úterý 27. srpna 2013

Do you even?

Ahoj lidi :)

Tak, už vyšel další článek, který jsem psala pro web osvalech.cz a pokud chcete, ta si ho můžete přečíst - ZDE. Hned po něm následuje článek o strongmanech, tak je to celkem vtipný :-D

Jinak jsem včera byla v Brně a udělala si malou radost :3 :D Víte, jak jsem naposledy vykoupila skoro všechny legíny a krátká trika ve Vaňkovce? Tak tentokrát jsem vzala i ten zbytek :-D Zkrátka nakupuju na zimu, né?!!

Jo, neumím fotit. A - jo, nahoře je opravdu kus mé boty :D
Ale štěstí je, že už doma nemám žádné peníze, takže pokud tam i přes to nějaké legíny ještě zbyly, už si je koupit nemůžu :D Zbytek peněz jsem si dala na účet, tam jsou přede mnou snad v bezpečí (a můžu vybírat maximálně 200 kč denně :D)


Dnes jsem po cestě do posilky (i zpátky z ní) nechutně zmokla (frajerka nenosí deštník no) a navíc mě při cestě tam pěkně nahodil náklaďák kaluží. Takže jsem došla do posilky nabroušená a natěšená zároveň (= nejlepší kombinace k perfektnímu workoutu :33) a úžasně si zacvičila. Zkusila jsem i pár nových cviků, na které se podíváme v článku dál. Ale hlavně jsem si včera ještě ''apgrejdovala'' svůj playlist s písničkama, což mi dalo ještě víc energie. Jak já to miluju! Už aby byl čtvrtek a já tam šla zase! :D



Do svého playlistu jsem teda přidala -

Macklemore - Can't hold us
Rihanna - S&M
Rihanna - Only girl
Nicole Scherzinger - Poison
Ghostland observatory - Sad sad sad city
David Guetta - Titanium
David Guetta - Turn me on

No a samozřejmě klasika, která mě vždycky nakopne nejvíc a o které jsem vám už psala -

Rob Bailey - Hungry
Eminem - Lose yourself

Stejně je to hrozně divný, že jen to, že vám něco skvělýho hraje do uší, vám dokáže při cvičení tak pomoct a vynutí to z vás další opakování! :)


Teď přejdeme k něčemu zábavnějšímu - ke cvičení, opět! 
Momentálně hodně hledám inspiraci i v crossfitu, tak se koukneme na cviky, které jsem poslední dobou začala více procvičovat.

TURKISH GET-UP / turecký vztyk
- Na první pohled to vypadá poměrně jednoduše, ale opravdu si tím otestujete svoje síly. Hlavně mobilitu a stabilitu v ramenech. Zpočátku to zkuste s nižší váhou a až později samozřejmě můžete navyšovat. Celou dobu koukejte na kettlebell/činku! 


DOUBLE UNDERS / dvojskoky
- Tak hned zezačátku se přiznám, že dvojskoky na švihadle prostě nedávám. Celkem solidně jsem se přes švihadlo naučila skákat teprve tak před půl rokem (aby to i hezky vypadalo :D) a dvojskoky jsou něco, na čem jsem začala pracovat už nedávno. Ale mým cílem je se prostě zlepšovat. A když se chci v něčem zlepšit, tak to musím trénovat!


1) Skákejte na polštářkách chodidel, né na patách (= váhu mějte na přední straně šlapek :D)
2) Ruce by měly být blíž u těla a ''točíte'' pouze zápěstími
3) Když chcete udělat dvojskok, tak se nesnažte  krčit nohy. Musíte akorát vyskočit o něco výš než při normálním skákání přes švihadlo, takže i nohy musí být pořád natažené


ONE ARM SNATCH
- Podobný cvik jako ''one arm clean and press'', ale i tak je tu rozdíl :D Dnes jsem jej dělala s 12 kg jednoručkou, 15 opakování na levou a pak hned na pravou ruku. Bacha, ať vám činka nevylítne a někoho nezabijete! :D


ONE ARM CHEST PRESS
- Tlaky na hrudník asi známe všichni, ale co takto zkusit je pokaždé jen s jednou rukou? Bude to jednodušší, protože ''zvedáte méně''? Nene, naopak si vemte činku raději trochu lehčí, než používáte při tomto cviku normálně, jelikož tím dáte zabrat i břichu (neboli ''core''), aby tělo získalo balanc.


