestli jsou steroidy návykové.
Většina uživatelů po užívání steroidů přibere svalovou hmotu (o to jim přece jde), jenže po jejich vysazení o ni začne přicházet! To samozřejmě žádný chlap nechce, tak se dostává do začarovaného kruhu a většinou pak po steroidech sáhne znovu. Z tohoto je pak určitě těžké se dostat...



Doufám že doby, kdy si holky myslely, že jim po cvičení s Jillian Michaels narostou obří svaly na rukou, už dávno pominuly...


Ačkoli se nám různé společnosti vyrábějící suplementy snaží namluvit, že existují zázračné výrobky, které jsou stejně účinné jako steroidy, není to tak. Každým rokem se na trh dostávají stovky nových zázračných produktů, které slibují všechno možné - nárust 20 kilo svalové hmoty za měsíc, odbourání tělesného tuku bez práce... Ale pokud jsou tyto produkty volně k sehnání, neměly by kolem nás pobíhat stovky nabušených, vyrýsovaných svalovců a žen štíhlých jako laňky? Tento průmysl díky naší důvěře vydělává opravdu obrovský balík peněz. Vždyť skoro každý někdy vyzkoušel nějakou tu zázračnou pilulku, nějaký zázračný stroj či pás, který by vám měl zaručit postavu snů.



I tak bychom se bez určitých suplementů neobešli - pokud tvrdě trénujete, máte vyšší nároky na různé vitamíny i minerály, potřebujete vitamínové či proteinové suplementy... Jelikož většina potravin dnešní doby je...no.... řekněme ''zajímavé'' kvality, a i to skladování potravin ji narušuje.

Pokud ale některý výrobce slibuje věci, které jsou až příliš úžasné, pak jim z valné části ani věčit nemůžeme. Ikdyž by bylo super, kdyby po jedné pilulce každýmu narostly svaly a ani by se nemusel hnout :D

A na závěr - kreatin není steroid. Glutamin není steroid. BCAA není steroid. Gainer není steroid. Protein není steroid :D Jen kdyby náhodou...

Berete steroidy? :D

74 komentářů:

  1. doteraz si vzdy vyzerala super, ale v poslednych dnoch sa čoraz viac blížiš k mojmu idealu... :o) držim ti palce...vyzeraš perfektne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně moje řeč, jsi krásná a teď ti to opravdu sluší snad nejvíce, předtím jsi byla hodně hubeňoučká (sice svalová, to jo), ale teď z tebe srší víc sil! :)
      A abych se přiznala, článek jsem nečetla :D (jsem upřímná, že), ale zítra se na něj vrhnu :D

      Vymazat
    2. Moc děkuju holky :)
      A pro Donu - upřímnost se cení :D Já to psala pro ty, koho to zajímá. Chápu, že někomu do tohoto nic není :D Ale je dobrý o tom něco vědět, když se v tomto 'oboru' pohybuješ :)

      Vymazat
    3. a mňa zaujíma ako pribrať a aký mi najviac pomôže.. :/

      Vymazat
  2. Tak určitě bereme steroidy. Kdo by je sakra nebral?? :D

    OdpovědětVymazat
  3. Vůbec jsi to odnikud nekopírovala... ta náhlá změna písma, označení textu bílou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkopírovala jsem jednu větu, nevím, proč se mi to ostatní tak předělalo ;)

      Vymazat
    2. Už je to v pohodě, snad tvůj bystrý zrak neutrpěl nějakou ztrátu :D

      Vymazat
  4. Jsi úžasná, máš akt skvělou postavu. Obdivuju tě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Steroidy neberu a ani proteiny co se bĕžnĕ kupují, ale objednala jsem si raw přírodní protein z rýže a už dorazil, to preferuji, přírodu. Asi nikdy nedosáhnu takové formy s přírodními čistými produkty, ale mé svĕdomí je spokojené.
    U streoidů je problém s vpichy, jsou vidĕt, dokonce ačkoliv si Jay Cutler nepíchal steroidy tak byl vidét vpich, nevĕřím, že je nebral.
    Jsem ráda, že jsi článek napsala, ráda si přečtu od tebe poznatky.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych neopomnĕla, fotka na začátku je skvĕlá.:-)

      Vymazat
    2. Děkuju za pochvalu fotky :)
      Já bych řekla, že ti na profesionální úrovni se bez toho neobejdou, to hlavně díky nárokům, který jsou na ně teď kladený (extrémní vyrýsovanost a tak..) Ale stejně - ty steroidy ti nenahradí ani tvrdou práci ve fitku a perfektní stravu.

