sobota 5. ledna 2013

'Sýrová' omáčka bez sýra

Jé, ahooj! :D To je neskutečný, jak se mě dokáže ta nálada o víkendu vždycky zlepšit :D Tento recept přidávám konečně, protože zaujal naši Karoli, a to jí nemůžu udělat, abych ho sem nedala! :D Ještě uvidím kdy, ale přidám i recept a falešnou bramborovou kaši, ale zase vás musím trochu napínat, a nezveřejnit všechno najednou, jinak byste se tolik netěšili :DD

Zaujal vás název sýrová omáčka bez sýra? :D Divili by jste se, ale je to výborný a fakt to chutná jako sýrová omáčka :) Vždyť z kešu oříšků se dělá i cheesecake nebo vegetariánský sýr! To znamená, že tento recept je vhodný pro vegetariány i paleo jedlíky :) Vegetariáni si ji můžou třeba pak promíchat s těstovinami a v troubě zapéct, já jsem si ji dala ke kuřecím kouskům v tahini marinádě a k tomu paleo ''bramborovou'' kaši :)

INGREDIENCE
- 300 ml kešu oříšků (celých, nepražených, nesolených)
- 3 lžíce čerstvě vymačkané šťávy z citronu
- 100 ml vody
- 1 lžička soli
- 50 ml lahůdkového droždí (není až tak nutné, ale dodá sýrovější chuť :))
- 1/2 lžičky chilli sušeného (nemusí být :D)
- 1/2 stroužku česneku
- Špetka kurkumy (kari)
- Špetka pepře
- 1/2 lžičky hořčice (nemusí být :D)

 
POSTUP
1) Asi se po zkouknutí surovin nebudete moc divit, když napíšu, že omáčka se nevaří :) Zkrátka dáte všechny suroviny do mixéru a rozmixujete! Poté ji, jak už jsem psala, můžete podávat jen tak třeba k masu a nějaké příloze, nebo ještě lépe promíchat s uvařenými těstovinami a nechat zapéct v troubě :)

POZN-pokud nemáte dost silný mixér, můžete kešu oříšky na pár hodin předem namočit do vody, pak tu vodu slijte pryč a postupujte dál podle postupu

5 komentářů:

  1. och!!...jsem nadšená! :D Děkují,děkují,klaním se,se slíbeným článkem jsi mě předběhla! :D Toto musím zkusit-ale radši si kešu namočím do vody-no náš mixér,ehm! (a konečně sem přemluvila rodiče a možu si objednat z provita.cz!! :D):D...už sa těším an tu kaši! :)...s tů náladů su na tom uplně stejně..přijdu ze školy uplně vyšťavená a usínám nad sešitama na zemi! :D...a vždycky sa těším na víkend,všecko v klidu..nenávidím školu,kdybysme sa aspoň doma nemuseli učit!..

    OdpovědětVymazat
  2. super, super! :))
    Nikdy jse o tom neslyšela, fakt super! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. podľa mňa aj holandská omáčka má v sebe niečo syrové a tiež sa tam syr nedáva :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D