CLEAN AND PRESS
- Cvik, který mě momentálně hrozně baví :D Doporučuju shlédnout i správnou techniku cviku na youtube a začít s lehčí váhou, abyste si dobře osvojili techniku. A neudělali si pěknou neplechu s ramenama! :)

 PUSH PRESS 
- Jakoby ''poloviční'' clean and press, jednoduše řečeno :D Provádíte pouze explozivní tlak nad hlavu a pak činku zase spustíte zpátky na hrudník.


THRUSTER
- Další skvělý cvik. Co je taky lepšího, než když spojíte čelní dřep s tlakem nad hlavu? :D


FRONT SQUATS / čelní dřepy
- Mě dělaly ze začátku velký problém i ty obyčejné ''zadní'' dřepy. Potom, co jsem si osvojila správnou techniku, jsem začala pracovat i na těch čelních. Tam sice nezvednete tolik, co na těch zadních, ale kladete větší důraz na přední stranu stehen. Chce to ale flexibilitu hlavně v ramenech a zápěstích, abyste činku drželi správně. V článku zde máte nějaké typy, jak flexibilitu zlepšit a taky alternativní způsoby uchopení činky.


DECLINE CRUNCHES WITH BARBELL
- Na tento cvik jsem narazila na instagramu, tak jsem vám to sem musela hodit. Dnes jsem to i v posilovně vyzkoušela, zabíračka na břicho samozřejmě! :)


CABLE SIDE CRUNCHES 
- 2 cviky na šikmé břišní svaly, taky ozkoušeno a taky olajkováno :)



Děláte nějaký z výše zmíněných cviků? A co vy a švihadlo? :D

Jen růůůžová to můůůže býýýt :DD

27 komentářů:

  1. Rihanna - S&M je velmi povzbudivý song. :D

    OdpovědětVymazat
  2. švihadlo je moje slabina, sakra :D žádnej z těch cviků nedělám, ale dřív jsem některý cvičila ve zwow :)

    OdpovědětVymazat
  3. U cviku DECLINE CRUNCHES WITH BARBELL má asi zapřené nohy že ano? :) Tvá postava vypadá čím dál luxusněji!!!!!! Držím ti palce, jen tak dál, já jdu na přečtení novho článku na osvalech.cz :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, tam máš nohy zapřený, ale můžeš to zkusit i na zemi a tam je zapřený mít nemusíš :D A děkuju za pochvalu! :))

      Vymazat
  4. Tyjo, ty máš fakt úžasnou postavu! Jinak žádný z těch cviků jsem nedělala a myslím, že ani dělat nebudu :D Ale do posilovny by to chtělo zajít, ale bojím se, aby tam na mě nečuměli, jako co já tam dělám (svaly maximálně na břiše a ani tam nejsou moc vidět) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! A do posilky se vůbec neboj zajít, nikdo ti tam nic neudělá a všichni akorát pozorují sami sebe v zrcadle ;DDD

      Vymazat
  5. Jsi jedna z mála holek, které si OPRAVDU mohou dovolit nosit legíny, aniž by byly napadeny :D

    OdpovědětVymazat
  6. hey :)
    You have great body. I have a question - how suplements you use? protein, BCAA, creatine?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you ;) I use casein and whey protein, BCAA, maltodextrin and vitamin C ;)

      Vymazat
  7. S tím švihadlem patrně myslíš dvojšvih? (já to znám pod tímhle jménem, ale tipuju, že to bude to stejný :D prostě jednou vyskočíš, ale švihadlo se protočí dvakrát? :D )
    U toho si nohy krč dle libosti, neuškodí to, psychicky možná mírně pomůže... Jediná důležitá věc, je mírně se předklonit, prostě hlavně se nezaklánět, nebo to neuděláš asi nikdy :D Zaklánění zní logičtějc, ale moc to nefunguje.
    Nám to učitelka v tělocviku známkuje (ono se těžko hledá něco, co nám neznámkuje :D ) a jednou mi dala mezi řečí cennou radu - nezakláněj se - a dala jsem to po mnoha marných pokusech, poprvý v životě, a rovnou dva za sebou :D
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, myslím dvojšvih :) To s tím předklonem zkusím, musím to prostě zvládnout. Když mi něco nejde, tak mi to nedá spát, dokud se to nenaučím, takže ocením každou radu :))
      Učitelka nám v těláku taky známkuje všechno, hnus :D

