neděle 10. února 2013

Paleo brownie do hrnečku

Ahoj lidičky ;) Vím, že se většinou ozývám s článkem až k večeru, ale teď bych se s vámi ráda ještě podělila o jeden suprový, mňamozní a extra rychlý receptík! Třeba bude mít takové ohlasy, jako třeba můj oblíbený recept na proteinový puding, nebo taky jako lávový koláček z mikrovlnky. Oba recepty jsou už řadou z vás prověřené a ozkoušené, což mě moc těší :) Ale jelikož i mnoho z vás zaujaly mé paleo recepty, tak to bych nebyla já, abych nevymyslela mňamku i pro paleo jedlíky! :D

Říkejte tomu muffin, koláček, nebo brownie, jak chcete :) Snažte se dodržet danou dobu v mikrovlnce a neohřívat jej příliš dlouho, jinak bude takový sušší. Když to ale vychytáte, máte krásně vláčný čokoládový koláček, s velmi nízkým množstvím sacharidů, bez cukru, bez mouky, bez prdopeče! :)

Buďto jej můžete pojídat přímo z hrnečku
 
INGREDIENCE
- 3 lžíce mandlové mouky (nebo rozemleté kešu, para, lískové oříšky, mandle... na mouku)
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce medu (nebo 3 lžičky xilovitu)
- 1 lžička mandlového másla (nebo kešu, lískooříškového, arašídového - to nebude ale paleo :D)
- 1 vejce
- Špetininka soli

POSTUP
1) Všechny ingredience dáme do většího hrnečku a suprově rozmícháme!
2) áme do mikrovlnky na plný výkon a ohříváme 1 a půl minuty (maximálně 2)
3) Můžeme papat! :)

Nebo si jej vyklopte na talířek :))



34 komentářů:

  1. To vyzerá super :) Mňamka!! Peferktný nápad :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé to je bezva. Zrovna jsem přemýšlela co udělám se zbytkem mletých mandlí ( zbylo mi z paleo muffinů :D a mimochodem byly vynikající :)) Ale chtěla bych se zeptat jestli používáš umělá sladidla nebo med? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, ty moje slavné muffiny! Mňam! :)) Používám většinou xilovit, stévii, nebo med :)

      Vymazat
  3. Zrovna jsem měla strašnou chuť na něco sladkého a potřebovala jsem to hned, znáš to :D Takže jsem hned vyzkoušela. Zrovna to jím a je to bomba! Miluji ten zázrak jménem mikrovlnka :D A děkuji za skvělý recept :)

    OdpovědětVymazat
  4. Do tohohle půjdu! Už mám delší dobu abstinenční příznaky po čokoládovém muffinku, péct kvůli tomu ve velkém se mi nechce a z mandlové mouky chci něco vyzkoušet, takže to bude ideální. Ale hodím si nahoru i kousek čokošky, je boží, tak se rozteče :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D abstinenční příznaky, to je hezký :D A když tam budeš dávat tu čokišku, tak ju zkus zabořit tak doprosřed té hmoty před tím, než ho dáš do mikrovlnky - bude z toho pak takový lávový koláček :))

      Vymazat
    2. Jojo, takhle to dělám, podle toho tvého receptu minule :)

      Vymazat
  5. Miluju tyhle ty buchtičky do hrnečku!

    OdpovědětVymazat
  6. já se z těch tvých koláčků jednou zblázním :) ňam ňam!

    OdpovědětVymazat
  7. Zítra vyzkouším ten tvůj lávový poklad, tak snad se zadaří a dám šanci i tomuhle krasavci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, snad se zadaří! Ostatním se taky povedl :) Ale musíš vychytat správnou dobu ohřívání, aby ta čokiška uvnitře hezky tekla :)

      Vymazat
  8. prdopeč:D co to takového je prosimtě? jinak vypadá to mňami:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :DD to je prášek do pečiva (PDP=prdopeč) :DD Ja myslela, ze se ten název používá všude ;D

      Vymazat
    2. U nás se teda ten název používá :D.

      Vymazat
    3. Jupí :D tak aspoň někdo ho ještě zná :D

      Vymazat
  9. Ahoj! :) mm. taká mňamka to bola :) určite ho budem 'piecť' :D často díky :)) a chcela by som sa opýtat kde si zohnala xilovit ? :) Ďakujem za odpoveď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se povedl! Já už jsem ho dneska dělala znovu :D Xilovit jsem objednávala z eshopu provita.cz

      Vymazat
  10. Proč mandlové máslo je paleo a všecky ostatní ne? :D
    Btw jíš sýry a cottage? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to myslela tak, že to arašídové není paleo :D ostatní v té závorce do paleo stravy jdou. Protože arašídy nejsou ořechy, ale patří mezi luštěniny a ty se při paleu taky nepapají :) Ale už jsem několikrát taky psala, že arašídů se prostě nevzdám, takže ani kvalitního arašídového másla :D A cottage jím, mléčné výrobky paleo (primal) přijímá. Snažím se ale omezovat kravské mléko, a raději si kupuju třeba plnotučné sýry, jogurty a tak :)

      Vymazat
  11. mm, to vypadá krásně, myslím si, že to bych mohla vyzkoušet i já! .)

    OdpovědětVymazat
  12. máš krásný blog :) tento článek se mi líbí, přečetla jsem ho celý :) budu tě moc ráda sledovat, tekže jsme se přidala mezi tvoje čtenářky :) budu moc ráda když se také přidáš mezi ty mé :) onlygirlnn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Super recept a este lepsi blog si fakt inspirativna. Chcem sa ta opytat kde sa da kupit ten vanilkovy extrakt sememna chia a kokosove mlieko.Dalej mam otazku ci nepoznas nejaky obchod kde predavaju kokosove maslo lebo po domacky mi to nejde a bolo by fajn keby to bolo aj na slovensku. Dakujem za tvoju odpoved

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Jsem ráda, že se ti tu líbí. Vanilkový extrakt jsem kupovala v Marks and Spencer, ale určo ho seženeš i v nějakém eshopu. Chia semínka jsem našla ve zdravé výživě, jinak také - eshop, v normálních obchodech je nenajdeš. A kokosové mléko mají skoro všude - v bille, albertu, kauflandu - většinou v nějakém oddělení s asijskými pochoutkami (tortily, salsy...) :D A teda kokosové máslo jsem zatím neviděla ani na eshopu, bohužel.. Já si jej zatím jen 2x dělala doma, ale je to hold na dlouho no :D

      Vymazat
  14. jsem překvapená, že se mi to povedlo a ke všemu to je tak dobrý :) jednou jsem zkoušela něco podobnýho a dopadlo to hrozně :D

    OdpovědětVymazat
  15. Měla jsem dnes docela honičku, tak mě napadl tento recept - no suprová záležitost, přidala jsem do těstíčka ještě lžičku kokosu. Dala jsem k tomu krémový jogurt, sušené ovoce (jahody, ostružiny a maliny) a jdu si udělat druhej. :o) Zas takovou honičku nemám :o)
    Obdivuju, jaký dobroty dokážeš vymyslet. Už jsem tu zkoušela dost věcí a parádička. Takže mám co dělat, abych ochutnala všechno. Díky :o)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D