      Vymazat
  6. Ne, neberu. :D
    Článek je super...:)

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Ty snad už nemáš ani gram tuku:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. vypadáš skvěle!
    Jinak je jasné že díkyy tvému vysvětlení to i Máňa pochopí, o tom nemám pochyb :)
    super článek, zas vím díky tobě něco navíc (a steroidu se ani na krok nepřiblížím :D)

    OdpovědětVymazat
  11. Máš užasné tělo, ale ještě krásnější obličej!

    OdpovědětVymazat
  12. Už jsem jel hodně kůr a je to perfektní, ale všechno z mírou. Jedu injekce, né tablety

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. všeho s mírou, máš pravdu. Hlavně vědět, abys nezašel moc daleko

      Vymazat
  13. Jasně, každý ráno si píchám do stehna :D tenhle článek jsem opravdu přečetla detailně ;) jinak super forma :)

    OdpovědětVymazat
  14. Beauty, musím se tě zeptat... věta "Díky zvýšené aktivitě kožních žláz dochází často ke vzniku akné, z čehož asi uživatelé moc radost nemají." je z té knížky?
    Protože v tomhle bych vážně potřebovala poradit... můj spolužák začal letos v lednu/únoru s posilováním, zdravou stravou a tak, v květnu už měl ramena jako vyhazovač, ale pleť se změnila v měsíční krajinu... já nevím, vždycky jsem myslela ( + na sobě vidím) že zdravá strava + pohyb = lepší pleť, vlasy a tak, navíc jemu už není "-náct," že by to byla běžná reakce na pubertu. Fakt se bojím, mám strach se ptát jestli něco bere, protože mi do toho ostatně nic není. Ale co myslíš - je možné, aby zdravá strava a posilování způsobily, že máš pleť o sto procent horší, než když jsi nedělal(a) nic? :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, anabolika nemusi brat, staci jen prechod od normálního jídla na zdravejsi stravu, tělo se tvz. číští, tak je to zpusobeno nejspis tim :)

      Vymazat
    2. Artyčoku, (to je oslovení.. :D), ano, ta věta je přímo z té knížky.
      No máš pravdu, že ti do toho moc není a ikdyby ses ho na to zeptala, zcela určitě ti neřekne pravdu :D Ale pokud je to tak najednou - hrozná pleť, velký nárust svalů,.. tak je to docela pravděpodobný.

      Vymazat
    3. Děkuji oběma za odpověď :)
      Zkusím tu knížku někde sehnat a možná mu ji nabídnout k přečtení, o steroidech nevím téměř nic ale z toho co jsi popsala to vypadá na kvalitně zničenej život... no, ještě jednou děkuji a pro samou starostlivost jsem tě ani nepochválila, krasavice! Moc ti to sluší, na úvodní (dvoj)fotce vypadáš jako Lara Croft, akorát hezčí :D

      Vymazat
  15. Steroidy jsou hnus! Jinak vypadáš mnohem líp než předtím :-) jenom mi trošku přijde, že ruce máš oproti tělu ještě takové žoužličky - resp. zesílil t trup, ale ruce ne :-D ale podle tvých pokroků se to zcela jistě brzo změní :-) Určitě ti přechod z paleo na současnou stravu prospěl. Já sice nedám na paleo dopustit, protože díky němu mi za 3 týdny zmizelo akné a před menzes se mi objeví max. 3 malé pupínky, ale ty jsi úplně jiná liga než já :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Moc děkuju. Máš pravdu s těma rukama, ale usilovně se na tom pracuje! Měla jsem problémy s ramenem, takže jsem musela na nějakou dobu vypustit pár cviků a to se na těch rukách (hlavně ramenech) podepsalo. Ale už je to víceméně v pohodě, ťuk ťuk! :D

      Vymazat
  16. Ahoj, znam hodne lidi, co steroidy pouzivaji nebo pouzivali..a kolikrat jsou z nich obri krabice..nutno rict, ze uz mi prijde, ze bez nejakych zakazanych latek se neobejde 80% lidi z naseho fitka..a i nejake holky, radsi nebudu jmenovat, protoze jezdi po soutezich v Cr i na mistrovstvi sveta.. Co me ale dostalo bylo, ze i jedna bodyfitnesska co znam uziva nahusto testosteron a to pry je jeste slabe oproti ostatnim holkam... tak nevim:( Beauty, ty jsi krasna bez nich, takze moc drzim palce!! Lada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, pokud chcou být na profi úrovni, tak se bez toho asi neobejdou, s tou dnešní konkurencí, kdy skoro všichni něco užívají...
      Tak u ženských asi víme, koho myslíme :D U bodyfitnessek, to jsi mě celkem zarazila, to je fakt :D

      Vymazat
  17. Ahoj,je možné poslat Ti soukromou zprávu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, klidně mi napiš na mail - beautygloss@seznam.cz

      Vymazat
  18. dost dobrý článek;) jo a jsi kočka, jsi kočka, jsi kočka;)