      Vymazat
  8. ahoj, nevypadavaji ti vic v posledni dobe vlasky? Koukam mas takovy tenky culicek a na cele ve stranach jakoby zacinajici kouty (chlapi to maji), mela jsi to i driv/nebo nasledek anorexie??? V.L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ty 'kouty' :D jak píšeš, to mám na levé straně a mám to už odmalička, s tím fakt nic neudělám :D A vlasy mi nepadají vůbec, to neboj :) Bohatou kštici fakt nemáme v rodině :D

      Vymazat
  9. Vyjmenovala jsi polovinu mých nejoblíbenějších cviků! :D Ten one arm press asi dnes zkusím :) Ten neznám vůbec :)
    Švihadlo mám ráda, ale ten double mi taky zatím vůbec nejde...

    OdpovědětVymazat
  10. Double unders miluju, sice jich dám asi jen 10 za sebou, ale pomalu se zlepšuju. Skákání přes švihadlo mě fakt baví. Zkoušela sem i dvojšvih na jedný noze, to je teprve záhul :D Hlavně to netrénujte s ocelovým švihadlem, je to blbej nápad :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na jedný noze? To je pro mě zatím daleká budoucnost :D Jsi dobrá, musím na sobě makat, abych to taky dala! :))

      Vymazat
  11. Legíny na zimu, ideální..:D
    Já už se nemůžu dočkat výplaty!:D

    OdpovědětVymazat
  12. švihadlo mi nedělá problém. asi proto, že jako děcka jsme si sním hrávali na hřišti. umím skákat na různé způsoby. nejlepší je, když dva držím švihadlo a ty skáčeš :D ale to už je o něčem jiném :) držím palce ať se ti to povede..
    mimochodem ty tílka, nebo lambády nebo co to je. To nosíš na cvičení, jen tak ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jak dva drží švihadlo, to občas zkoušíme v těláku, taky sranda :D
      Ty tílka jak kdy, většinou je nosím spíš ven ke kraťasům a ty legíny na cvičení ;)

      Vymazat
  13. Rob Bailey - Hold Strong a nebo Try and Hold Me Back jsou taky pecky... Vlastně všechny od něj...:-D ideální na dřepy nebo benchpress...

    Jinak já mám ještě v mp3 staženou "hudbu" z tohohle videa - nejlepší motivační video ever - asi po 3 min. tam začne mluvit a to, co tam říká, mě vždycky strašně nakopne, když už si myslim, že nemůžu, tak si na to vzpomenu (už to umím skoro zpaměti):-D a hned to jde... určitě koukni:

    http://www.youtube.com/watch?v=7Au0lbhiz50

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty další dvě od Roba taky miluju, ale to Hungry..to mě nakopne nejlíp :D A jak píšeš - hlavně na dřepy!
      A na video kouknu, děkuju za tip! :)

      Vymazat
  14. Juchů,teď seš teprve pořádná korba! :D Dřív jsi byla furt tak trochu dost vyhublá...ale teď! Tvůj trenér ví co dělá,s tím jídelníčkem i cvičením,vypadáš velmi ukázkově :D :)

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den paní!
    Chtěla bych hezky pěkně poděkovat za přiložený playlist! Hned sem si ho vytvořila na YT a když se pustim do cvičení, s touhle hudbou se mi nechce ani přestávat :)

    OdpovědětVymazat
  16. Dobrý den paní!
    Chtěla bych hezky pěkně poděkovat za přiložený playlist! Hned sem si ho vytvořila na YT a když se pustim do cvičení, s touhle hudbou se mi nechce ani přestávat :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D