neděle 4. listopadu 2012

Snickerdoodles

Aloha lidičky :-)) No jo, vím že jsem se zase dlouho neozvala ani vás nezásobovala miliony receptů, ale nějak nebyla nálada :D To počasí mě úplně doráží, je to hnus, nejraději bych byla, kdyby bylo celý rok tak 23 stupňů , sluníčko, bio 1 - mírná zátěž, bez srážek a ojedinělých mlh :-D (poznali jste, že se koukám každý večer na počasí? :D Máte raději Primu nebo novu? :D Já neviim :D)
Ale za celý týden pro vás mám nastřeženo plno receptů :) Borůvkový cheesecake, měkoučké rychlé kokosky, celozrnný koláč s malinovou polevou a zelený arašídový koláč!!! :-D Všecho mňam, však víte že já bych žádné hnusný nejedla, mám pěkně mlsný jazýček :D A dnes odpoledne jsem dodělala tyhle úžasné sušenky, mám je opět už dlouho napsané ve složce s recepty, a rozhodla jsem se je vyzkoušet. OMFG :D Jsou úžasné, krásně měkoučké, sladko-slané (kvůli arašídovému máslu) a prostě boží :) Jinak o víkendu jsem byla v DM a marks a spencer a taky v makru :D Z makra mám uužasné zásoby ořechů a mega balení různých mých oblíbených mňamek a z DM a marks a spenera uvidíte, snad zítra bude článek + dokumentace :D No nic, jdu se učit, zapomněla jsem že píšeme zítra matiku, u které trochu ve škole pospávám :D Vy ale rozhodně zkuste tyto sušenky, jsou to jedny z nejlepších, jaké jsem kdy jedla :)

INGREDIENCE
- 150 ml celozrnné špaldové mouky
- 1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 50 ml třtinového cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžíce mléka
- 50 ml másla
- 1 lžíce arašídového másla
+ skořice na posypání

POSTUP
1) Smicháme suché ingredience
2) Troubu předehřejeme na 160 stupňů
3) V mikrovlnce si rozpustíme obyčejné i arašídové máslo, pak přidáme i mléko a extrakt
4) Mokré ingredience přilijeme do suchých a zamícháme, až nám vznikne lepkavá drobivá směs
5) Tuto směs prsty tvarujeme do tvaru malých kuliček trochu spláclých :D
6) Dáme na talíř, posypeme přes sítko skořicí a dáme do lednice tak na hodinu, aby úplně ztvrdly a byly studené
7) Pak je přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů 10 minut
Poté necháme asi 10 minut vychladnout, protože po vytažení budou hodně měkké, ale to je správně! :) Důležité je je opravdu vychladit před tím než je dáte do té trouby, aby byly pak krásně měkoučké :)

11 komentářů:

  1. Vypadá to skvěle:)
    Šlo by tě nějak kontaktovat? Třeba napsat email? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky :) Klidně mi napiš na mail - nikush2904@seznam.cz

      Vymazat
  2. těším se jak na recepty tak na dokumentaci nákupu!
    taky se učím,ale kdyby to byla jen matika - pískala bych si
    a sušenky vypadají jako vše od tebe báječně:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Hej! Ty víš jak cloveka navnadit! :D tak jen abys ho sem zítra dala! A ty sušenky, teda spíš ten název mi něco říká :D a makro je na oříšky nejlepší! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Aa susenky vypadaji chutne :)) jen kdyby se mi tak chtelo vsechny ty recepty zkouset :D nechces mi delat kucharku ?:D

    OdpovědětVymazat
  5. Dnes jsem je vyzkoušela! :) Ale místo celozrnné mouky jsem musela použít pšeninou polohrubou (+ ani to aroma jsem tam nedávala). Nevznikly mi sušenky, spíše takové tvrdší buchtičky (nevím, kde byla chyba! :D ). Také jsem to trošku přepískla se sodou... Nicméně sníst se to dalo a tento recept hrdě zdobí mou kuchařku! :) Moc děkuji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zvláštní, že vznikly tvrdší buchtičky, musela jsi tam dát málo toho másla ;) Protože ony jsou fakt úplně krásně měkoučké! :))

      Vymazat
  6. Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli můžu nahradit špaldovou mouku normální, vím že je to takhle zdravější, ale to neva :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak špaldová mouka má takovou zajímavější chuť podle mě, ale zkusit to můžeš :) Zrovna včera jsem je pekla mamce, použila jsem hladkou špaldovou mouku, a už nebezpečně ubývají :D

      Vymazat
  7. Včera jsem je zkoušela a máš pravdu, jsou fakt moc dobrý! :) Akorát jediný co, tak jsem je asi neměla tak měkký, možná jsem je nechala v troubě moc dlouho :D

    OdpovědětVymazat
  8. Dnes jsem je zkusila a musím říct, že jsou teda opravdu boží!! Hned po vychladnutí jsme se na ně vrhli a byly fuč :D :D jsou úžasný!! Jsi šikovná, jestli si tyhle recepty vymýšlíš sama :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D