    OdpovědětVymazat
  19. ahoj beauty, bylas nekdy na mereni InBody kde ti zjistovali % tuku, svalu, vodi a kosti v tele? Jen by me to tak zajimalo jake mas hodnoty.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedávno jsem na měření byla u trenéra, ale výsledky jsem zatím nedostala :) Až je budu mít, určitě se s vámi o ně podělím ;)

      Vymazat
  20. Chtěla bych se zeptat, co říkají tví rodiče na to všechno co děláš? :) Podporují tě? :)

    OdpovědětVymazat
  21. oooo sekne Ti to) jsi nejhezčí) držím Ti palce)... Doufám že doby, kdy si holky myslely, že jim po cvičení s Jillian Michaels narostou obří svaly na rukou, už dávno pominuly... tohle mě hodně pobavilo) to si někdo myslí??? i když nevím proč se divím moje kolegyně v práci byla uplěn vyděšená, když jsem si pořídila činky :D... řekla mi "hlavně aby z tebe nebyla kulturistka" a já na to "kéééžby ze mě byla jednou kulturistka :D"
    rozhodně bych s na sebe nezlobila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, moc děkuju :)
      Opravdu, mohla bych ti klidně dát odkaz na pár diskuzí :D Například jako omlazení.cz a podobně, tam se dozvíš věcí! :DD

      Vymazat
  22. "Až na vás nějaká žena promluví hlasem stokilového chlupatého chlapa, tak zbystřete!" :DDDDDDDD tak to mě dostalo! Přesně jednu takovou znám! :D

    OdpovědětVymazat
  23. Beauty, myslíš si že aj DLB berie steroidy? Mimochodom si deň odo dňa svalnatejšia a krajšia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Moc děkuju. Právě jsi se trefila do mých myšlenek. Před chvilkou jsem si o ní zrovna hledala různé diskuze. Drtivá většina lidí si myslí, že je bere. Já sama nevím, nemůžu to říct najisto. Když se podíváš na videa z jejího tréninku, tak hlas má normální, nevypadá jako chlap. Dokonce bych i řekla, že za pár let práce bych se k něčemu takovému dopracovat mohla, jelikož máme podobnou stavbu postavy.
      No, já Danu hrozně obdivuju a tak doufám, že nic nebere, ale v tomto si člověk nemůže být nikdy jistej :)

      Vymazat
  24. Chtěla bych si koupit proteinový prášek ale rodiče jsou proti.. :-(
    Prej to opravdu škodí a budu na tom závislá, přirozená strava je to nejlepší a nemám se cpát nějakým svinstvem.. tohle tvrdí mí rodiče a jelikož je mi zatím pořád 17 tak mi prostě řekli NE nic brát nebudeš!
    Ale já bych tak chtěla podpořit růst svalů a ráda cvičím tak myslím že by se mi to hodilo.. jak je mám přesvědčit? Máš nějaký článek tady konkrétně o proteinovém prášku který bych jim mohla ukázat že je neškodný a nic se mi nestane? Nevím co mám dělat, poraď.. :-(
    Tvoji rodiče ti to všechno schvalují v pohodě, nebo mají také námitky a musíš je přemlouvat? Anebo to kupuješ za jejich zády?
    Problém je že nemám moc peněz, něco tedy ano co jsem našetřila ale ty prášky jsou drahé ale oni mi nedají ani korunu ale stejně bych to chtěla zkusit..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Líbí se mi, že jsi do toho taky zapálená a chceš to zkusit. Záleží i na to, co cvičíš. Pokud se věnuješ akorát domácímu posilování, třeba podle videí a tak, tak protein nepotřebuješ, podle mě. To zvládneš všechno doplnit z běžné stravy.
      Já rodiče přesvědčovat nijak nemusím, proteiny jsem si dřív objednávala sama, a teď mi je zajistila firma smartlabs, a s těmi jsem zatím nejvíc spokojená :)
      Článek má hezký třeba Monča tady -
      http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/2012/05/proteinovy-prasek-proc-jak-ho-uzivat.html
      Určitě bude lepší, když jim to nějak v pohodě vysvětlíš, aby to pochopili :) Protein rozhodně nic škodlivého není, pokud nesníš celou pikslu na posezení :D

      Vymazat
    2. za přečtení pro rodiče stojí i tohle :)
      http://www.body-test.cz/dopis-pro-rodice-mladych-sportovcu-o-doplncich-vyzivy

      Vymazat
    3. Díky za tipy :-D
      Cvičím doma podle videí ale začínám i posilovat s činkami co mám doma a ráda bych začala chodit do fitka..

      Vymazat
  25. ahoj :) chcela by som sa niečo opýtať :D už dávnejšie si písala že plánuješ článok o priberaní tak sa chcem opýtať že či bude alebo nie :) lebo ak nie tak ti budem musieť napísať mail lebo mám zopár otázok :D ďakujem za info :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Jestli myslíš tu přibírací bibli, jak jsem vás lákala, tak to zatím trochu odložím :D Jelikož jsem se vám o tom zmínila a pak jsem ještě něco zhubla, ikdyž jsem se snažila přibrat :D Pak to bude nějaký větší článek, tak si musím urovnat všechny myšlenky, abych tam nenapsala blbosti ;D
      Kdyžtak maila mám - beautygloss@seznam.cz

      Vymazat
  26. Myslíš,že je vhodné dávat si protein po běhu?(10km/53min.)všude píšou,že ano,ale jak to vidíš ty?má to význam?

    OdpovědětVymazat
  27. Jsi vážně super, kráska. Nač steroidy, když to všechno jde očividně i bez nich:)

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj :) budu se po všech opakovat, ale co už :D máš úžasný tělo! I v obličeji jsi moc krásná :) Ale už nějakou chvíli mi vrtá hlavou, jestli děláš nějak závodně kulturistiku, nebo to děláš prostě jen pro sebe. (?) :) a kolik ti vlastně je + od kolika na sobě takhle pracuješ? :) omlouvám se za tolik otázek, nebo jestli už jsou někde zodpovězené. :)

    OdpovědětVymazat
  29. Moc ti to sluší. Zajímavý a poučný článek.

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj :) jsi strastně krásná a čumím co všechno jsi zvládla O.o jsem tu už po několikáté, ale až dnes jsem ti blog projela více (strávila jsem tu asi hodinu prjížděním blogu) :) chtěla bych se zeptat kolik ti je, kolik měříš a vážíš a hlavně za jak dlouho jsi se zvládla takto vypracovat ? :) opravdu tě obdivuji :)) a ještě bych se chtela zeptat jak daleko chceš zajít ? :)

    OdpovědětVymazat
  31. Já osobně nemám zkušenost se steroidy, ale člen mojí rodiny ano. Můj strýc bral v polovině 90let streroidy. Byl namakanej a dost mu to seklo. Jakmile se vykašlal na cvičení a přestal to svinstvo brát, šíleně přibral. Od té doby má přes 130 kilo a nevejde se do dveří. Nevím zda je to jen následkem braní steroidů, ale věřím, že si v době dospíváním tím vším dost "zasekal" tělo.

    OdpovědětVymazat
  32. Neskutečně ti to sluší :):) Lucie

    OdpovědětVymazat
  33. Vidiet, ze si prirbala(v dobrom) a mas krasnu postavu, aj tvaricku este krajsiu.Drzim ti moc moc palce!

    OdpovědětVymazat
  34. Nabízím velký výběr ověřených AS za rozumné ceny. Peníze dopředu nevybírám. Možnost osobního předání nebo zaslání na dobírku. Nabízím diskrétní, férové jednání a poradenství v rámci mých vědomostí. Pro více info pište na trafficker00@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. www.steroidy-anabolika.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Tak našlo by se několik věcí v článku,co by mělo být doplněno o informace pro širší upřesnění a i nějaké omyly tam jsou,ale beru že autorka čerpala více méně z jedné knihy a více nic.Pokud tento článek měl sloužit několika málo nezasvěceným,co tu mají větší důveru v informace než jinde,tak ok.

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj... snažím se o něco podobného, čeho jsi ty už dosáhla...
    Prozradíš mi tvůj tréninkový plán a jídelníček?
    na mail: fusion.123@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Steroidy by měli užívat pouze jedinci, kteří již ze své genetiky vyčerpali uplné maximum. Bohužel, smutným faktem je, že přibývá čím dál více mladých lidí a dokonce i kravaťáků s mozkem hlavě, kteří si chtějí formou steroidů zkrátit cestičku ke svému úspěchu. To je špatný

    OdpovědětVymazat
  39. Pokud chce člověk užívat steroidy, měl by si nejdřive zjistit veškeré dostupné informace. Ono najít v dnešní době steroidy na prodej je docela jednoduché, ale horší to je už s informacema. Kolik hlav, tolik názorů.

    OdpovědětVymazat
  40. Většina lidí steroidy nepotřebuje. U nás nakupují anabolické steroidy pouze lidi přes 30 let, co sypou déle než 5 let. Nováčky většinou odmítáme - Lidi jsou hrozně líní si dnes najít podrobnější informace. U steroidů však platí, za lenost/neznalost zaplatíš.

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj,

    Na těch fotkách jsi neskutečná kočka! To jsi opravdu ty? Já nedávno začal psát blog o steroidech. Jestli tak někdo hledáte informace o steroidech, cyklech, kde koupit nebo kde najít steroidy na prodej, pak zkuste steroidy-info.blog.cz

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D